sevgili konu sahibi öncelikle anneliginiz hayirli olsun, bebeginize mama vererek tabiki kötü anne olmuyorsunuz. . kim ne derse desin, o bebegin annesi sizsiniz.. sadece sizin yorumlariniza dayanarak birkac bir sey yazmak istiyorum
1.sütü arttiran tek sey emzirmektir.. yediginiz onca sey sadece kilo almaniza neden olur
2. bol su icin demisler, yanlis aslinda ihtiyaciniz kadar su icin, bol su bol cis demek..
3. süt 4. aydan beri memede zaten, sadece stresten baskilanmis olabilir.. kimseye aldirmayin, sahsi fikrim lohusa olarak siz kirilacaginiza onlar kirilsin
4. saatli emzirmeyin, cünkü bebekler sadece karin doyurmak icin emmez. güvende olmak ister, sizi ozler, bir yeri agrir.. tek bildigi refleks emmek ve tek bildigi annesi.. bebekler yaklasik 3 ay memede yasar.. ben 2,5 ay yapisik gezdim kizimla..sonra emme aralari uzuyor..
5.hic bir sagim makinesi bebegin emmesi ile ayni degildir.. cikan miktara asla takilmayin..
6. yapilan en büyük yanlis, bebegimi emziriyorun memeden alinca agliyor , uyumuyor.. mama verince uyuyor, demekki bebegim doymuyor, ac düsüncesi.. anne sütü cabuk sindirilir bebek cabuk acikir, ki yukarida soyledim bebek sadece ac oldugu icin emmez, o onun sigindigi liman gibi.. mama bebeklere biraz daha agir gelir ve sindirimi anne sütüne gore daha gec oldugu icin bebekler uyur anne de saniyorki benim bebegim ac..
7. kizimin sariligi 2 ay sürdü neredeyse, doktor sadece emzir dedi..40'i cikana kadar gece 2 saat, gündüz 1, 5 saatte bir emzirin..
8. mamayi biberonla degilde kasikla verebilirsiniz, onun akisina alisinca meme reddine sebep olabilir.. ondan da memede agliyor olabilir..
anne sütü mucizevi gercekten ancak tekrar söylüyorum mama vermek de dünyanin sonu degil.. siz nasil rahat ediyorsaniz öyle yapin.. mutlu anne mutlu bebek.. güle güle büyütün bebisinizi..