En İyi Sonuç ve Övgü Aldığımız Tarifleri Püf Noktaları ile Paylaşalım mı? (Resimli)

offf ezinecimm yaa gece gece nasıllda can evimden vuruyosun beniiiiii ,böle tatlılarınla ellerine sağlık arkadaşımcokacimcoook

ayyyy yaa tam da tatlı krizim tutmuştu bugün .zaten iftarda da tatlım yoktu gece gece pc ye yapıştım valla harika görünüyor ellerine sağlık.

sabah sabah gül bahçesi gibi muhteşe göründü bana tatlıların ezineciğim,ellerin dert görmesin a.s.

inşallah misafirlerim de beğenir arkadaşlarım beniiiiim..
ana yemek te senin çanak köfte olcek moonserosem,ben ona hasanpaşa diyorum..garnitür de bulabilirsem süper olucek evde bezelye kalmamış çünkü,bi de pürenin kıvamını inşallah tuturabilmişimdir.yapabilirsem pasta enjektörüyle sıkmayı deniycem,umarım çok cıvık değildir..ay bu misafir işi ne telaşeli oluyo yahu,kendin olsan yap 2-3 kap yemek otur ye..
menüm nasıl olmuş bu arada size de sayayım
süzme ezogelin çorbası:)
peynirli pırasalı börek
taze fasulye
hasanpaşa köfte
bulgur ya da pirinç pilavı karar vermedim henüz
erik,elma ve kuru kayısı ile hazırladığım komposto
börülce salatası
domates salatası
yoğurt
yaprak sarma
belki közlenmiş biber salatası
yufkalı kadayıf sarma

inşallah misafirlerim de beğenir arkadaşlarım beniiiiim..
ana yemek te senin çanak köfte olcek moonserosem,ben ona hasanpaşa diyorum..garnitür de bulabilirsem süper olucek evde bezelye kalmamış çünkü,bi de pürenin kıvamını inşallah tuturabilmişimdir.yapabilirsem pasta enjektörüyle sıkmayı deniycem,umarım çok cıvık değildir..ay bu misafir işi ne telaşeli oluyo yahu,kendin olsan yap 2-3 kap yemek otur ye..
menüm nasıl olmuş bu arada size de sayayım
süzme ezogelin çorbası:)
peynirli pırasalı börek
taze fasulye
hasanpaşa köfte
bulgur ya da pirinç pilavı karar vermedim henüz
erik,elma ve kuru kayısı ile hazırladığım komposto
börülce salatası
domates salatası
yoğurt
yaprak sarma
belki közlenmiş biber salatası
yufkalı kadayıf sarma

menü süper daha ne olsun maşallah. pilav olark pirinç yap bence. bu arada masada yer varsa bende geleyim . olurmu.kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

ooooohhh maşalla canım yaaa bu menüyle bir ordu doyar :)) bende mi gelsem ne yapsam sana . bezelye bulamazsan sade yap canım,kaşarını bol koyarsın üzerine lur biter.hem biraz sulu olmasınında sakıncası yok bence ,sonuçta fırında pişiyor ,kıvam alıyor . şimdiden afiyet olsun

merhaba bayanlar. hayırlı ramazanlar diliyorum. bu sıralar çok yoğunum.
yine döktürüyorsunuz maşallah. evder internetim yok hala malesef, neyse arada bu şekilde özlem gideririm.
ezine demekki sen de misafir ağırlayacaksın, kolay gelsin.

ben iki gün önce bi davet verdim. eşimin ailesi ve benim ailem geldi. evliyken ilk davetimdi. güzel geçti.

menü süper daha ne olsun maşallah. pilav olark pirinç yap bence. bu arada masada yer varsa bende geleyim . olurmu.kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
var canım buyur gel,beğendiğin yere otur,nası olmuş masam,servis tabaklarımı aldım masadan servis yaparken kolaylık olsun diye,tabaklar da henüz boş,ama çok zevkli bi yorgunluk bu iftar sofraları ...sizinle de paylaşiiim diye fotoğrafladım hemen.....
grnt004l.jpg

ooooohhh maşalla canım yaaa bu menüyle bir ordu doyar :)) bende mi gelsem ne yapsam sana . bezelye bulamazsan sade yap canım,kaşarını bol koyarsın üzerine lur biter.hem biraz sulu olmasınında sakıncası yok bence ,sonuçta fırında pişiyor ,kıvam alıyor . şimdiden afiyet olsun
oldu valla ama bira zor oldu,köfteler pişince küçücük kaldı,çukurları da dolayısı ile..püre de ortalarında birere damala kaldı,çok komik ya:))ben de garnitürünü tepsiye koydum,salçalı suyun içine..daha farklı bi sunum oldu,ama yine de güzeldi...
merhaba bayanlar. hayırlı ramazanlar diliyorum. bu sıralar çok yoğunum.
yine döktürüyorsunuz maşallah. evder internetim yok hala malesef, neyse arada bu şekilde özlem gideririm.
ezine demekki sen de misafir ağırlayacaksın, kolay gelsin.

ben iki gün önce bi davet verdim. eşimin ailesi ve benim ailem geldi. evliyken ilk davetimdi. güzel geçti.

sakardenizcim sen de yuvadan uçtun,evlendin gittin valla..sanki kızımızı vermişiz gibi oldum valla..eh darısı moonserosemizin başına:))

2223.jpg

kızlar bu hatay yöresine ait bayram pastası adı kömbe bir kaçgün önce yaptım misafirlere ikramlık hemde evde devamlı kalıcı bir pasta ağzı kapalı kavanozlarda iyi saklanırsa 2 ay tazeliğini koruyor ilk günkü gibi mis gibi kalıyor şimdi resmini yükleyeyim sonra tarifi yazacağım tam resmi yükledim kapı çaldı misafir geldi daha fazla bekletmeyeyim hayırlı ramazanlar

2223.jpg

kızlar bu hatay yöresine ait bayram pastası adı kömbe bir kaçgün önce yaptım misafirlere ikramlık hemde evde devamlı kalıcı bir pasta ağzı kapalı kavanozlarda iyi saklanırsa 2 ay tazeliğini koruyor ilk günkü gibi mis gibi kalıyor şimdi resmini yükleyeyim sonra tarifi yazacağım tam resmi yükledim kapı çaldı misafir geldi daha fazla bekletmeyeyim hayırlı ramazanlar

2 aaaaaaaaaaay?Allah Allah:1shok::1shok::1shok:

evet,çok lezzetli olur kömbe,buzluğumda hala var,bu bayram da kayınvalidemlerden epeyce getirmeyi planlıyorum.

4647.jpg

sevgili arkadaşlarım bu benim daha öncede bir kaç değişik versiyonunu yaptığım peynirli yağlı pidem,yapılışı çok basit un ,tuz,maya süt ve suyla ele yapışan bir hamur yoğurup mayalandırıyoruz,sonra hazırladığımız peynirli içi ,yağlanmış bir tepsinin ortasına koyarak kenarladan aldığımız hamurla peynirli içi tamamen kapatıyoruz..ve sonrasında yağladığımız ellerimizle tepsye hamuru bastıra bastıra eşit şekilde yayıyoruz..bu şekilde yeniden mayalandırdığımız tepsideki pidemize yağ,yoğurt ve yumurta sarısından oluşam karışımı sürerek,susam çörekotu ekiyor ve yaklaşık 200 dereceye ısınmış fırına atıyoruz..kızarıca çıkarıp,sıcağına tepsinin üzerine soğuk su sepeleyerek üzerine başka bir tapsi kapatarak 10-15 dakika yumuşamasını sağlıyor sonrasında da afiyetle servis ediyoruz..

4711.jpg

4720.jpg

4724.jpg

sevgili libyananın başka bir konuda verdiği şu tarifi kendime göre ufak uyarlamalarla denedim.sanırım tepsim büyük geldi biraz ama görüntü çok hoş...ellerine sağlık libyanam...
"Malzemeler
4 adet taze yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 kahve fincanı soda veya gazoz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un.. (takriben 3.5 bardak,boza kıvamında olcak)
3-4 kaşık kakao

Yapılışı:
Evvela yumurtaları şekerle birlikte köpürene kadar çırpıyoruz.(bu aşamada bir çimdik de tuz atabilirsiniz)
1-2 dakika çırptıktan sonra,sıvı malzemeleri ekliyoruz.
Süt-sıvıyağ-soda..Tekrar çırpıyoruz..
Unu mümkünse eliyoruz..Eledikten sonra karışıma azar azar ilave edip her defasında çatal yardımı ile karıştırıyoruz,son olarak vanilya ve kabartma tozunu katıyoruz..
Kabartma tozu kattıktan sonra fazla karıştırmıyoruz..
Bir kase kadar ayırıp,kakao katıyoruz.. (kakao karıştırdıktan sonra koyulaşabilir azıcık süt ilave ediyoruz)
Orta büyüklükteki bir tepsiyi yağlayıp,önce sade daha sonra kakaolu harçtan döküyoruz..
(dilerseniz harcı eşit oranda ayırıp,birini kakaoyla karıştırın,bir kepçe sade bir kepçe kakaolu olmak üzere de ekleyip,zebra kek de yapabilirsiniz)
Kürdan yardımı ile üzerine şekillendirip,önceden ısıtılmış 180 derecedeli fırında ilk etapta 20 dakika,daha sonra 170 derecede 25 dakika daha pişiriyoruz..
Fırınınızın diline de bağlı tabi bu aşamalar..
Kek pişerken kesinlikle fırını açmayın özellikle ilk 20 dakika,aksi halde söner,kabarmaz..
Kekinizin pişip işmediğinizi kürdan batırarak anlayabilirsiniz,harc bulanıyorsa pişmemiş demektir..Biraz daha kalması gerekir.".
LİBYANA

ablalarım ve arkadaşlarımm hepinizin güzel ellerine sağlık allah razı olsun 15 gün gündür bu topikte gezioyorum bir sürü tarif kopyalayıp worde yapıştırdım kendime sizin önerilerinizden oluşan yemek tarifi kitabı hazırladım 15 gün sonra yeni evimde yeni hayatımda sizin tariflerinizden yapacağımkaydirigubbakcemile5
artık bende bu topiğin takipçisiyim taze gelinliğim çıktıkça ellerim yemeğe alıştıkça güzel beğenilen tariflerimi sizinle paylaşırım.şuan hazıecıyımm :kedi:
hepinizin ellerine sağlık ilginiz zahmetiniz için Allah razı olsun Rabbim ellerinize maharet yemeklerinize lezzet versinhihoyyyt

KIZLAR MERHABA

2 gundur topıgı takıp edıyorum esımınde yurtdısından olması isime geldiaklinialirimsmile Herkesin ellerine saglık dıyorum tabi ki de benimde katkılarım olacak beni bekleyin anacıgım:eek:

HURMA TATLISI (sadece seklındenve buyuklugunden dolayı)

1 cay bardagı sıvıyag
1 cay bardagı eritilmis margarin
1 cay bardagı ılık süt
1 cay kasıgı karbonat
aldıgı kadar un

serbet

3 su bardagı su
3 su bardagı seker

(hamur sıcak serbet soguk olacak)

2 tepsi cıkıyor cok bereketlı butun malzemeleri karıstırıp yumusak bır hamur yapın fındık büyüklügünde parcalar alıp elinizle bastırın ortasına yarım butun ceviz koyup sandal seklınde kapatın yani cevizler gozukecek sekılde.
--Tatlımızı bir gün bekletin .Afiyet olsun cokcok hos bir tatlı

Acil misafir geldi 10 dk da yapacagınız pratik bir tatlı ELMALI TOPLAR

4 elma
1 paket petibor biskuvi
ceviz
tarcın
3 kasık pudra sekeri
üzerine cıkolatalı puding

Elmayla biskuviyi yogurup kalan dıger malzemeleri karıstırın ceviz buyuklugunde toplar yapıp pudingi dokup dolaba atın.

Malzemeler:
1 paket sade bisküvi
1 kilo süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta 1 su bardağı toz şeker
vanilya
ceviziçi
(1 adet limon kabuğu rendesi)

Şantisi için;
1 paket toz şanti
1 su bardağı soğuk süt
veya
1 paket krema

Çikolatasosu için;
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı kakao
1 çay bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı sıvı yağ

Yapılışı:
Bir tencereye soğuk sütü, unu, nişastayı, vanilyayı, toz şekeri koyup çırpma teli ile karıştırıp ocağa alıyoruz. Sürekli karıştırarak muhallebiyi pişiriyoruz. Piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz.Soğumaya bırakmadan önce ılıkken mikser ile 5 dakika kadar çırpıyoruz.

Bisküvileri robot yardımı ile parçalaytıp toz haline getiriyoruz. Bunları bir tepsini her tarafına eşit şekilde yayıyoruz.

Muhallebiyi bunun üzerine dökmeden son kez çırpıyoruz. Bisküvilerin üzerine yavaşça döküp buzdolabına kaldırıyoruz.

Soğuduktan sonra üzerine süt ile toz şantiyi köpürtüp döküp yayıyoruz. Onun da üzerine limon kabuğunu toz halindeki ceviz içi ile karıştırıp serpiyoruz.

Tekrar buzdolabına koyup biraz daha bekletiyoruz.

Daha sonra dolaptan alıp 4 parmak eninde kesip bir ucundan başlayıp rulo yapıyoruz. Sonra kesip servis tabağına alıyoruz.

Bir tencereye suyu, kakoyu, toz şekeri koyup çırpma teliyle karıştırarak kaynatıyoruz. Pişince soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca içine sıvıyağ koyup karıştırıyoruz. Talımızın üzerine birer kaşık döküp servis yapıyoruz.

tarif netten alıntıdır.Misafirlerime sürekli yaparım ve acayip begenilir.

FINDIKLI KAHVE KURABİYE
Malzemeler :
•2.5 su b.söke un
125 gr.tereyeğı
2 yumurta
1 çay k.kabartma tozu
4 çorba k.pudra şekeri
3 çorba k.pirinç fındık
1.5 çorba k.granül kahve
•Mantolamak İçin
Toz Şeker

Hazırlanışı
Karıştırma kabına 2.5 su bardağı unu alın.Unun ortasına 125 gr. tereyağı ilave edin. Unun üzerine 4 çorba kaşığı pudra şekeri pirinç fınfık,granül kahce ilave edin. Tereyağının üzerine 2 adet yumurta kırın. İlk önce yumurta ve tereyağını karıştırın. Daha sonra diğer malzemeleri de karıştırarak kurabiye hamurunu yoğurun.

Fındık büyüklüğünde parçalar kopartın yuvarlayın ve kurabiye hamurlarını toz şekere bulayın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve kurabiyeleri dizin. Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin

..NETTEN ALINTIDIR DENEMİS HARİKA BİR KURABİYE

X