En Faydasız 5 Egzersiz

dids

f & d
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2007
6.481
23
44

Saatlerini göbeğini eritmek için mekikler çekerek ve oturup kalkarak harcayan herkes size aynı şeyi söyleyebilir, bazı hareketler diğerlerinden çok daha etkilidir. Bazıları da aslında pek bir işe yaramaz. Artık siz vaktinizi boşu boşuna didinerek geçirmeyin diye, en yararsız 5 hareketi sizlere sunmaya karar verdik.

İşte karşınızda en işe yaramaz 5 egzersiz hareketi, eğer çalışma planınız sadece bunlardan ibaretse, programınızı değiştirmenizi öneririz.

Mekik çekme!

Bu aslında gerçekten mükemmel bir egzersiz, tabi doğru yapılırsa ve bir rutini varsa… Çoğu kez insanların iki ay boyunca her akşam 30 mekik çektiğini fakat bir türlü dümdüz bir karna sahip olamadıklarını duyarsınız. Genellikle bunun nedenini de anlamazlar.

Genelde insanlar mekiği yanlış yapıyorlar… Hızlı bir şekilde eğilip kalkmak sadece enerji harcamanıza neden olur, kaslarınızı çalıştırmaz. Doğru tarz, karnınızda bir yanma hissedecek kadar kalkmak ve çok hızlı yapmamaya çalışmaktır.

AB Rocker

Bu aletleri hatırladınız mı? Yakın zamana kadar bütün kanallarda reklamları vardı, neredeyse mekikle aynı şey… Kolay bir şekilde mekik hareketini yapmanızı sağlıyor…

Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, bu alet hiçbir işe yaramıyor, bunu kullanarak baklava şeklinde kaslara asla sahip olamazsınız! Bu alet sadece gösteriş için. Bunun tecrübeyle sabit olduğunu söyleyebiliriz.

Yan mekik

Hareketi biliyorsunuz değil mi? Yere uzanıyorsunuz, bir ayağınızı dizinize koyup, diğer dizinize doğru kalkıyorsunuz. Evet, bu diğerlerine göre daha etkili bir hareket, yan karın kaslarınızı “azıcık” geliştirir. Fakat her gün, iki yana da 100'er mekik çekiyor olsanız bile, dümdüz bir karına ulaşamazsınız…

Yana doğru eğilme

Üzgünüz fakat ayakta durup bir sağa, bir sola vücudunuzu esnetmek, göbeğinizin küçülmesine hiç yardımcı olmayacaktır.

Elinizde kaldıramayacağınız ağırlıklarla bir o yana bir bu yana eğilip vakit harcamak yerine, bir spor salonuna gidip hareketi nasıl daha doğru yapabileceğinizi sorabilirsiniz.

İncelme kemerleri

Bunlar egzersiz bile değil, eğer bunun farkındaysanız, kendinizi şanslı saymalısınız. Bunlar kaslarınızı zıplatan aletlerden başka bir şey değil. Bunları kullanarak göbeğinizi eritebileceğinizi düşünüyorsanız hemen söyleyelim, ayaklarınızı havaya kaldırıp çekeceğiniz 5 mekik, bunlardan daha etkilidir.

Bu tür aletlere paranızı yatırmayın, hiçbir işe yaramadığı gibi, kas zedelenmelerine de yol açabiliyor. Eğer para harcamak istiyorsanız bir spor salonuna gidin! Söz veriyoruz faydasını göreceksiniz.

(alıntıdır)​

yan mekik te yan kaslarını sıkılaştırıyo diye biliyorum ve eminim çok garip gercekten kafamçokkarıştı:1shok:

mekık evet bende sasırdım.yaptıgında farkedılıyo gercekten demekkı yazıdakı gıbı yavas ve kas calıstırıyoruz bız ...

Yanlara eğilme gerçekten hiçbir işe yaramıyor. Zaten sadece kasları esnetmeye yarayabilir ancak...

Arkadaşlar yan mekik ve düz mekik hiçbir işe yaramıyor denilmiş aslında çok işe yarıyor.Vücut kilo verdiği zaman göbek ve yan taraftaki yani belimiz ve yukarısı diyelim buradaki kaslar gevşemiş oluyor ve vücutta sarkamalar oluşuyor bu nedenle mekik o sarkmalar oluşmadan vücudu sıkılaştırıyor buda vücudumuzun güzel bir şekil almasını sağlıyor.Düşünün verilmiş kilolar ve sarkık vücut hoş olmayan bir görüntü.Yinede siz bilirsiniz yapıp yapmamakta serbestsiniz.yerimseniben

bende hak veriyorum bu yazi ya burdaki tarif edilenlerin hepisini de yapardim hergün ama hala göbekliyim

ıyıde ne yapcaz spor olarak nasıl enerjı harcıyacaz? hiç bırı faydalı degıl o zaman

yazıda da bahsedilmiş..önemli olan hareketleri doğru bir şekilde yapmak...mekik deyince insanın aklına yere yatıp hızlı şekilde bacaklara doğru kalkmak geliyor.hayır arkadaşlar size özellikle yarım mekik tavsiye ediyorum.a.s
Dizler bükülü olarak yere yatın ve sakince bükülü dizinize ulaşmaya çalışın ama gövdenizle birleşmemesine dikkat edin..muhakkak karın kaslarınızda bir yanma hissetmelisiniz.
Yan pozisyonda yapılan mekikte doğru yapıldığında etkilidir.ben 10 yıldır sporla iç içeyim,milli sporcuyum,spor akademisi antrenörlük okuyorum ve çektiğim mekikler sayesinde(hem yan hem düz) şekilli karın kasları elde ettim..sakatlık geçirip antrenmanlara ara verdiğim dönemler oldu..sakatlığım bittiği zaman toparlanmak için mekik çekmeye devam ettim hem düz hem yan inanın mükemmel sonuç elde ettim.
yeter ki düzenli ve doğru şekilde mekik çekin.

merak etmeyin erkek vücudu gibi kaba görünmüyor vücudunuz..
a.s

kemerlerin işe yaramadığı doğrudur,sauna eşofmanı gıbı şeylerde etkisizdir yalnız mekik hareketi abdominal yani karın kaslarının çalışmasında etkilidir ,yana eğilme hareketleride obligler dediğimiz yan karın kaslarını çalıştırır ,sorun şurdadırki vucudunuzun yağ oranı yüksekse kasları çalıştırdığınız zaman elbette dümdüz bir karına sahip olamassınız ama düşük yağ oranı olan bir vucudda doğru yapıldıgı takdırde mekik ve yan mekik egzersizleri faydalıdır arkadaşlar.

bence çok saçma ben bu hareketlerle 30 kilo verdim! bence bildiğiniz yoldan şaşmayın!!
hareketleri doğru yapın, düzgün nefes alıp verin o kasların ağrıdığını hissedin yeter. Ama ısınmayı unutmayım 15-20 dakika ısınmazsanız yağlarınız çok çok zor erir! kolay gelsin..

Son düzenleme:
Aslında her egzersiz hareketinin muhakkak çalıştırdığı kas grubu vardır..
Önemli olan hareketi doğru yapıp kasları doğru çalıştırmaktır..
yerimseniben

ben mekikle mide yağlarından ve sarkmasından kurtuldum karnımda epey toparlandı tabi ben çektiğimde karnım fena yanıyor

3 aydır önce yürüyüş yaparak ısınıyor sonra da yarım mekik vs hareketler yapıyorum. kesinlikle çok faydasını gördüm. hem kilo verdim hem de toparlandım. ama bence en önemli olan şey kesinlikle aç karnına yapmamak bu kasları eritiyor. ayrıca çok tok karnına da yapmicaksınız. yemekten 2 saat sonra bol su içip başlicaksınız. ben bunun en doğrusu olduğundan eminimmmm..

gercekten hep yanlis mekik cekiyoruz faydasini göremüyoruz dogrusu da yarim mekik artik yarim mekik cekiyorum ve faydasini gercekten görüyorum

bende evde dvd ye egzersiz hareketleri yapıorum 45 dk. ve bu gösterilen hareketler 20 gündür yapıorum henüz bi faydasını görmedim.sizce yürüyüş mü daha yararlı egzersiz hareketler mi?cevap verirseniz seviniirm.

Ben yürüyüşü ısınmak için yapıyorum tatlım, arkasından egzersizlere başlıyorum. Egzersizleri düzenli olarak yaparsan faydasını görürsün. 20 gün netice için çok kısa bir zaman. Biraz sabırlı olmanı tavsiye ederim sana :1hug:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…