- 12 Temmuz 2006
- 2.209
- 18
sağol canım benim..
sosyeteler demek böle sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış yağ ile servis yaparak yiyolar böreği:))
yerimsenibenyerimseniben böle yediklerine göre vardır bi bildikleri demii yaaaa ezineecimmm:))))))))))
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
sağol canım benim..
sosyeteler demek böle sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış yağ ile servis yaparak yiyolar böreği:))
şimdilik; ıspanak böreği hazırladım(pişecek akşam üzeri),patlıcan salatasını hazırladım(manca), attım dolaba dinlenmesi için,fırında pişecek dolmalar(kırmzı ve yeşil dolmalık biberlerden) var...
bu arada hepinize hayırlı ramazanlar arkadaşlar ,
gerçi ben oruç tutmuyorum ama genede iftar saati ayrı bi önemli oluyor...
maşallah benim hamarat ezinemle royall ablama opuyorumnanaktan bende zırt pırt annemi arıyorum şunu yapalım yok olmadı bunu yap sen diye kaydirigubbakcemile3
ezineeciğimmm sözünü ettiğin zerdeçallı tarhana çorbası nasıl oluyo azcık anlatıverirmisin arkadaşım??
ne demek canım,bizdeki tarhana bu,her yörenin başka biliyosun,toz zerdeçalda bu.
her kase için,kişi sayısına göre 1 yemek kaşığı tarhana ,1 kase su,dövülmüş sarımsak ,acı biber,tuz ve en son renklendirecek kadar 1 tatlı kaşığı kadar yaklaşık toz zerdeçal..sürekli karıştırılarak pişiriliyo,öncesinde tarhana suyla tencerede ıslatılarak bekletilirse daha pürüzsüz bi kıvam elde ediliyo..
üzümlü kek:
2 yumurta
1 bardak şeker
1 bardaktan biraz az sıvı yağ
1 bardak süt
vanilya
1 bardak kuru üzüm(önce sıcak suda ıslanacak en son una bulanıp ilave edilecek)
1pk kabartma tozu
alabildiği kadar un(takriben 3 bardak)
ellerinize sağlık.bir şey soracağım bu keki nasıl kabartıyorsunuz böyle ya.aynı malzemeleri koyuyorum.hamur oluyor.o yüzden hiç kek yapmak istemiyorum (
royalcimin hamarat olduğu kesin canıııım..o doğuştan hamarat..bense hamarat olmaya çabalayan cinstenim:))bak onun gazıyla ben de kalktım,üzümlü kek,patlıcan musakka,zeytinyağlı türlü(bu yarının yemeği,çünkü nöbetçiyim)yapıverdim.musakkanın yanına nohutlu pirinç pilavı ve cacık düşündüm,açılış olarak zedeçallı tarhana çorbası,kapanış olarak ta vanilyalı puding..nasıl olmuş menüm moonserosecim?sahura da milföyden bi börek yapmak istedim aslında ama..şimdiye kadar biraz yoruldum,belki yapmaya da bilirim..çünkü o öğlen sıcağında bi de bir kaç halı,yolluk vs yıkadım balkonda..bugünlük bu kadar yetsin diyo içimden bi ses..
ya ben bi çözsem,bugün en son bu kek kalıbında böle kabarıyo heralde dedim..bu kalıbı nadir kullanıyorum ama sanırım bunda böle kabarıyo.onun dışında fırın soğukken atıyorum..bi de fırının nasıl bilmiyorum ama alt ısıtıcı+ fan modunda çalıştırıyorum..üzeri çatlayınca yani yaklaşık son 5-10 dakikasında üzt ısıtıcı+fan diye değiştiriyorum programı..gerçekten inanılmaz kabardı.bi de dilimlenmiş halini görsen şaşarsın..kek pişme aşamasında üstten ısı alırsa kabaramıyo ya da çöküyo..bu da son derece önemli bi püf nokta..tepsi konumu da alt 4-5 parmak yukarıda olucak yani alta yakın,üste değil..
ya ben bi çözsem,bugün en son bu kek kalıbında böle kabarıyo heralde dedim..bu kalıbı nadir kullanıyorum ama sanırım bunda böle kabarıyo.onun dışında fırın soğukken atıyorum..bi de fırının nasıl bilmiyorum ama alt ısıtıcı+ fan modunda çalıştırıyorum..üzeri çatlayınca yani yaklaşık son 5-10 dakikasında üzt ısıtıcı+fan diye değiştiriyorum programı..gerçekten inanılmaz kabardı.bi de dilimlenmiş halini görsen şaşarsın..kek pişme aşamasında üstten ısı alırsa kabaramıyo ya da çöküyo..bu da son derece önemli bi püf nokta..tepsi konumu da alt 4-5 parmak yukarıda olucak yani alta yakın,üste değil..
teşekkür ederim cevapladığınız için.kimisi diyor ki daha önceden fırını ısıt falan diyorlar ben de öyle yapıyorum ve genelde orta rafa koyuyorum tepsiyi.fırında bi soru yok.bizde davul fırın midi fırın bir de fırınlı ocak var ama olmuyor ya olmuyor.ben de bir sorun var sanırım:gitme: