En İyi Sonuç ve Övgü Aldığımız Tarifleri Püf Noktaları ile Paylaşalım mı? (Resimli)

Günaydın Arkadaşlar;
Benim çok kolayıma giden ve kısa sürede hazırlanan börek tarifi vereyim.
Malzemeler:
3 yufka
yarım su bardağı ayçiçek yaği
yarım su bardağı zeytinyağı
Yarım su bardağı un
içi için;
3 tane patates
1 kuru soğan
biraz maydonoz
tuz-karabiber-kırmızıbiber
yapılışı;
ilkönce patatesleri haşla ez.soğanı incecik kıy ve azıcık yağda pembeleştir patatesleri de
ilave et karıştır altını kapat maydonoz ve baharatlarını ilave et soğumaya bırak.
yufkayı düz bir zemine yay zeytinyağı ve ayçiçek yağını birbirine karıştır hazır olsun.yufkayı düz bir zemine yay fırça ydarbeleriyle yufkaya sür.sonra üzerine unu biraz havadan sepele yufkayı ikiye katla tekrar üzerine fırça darbeleriyle yağ sür un sepele
yufkanın kenarlarından iki parmak içeri katla uzun tarafına hazırlanan içten koy biraz sıkıca rulo yap üç parmak genişliğinde kes tepsiye yerleştir. diğer yufkalarada aynı işlemi uygula Ben (Birini peynirli diğerinide kıymalı yapıyorum) Kalan yağdan da üzerlerine sür 180 derecelik fırında kızarana kadar pişir. benim hem kolay hem çok tarif ettiğim bir börek.Afiyet olsun

canım ya cevabın için beğendimi işaretleyecektim beğenmedimi işaretledim yanlışlıkla tekrar teşekkürler hatice cevabın için

kızlar bu güzel tariflerin yanında güzel demlenmiş bir çay ne de güzel gider değil mi??
kızlar çay konusundaki marifetlerinizi de yazın lütfen..belli oran harman vs.. var mı sırrınız?
ben demlik başı 2 dolu çorba kaşığı çay atıyorum.çayı demlemeden yıkıyorum tozu gitsin diye...ama içime pekte sinmiyor sizler neler yapıyorsunuz?

bende mutlaka yıkarım çayı , üzerine bergamut poşet atarım 1 adet kesme şekeri atıp demlerim...

bende yıkarım çayı ve çaykur tomurcuk kokulu çaydan çok az katıyorum muhteşem oluyorr pek aram olmasadabir rizeli olarak çok sık demliyorum

kızlar akşam kayınvalidemlere tuzlu kurabiye yaptım nefis oldu
ilk defa yaptım üstelik
tarifini vereyim
1 paket margarin
3 kaşık yoğurt
1 yumurta (beyazından azıcık ayırdım üzeri için)
1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı
kaşığı kabartma tozu
1 fiincan sirke(elma sirkesi kullandım)ve susam
yapılışı
hamuru yoğurup halka yapıyoruz.önce yumurta akına sonra susama batırıyoruz
birazınıda ayırıp elimle yuvarlak açtım içine kaşar koydum poğoça gibi kapadım
nefis oldu
180 derecede üzeri iyice kızarana kadar pişirdim
artık favorim olacak...

Son düzenleme:
kesme sekerini duymuştum.ne işe yarıyor cayda kesme sekeri?demini ii almasınımı sağlıyor ki?

daha iyi demlendiğini ve lezzetli olduğunu duyduğumdan beri 1 adet kesme şekeri ilave ediyorum çay demlerken..

biz de yıllardaaan beri çayın demlerken içine bir kaç karanfil tanesi atıyoruz..çok hoş bi aroması oluyo..pek çok kişi denedi ve beğendi..ancak karanfilin kokusunu ya da aromalı tatları sevmeyenler de olabiliyo..şahsen biz çok seviyoruz..özellikle sabah ve öğleden sonra keyif çayları için ideal..geceleri ise uyarıcı ve uyku açıcı etkiyi arttırabilir karanfil ve çay ikilisi:)

bu karanfil meselesini mutlaka deneyeceğim...ii fikir...şeker kullanmayan biri olarak şeker atma fikrine alışamadım...

canim neden beyazini suruyorsun ben sarisini surerim pastalara...ögerenmek istedim....kizartiyormu ustunu

canim neden beyazini suruyorsun ben sarisini surerim pastalara...ögerenmek istedim....kizartiyormu ustunu

sarısının kokusunu sevmiyorum .kokuyor bana. poğaçalara felan bütün olarak çırpıp sürerim
bide tuzlu susamlı kurabiyelerde genelde akı sürülüyor
çok güzel kızardı
ben hazırlardada çok fazla sarı sevmiyorum tercih meselesi yani
istersen sarısınıda kullanabilirsin

islim kebabı
5-6 adet patlıcan
2-3 adet yeşil biber
3 adet domates
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çay bardağı su
Tuz
kaşar dilimleri
.
köfte:
300-400 gr kıyma
1 yumurta
1 kuru soğan
2 diş sarımsak
galeta unu
tuz,karabiber,yenibahar
.
Patlıcanlar alacalı soyulup uzunlamasına dilimlenir.Tuzlu suda bir süre bekletilir.Bu arada köfteler hazırlanır,fırının ızgarasında pişirilir.Patlıcanların üzerine fırçayla zeytinyağı sürülerek teflon tavada ya da ızgara da patlıcanlar arkalı önlü kızartılır.Kızaran patlıcanlardan iki dilim alınarak + (artı) şeklinde üst üste konur.Tam ortaya köfte konup bohça gibi kapatılır,üzerine domates dilimi,iri kesilmiş yeşil biber ve bir parça kaşar peyniri konup kürdanla tutturulur. Patlıcanlar ve köfteler bitene kadar bu işleme devam edilir.Sıvı yağ,salça,1 domates rendesi,su ve tuzdan oluşan sos hazırlanıp patlıcanların üzerine gezdirilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirilir.Pirinç pilavı ya da patates püresiyle servis yapılır.

lezzet pınarı sitesinden alıntıdır.ben fazlalık köfteleri veilave olarak patates de attım..kaşar koymayı unutmuşum bu arada..

bunlar kocişle haftasonu gittiğimiz dağ gezimizde topladığımız kırmızı melki adı verilen çam mantarlarımız..fırında ya da tava da yağlanıp unlanarak kızartılmak suretiyle,istenirse en son kaşar rendesi eşliğinde sıcak olarak servis ediliyor...

bu da güveçte biber,domates,soğan,çok az sarımsaklı zeytinyağlı sos ve defne yaprağı beraberinde fırına verilmiş çinekop..her ne kadar balıklar altta kalmış ,görünmüyo olsa da:))

ezinecim ağzım sulandı valla mantarları görünce..ne lezzetlidir kim bilir....(yediysen sen bilirsin:)
ben çok korkuyorum bu mantar işinden o nedenle sadece kültür mantarına talim ediyoruz...siz nasıl anlıyorsunuz mantar zehirlimi değilmi?

valla benim bile ayırt etmekte zorlandığım,birebir benzer mantar türleri de var gerçekten..eşim de anlar,o yüzden birimizin bilemediğini diğeri ayırt ediyo...:94:

valla benim bile ayırt etmekte zorlandığım,birebir benzer mantar türleri de var gerçekten..eşim de anlar,o yüzden birimizin bilemediğini diğeri ayırt ediyo...:94:

ne güzel tamamlamışsınız birbirinizi:)maşallah canımcım....afiyetle yiyin inş...

havuçlu,cevizli,tarçınlı kek(ben ceviz yerine kırılmış fındık ve ilave olarak mavi haşhaş kullanarak yaptım ve soğuk fırında pişirdim.)
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
yarım su bardağı süt
yarım su bardağı ceviz içi
1 su bardağı havuç
1 çay kaşığı tarçın
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Yapılışı:
3 yumurtayı bir geniş bir kaba kırıp bir su bardağı şeker ekliyoruz. Karışım beyaz oluncaya kadar mikser ile karıştıralım. Daha sonra diğer malzemelerin tümünü ekleyelim.
Yeteri kadar karıştırdıktan sonra yağlı kağıt serdiğimiz kek kalıbının içine boşaltalım.Önceden ısıttığınız 160 derece fırına koyalım.
Pişme süresi 45 dk .kadardır. Afiyet olsun!
mutfaksırları.comdan alıntı

bu da çarşaf böreği denemem..biraz acemi işi oldu ama idare ederdi...iç malzemesi olarak ısırgan otu,ebegümeci otu,taze nane,dereotu,maydanoz,peynir kullandım..hamuru için kullandığım malzemeyi yanlışlıkla 4 e böldüğümden benim börek küçük bir tepsiyi ancak doldurdu..burada hamur için bahsedilen katı kadarını 6 ya bölerek ideal tepsi boyuna ulaşılabilir..
ÇARŞAF BÖREĞİ

Malzemeler:

Hamuru için:

*1 kg un

*2-3 bardak ılık su

*1 yemek kaşığı tuz

*hamurları yağlamak için sıvı yağ

İçi:

Beyaz yarım yağlı peynir

HAZIRLANIŞI:

Önce yoğurma kabına hamur malzemeleri konulur iyice yoğrulur.Hamurun kıvamı gelince 3 tane bezeye ayrılır.Daha sonra merdaneyle biraz açılır 2 tabak büyüklüğü.Üzerlerine sıvı yağ sürülüp 20 dakika dinlendirilir.sonra çarşaf ya da örtü üzerinde elle kenarlarından çeke çeke büyütülür.Çarşaf kadar olur nerdeyse.Üzerine peynir serpip birazda sıvı yağ gezdirilir.Çarşaftan karşılıklı 2 kişi uçlarından kaldırır.Ortada birleşince tekrar bıçakla uzunlamasına kesilir.yağlanan tepsiye gül böreği gibi sarılır.Üzerine 4-5 kaşık yoğurt 1 yumurta biraz da sıvı yağ çırpılıp sürülür.Fırında pişirilir.Afiyet olsun…..
illedeyemek.blogcu.com dan alıntı..

ezinenin havuçlu kekini bene yapıyorum.hatta fix tarifimdir biri gelecek olsa banko menümdür.çokta güzel olur...ancak ben 4 yumurta ve 1,5 su bardağı şeker koyuyorum.ama şekerli olduğunu hep düşünürüm ama azaltmayada cesaret edemezdim.bugun yapacağım ve seninki gibi 3 yumurta ve 1 bardak şekerle yapacağım...cesaret verdin..teşekkürler ezine.......

ben bu keki hep kalıpta yapıyorum 20 dilim çıkıyor ama tepside yapmaya farklı bir tarif uygulanıyor diye biliyorum.tepside havuçlu kek yapacak arkadaşlar buna dikkat etse ii olur...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…