havuçlu,cevizli,tarçınlı kek(ben ceviz yerine kırılmış fındık ve ilave olarak mavi haşhaş kullanarak yaptım ve soğuk fırında pişirdim.)
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
yarım su bardağı süt
yarım su bardağı ceviz içi
1 su bardağı havuç
1 çay kaşığı tarçın
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Yapılışı:
3 yumurtayı bir geniş bir kaba kırıp bir su bardağı şeker ekliyoruz. Karışım beyaz oluncaya kadar mikser ile karıştıralım. Daha sonra diğer malzemelerin tümünü ekleyelim.
Yeteri kadar karıştırdıktan sonra yağlı kağıt serdiğimiz kek kalıbının içine boşaltalım.Önceden ısıttığınız 160 derece fırına koyalım.
Pişme süresi 45 dk .kadardır. Afiyet olsun!
mutfaksırları.comdan alıntı
bu da çarşaf böreği denemem..biraz acemi işi oldu ama idare ederdi...iç malzemesi olarak ısırgan otu,ebegümeci otu,taze nane,dereotu,maydanoz,peynir kullandım..hamuru için kullandığım malzemeyi yanlışlıkla 4 e böldüğümden benim börek küçük bir tepsiyi ancak doldurdu..burada hamur için bahsedilen katı kadarını 6 ya bölerek ideal tepsi boyuna ulaşılabilir..
ÇARŞAF BÖREĞİ
Malzemeler:
Hamuru için:
*1 kg un
*2-3 bardak ılık su
*1 yemek kaşığı tuz
*hamurları yağlamak için sıvı yağ
İçi:
Beyaz yarım yağlı peynir
HAZIRLANIŞI:
Önce yoğurma kabına hamur malzemeleri konulur iyice yoğrulur.Hamurun kıvamı gelince 3 tane bezeye ayrılır.Daha sonra merdaneyle biraz açılır 2 tabak büyüklüğü.Üzerlerine sıvı yağ sürülüp 20 dakika dinlendirilir.sonra çarşaf ya da örtü üzerinde elle kenarlarından çeke çeke büyütülür.Çarşaf kadar olur nerdeyse.Üzerine peynir serpip birazda sıvı yağ gezdirilir.Çarşaftan karşılıklı 2 kişi uçlarından kaldırır.Ortada birleşince tekrar bıçakla uzunlamasına kesilir.yağlanan tepsiye gül böreği gibi sarılır.Üzerine 4-5 kaşık yoğurt 1 yumurta biraz da sıvı yağ çırpılıp sürülür.Fırında pişirilir.Afiyet olsun…..
illedeyemek.blogcu.com dan alıntı..