En İyi Sonuç ve Övgü Aldığımız Tarifleri Püf Noktaları ile Paylaşalım mı? (Resimli)

merhaba kızlar burayı daha yeni fark ettim.gerçekten çok güzel bir topik olmuş.tarif veren herkesin ellerine sağlık .bende burdan birkaç tarif aldım kısmet olursa ramazandan sonra hepsini deniyeceğim.

bende sizlerle yaptığım ve beğenilen tariflerimi paylaşmak isterim.
haşhaşlı açma:
2 su bardağı süt
1 su bardağı maden suyu
1 su bardağı sıvı yağ
1 küçük paket yaşmaya
4 yemek kaşığı toz şeker
tuz aldığı kadar un ,üzerine süreceğiniz yumurta sarılarının aklarınıda hamura koyabilirsiniz.
tüm malzemeler yoğurulup yumuşak bir hamur elde edilir mayalandırılır.
daha sonra mayalanan hamurdan poğaça kadar parçalar kopartılıp elinizi yağlayarak hafif açın ve üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağla incelttiğiniz haşhaştan koyun ve heryerine yayıp dörde katlayın tekrar elinizle açıp rulo yapın hafif sıkarak inceltmeye devam edip kendi etrafında sarın herbiri ayrı rulolar olacak biraz tepsi mayasından sonra üzerine yumurta sarısı sürüp toz haşhaş yada susam dökebilirsiniz 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin fırından çıkan açmaları n üzerini bir bezle örtebilirsiniz yumuşacık hemde ağızda dağılan bir hamur oluyor mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

nişastalı katmer börek:
2 çay bardağı sıvı yağ
3 tane yumurta
2 su bardağı bardağı ılık su
4 yemek kaş.yoğurt
tuz aldığı kadar un
içine: istediğin bir iç malzemesi
arasına:125gr.margarin(erimiş)+1 su bardağı sıvı yağ
hamuru açmak için nişasta
malzemeleri yoğur 30 dak.dinlendir
24 tane beze yapılır,her beze nişasta ile pasta tabağı büyüklüğünde açılır,tüm hamurlar bitince 12 tanesine sıvı yağ gezdirilip diğer 12 hamur üzerlerine kapatılır.merdane ile tekrar açılıp yine yağ gezdirilir ve bohça gibi dörde katlanır.buzdolabında 30 dak. bekletilir.sonra tektek açıpyine yağ gezdirilir iç harcını koyup rulo sarılır,yanyana tepsiye dizin hepsi bitince üzerine 1 yumurta çırpıp sürün hamurlara 4 parmak aralıklarla çizik atıp 180 derecede pişirin soğuyunca çizik attığınız yerlerden kesin.

bu tarifte çok güzel oluyor denemenizi tavsiye ederim .

aneeem uzun zamandır yoktum..burası canlanmış yine..ne güzel tarifler..
ezine de gelmiş..umarım herşey yolundadır canım..
nasılsınız..ben yerleştim evime..buralardayım artık..arada bişeyler dener yazarım size..

ayy anneciğimm ben bu açmaya bayılırımmmmmm akannehirakannehir elleriin det görmesin canım eminim görünüşü müthişdir. delikafaduldendelikafadulden

biraz ilginç geldi bana,denemediğim birşey ama bu haftasonu muhakkak deneyip paylaşacağım bende,teşekkürler

rica ederim arkadaşım.evet görünüşleride çok güzel, tatlarıda öyle ama şu anda elimde resimleri yok malesef.

yok yok çok uzatmadın :)) aksine iyi oluyor böyle söylemeniz.ben de poğaça,tatlı,kurabiye,börekleri yaparım ama işte geçen gün misafir gelcekti annem dediki kolayından bi tane kek yap da ayıp olmasın.diyorum onun yerine başka bir şey yapayım kabarmıyor annem illaki yap bu sefer kabarır dedi.neysee yaptım şekerle yumurtayı iyice çırptım köpük olana kadar diğer malzeleri de kattım fırının orta rafına yerleştirdim yaklaşık 15-20 dk kaldı ve çıkardığımda sonuç dümdüz olmuş anladım yani.işte ondan diyorum bir kolay keki bile beceremiyorum.yarın öbür gün elin evinde de böyle yaparsam heralde şu kıza bak annesi bir şey öğretmemiş falan derler.napim ya olmuyor işte:gitme:ya bilmiyorum çok mu basit düşünüyorum acaba.çok mu kafaya takıyorumbilmiyorumkismile
ya kek kalıbında ya fırında ya da ben de var hata

cnm ben keki yarım saat hiç açmam açarsan çöker bi de yumurtalar sıcak olcak yani önceden çıkarman lazım fırına koyunca da en az yarım saat hiç açma kapağını. o zaman çökmez sanırım ama kek bu nazar da değiyor keke:)

Konuyu görünce ben de bir tarifimi eklemek istedim kızlar. Resim bana ait...

Tencere Pizzası

Hamuru için:
1 yumurta
1 kahve fincanı süt
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Üzeri için:
Ketçap
Kaşar rendesi
Dilimlenmiş sosis, sucuk
Küp küp doğranmış domates
Kekik
(Siz arzuya göre farklı malzemeler de kullanabilirsiniz bizim evde bunlar vardı)

Bir kapta hamur malzemelerinin tümünü karıştırıp yoğuruyoruz.
Yoğurduğumuz hamuru orta boy yağlanmış tencerenin dibine döşüyoruz.
Hamurun üzerine ketçap sürüyoruz. (Normal salça da olur.)
Kaşar peyniri rendesini ketçabın üzerine yayıp sucuk ve sosis dilimlerini yerleştiriyoruz.
En son domates rendesini ekleyip kekik ve tuz serpiyoruz.
Kısık ateşte, kapağını hiç açmadan 15 dakika pişiriyoruz. Ateşin en düşük seviyede olmasına dikkat edin.
Altını kapattıktan sonra hemen tencereden alın yoksa dibi yanar...
Afiyet olsun...

Son düzenleme:
Bu tarifi de sık sık yaparım eşim çok sever...

Lorlu Rulo Börek

Malzemeler:

5 yufka
Yarım kilo kadar lor (İç malzeme olarak kıyma ya da patates ya da isteğe göre herhangi başka birşey de kullanılabilir)
2 yumurta
Yarım su bardağı süt
Sıvı yağ

Hazırlanışı:

Önce loru bir kaba alıp içine 1 yumurta kırıp iyice karıştırıyoruz. Lorun tuz durumuna göre biraz tuz eklemek gerekebilir.
Ayrı bir kapta da 1 yumurta, süt ve sıvıyağı çırpıyoruz.
Kuru bir zemin üzerine ilk yofkayı seriyoruz. Üzerine lor yayıp sütlü karışımdan serpiyoruz.
Hiç katlama falan yapmadan diğer yufkayı serip aynı şekilde lor ve sütlü karışımı serpiyoruz.
Her kat için aynı şeyi yapıyoruz.
5. yufkadan sonra iki kenarını hafifçe içe katlayıp sigara böreği gibi sarıyoruz (Resimde göreceksiniz.)
Tepsiye sığmayacağı için ortadan ikiye bölüyoruz.
Yağlanmış tepsiye veya yağlı kağıdın üzerine yerleştirip kalan sütlü karışımı üzerine sürüyoruz...
170 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz...
Dilimleyerek servis yapıyoruz...
Afiyet olsun...

tahinli kurabiye sık yaptığım ve çok beğenilen bir tariftir.
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı ceviz içi(ezilmiş)
10 yemek kaşığı tahin
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
5 yemek kaşığı nişasta
aldığı kadar un
malzemelerin hepsi yoğurulup yumuşak olmayan bir hamur elde edilir.yuvarlayıp 170 derecede üzerleri çatlayınca pembeleşmeden hemen alınır.mis gibi tahin helva kokusu sarıyor ortalığı mükemmel bir tat daha önce denemeyenler mutlaka denemeli.

bu da benim arnavut böreği tarifim.bir int. sitesinden alıp denemiştim çok güzel oluyor.
hamuru için:
1 kg.un
tuz
süt+su karışımı

peynirli iç harcı için:
350 gr. peynir
1 yumurta
yarım su bardağı yoğurt
maydanoz

hamuru açmak için:nişasta+un karışımı
aralarına sürmek için:1 su bardağı sıvı yağ,yarım paket margarin

hamur malzemesiyle sert bir hamur yoğurulur.30 dakika dinlendirilir.hamuru ikiye bölüp 15'erli bezeler yapılır.(toplam 30 beze).ilk 15 bezeyi nişastalı karışımla pasta tabağı büyüklüğünde açıp araları yağlanarak üstüste konur.en üst kat yağlanmayacakbuzdolabına kaldırılır.sonra diğer bezelere aynı işlem yapılır.ilk kaldırdığınız hamur çıkarılıp yerleştireceğin tepsi kadar açıp yağlı tepsiye yerleştirilir.iç malzemesi karıştırılıp üzerine yayılır .diğer hamurda açılıp üzerine kapatılır.kare şeklinde kesip kareleride çaprazına keserek üçgen şekil verebilirsiniz görünüşü daha hoş oluyor.üzerini yağlayıp180 derecede pişirilir.

Bu da muhteşem kekim. Resim çok güzel değil ama tadı nefissssss. Halamdan çarptığım, misafirlerin bayıldığı kek...

Elmalı Kek

Malzemeler:

Küçük ve yuvarlak tepsi için:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya şekeri
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı su
aldığı kadar un (2,5 bardak kadar)
Üzeri için:
2 orta boy elma
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

Hazırlanışı:

Tepsiyi biraz margarin veya sıvı yağla yağlayalım.
Elmaları soyup yarım ay biçiminde dilimleyelim.
Fırını 170 dereceye ayarlayalım.
Kekin üzeri için toz şeker ve tarçını karıştıralım.

Yumurtaları bir kaba alıp çırpalım.
Şekeri ekleyip çırpmaya devam edelim...
Un hariç diğer malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edelim.
En son unu ekleyip kek kıvamına gelene kadar çırpalım.
Yağlanmış tepsiye kek hamurunu yayalım.
Dilimlenmiş elmaları kekin üzerine dizelim.
Toz şeker ve tarçın kalıbını kekin üstüne serpelim.
Tepsiyi 170 derece ısıtılmış fırına verelim.
Üzeri beyaz kalacak şekilde pişirelim.
Soğutup servis yapalım. Afiyet olsun...

Oo ellerinize sağlık bayanlar herşey nefis görünüyor! :)
Bayıldım..
Hayırlı,tatlı,nurlu ramazanlar olsun..

Ben de sizlere kaşar peynirli adıyaman patlıcan kebabını öneriyorum şiddetle..
Fotoğraf ekleyeceğim inşaAllah..

Muhabbetle

ben bütün malzemeleri yanımda hazır ediyorum.ablamdı galiba bana eğer uzun uzadıya beklersen malzeler arasında ondan da kabarmıyor falan demişti yani biraz seri ol falan diye.bu kekin bir püf noktası var ama ben bulamıyorum ama bulana kadar uğraşacam ne de olsa hamur olarak da yiyoruz biz annemler falan bir şey demiyorlar niye böyle yaptın falan diye.ben kendi kendime kuruntu yapıyorum işte.çok sağol bilgilendirdiğin için:kedi:

çok güzel tarifler eklenmiş sayfamıza ellerinize sağlık kızlar ben bu ara pek ğiremiyorum mutfaga ..ezinecimm nasılsın inşlh herşey yolundadır canım...

fırındanda kaynaklanabilir kekin kabarmaması, ben hep soğuk fırına atıp öle açarım ayarını,bikere sıcak fırına atmıştım baştan çokgüzel kabardı daha sonra çöktü hamur kaldı içi

arkadaşlar bu ramazanın ilk böreğini yapmış bulunmaktayım.bu yıl benim için ramazan çok zor geçti,sıcaklardan hiçbirşey yapacak halim kalmıyor.
su böreğimin tarifi:
tepsiniz büyük ise 6 yumurta küçükse 5 yumurta
1 çay bardağı su
tuz,un
arasına:sıvı yağ+tereyağ
içine:500 gr. kadar beyaz peynir,maydanoz
açmak için kullanmaya un
malzemeleri mantı hamuru kıvamında sert bir hamur olacak şekilde yoğurun,6 yumurta koyduysanız 12 beze ,diğerine ise 10 beze yapıp,her birini ince açın.bir bezin üzerine serin,ilk yufkayı kuru haliyle tepsiye serin üzerine yağ gezdirip diğer hamurları kaynayan bol tuzlu suda 5 saniye tutup çıkarın hemen soğuk suya salın sonra çıkarır bir bezle fazla suyunu alın,tepsiye aralarını yağlayarak tek tek aynı işlemi yapın yarısına gelince iç harcını yayıp diğer kalan yufkalarada aynı işlemi yapın.en üste gelecek hamuru yine suya salmadan kuru haliyle serin en üstüde yağlayıp kestikten sonra önce 180 derecede pişiririp biraz üzeri kızarınca 150 dereceye düşürüp içini çekerek pişmesini sağlayın fırından çıkınca biraz su serpip bez örtün ve ters çevirip ılımasını bekleyin sonra tepsiden alabilirsiniz.

günaydın hatunlar,
maşallah askvesen böreğin sabah sabah gözümü gönlümü açtı,ellerine sağlık.
bende dün akşam canım tatlı birşeyler isteyince evdeki malzemelere bakarak tavukgöğsü yaptım.gerçi yalancı tavukgöğsü oldu benimkisi :))

malzemeler:
1 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1 kg süt
1 paket vanilya

yapılışı:
Un yağla pembeleşene kadar kavrulur. Üzerine şeker, vanilya ve sütü ilave ederek koyulaşana kadar karıştırılır. Ocaktan aldıktan sonra 15 dak. mikserle köpük olana kadar karıştırılır. tepsinin dibine ben bir sıra bisküvi döşedim.Tepsiye dökülür üzerine arzuya göre tarçın veya hindistan cevizi dökülüp soğumaya bırakılır.ben fındık döktüm.iftara 1 saat kala yaptım.2 saatte soğumuşdu

Eklentiler

• $tavukgöğsü.jpg
    5,9 KB · Görüntüleme: 58
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…