günaydın hatunlar,
maşallah askvesen böreğin sabah sabah gözümü gönlümü açtı,ellerine sağlık.
bende dün akşam canım tatlı birşeyler isteyince evdeki malzemelere bakarak tavukgöğsü yaptım.gerçi yalancı tavukgöğsü oldu benimkisi :))
malzemeler:
1 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1 kg süt
1 paket vanilya
yapılışı:
Un yağla pembeleşene kadar kavrulur. Üzerine şeker, vanilya ve sütü ilave ederek koyulaşana kadar karıştırılır. Ocaktan aldıktan sonra 15 dak. mikserle köpük olana kadar karıştırılır. tepsinin dibine ben bir sıra bisküvi döşedim.Tepsiye dökülür üzerine arzuya göre tarçın veya hindistan cevizi dökülüp soğumaya bırakılır.ben fındık döktüm.iftara 1 saat kala yaptım.2 saatte soğumuşdu
en sevdiğim sütlü tatlılardandır tavuk gögsü ellerine sağlık ,yalnız ben en son ocaktan indireceğim zaman vanilyayı ilave ediyorum öle çırpıyorum
günaydın hatunlar,
bende dün akşam canım tatlı birşeyler isteyince evdeki malzemelere bakarak tavukgöğsü yaptım.gerçi yalancı tavukgöğsü oldu benimkisi :))
malzemeler:
1 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1 kg süt
1 paket vanilya
yapılışı:
Un yağla pembeleşene kadar kavrulur. Üzerine şeker, vanilya ve sütü ilave ederek koyulaşana kadar karıştırılır. Ocaktan aldıktan sonra 15 dak. mikserle köpük olana kadar karıştırılır. tepsinin dibine ben bir sıra bisküvi döşedim.Tepsiye dökülür üzerine arzuya göre tarçın veya hindistan cevizi dökülüp soğumaya bırakılır.ben fındık döktüm.iftara 1 saat kala yaptım.2 saatte soğumuşdu
ayy evet ablacığımm sonradan farkettim hata ettiğimi,ağır kokdu vanilya biraz ama bol fındık dökünce güzel oldu:)) bu akşam ne var menünde ablacığım?
bizimde severek yediğimiz tatlıdır tavuk göğsü,ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar burdan .vanilyasıda ağır olmamaştır eminim pişerken mis gibi kokusu yayılmıştır ortalığa.ayy acıktımmı ne, burdan bile o kokuyu hissedebildiğime göre.
yerimsenibenyerimsenibenben bu akşamki yemek işini anneme devrettim canımkaydirigubbakcemile5
kızlar, herkes tarif yazmış ama kimse şunu denedim çok güzel dememiş, belki 5-6 tane denenmiştir, kimse denemeyince güvenemiyorum. sayfaları gez gez bişey yok. yemek sitelerindede var birçok tarif ama bazıları fos çıkıyor. yorumlar çok önemli oluyor benim için ama malesef deneyenler nerdeyse hiç yok.
kızlar size patatesli bulgur köftesi tarifi vermek istiyorum çok güzel bir tariftir mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
2 su bardağı köftelik ince bulgur
4 yada 5 tane orta boy haşlanmış patates
1 tane orta boy kuru soğan
yarım yemek kaşığı salça
pul biber,kara biber,tuz
maydanoz
bulguru kısır yapar gibi kaynar suyla ıslayıp şişiriyoruz.sonra içine rendelenmiş patatesi,küçük doğranmış soğanı ve diğer malzemeleri ekleyip iyice yoğuruyoruz.en sonda maydanozunu ekliyoruz birazda onunla yoğurup.bildiğimiz köfte şeklinde ama daha büyüğü şekil verip önce çırpılmış yumurtaya batırıp sonra kızgın yağda kızartıyoruz.şekil verirken köftenin elinize yapışmaması için suyla elinizi ıslatırsanız daha kolay olur şekillendirmek. bu köfte çok eskiden beri yaptığım bir köftedir yiyen herkes çok beğenir.
valla tarifini kaydettim inş. yarın iftara yapacağım bakalım sonucu yazarım. teşekkürler.
aşkvesen valla tarifni yaptım. iftara misafirimde var bakalım inşallah iyi olur çok korkuyroum tutturamam diye tadı nasıl acaba . sanada bildireceğim sonucu.
hoşgeldiiiiiiiin arkadaşım..aramıza yeni katılan arkadaşlar görmek harika bi duygu..yeni kan geliyo topiğe:))merhaba kızlar burayı daha yeni fark ettim.gerçekten çok güzel bir topik olmuş.tarif veren herkesin ellerine sağlık .bende burdan birkaç tarif aldım kısmet olursa ramazandan sonra hepsini deniyeceğim.
ameliyat oldu annem geldik dün gece biz de eve işte canım.evinde güle güle otur inşallah..seni gördüğüme sevindim...aneeem uzun zamandır yoktum..burası canlanmış yine..ne güzel tarifler..
ezine de gelmiş..umarım herşey yolundadır canım..
nasılsınız..ben yerleştim evime..buralardayım artık..arada bişeyler dener yazarım size..
fırındadır bence,ben olmadı mı hemen bu fırın kurabiyeleri güzel pişirmiyo hiç zati diyorum:))yok yok çok uzatmadın :)) aksine iyi oluyor böyle söylemeniz.ben de poğaça,tatlı,kurabiye,börekleri yaparım ama işte geçen gün misafir gelcekti annem dediki kolayından bi tane kek yap da ayıp olmasın.diyorum onun yerine başka bir şey yapayım kabarmıyor annem illaki yap bu sefer kabarır dedi.neysee yaptım şekerle yumurtayı iyice çırptım köpük olana kadar diğer malzeleri de kattım fırının orta rafına yerleştirdim yaklaşık 15-20 dk kaldı ve çıkardığımda sonuç dümdüz olmuş anladım yani.işte ondan diyorum bir kolay keki bile beceremiyorum.yarın öbür gün elin evinde de böyle yaparsam heralde şu kıza bak annesi bir şey öğretmemiş falan derler.napim ya olmuyor işte:gitme:ya bilmiyorum çok mu basit düşünüyorum acaba.çok mu kafaya takıyorumbilmiyorumkismile
ya kek kalıbında ya fırında ya da ben de var hata
maharetli şekercikim benim meraba...cnm ben keki yarım saat hiç açmam açarsan çöker bi de yumurtalar sıcak olcak yani önceden çıkarman lazım fırına koyunca da en az yarım saat hiç açma kapağını. o zaman çökmez sanırım ama kek bu nazar da değiyor keke:)
Konuyu görünce ben de bir tarifimi eklemek istedim kızlar. Resim bana ait...
Tencere Pizzası
Hamuru için:
1 yumurta
1 kahve fincanı süt
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Üzeri için:
Ketçap
Kaşar rendesi
Dilimlenmiş sosis, sucuk
Küp küp doğranmış domates
Kekik
(Siz arzuya göre farklı malzemeler de kullanabilirsiniz bizim evde bunlar vardı)
Bir kapta hamur malzemelerinin tümünü karıştırıp yoğuruyoruz.
Yoğurduğumuz hamuru orta boy yağlanmış tencerenin dibine döşüyoruz.
Hamurun üzerine ketçap sürüyoruz. (Normal salça da olur.)
Kaşar peyniri rendesini ketçabın üzerine yayıp sucuk ve sosis dilimlerini yerleştiriyoruz.
En son domates rendesini ekleyip kekik ve tuz serpiyoruz.
Kısık ateşte, kapağını hiç açmadan 15 dakika pişiriyoruz. Ateşin en düşük seviyede olmasına dikkat edin.
Altını kapattıktan sonra hemen tencereden alın yoksa dibi yanar...
Afiyet olsun...
hoşgeldiiin hemşerim benim..sen nerelerdeydin yahu bunca zamandır..çanakkaleden benim gibi bi mutfak canavarı görmek beni çok mutlu etti valla:))
bunu difriz de de saklıyabiliriz sanırsam..Bu tarifi de sık sık yaparım eşim çok sever...
Lorlu Rulo Börek
Malzemeler:
5 yufka
Yarım kilo kadar lor (İç malzeme olarak kıyma ya da patates ya da isteğe göre herhangi başka birşey de kullanılabilir)
2 yumurta
Yarım su bardağı süt
Sıvı yağ
Hazırlanışı:
Önce loru bir kaba alıp içine 1 yumurta kırıp iyice karıştırıyoruz. Lorun tuz durumuna göre biraz tuz eklemek gerekebilir.
Ayrı bir kapta da 1 yumurta, süt ve sıvıyağı çırpıyoruz.
Kuru bir zemin üzerine ilk yofkayı seriyoruz. Üzerine lor yayıp sütlü karışımdan serpiyoruz.
Hiç katlama falan yapmadan diğer yufkayı serip aynı şekilde lor ve sütlü karışımı serpiyoruz.
Her kat için aynı şeyi yapıyoruz.
5. yufkadan sonra iki kenarını hafifçe içe katlayıp sigara böreği gibi sarıyoruz (Resimde göreceksiniz.)
Tepsiye sığmayacağı için ortadan ikiye bölüyoruz.
Yağlanmış tepsiye veya yağlı kağıdın üzerine yerleştirip kalan sütlü karışımı üzerine sürüyoruz...
170 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz...
Dilimleyerek servis yapıyoruz...
Afiyet olsun...
yeni tariflerinle aramıza dönmen süper moonserosem..ellerine sağlık..günaydın hatunlar,
malzemeler:
1 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1 kg süt
1 paket vanilya
yapılışı:
oooo royalimin annesi iyileşirmiş te onun yemeklerini bile hazırlarmış...maaşallah süphanallah..darısı bizim de başımıza inşallah..1 haftalık bir izmir maratonundan sonra annem ameliyat oldu ve eve döndük canım..patoloji sonucunu bekliyoruz bakalım..ben de izindeyim bu arada..artık dinlenmeyi hakettim galiba:))yerimsenibenyerimsenibenben bu akşamki yemek işini anneme devrettim canımkaydirigubbakcemile5
kızlar size patatesli bulgur köftesi tarifi vermek istiyorum çok güzel bir tariftir mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
2 su bardağı köftelik ince bulgur
4 yada 5 tane orta boy haşlanmış patates
1 tane orta boy kuru soğan
yarım yemek kaşığı salça
pul biber,kara biber,tuz
maydanoz
bulguru kısır yapar gibi kaynar suyla ıslayıp şişiriyoruz.sonra içine rendelenmiş patatesi,küçük doğranmış soğanı ve diğer malzemeleri ekleyip iyice yoğuruyoruz.en sonda maydanozunu ekliyoruz birazda onunla yoğurup.bildiğimiz köfte şeklinde ama daha büyüğü şekil verip önce çırpılmış yumurtaya batırıp sonra kızgın yağda kızartıyoruz.şekil verirken köftenin elinize yapışmaması için suyla elinizi ıslatırsanız daha kolay olur şekillendirmek. bu köfte çok eskiden beri yaptığım bir köftedir yiyen herkes çok beğenir.
kızlar, herkes tarif yazmış ama kimse şunu denedim çok güzel dememiş, belki 5-6 tane denenmiştir, kimse denemeyince güvenemiyorum. sayfaları gez gez bişey yok. yemek sitelerindede var birçok tarif ama bazıları fos çıkıyor. yorumlar çok önemli oluyor benim için ama malesef deneyenler nerdeyse hiç yok.
hoşgeldiiiiiiiin arkadaşım..aramıza yeni katılan arkadaşlar görmek harika bi duygu..yeni kan geliyo topiğe:))
kızartmalara bayılırım..neyle servis yapıyoruz ?sarımsaklı yoğurt mu yakışır yanına?