En İyi Sonuç ve Övgü Aldığımız Tarifleri Püf Noktaları ile Paylaşalım mı? (Resimli)

ellerin dert görmesin ezineciğim kek ve böreğin muhteşem görünüyor.bende bu hafta sonu kekini deneyeceğim.ben keklerime süt yerine 1 su bardağı su koyarım hep.yine aynı şekilde deneyeceğim.bakalım nasıl olacak

Ortaya bir karışık ta benden: Havuçlu-cevizli,kakaolu-sade,üzümlü-vanilyalı,fincanda pişmiş şantili çikolata soslu,muzlu...

canım ellerine sağlık..Fakat anlıyamadığım bişey var.Poşet çayların sanırım tozunu katıyorsun.Taneli oluyor.Beni aydınlatırsan sevinim.

bunlar kocişle haftasonu gittiğimiz dağ gezimizde topladığımız kırmızı melki adı verilen çam mantarlarımız..fırında ya da tava da yağlanıp unlanarak kızartılmak suretiyle,istenirse en son kaşar rendesi eşliğinde sıcak olarak servis ediliyor...
[/QUOTE]

off cok seviyorum bu mantari nefis oluyor

patates püresi & ve sebze esliginde balik fileto.. farkli soslarlada kullandigim sik sik yaptigim bir yemek bu

gecen haftalarda ilk defa denedim .. tadi fena degildi
brüksel lahanasi salatasi :)

buda gecenlerde buraya yazmistim .. bahsettigim yogurdum..övünmek gibi olmasin ama müthis oluyor:)

[/IMG]
bunlar kocişle haftasonu gittiğimiz dağ gezimizde topladığımız kırmızı melki adı verilen çam mantarlarımız..fırında ya da tava da yağlanıp unlanarak kızartılmak suretiyle,istenirse en son kaşar rendesi eşliğinde sıcak olarak servis ediliyor...
[/QUOTE]

off cok seviyorum bu mantari nefis oluyor[/QUOTE]

Cesaretinizi kutluyorum valla.bende bayılırım mantara.ama dedemler köylülerden aldıkları mantardan zehirlendiğinden beri.evimize kültür mantarı hariç bişiy girmiyor

valla benim bile ayırt etmekte zorlandığım,birebir benzer mantar türleri de var gerçekten..eşim de anlar,o yüzden birimizin bilemediğini diğeri ayırt ediyo...:94:

Ya bu bana yapılırmı sessizce sizin yemekleri takip ediyorum ama bu mantarlar karşısında sessiz olamadım.Bizim oralardada bulunur bunlar epsit derler adına.Çok lezzetli olur.Şunda söylemeden geçemeyeceğim hangi mantar olursa olsun haşlamadan yemeyin.Haşlama suyunu dökün.Bazı mantarlar zehirlerini haşlanınca attıkları için zararsızdırlar.Ama aynı mantarlar haşlanmadan direk pişirilip yenirse zehirleyebiliyorlar.
Bu topladığınız mantarlar dünyanın en lezzetli mantarı bana göre.Dondurucuya falan koyuyormusunuz ezine.Biz koyarız kışında yeriz.

aslinda benim yasadigim yerde tamamen yesillik orman dag agac
ama hic bakmadim ..konu hakkinda bilgim olmadigi icin yeltenmedim ..ama hazirda satiliyor bu mantarlar

kızlar herkes bayram tatilinde yeni enfes tarifler yok:)hepinizin geçmiş kurban bayramını kutlarım...
size son derece basit ve herkes tarafından sevilen bir patates salatası tarifi vermek istiyorum.
patatesleri haşlayın ve ezin.ezdiğiniz patatesleri 3 parçaya ayırın..bu parçalardan birine ince kıyılmış maydonozlari, diğerine rendelenip hafif yağda sotelenmiş havuçları, üçüncüsünede isterseniz ince kıyılmış mor lahana isterseniz robottan geçirilmiş pancar tursunu katıp karıştırın. her 3 karışımada arzunuza göre limon zeytinyağı ekleyin dilerseniz karabiber ve kırmızıbiberde çok yakışıyor.sonra bu 3 renk olmuş patatesleri istediğiniz bir kalıba yerleştirin..ben resim upload edemiyorum ancak internette resim çok bu salatayla ilgili...sonrası mı afiyetle yiyin..

Son düzenleme:

evet evet gökkuşağı salatası bnde yapıcam lahan aldım dün ama üst kata sadece araya havuçlu sonfrada lahanalı yapmayı düşünüyorum

Ortaya bir karışık ta benden: Havuçlu-cevizli,kakaolu-sade,üzümlü-vanilyalı,fincanda pişmiş şantili çikolata soslu,muzlu...

e hani ama tarifler?
tarifleri de bekliyoruz piacım..mümkünse yoğurdun da..
arkadaşım biz pek kırmızı melki koymuyoruz da..bi de bunun karasırt dediğimiz bi de beyaz melki ya da kulacık dediğimiz ndair bulunan et gibi olanları var onları atıyoruz defrize...hatta o karasırt dediklerimden bayramda topladık ama,defrize atmadan mideye indiricez bunları..:))ayrıca niye sessiz takip ediyon da yazmıyosun bize..bak sen de biliyomuşsun,ama hep ben paylaşıyom hep ben paylaşıyom..kızıyom kızıyom gene dayanamayıp,makineyi elime alıp çekiyom şık şık:)))
o zaman en kısa zamanda fotosunu da bekleriz..nedense uğraştırıcı gibi geliyo üşeniyorum hep bu salatayı yapmaya..ama foto görüncce kesin gaz gelirim yani:)))
evet evet gökkuşağı salatası bnde yapıcam lahan aldım dün ama üst kata sadece araya havuçlu sonfrada lahanalı yapmayı düşünüyorum

asin25cim, sen bi fotola arkadaşım şu salatayı yaptıysan..

bu arada herkeslerin geçmiş bayramı mübarek olsun..Allah nice bayramlara sağlık,mutluluk ve huzurla erdirsin inşallah..

Ezine bundan sonra yaptıklarımı bende paylaşmaya çalışırım canım.Zaman buldukça resim çeker eklerim.

resim çkmedim ama yaptım küççük kaselerde denedim şekil güzeldi ama tadı pek sevmedim bn ya bi şeyi yanlışmı yaptım acaba kuru kuru geldi

hayırlı salılar arkidişler
dün akşm portakallı irmik tatlısı yaptım çok güzel olmadı yada ben beceremedimm
gökkuşağı salatasıda yaptım tadı degüşük geldi damak tadım çok sevmedi eleştirmiyorum sadece paylaşıyorum sizinle belki sizede fikir olur belkide eksiğim vardır siz beni uyarırsınız
ama pratik börek yaptım harikaaa oldu bir sürü övgü aldım hepinizin elleirne yüreklerine şifalar olsun

arkadaşlar gökkuşağı salatasına gelen eleştirileri okuyunca nette araşatırma yaptım ki bilmediğim yazmadığım ama uyguladığım bir püf noktası varmı diye ama bulamadım.yani bu salatanın tadı kendi damak zevkinize göre ayarladığınız limon ve yağa bağlı...diğer malzemelerin pek tada katkısı olmuyor....
püf noktasını bilen varsa yazsınn lütfen arkadaşlar...

kaç kişilik oluyo acaba bu tarif .
bu tarife göre 12 adetmi katmer poça oluyor bilen varmı arkidişler

ben çok yaptım katmer poğacayı ben hamuru 16 parçaya ayırıyorum yani bu işlemi 2 kere yapıyorum 24 tane poğaça çıkıyor
çok büyük olmasına gerek yok bence

slm arkadaslar,cok super bir konu olmus,hereksin ellerine saglik.bende size yurtdisindan bir tarif vereyim.misir sevenler icin cok lezzetli
ve cok kolay bir tarif,
PASTEL DE CHOCLO(turkcesini tam bulamadim ozur dilerim sanirim misir puresi)
malz.

4 tane misir yada dondurulmus hazir misir(1/2 kg)
1/2 su bardagi sut
1/2 su bardagi seker
1 buyuk boy kuru sogan
iki yemek kasigi sivi yag
orta boy haslanmis tavuk gogsu.

yapilisi:

taze misir kullaniyorsak keskin bir bicakla misir tanelerini kocanindan ayirin(bu islemi kocanlari dik tutup yukaridan asagi dogru misirlari dibinden keserek yapin)
dondurulmus misir kullaniyorsaniz misirlarin iyice cozulmesini bekleyin,daha sonra misirlarinizi rondadan gecirin.bu islemi iki yada uc asamada yapabilirsiniz.rondada cekerken icine bir miktar su atip kolay cekilmesini saglayabilirsiniz.elde ettiginiz karisimi tencereye alin ,orta ateste karistirarak piisrmeye baslayin.bu asamada icine sutu ve sekeri ilave edip ,karistirmaya devam edin,(bu yemegin ozelligi tatli olmasi,damak tadiniza gore seker ilave edebilirsiniz)misirlarin rengi koyu sariya donene kadar kisik ateste pisirin,
diger tarafta baska bir tencerede yagi ve yemeklik dogradiginiz sogani kavurun,icine kucuk parcalara ayirdiginiz tavuk gogsunu ilave edin,5 dakika daha cevirip,hazirladiginiz bu ici borcama dokun.ustune daha once hazirladigimiz misiri dokun,en uste elinizle bir miktar daha toz seker alip serpin.biz buralarda latin amerikada oldukca tatli yapariz,
onceden isittiginiz firinda 180 derecede misirin ustu kizarana kadar( rengi degisene kadarda diyebiliriz)pisirin.
afiyet olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…