cirpilinca köpuk gibi oluyo...yas kekde oyle cig malzmeden dökuluyoo kiz zararli olsa böyle tarif olmaz ne biliyimki sende yumurtasiz yap ozaman önemlisi kaymakeline sağlık arkadaşım,ancak bu yumurtalı karışım pişse bi şekilde daha sağlıklı olcak sanki,yani benim içime öle sinecek ancak..
bu da siz de yaparmısınız bilmem patlıcanın arasına prynir koyup kızartılır,annem küçükken yapardı,ben bayılırdım,eşimin özel isteği üzerine bugün denemek istedim..aslında çocukluğumdaki o tada çok yakındı tadı ancak iftarda anladım ki kızartma hiç gitmiyo,ağır oluyo biraz belki fırında daha hafif olabilir,ya da ne biliim normal zamanda belki bi öğle yemeğinde hapur hupur yenebilir...
bu pişmeden önceki görüntü,bilmeyenler nasıl yapıldığını anlaın diye...
arkadaşım bunun tam yapılışını anlatırmısın, resimden pek bişey anlamadım.denemek istiyorum bu tarifi.nasıl kızartıyorsun peynirler, dağılmıyormu kızartırken.
kusura bakma geç döndüğüm için.peynirli,maydanozlu ve yumurta kırdığın içi enlemesine ancak tam olarak birbirinden ayırmadan ikiye böldüğün patlıcan ların arasına koyup kızartıyosun,annemin dediğine göre fırında da oluyomuş,bir kısmı dağılsa da içinde kalan kısımları da yetiyo peynirin,dağılan peynirler patlıcanın dışına filan bulaşıyo ve o şekilde kızarıyo,tavanın içine akıp yanacak gibi olan peynir olursa onları maşayla alabildiğin kadar alırsın tavanın dışına,benim genelde peynirin akan kısımları patlıcanlara bulaşarak öyle kızardı.ben de tereddüt etmiştim ama öyle düşündüğüm gibi içindekiler olduğu gibi dışına çıkmadı.yine de çevirirken sorun yaşamak istemezsen yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine patlıcanları yağlıyarak ta yapabilirsin.birde eğer peynirli harca yumurta kırarsan harcı tutuyo,ben öyle yaptım.bi de yumurtaya bulayıp galeta ununa batırarak denemek istedim ama orjinalinden sapmadan risk almadan yapayım diye böle yaptım..o şekilde de olabilir bence..
ezine sana özelden mesaj göndermiyorum .) 50 tane forum mesajım olması gerekirmiş
hepsini tek tek inceledim
mokka küpleri ve tavuklu böreği dneyince yazarım
delikafaduldendelikafaduldendelikafaduldenEzinecim blogtan aldım onları gönderdiğin blog isimlerinden.)
görememn normal Şeniz
günaydın hatunlar nasılsınız? bende dün nette görüp çok merak ettiğim bir tarifi denedim ;
çanak köfte.
malzeeler;
600 gr köftelik kıyma
3 dilim ince çekilmiş bayat ekmek
1 adet büyük boy rendelenmiş soğan
1 adet yumurta
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
yeterince tuz
3 adet orta boy haşlanmış patates
1 adet orta boy haşlanmış havuç
2 yemek kaşığı haşlanmış bezelye
1 yemek kaşığı süt
1 tatlı kaşığı tereyağ
8 tatlı kaşığı kaşar rendesi
1 yemek kaşığı sulandırılmış domates salçası
2 tatlı kaşığı tereyağ (üzeri için)
yeterince tuz
Tarifin Hazırlanışı
Haşladığınız patateslere süt, tereyağı ve tuz ekleyip çatalla ezerek püre haline getirin. Havuçları minik doğrayıp bezelye ile birlikte püreye katarak karıştırın. Böylece çanak köftenin içini hazırlamış olun.Yoğurduğunuz köfte hamurundan aynı büyüklükte 8 parça ayırın. Her parçanın ortasını açarak çanak şekline getirin. Teflon tepsiye yada yuvarlak borcama aralıklı olarak sıralayıp, sulandırılmış salçayı köftelerin yapışmaması için tepsiye dökün. 2 tatlı kaşığı tereyağını (sıvıyağ da olabilir) minik parçalar halinde çanakların aralarına koyun. 200 derece fırında köfteleri hafifçe kızartın. Fırından çıkarıp hazırladığınız püreyi çanakların içerisine doldurarak, üzerilerine birer tatlı kaşığı kaşar peyniri koyun. Tekrar fırına koyup kaşarlar hafif kızarana kadar bekletin. sonra afiyetle yiyinnn :)
[/URL][/IMG]
delikafaduldendelikafaduldendelikafadulden
süpper görünüyolar valla moonserosem.:lepi::lepi::lepi:.misafirin mi vardı,spesiyal bi yemek yapmışsın da:)yoksa kendimden iyi misafir miolcek diyosun?=
günaydın hatunlar nasılsınız? bende dün nette görüp çok merak ettiğim bir tarifi denedim ;
çanak köfte.
malzeeler;
600 gr köftelik kıyma
3 dilim ince çekilmiş bayat ekmek
1 adet büyük boy rendelenmiş soğan
1 adet yumurta
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
yeterince tuz
3 adet orta boy haşlanmış patates
1 adet orta boy haşlanmış havuç
2 yemek kaşığı haşlanmış bezelye
1 yemek kaşığı süt
1 tatlı kaşığı tereyağ
8 tatlı kaşığı kaşar rendesi
1 yemek kaşığı sulandırılmış domates salçası
2 tatlı kaşığı tereyağ (üzeri için)
yeterince tuz
Tarifin Hazırlanışı
Haşladığınız patateslere süt, tereyağı ve tuz ekleyip çatalla ezerek püre haline getirin. Havuçları minik doğrayıp bezelye ile birlikte püreye katarak karıştırın. Böylece çanak köftenin içini hazırlamış olun.Yoğurduğunuz köfte hamurundan aynı büyüklükte 8 parça ayırın. Her parçanın ortasını açarak çanak şekline getirin. Teflon tepsiye yada yuvarlak borcama aralıklı olarak sıralayıp, sulandırılmış salçayı köftelerin yapışmaması için tepsiye dökün. 2 tatlı kaşığı tereyağını (sıvıyağ da olabilir) minik parçalar halinde çanakların aralarına koyun. 200 derece fırında köfteleri hafifçe kızartın. Fırından çıkarıp hazırladığınız püreyi çanakların içerisine doldurarak, üzerilerine birer tatlı kaşığı kaşar peyniri koyun. Tekrar fırına koyup kaşarlar hafif kızarana kadar bekletin. sonra afiyetle yiyinnn :)
[/URL][/IMG]
köftelerin çok güzel görünüyor ellerine sağlık.bende yapıyorum ama püresine bezelye havuç hiç koymamıştım, birde öyle deneyim bakalım nasıl olacak
Yufkalı Kadayıf Sarma
Malzemeler:
2 adet yufka
300–350 gr. Tel kadayıf
250 gr. ıri dövülmüş ceviz
100 gr. Tereyağı (margarinde olabilir ama tereyağı süper oluyor)
ısteğe göre 1 tatlı kaşığı tarçın
Şerbeti için:
2 su bardağı Toz şeker
2 su bardağı su
5–6 damla limon suyu
yapılışı:
1- yufkamızın birini tezgaha seriyoruz ve yufkayı dörde bölüyoruz.
2-güzelce didiklediğimiz kadayıfızdan yeterli miktarda yufka parçalarımızın geniş kenarına koyuyoruz
3-Kadayıfların üzerine çekilmiş ceviz içini serperek aynı sigara böreği sarar gibi rulo yapıyoruz
4-sonrasında rulo yapmış olduğumuz herbir parçayı çok kalın olmayan neredeyse 3 cm genişliğince parçalara kesiyoruz
5-ve yağlı kâğıt serilmiş ya da yağlanmış fırın tepsisine kadayıflı kısımları üstte kalacak şekilde yerleştiriyoruz.
6-tepsiye yerleştirmiş olduğumuz herbir küçük sarmanın üzerine de birer küçük parça tereyağı ya da margarin konduruyoruz.
7-ve böylece ıyice kızarana kadar pişirmek üzere fırına veriyoruz..
8-diğer tarafta önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti kızaran tatlılar ılınınca üzerinde gezdiriyoruz, şerbetini çekince de servis tabağına alarak servis yapıyoruz..
bu tarifi tekrar denedim ancak şerbetinin miktarını biraz arttırdım..