En İyi Sonuç ve Övgü Aldığımız Tarifleri Püf Noktaları ile Paylaşalım mı? (Resimli)

haftasonu aşure yapamadım yatılı misafirlerim vardı. büyük ihtimal konya kulu olcak tayinim kesin konuşmayı sevmiyorum inşallah kulu olur diyorum çünkü eşim orda kpss sorularının çalınması bizi de etkiledi bu zamana kaldık. eylülden beri eşim bi uçta ben bi uçta. neyse geçecek inşallah.haftaya cuma günü açıklanacak heyecanla bekliyorum.

hayırlısı olsun hakkınızda:KK74:

huuuuuuuuu huuuuuuuuuuu
kızlar tayinim çıktı çok mutluyum.ev toplama telaşı başlıyor şimdi de. ama tayinim çıktı ya hiç gözümde büyümüyor.

ben bu tarifle tam not almistim
cok pratik ve bi okadarda lezziz

malzemeler:
10 yaprak milföy hamuru

1 bardak süt

2,5 yemek kasigi irmik

yarim bardak kadar findik yada fistik ici

3 bardak su

3 bardak seker

bir miktar tereyagi

hazirlanisi:
önce serbeti hazirlayip sogutmak gerekli,koyu kivamli bir serbet olucak

milföyleri dolaptan cikartip acilmalarini bekleyin

bu sirada süt ve irmikten olusan kaymagi pisirin onuda bir kösede ilinmasi icin birakin

milföy hamurlari cözüldükten sonra 4 e kesilir ve herbirine biraz kaymak üstlerine de birazcik findik koyulup kapatilir...(ben ücgen formda kapatiyorum ayni pastaneden alinmis hazir söybiyet gibi oluyo)

hepsi tepsiye dizildikten sonra üstlerine tereyagi eritilip üstlerine dökülür ve 180 derecelik firinda alti üstü iyice kizarana kadar pisirilir..

firindan cikan sicak hamurlari 3 dakika beklettikten sonra soguk serbet dökülür

1 gece buzdolabinda dinlenirse tadi cok daha güzel oluyo

AFIYET OLSUN

Dün misafirlerime yaptım. Fakat, şerbetini döktükten bir saat sonra filan, tepside şerbet şekerlenip, kaskatı kesilmişti. Tatlıları , servis tabağına zor çıkarabildim.Aslında tadı çok güzeldi ama, neden şekerlendi anlamadım? Kıvamı da koyu idi oysa...

Merhaba kızlar, aranızda olmaktan çok mutluyum. Ben tüm tariflerinizi itina ile okudum. Yavaş yavaş deneyeceğim. Sizden bir ricam var. Görme engelli olduğumdan tariflerinizin pişme süreleri benim için önemli. Mutfağı seviyorum. İşten kalan boş zamanlarımda değişik tarifler denemek beni mutlu ediyor. Artık aranızdayım. Teşekkürler.

RULO PASTA

malzemeler
4 yumurta,
8 kaşık şeker,
8 kaşık un,
1 kabartma tozu
2 krem şanti,
süt.
yapılışı
önce 4 yumurta kırılıp çırpılır. içine sırasıyla şeker, un, kabartma
tozu koyup karıştırılır.her malzemeyi koyduğunuzda çırpınız.
yağlı kağıt koyduğunuz bir tepsiye oluşan hamuru dökünüz. diğer yanda
krem şantiyi veya pudinki hazırlayınız ve dolaba koyunuz. hamur
piştikten sonra yağlı kağıt ile keki rulo yapınız. biraz soğuduktan
sonra ruloyu açıp yağlı kağıdı çıkarınız. keki hafifçe süt ile
ıslatınız.
kekin üzerine krem şanti veya pudinkin bir kısmını dökünüz. keki
tekrar rulo yapıp krem şanti veya pudinkin geri kalan kısmını üzereine
sürünüz. dolapta soğuduktan sonra dilimleyip yiyebilirsiniz. afiyet
olsun.
not: keki 170 derecede pişiriniz.

Merhabalar, eşimle biz sütlü tatlıları çok seviyoruz. Ben sütlü irmik tatlısı yapmak istiyorum. İçine elma, tarçın da koyacağım. Fakat bunları tatlının hangi aşamasında koysam daha iyi olur. Teşekkürler. Sütlü tatlılar konusunda önerilerinizi de bekliyorum.

ben önce kabapudingi döktüm.önce ondan başladım ama olmadı işte çokta hevesle yapmıştım:KK43:

ben de şu şekilde yapıyorum bu kurabiyeyi
PUDİNKLİ KURABİYE
malzemeler
1- paket margarin,
1-çay bardağı ayçiçek yağı,
1- yumurta,
1 paket puding (arzuya göre),
1- pakett vanilya, yarım paket kabartma tozu
arzuya göre 3 yemek kaşığı toz şeker
alabildiğine un
yapılışı:
oda sıcaklığında bekletilmiş margarin; zeytin yağı ve yumurtanın tamamını iyice yoğurun.
Üzerine pudingi ilave edin biraz daha karıştırın. Kalan malzemeleride ilave ederek iyice (kulak memesi kıvamından biraz daha sert olması gerekir) yoğurun.
180 derece fırında pişirilecek
not puding toz halinde ilavve edilecek istediğiniz şekli verebilirsiniz.
ben muzlu pudink ile yapmıştım. 25 dakika pişirince oluyor. 1-2 dakikada fırını kapatıp içinde bekletin.

Son düzenleme:
Merhabalar, eşimle biz sütlü tatlıları çok seviyoruz. Ben sütlü irmik tatlısı yapmak istiyorum. İçine elma, tarçın da koyacağım. Fakat bunları tatlının hangi aşamasında koysam daha iyi olur. Teşekkürler. Sütlü tatlılar konusunda önerilerinizi de bekliyorum.

mrb saros konumuza hoşgeldin.sütlü tatlılarla ilgili pek çok tarif var aslında konu içinde..konunun içindeki tariflerin adları ve sayfa numaraları epey gerilerde kaldı.bu konunun ilk sayfasının ilk mesajında indexin hangi sayfada olduğu yazıyodu,oradan sayfaya giderek sütlü tatlılardan hangilerini yapabileceğine bakabilirsin..aslında yeni eklenen tariflerin eklenmesi gerekiyo içindekiler bölümüne ancak ben vakit bulup ekliyemiyorum..keşke biri benim yerime yapsa bunu:)neyse ama elmalı sütü bi tatlı ben hiç denemedim..denersen yazarsın..hoşçakal..

3208.jpg

arkadaşlar aşureyi burdaki tariften esinlenerek yaptım.CAHİDE ve JİBEK
Aşure malzemeleri

•2 su bardağı dövme buğday
•Yarım su bardağı kuru fasulye
•Yarım su bardağı nohut
•50 gr.kuş üzümü
•50 gr.izmir üzümü
•2-3 adet kuru incir
•1 çay bardağı dut pekmezi
•4-5 adet kuru kayısı (islimsiz,kayısı çiri)
•Yarım portakal kabuğu
•Yarım ayva
•7-8 adet karanfil
•1adet 10 cm. kadar çubuk tarçın
•1 adet elma
•Bir çay kaşığı tuz (tepeli olmasın,silmeden biraz fazla olsun)
•Damak tadınıza göre şeker
Süslemek için

Fındık,ceviz,fıstık,nar

Aşure nasıl yapılır?

•Akşamdan ıslağa koyduğunuz dövme,fasulye ve nohutu sabah suyunu süzerek düdüklü tencereye alın.
•Bir elmanın üzerine karanfilleri batırıp aşurenin içine atın.
•Üzerine bir karışa yakın çıkacak kadar su ekleyin
•Kaynamaya başladıktan sonra kefini alıp,ağzını kapatın.
•En az bir buçuk saat altı kısık olarak pişirin
•Buğdayın iyice açılması lazım.Yoksa suyu özlü olmaz.
•Üzümleri bir cezveye alıp üzerine sıcak su koyun ve 5 dakika kadar kaynatın.Bu sayede kirli suyunu verecek ve aşureyi mat bir renge dönüştürmeyecek.
•Bundan sonraki aşamada aşure sık sık karıştırılacak.Aksi halde hemencecik dip tutacaktır.
•Üzümleri tencereye,portakal kabuklarıyla beraber ekleyip,beş dakika daha pişirin.
•Şimdi küçük doğradığınız ayva,incir ve kayısıyı ekleyin.
•Bir çay bardağı kadar pekmezi şekeri ve çubuk tarçını bu esnada ilave edin.
•Şekeri azar azar katın.Miktarı damak tadınıza göre ayarlayın.
•5 dakikada bu şekilde kaynadıktan sonra altını kapatın.
•İster sıcak ister soğuk,dilediğiniz gibi süsleyip servis yapın.

3233.jpg

bu eşimin doğum günümde bana aldığı sinbo ekmek yapma makinesinde köyden getirdiğimiz ekşi mayayla yaptığımız,köy ekmeğimizin yarısı,o kadar kabarmış oluyor ki tamamını görmenizi isterdim..maalesef yarısı gitti:)=))
3240.jpg

bu da işyerindeki arkadaşlarımla yemeyi planlayarak sardığım lahana sarmam,tarifi önceki sayfalarda vardı...

tarifler harika kızlar bende size çok pratik bi pasta tarifi vermek istedim kreması harika oluyo tavsiye ediyorum:KK56:ama resim yok maalesef(((
hazır pasta keki alıyoruz kekimiz hazır:))
kreması için
bir paket krem şantiyi 1 bardak sütle çırpıp bekletiyoruz dolapta
bi kapta 3 su bardaĞI süit ve 3 tepeleme çorba kaşığı unu bir yumurta sarısını ve 1 su barsdağı şekeri iyice çırpıp ocakta kaynayana kadaR PİŞİRİyoruz sonra biraz tereyağ ekleyip topaklanmasın diye arada karıştırarak soğutuyoruz . not: buzdolabında biraz bekletinki iyice soğusun sonra hazırladığımız krem şanti ile kremamızı karıştırıyoruz pasta kekimizi çok az kahve ile ganül kahve ile ıslatıyoruz arasına ve üstüne kremamızdan sürüyoruz ve üzerini damla çikolata ile süslüyoruz çokk nefiis oluyo tiramisudan bile daha lezzetli oluyoo :)) deneyenler paylaşırsa sevinirimm hepinize şimdiden AFİYETT :KK54: OLSUN:KK71:

huuuuuuuuu huuuuuuuuuuu
kızlar tayinim çıktı çok mutluyum.ev toplama telaşı başlıyor şimdi de. ama tayinim çıktı ya hiç gözümde büyümüyor.

gözün aydın :KK19::KK64:
bir arkadaşım buzluğa sigara böreği atacağı zaman aralarına alimünyum folyo koyuyor yapışmaması için.

biz hiçbir şey koymadan plastik kap içine dizip donduruyoruz sonra poeştlere yer sorunu olursa. donuk olarak kızartıyoruz sorun olmuyor peyniri dışına akmadıkça. :KK34:

Merhaba kızlar, aranızda olmaktan çok mutluyum. Ben tüm tariflerinizi itina ile okudum. Yavaş yavaş deneyeceğim. Sizden bir ricam var. Görme engelli olduğumdan tariflerinizin pişme süreleri benim için önemli. Mutfağı seviyorum. İşten kalan boş zamanlarımda değişik tarifler denemek beni mutlu ediyor. Artık aranızdayım. Teşekkürler.

hoş gelsin saros irmikli tatlı yapmam ama tatlının üstüne serpmeyi tercih ederim sütlü tatlılarda tarçını. topaklanmadan hem de güzel oluyor, sevmeyenlerde kenara ayırıp sade tatlıyı yiyebiliyor.

Uzun zamandır takip ediyorum forumu.Öncelikle hepinize çok teşekkür ederim.Ev,iş çocuk eş derken baya bunaldığım bir dönemde belki farkında olmayarak çok yardımcı oldunuz bana.yaptıklarım güzel oluyordu ama çok fazla tarif bilimiyordum.İnternetten indirip denediklerimde herzaman güzel çıkmayabiliyordu.Bu sıkıntımı ortadan kaldırmış oldunuz.Tariflerini 3 kere de yarım yamalak veren ve sırlarını söylemeyen görümcem ve kayınvalidemlere de yaptıklarım kapak oldu.Hayretle nasıl yapıyor yengem bunları diyorlar.Ev iş oğlum arasında koşturmama rağmen mutfakta yaptığım leziz şeyler karşısında eşim şapka çıkardı.bana daha fazla yardımcı olmaya çalışıyor ve daha çok saygı duyuyor gibi gelmeye başladı.Hepinize tek tek çok çok teşekkür ederim öpüyorum yanaklarınızdan.

Ailece severek yediğimiz bir lezzet.Eşim her hafta yap der.Umarım siz de beğenirsiniz.Sevgilerimle.

MALZEME:
6 KİŞİLİK
6 enginar
100 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
100 gr arpacık soğan
1 iri patates
1 havuç
500 gr kuzu kuş başı
1.5 tatlı kaşığı un
10 gr tereyağı
Yarım çay bardağı zeytin yağı
50 gr. bezelye
3 su bardağı su
3 çorba kaşığı sıvı yağ
yarım limonun suyu
tuz
YAPILIŞI:
1.Enginarları temizleyin.Arpacık soğanları soyun. Patates ve havucu temizleyip küp küp doğrayın.
2.Bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını ısıtıp soğanları soteleyin .Eti ekleyin. Suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.1 tatlı kaşığı un serpip karıştırın ve 1-2 dk daha kavurun. Havuç,patates,bezelye ve bir su bardağı su ilave edip kısık ateşte 40 dk. pişirin. Suyu azalırsa bir miktar daha su ekleyin.
3.Enginarlara 2 bardak su ,3 kaşık sıvı yağ, yarım limonun suyu ve yarım tatlı kaşığı un ilave edip kısık ateşte 30 dk pişirin.Fırın tepsisine dizip hazırladığınız iç malzemeyi ortalarına paylaştırın .Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip 10 dk. fırınlayın.Sıcak olarak servis yapın.

Bayat ekmekli bir tariifim de var

MALZEME:

1 bayat ekmek
2-3 sivri biber
100 gr. kaşar rendesi
2 yemek kaşığı salça
Yarım su bardağı süt
2 yemek kaşığı kahvaltı baharatı( marketlerde bulunur )
Sıvı yağ
Sucuk dilimleri
Kekik
YAPILIŞI:
Dilimlenmiş ekmekleri fırın tepsisine dizin.Süt,Salça,kekik ve kahvaltı baharatını karıştırıp ekmek dilimlerinin üzerine bolca sürün. Halka halka doğranmış biberleri ve sucukları ekmeklerin üzerine dizin.Üzerlerine eşit miktarda rendelenmiş kaşarları koyun. En son hafif sıvı yağ gezdirerek fırına verin.Kaşarlar eriyene kadar pişirin.Bu lezzetten kendinizi mahrum etmemenizi tavsiye ederim

Kızlar geçen akşam yaptığım sulu köfte:

Kullanılan Malzemeler:
200gr yağsız dana kıyma
1 küçük boy soğan
3-4 dal maydanoz
1,5 çay bardağı kadar galeta unu veya ekmek içi
1 yumurta
Tuz
Karabiber
Kimyon
3-4 orta boy patates
1 küçük boy havuç
1 çay bardağı kadar bezelye (konserve)
1 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Sıvı yağ

Rendelenmiş soğanı, yumurtayı, kıyılmış maydanozu, kıymayı, galeta ununu, tuzu, karabiberi, kimyonu bir kapta iyice yoğuralım.
Yoğurduğumuz harçtan küçük parçalar alıp yuvarlak şekillendirelim.
Köftelerimizi kızgın yağda kızartıp kenara alalım.
Bir tencerede soğanla salçayı kavuralım.
Doğradığımız patates ve havuçları ekleyelim ve biraz daha kavuralım.
Suyunu ve tuzunu ekleyip patateslerin biraz yumuşamasını bekleyelim.
Pişmeye yakın köftelerimizi ve bezelyelerimizi içine ekleyip birkaç kaynama geldikten sonra altınıı kapatalım.
Afiyet olsun.

grnt472.jpg

BROWNİ KEK

Malzemeler
3 yumurta
3 fincan şeker
3 fincan süt
3 fincan sıvıyağ
3 fincan un
1 paket kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin

YAPILIŞI

Un ve kabartmatozu hariç diğer malzemeler geniş bir kapta karıştırılır bu karışımdan 1 su bardağı ayrılır ve geri kalan karışıma un ve kabartma tozu eklenir iyice karıştırırlır yağlanmış borcama dökülür 150 derecede 20 dak. pişirilir piştikten sonra ayırdığımız bir su bardağı karışım kekin üzerine dökülür

X