En İyi Sonuç ve Övgü Aldığımız Tarifleri Püf Noktaları ile Paylaşalım mı? (Resimli)

ÜCGEN BÖREK

Malzemeler:

3 adet yufka (500 gr)
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 çay bardağı ılık su

Harç:
250 gr kıyma
1 demet ince kıyılmış maydanoz
Tuz, karabiber
Peynirli veya patatesli harç da hazırlayıp yapabilirsiniz.

Üzeri için :
1 yumurta (sarısı ve beyazı dahil)
Yufkalar tezgahın üstüne serilir ve 3 parmak genişliğinde kesilir. Üzerine ılık su ile sıvıyağ karışımı gezdirilir. Her kesilen parçanın uç kısmına istediğiniz şekilde hazırlanmış harç konur ve muska şeklinde katlanarak, tepsiye dizilir. Her birisinin üzerine yumurta sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.

Bu ölçü büyük fırın tepsisi ile oluyor.

MEKİK KURABİYE

Malzemeler:
6 Adet yumurta beyazı
1 Su bardağı toz şeker
1 Su bardağı un
1 Su bardağı şam fıstığı veya fındık
110 gr erimiş tereyağ veya margarin
1 paket kabartma tozu
1 Su bardağı vişne veya kiraz
Yapılışı:
Tencere içine koyduğunuz yumurta aklarını ve toz şekeri benmari usulü şeker eriyinceye kadar mikser ile sürekli çırpın.Çırpma sırasında arada ocaktan alın ki yumurta aklarının çok ısınıp pişmesine fırsat vermeyin.
Şeker eriyince tencereyi ocaktan alıp içine unu, toz şam fıstığı veya fındığı , kabartma tozu ve erimiş yağı katıp yağladığınız mekik kalıplarına koyun, vişneleride üstüne serpip önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında pişirin.
Kurabiyeleriniz fırınına göre 12-17 dakika arasında pişecektir.
Benmari usulü;İçinde su bulunan büyük bir kabın veya tencerenin içerisine daha küçük bir kabı yerleştirerek, büyük kabı ocağın üzerine alıp küçük kapta tarifte sözü edilen malzemeyi pişirmek veya eritmektir.

Daha dun yaptım sonuc mükemmel.Netten almıstım tarifini.bunların hepsi denenmis garantili tarifler.Fırsat buldukca yazacagım ınsallahhhhh

çok sevindim armızda olmana..Allah mutlu mesut etsin inşallaaaaaaaaah..deneyimlerini merakla bekliyoruz..

mekik kalıp nası bi şey acaba arkadaşım..bu arada aramıza hoşgeldin sefalar getirdin..tariflerini eklemene çok sevindim..lütfen bildiğin ve beğendiğin ne tarif varsa paylaş bizlekaydirigubbakcemile5a.s.

hosbuldum.Mekik kalıp nasıl tarif edecegımı bılmıyorum resım ekleyemedıgım ıcın ama soyle dıyebılırım elıps seklıne cok benziyor

mimyase hoşgeldin ne güzel tariflerle gelmişsin . valla kopyalamaya başladım seni takip ederim artık. gözüm sende. elelrine sağlık

su ay mrb

tesekkurler daha yazılacak o kadar cok tarıf var ki ama misafirlerim gelecek bu hafta en kısa zaman da tekrar bir sürü tarif verecegım ınsallah tabi:kedi:

mayasız kabartma tozlu pohaça
2 yumurta(birinin sarısı üzerine)
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
125 gr tereyağı yada margarin(eritilmiş)
1 çay kaşığı tuz
kabartma tozu ve aldığı kadar un
ben 1 tatlı kaşığı mahlep,1kaç damla sirke ve çok az şeker de kattım.içine peynir,maydanoz ve dereotlu harç koyup kapattım.

180 dereye ısıtılmış fırında yarım saat pişiriyoruz

bu da her ne kadar alttaki palamut balıkları gözükmemiş olsa da fırında palamut balığı..sağlıklı yaşama dönüş projemiz çerçevesinde,hep tavada kızarttığımız balıkları arttık fırınlamaya başladık..tepsiye fileto çıkarttığımız balıkları,domates,soğan,biber,limon ve defne yapraklarını dizdik ve çok az yağ koyarak kendi yağında ve domates suyunda hiç su koymadan,200 derecede pişirdik.sonuç mükemmeldi...

ellerinize sağlık
yapmışsınız poğaçaları
bir de ben poğaçaları beceremiyorum diyordunuz:kedi:
aaa güzel olmuş işte.
tadının da güzel olduğundan eminimopuyorumnanaktan

Uploaded with ImageShack.us

bnde bir tarfi ekliyeyim biraz uydurma ama güzel bir lezzet oluyor kabağı kayık şeklinde oyup biraz suda haşlıyoruz
patlıcanı uzunlamasına 1cm aralıklarla dilimliyoruz koparmadan yelpaze gibi ayrılacak ilk resimde olduğu gibi biraz tuzlu suda beklettim acısı çıksın diye
iç olarak garnitür (bezelye havuç patates küp küp)soğan sarımsak domates rendesi biraz biber salçası kavurdum baharat ekledim 1 tatlı kaşığı ketçap ekledim salçalı soslarıma hep katarım çok yakışıyor farklı bir lezzet oluyor
biraz kıyma kattım kavurdum
tencereye biraz yağ ekleyip patlıcanı koydum çok az çevirip kızarttım çiğden pişince o kadar lezzetli olmuyor bence
fırın tepsisine koydum harçtan diilimlerin arasına doldurdum kat kat açtım kabağı koydum içine beyaz peynir pul biber karışımı ile doldurdum kalan sosu tepsiye döktüm biraz sulu olacak sos fırında 200 derecede 20 dk kdr kalacak kaşar rendeledim kabağın üstüne ekledim üzerikızarana kadar fırında kaldı
servis erişte ve yoğurtla servis ettim 2 kişilik :)
eşimin menüsüdür bu bayılır umarım beğenirsiniz karışık gibi duruyor ama çok pratik ve lezzetli

ellerinize sağlık
yapmışsınız poğaçaları
bir de ben poğaçaları beceremiyorum diyordunuz:kedi:
aaa güzel olmuş işte.
tadının da güzel olduğundan eminimopuyorumnanaktan

pohaça konusunda kendime güvenim sarsılmış bi kere,başkası yapsa kesin daha iyi olurdu sanki..mesela annem mayalı mayasız hepsini kabartıyo kadın maşallah,ama ben çok iyi beceremesem de yılmadan denemeye devam ediyorum yine de:kedi::kedi::kedi:

patlıcanın sunumu çok değişik olmuş doğrusu,ellerine kollarına sağlıkohaoldumsmile

arkadaşlar size daha önce söyledim mi bilmem ama bakela arkadaşımızın bu çorba tarifini denedim ve çok değişik,aromatik kokulu ve lezzetli olduğunu keşfettim..hatta bununla da yetinmeyip,közleyip robottan geçirerek kışın yemek üzere şişelere doldurup konservesini yaptım,bilgilerinize sunulur:))teşekkürler bakela..

bende aynen böle yapıyorum 2 tarifide ezinemm..

şimdiye kadar denediklerim arasından en damağıma uyan tarif buydu brovnie için diyebilirim.bi kere sosu yumurtasız,yumuşacık ve bol soslu..bence bu daha çok ıslak kek tarifi ama ne olursa olsun en iyisi....kekine kırılmış fındık,sosuna da amtep fıstıklı çukulata koydum ve şimdi tam karşımda,yememek için kendimi zor tutuyorum bu satırları yazarken bile..mutlaka denemelisiniz..

işte bu da fotosu

slm kızlar cumartesi çaya gelecek misafirlerim için menü oluştumak için başlık açtım...o arada forumun bir kısmını okudum süpersiniz valla...tiramisu tarifinizi yapacağım...
Teşekkürler...

aman allahım o browni ne menyak bişey olmus cok güzel görünüyor ellerine saglık arkadasım kaptım tarifi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…