Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
sen istersin de ben denemem mi işte denedimmm..
tarifin orjinali bu kızlar.cahidenin elleri sitesinden buldum..ben ölçüleri azltarak yaptım..gördüğünüz gibi 3 krep var benimkisinde,büyüklü küçüklü...içine ise ben çimen mantarı karasırt vs denilen mantarlar vardır bizim buralarda toplanan..vakti zamanında toplayıp deephereze attığımız bu tarz mantarlardan çıkarttım dolaptan bezelye ve havuçla birlikte haşladım.. bir de krebin içinde bunları birbirine eriyerek yapıştırsın diye kaşar kullandım..soğan vs yok yani..haşlanmış sebzeler ve kaşar var,3 tanecik krep yaptım..çukur bi tabağa krepleri koyup iç malzemesini içlerine doldurup,kapatıp ters çevirip,borcama dizdim..sonrası tarifteki gibi sarımsaklı salçalı sos,beşamel sos,fırına koyma ve en son kaşar şeklinde...bence tariftekine ve daha önce yılbaşı menüsü olarak otelde yediğimize 10 basar diyorum ben...bi de ne var biliyomusunuz?o kadar çabuk soğumuyor diğer et yemekleri gibi bohçada saklıya...bence özellikle özel günler için uğraşmaya değer mükemmel bi lezzet..şahsen eşim benden daha mız mız dır yemek konusunda,herşey damak tadına uymaz,alıştığının dışında şeyleri denemeyi bile sevmez pek ama buna tam not verdi...gerçi sevmese de ben deniyorum adamın üzerinde yemekleri,alıştı artık...:))
MALZEMELER
KREP ıÇıN
3 Adet yumurta
3 su bardağı süt
1 su bardağı su
3.5 su bardağı un
bir fiske tuz (12 tane krep çıkıyor)
BEŞAMEL SOS
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tere yağı
ıÇ MALZEMESı300 gr. tavuk eti
1 su bardağı haşlanmış bezelye
2 adet kuru soğan
kekik, yenibahar,karabiber
yarım yemek kaşığı domates salçası
ÜZERıNE
dilimlenmiş kaşar peyniri
SARMISAKLI SOS ıÇıN
5 adet iri diş sarmısak
2 kaşık sıvı yağ
yarım yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
YAPILIŞI
*Önce krep hamurunu hazırlayın
*Büyük tavada yapacaksanız,11-12 adet krep çıkıyor,Kreplerinizi pişirin
*Tavuğu haşlayıp didikleyin,tavaya soğanları doğrayın sarartın,
*Salçasını baharatlarınıda koyup tavuk etiyle beraber harmanlayın.
*ıçten bire kaşık kreplerin ortasına koyun,bohça kapatır gibi kapatın.Tepsiye dizin.
*Önce sarımsakları ezip,sıvıyağda salça ve su ile beraber pişirerek sosu hazırlayın.Kreplerin üzerine dökün.
*Daha sonra beşamel sosunu buradaki gibi hazırlayın onuda kreplerin üzerini örtecek kadar yayın.
*’50 dercelik fırında üzerleri kızarmaya başlayana kadar pişirin.ındirmeden 5 dakika önce kaşar peynirlerinide üzerlerine koyup peynirler eriyene kadar bekleyin
görünümü güzel olduysa dağılmadan kızardıysa tadıda iyi olmuştur büyük ihtimalle.inşallah korktuğun olmamıştır
selam. köftemin görüntüsü çok güzeldi. ama bulgur tadı çok ağırlıklyıdı. bir daha ki yaptığımda azaltayım diyorum. aslında sevildi de biraz dediğim gibi bulgur ağır geldi. patatsei tamamen kaybolmuştu. tekrar deneyeceğim.çok güzel kızarmıştı.
teşekkürler paylaştığın için.
beğendiğinize sevindim arkadaşım.doğrudur belki bulguru fazla gelmiş olabilir.çünkü ben evde yaparken pek ölçü kullanmıyorum.bu tarifi verirkende tahmini ölçüler vermiştim.bir dahakine patatesini fazla koyarsın.keşke yaptığın köftenin resminide ekleseydin senin sayende tarif resimlenmiş olurdu.
sayfa 86 daymış sevvalcım,ben de zor buldum.bu ramazanda tekrar denedim,mükemmel bi yemek..
Öncelikle herkese iyi akşamlar.Ben bugün iki tane tarif denedim bir tanesi fırında patates vardıya üzerine kaşar döküyoruz.İçinde süt yağ olan.Çok güzel oldu.resimledim ama yüklemeyi sonra yapacam.Bir taneside ağlayan pasta.İkisine buradan yaptım oda süper oldu.Cidden tarifler tutuyor arkadaşlar.Yarında sevgili ezinenin poğaçasını yapacağım ve kaynana boğanı yapmayı düşünüyorum.
Tüm arkadaşlara ve EZİNE sana çok teşekkür ediyorum.Bu güzel tariflerden dolayı.
Merhabalar.
Ezine'ciğim:kedi: Kaçtır aklımda,daha önce de yazdığım gibi,eklemek niyetindeyim her defa.
Lakin mutlaka bir engel,bir mevzu çıkıyor,erteleniyor,blog hikayesi de olunca daha da yoğunlaşıyor.
Dün hem kandil tebriği hem naçizane birkaç tarif eklemek için geldim,lakin olmadı,fotoğraflar yüklenmek bilmedi,imageshack'teklava:
-en erindiğim nokta bu olsa gerek-
Fakat bugün sırf bu sebeple buradayım,gönlünü 'ekmek mantısı' ile alırız inşallaholumunekankayizsmile:kedi:
(Bu arada Sahur ve İftar Sofraları topiğimizden de devam ederiz,malum Şehr-i Ramazan kapıda:)
Ekmek Mantısı:
Hem lezzetli,hem de kalan ekmeklerinizi değerlendirebileceğiniz çok hoş bir reçete:
Umarım dener ve beğenirsiniz.
Malzemeler:
1 bayat ekmek
1 büyük 2 küçük veya soğan
1 diş sarımsak
1 yumurta
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber,kırmızı biber,nane..
(ben baharat sevdalısı olduğum için ne varsa katıyorum:)
Kıvamını ayarlamak için yarım çay bardağı kadar su.
Üzerine
Yoğurt
Sos:
Salça ve yağ
(dilerseniz toz biber)
Hazırlanışı:
Tarifimiz son derece pratik..
1-Ekmekleri robotta iyice çekiyoruz.
2-Soğanımızı da ince ince rendeliyoruz.
3-Ekmek,soğan,yumurta,baharatları yoğuruyoruz,biraz su katıyoruz,kuru kalmaması gerekiyor,aksi halde dağılır..
4-Hazırladığımız köfte harcından,orta büyüklükte toplar yapıyoruz.
5-Bir litre et / tavuk suyunu orta boy tencerede kaynatıyoruz (et suyu yoksa,bulyon katabilirsiniz)
6-Köftelerimizi kaynayan suya atıyoruz,10-15 dakika pişiriyoruz.
7-Köftelerimizi alıp,suyunu süzdürüyoruz,tavada kızarttığımız yağda 2-3 dakika kızartıyoruz.. (Biz böyle sevdiğimiz için ,kızartıyorum,aslında sadece haşlanması yetiyor..)
8-Servis tabağımızı,mis kokulu köftelerimizi alıyor,üzerine bol yoğurt döküyoruz..
Minik bir tavada kızdırdığımız sosu da üzerine cızlatarak döküyoruz :)
Mutluluk ve afiyet dolu bir günde,keyifle tüketiyoruz..
CAFE PEPELA: CUMA ARASI / EKMEK MANTISI (BREAD BALLS)
Afiyet Olsun
Ayrıca davetleriniz için,forumda da daha önce görmüş olabileciğiniz tariflerden birkaçını şiddetle tavsiye ederim:
Gazozlu Poğaça
Bamya Kızartması
Fırında Sucuklu Patates
Rulo Patates Pastası
Harika Bir El Açması Hamuru
Eti Puf Pastası
Domatesli Bayıldım Böreği
Çıtır Soğan Halkaları
Kırmızı Gül Kurabiyesi
İçli Ramazan Pidesi
Çikolata Bombardımanı Nutelallı Supangle
(Tarifler İçin Üzerlerine Tıklayınız)
Sevgi ve muhabbet dolu günlere!
Çikolata Bombardımanı Nutelallı Supangle tarifini denedim libyanacım...mikemmel:))) oldu diyorum,başka da bi şey demiyorum..hatta şu kadarını söyliim,eşim çok zor beğenir,yapmadan önce tutturdu hazır supangule yap diye,yapınca ise bi daha hep bu tarife göre yap,son zamanlarda hiç bu kadar iyi sütlü tatlı yememiştim dedi...ben kakao ve nutellasını daha yolğun koydum..bu da fotosu:
teşekkürler libyana
şerbetli tatlıların sayfa no ları burda arkadaşım,bak beğen..güzel iltifatların için de ayrıca teşekkürler..katılımlarını da bekliyoruz..sayfa 184 teki tarifler
ŞERBETLı TATLILAR
rşam tatlısı(harzem)209
kabak tatlısı(sinoplu57)206
r gül tatlısı (moonserose0 ) 9
r mantı tatlısı (çaykaşığı ) 12
r aşure (ezine77 ) 12
r revani ( " ) 22
revani(sifaa)175
r revani ( " ) 96
r yufkalı kadayıf sarma ( " ) 29
r cevizli tahinli kabak ( " ) 48-100
r hindistan cevizli tatlı (elchin ) 46
r şöbiyet (incitanemtuana ) 73
r ayva tatlısı (ezine77 ) 76
kolay künefe (sekercik ) 93
basit şerbetli tatlı ( " ) 94
rmilföy baklavası(ezine()124
rkıbrıs tatlısı(royall)140(denenmedi.)
Merhaba forumun yarısına kadar okudum hemde tek tek
royale ve özellikle ezineye teşekkürler
ezine bayram için şerbetli bir tatlı yazsanda yapıversek
önceden çok bog okuyordum ve çok tarif deniyordum bu aralar bıraktım ama siz formunuzdasınız
blog olarak şu an kimleri takip ediyorsun ezine şu an o kadar çokki hangsi en garanti tarifleri verir bilemiyorum
önceden pastaci,mutfak güncesi,zuhal yalçın vardı
bu ARADA tatlılar için teşekkürler hepsine bakıyorum:)
benimde tiramisumu oglum cok begenir.en sonki yaptigimda kedi dili biskuvi bulamadim terayagli biskuvi vardi ondan yaptim daha gusel olmustu sankim...
malzemeler:
bir paket biskuvi(kedi dili veya butter ,petibör)
2-3 yemek kasigi kahve(nescafe tarzi)
Maskorpone,kaymak oluyor galiba turkcesi
3 yumurta
3 yemek kasigi pudra sekeri
uzerini suslemek icin kakao
yapilisi:
bir tepsinin altini islatiyorsunuz.bunun uzerine suyu ve kahveyi bir kapta eritiyorsunuz su sicak olsun bir tabakta...bu suyun icine biskuvileri batirin dizin batirin dizin...cokda eritmeyin icinde kuruda kalmasin...bir sira yapin..uzerine ayri hazirladiginiz karisimi surun bu karisim:3 yumurta pudra sekeri 5 dakika cirpilir bembeyaz köpük olana kadar icine kaymak birazda öyl karistirilir,bu karisimi uzerin surun....sonra bir kat daha biskuvi yapin kahveli suya batirip dizin sonra tekrar kaymakli maskarponeli karisimi surun uzerinede cay suzme suzgvine kakaoyu doldurun serpin gezdirerek uzerinde arkadaslar cok gusel birsey oluyo Afiyet olsun......
KÖZLENMİŞ DOMATES ÇORBASI
**5 -6 tane iri domates
**1 tane iri kuru soğan
**1 baş (diş değil)sarımsak
**tereyağ ya da sıvı yağ
**tane karabiber
** 3 yemek kaşığı domates püresi
önce fırın tepsimize yağlı kağıdımızı serelim,sonra ikiye böldüğümüz domateslerimizi kabuklu kısımları aşağı gelecek şekilde yerleştirelim .sonra soğanı ve sarımsağı soymadan bütün şekilde domateslerin yanına koyalım 200 derecelik fırında 30 40 dakika közleyelim .soğanın ve sarımsağın kabuklarını soyalım soğanı doğrayalım (soğan pişmiş olduğundan kolay doğranmıyor ama daha sonra blenderdan geçireceğimiz için irice doğrayabilirsiniz ,sarımsakta kabuğunun içinden püre gibi çıkıyor)daha sonra tereyağında ya da sıvıyağda önce sarımsak ve soğanı biraz kavuruyoruz sonra domatesleri(tabi kabuklarını alalım) domates püresini ve tanekarabiberleride tencereye koyuyoruz.iyice püre gibi olana kadar pişiriyor ve blenderdan geçiriyoruz . sıcak su ekleyerek çorbamızın kıvamını ayarlıyoruz.tane karabiberleri istediğiniz kadar koyabilirsiniz ben bi çay kaşığı koydum ve blenderdan geçirmeden önce tencerenin içinden çıkardım. çok güzel bir çorba oldu bu akşam iftar için yaptım herkes bayıldı bence bi deneyin çok meşakkatli değil ben biraz ayrıntı veriyorum ondan karışıkmış gibi duruyor bakmayın artık kusurumananiknanik