çok sevindim armızda olmana..Allah mutlu mesut etsin inşallaaaaaaaaah..deneyimlerini merakla bekliyoruz..ablalarım ve arkadaşlarımm hepinizin güzel ellerine sağlık allah razı olsun 15 gün gündür bu topikte gezioyorum bir sürü tarif kopyalayıp worde yapıştırdım kendime sizin önerilerinizden oluşan yemek tarifi kitabı hazırladım 15 gün sonra yeni evimde yeni hayatımda sizin tariflerinizden yapacağımkaydirigubbakcemile5
artık bende bu topiğin takipçisiyim taze gelinliğim çıktıkça ellerim yemeğe alıştıkça güzel beğenilen tariflerimi sizinle paylaşırım.şuan hazıecıyımm :kedi:
hepinizin ellerine sağlık ilginiz zahmetiniz için Allah razı olsun Rabbim ellerinize maharet yemeklerinize lezzet versinhihoyyyt
MEKİK KURABİYE
Malzemeler:
6 Adet yumurta beyazı
1 Su bardağı toz şeker
1 Su bardağı un
1 Su bardağı şam fıstığı veya fındık
110 gr erimiş tereyağ veya margarin
1 paket kabartma tozu
1 Su bardağı vişne veya kiraz
Yapılışı:
Tencere içine koyduğunuz yumurta aklarını ve toz şekeri benmari usulü şeker eriyinceye kadar mikser ile sürekli çırpın.Çırpma sırasında arada ocaktan alın ki yumurta aklarının çok ısınıp pişmesine fırsat vermeyin.
Şeker eriyince tencereyi ocaktan alıp içine unu, toz şam fıstığı veya fındığı , kabartma tozu ve erimiş yağı katıp yağladığınız mekik kalıplarına koyun, vişneleride üstüne serpip önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında pişirin.
Kurabiyeleriniz fırınına göre 12-17 dakika arasında pişecektir.
Benmari usulü;İçinde su bulunan büyük bir kabın veya tencerenin içerisine daha küçük bir kabı yerleştirerek, büyük kabı ocağın üzerine alıp küçük kapta tarifte sözü edilen malzemeyi pişirmek veya eritmektir.
Daha dun yaptım sonuc mükemmel.Netten almıstım tarifini.bunların hepsi denenmis garantili tarifler.Fırsat buldukca yazacagım ınsallahhhhh
ellerinize sağlık
yapmışsınız poğaçaları
bir de ben poğaçaları beceremiyorum diyordunuz:kedi:
aaa güzel olmuş işte.
tadının da güzel olduğundan eminimopuyorumnanaktan
Uploaded with ImageShack.us
bnde bir tarfi ekliyeyim biraz uydurma ama güzel bir lezzet oluyor kabağı kayık şeklinde oyup biraz suda haşlıyoruz
patlıcanı uzunlamasına 1cm aralıklarla dilimliyoruz koparmadan yelpaze gibi ayrılacak ilk resimde olduğu gibi biraz tuzlu suda beklettim acısı çıksın diye
iç olarak garnitür (bezelye havuç patates küp küp)soğan sarımsak domates rendesi biraz biber salçası kavurdum baharat ekledim 1 tatlı kaşığı ketçap ekledim salçalı soslarıma hep katarım çok yakışıyor farklı bir lezzet oluyor
biraz kıyma kattım kavurdum
tencereye biraz yağ ekleyip patlıcanı koydum çok az çevirip kızarttım çiğden pişince o kadar lezzetli olmuyor bence
fırın tepsisine koydum harçtan diilimlerin arasına doldurdum kat kat açtım kabağı koydum içine beyaz peynir pul biber karışımı ile doldurdum kalan sosu tepsiye döktüm biraz sulu olacak sos fırında 200 derecede 20 dk kdr kalacak kaşar rendeledim kabağın üstüne ekledim üzerikızarana kadar fırında kaldı
servis erişte ve yoğurtla servis ettim 2 kişilik :)
eşimin menüsüdür bu bayılır umarım beğenirsiniz karışık gibi duruyor ama çok pratik ve lezzetli
patlıcanın sunumu çok değişik olmuş doğrusu,ellerine kollarına sağlıkohaoldumsmile
KÖZLENMİŞ DOMATES ÇORBASI
**5 -6 tane iri domates
**1 tane iri kuru soğan
**1 baş (diş değil)sarımsak
**tereyağ ya da sıvı yağ
**tane karabiber
** 3 yemek kaşığı domates püresi
önce fırın tepsimize yağlı kağıdımızı serelim,sonra ikiye böldüğümüz domateslerimizi kabuklu kısımları aşağı gelecek şekilde yerleştirelim .sonra soğanı ve sarımsağı soymadan bütün şekilde domateslerin yanına koyalım 200 derecelik fırında 30 40 dakika közleyelim .soğanın ve sarımsağın kabuklarını soyalım soğanı doğrayalım (soğan pişmiş olduğundan kolay doğranmıyor ama daha sonra blenderdan geçireceğimiz için irice doğrayabilirsiniz ,sarımsakta kabuğunun içinden püre gibi çıkıyor)daha sonra tereyağında ya da sıvıyağda önce sarımsak ve soğanı biraz kavuruyoruz sonra domatesleri(tabi kabuklarını alalım) domates püresini ve tanekarabiberleride tencereye koyuyoruz.iyice püre gibi olana kadar pişiriyor ve blenderdan geçiriyoruz . sıcak su ekleyerek çorbamızın kıvamını ayarlıyoruz.tane karabiberleri istediğiniz kadar koyabilirsiniz ben bi çay kaşığı koydum ve blenderdan geçirmeden önce tencerenin içinden çıkardım. çok güzel bir çorba oldu bu akşam iftar için yaptım herkes bayıldı bence bi deneyin çok meşakkatli değil ben biraz ayrıntı veriyorum ondan karışıkmış gibi duruyor bakmayın artık kusurumananiknanik
mayasız kabartma tozlu pohaça
2 yumurta(birinin sarısı üzerine)
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
125 gr tereyağı yada margarin(eritilmiş)
1 çay kaşığı tuz
kabartma tozu ve aldığı kadar un
ben 1 tatlı kaşığı mahlep,1kaç damla sirke ve çok az şeker de kattım.içine peynir,maydanoz ve dereotlu harç koyup kapattım.
180 dereye ısıtılmış fırında yarım saat pişiriyoruz
bu da her ne kadar alttaki palamut balıkları gözükmemiş olsa da fırında palamut balığı..sağlıklı yaşama dönüş projemiz çerçevesinde,hep tavada kızarttığımız balıkları arttık fırınlamaya başladık..tepsiye fileto çıkarttığımız balıkları,domates,soğan,biber,limon ve defne yapraklarını dizdik ve çok az yağ koyarak kendi yağında ve domates suyunda hiç su koymadan,200 derecede pişirdik.sonuç mükemmeldi...
BROWNı
3 yumurta
2 su bardağı seker
2 su bardağı un
3 y kaşığı kakao
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 kabartma tozu 1 vanilya yarım çay kaşıgı karbonat
sos
2 su bardağı süt
2 kaşık pudra şekeri
2 kaşık kakao
6-7 küçük parça sütlü çikolata
keki dilimliyoruz. sos soğuduktan sonra üzerine döküyoruz
kızlar bu tarifi denedim.sonuç oldukça iyiydi...tavsiye ederim...