Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
bende sizlerle yaptığım ve beğenilen tariflerimi paylaşmak isterim.
haşhaşlı açma:
2 su bardağı süt
1 su bardağı maden suyu
1 su bardağı sıvı yağ
1 küçük paket yaşmaya
4 yemek kaşığı toz şeker
tuz aldığı kadar un ,üzerine süreceğiniz yumurta sarılarının aklarınıda hamura koyabilirsiniz.
tüm malzemeler yoğurulup yumuşak bir hamur elde edilir mayalandırılır.
daha sonra mayalanan hamurdan poğaça kadar parçalar kopartılıp elinizi yağlayarak hafif açın ve üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağla incelttiğiniz haşhaştan koyun ve heryerine yayıp dörde katlayın tekrar elinizle açıp rulo yapın hafif sıkarak inceltmeye devam edip kendi etrafında sarın herbiri ayrı rulolar olacak biraz tepsi mayasından sonra üzerine yumurta sarısı sürüp toz haşhaş yada susam dökebilirsiniz 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin fırından çıkan açmaları n üzerini bir bezle örtebilirsiniz yumuşacık hemde ağızda dağılan bir hamur oluyor mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
nişastalı katmer börek:
2 çay bardağı sıvı yağ
3 tane yumurta
2 su bardağı bardağı ılık su
4 yemek kaş.yoğurt
tuz aldığı kadar un
içine: istediğin bir iç malzemesi
arasına:125gr.margarin(erimiş)+1 su bardağı sıvı yağ
hamuru açmak için nişasta
malzemeleri yoğur 30 dak.dinlendir
24 tane beze yapılır,her beze nişasta ile pasta tabağı büyüklüğünde açılır,tüm hamurlar bitince 12 tanesine sıvı yağ gezdirilip diğer 12 hamur üzerlerine kapatılır.merdane ile tekrar açılıp yine yağ gezdirilir ve bohça gibi dörde katlanır.buzdolabında 30 dak. bekletilir.sonra tektek açıpyine yağ gezdirilir iç harcını koyup rulo sarılır,yanyana tepsiye dizin hepsi bitince üzerine 1 yumurta çırpıp sürün hamurlara 4 parmak aralıklarla çizik atıp 180 derecede pişirin soğuyunca çizik attığınız yerlerden kesin.
bu tarifte çok güzel oluyor denemenizi tavsiye ederim .
canım benim sende problem olur mu hiç ya..sadece insan tekrarlayan başarısızlıklar sonucunda kendine güvensiz oluyo o konuyla ilgili..ben de bi dönem mayalı pohaça vsleri hiiiç kabartamıyodum.sonra kurabiyelerim yayılmaya başladı..ama yine de bıkmadan denemeye devam ettim..artık oluyo ama halaaaaaaaa tırsarım onları yaparken..her insanın en az iyi yaptığı bir şey vardır.benimki de kek,genelde iyi oluyo..senin de mutlakaaaaa vardır..belki de benim görünce kıskanıcam pohaçalar ya da kurabiyeler yapıyosundur,ha ne dersin?bence iyi yaptığın şeyleri sen de paylaş bizimle kötü olanları da tekrar tekrar buradaki arkadaşların yaptığı şekilde dene...amma çok uzattım ha?
cnm ben keki yarım saat hiç açmam açarsan çöker bi de yumurtalar sıcak olcak yani önceden çıkarman lazım fırına koyunca da en az yarım saat hiç açma kapağını. o zaman çökmez sanırım ama kek bu nazar da değiyor keke:)
ben bütün malzemeleri yanımda hazır ediyorum.ablamdı galiba bana eğer uzun uzadıya beklersen malzeler arasında ondan da kabarmıyor falan demişti yani biraz seri ol falan diye.bu kekin bir püf noktası var ama ben bulamıyorum ama bulana kadar uğraşacam ne de olsa hamur olarak da yiyoruz biz annemler falan bir şey demiyorlar niye böyle yaptın falan diye.ben kendi kendime kuruntu yapıyorum işte.çok sağol bilgilendirdiğin için:kedi: