Emzirsene

Beraber gttik esimle ilk kontrolune
Doktor benden yana cikacak tek laf etmedi
Emzir gelir diyor
Doktor bey hic yok diyorum
Damla seklinde var fakat bu cocugun bununla doyacagina sizin inanciniz varsa benimde var dedim
Ayni sekilde sariligi basladi hafif sekilde
Ac birakmaman gerekiyor diyor ama mama verme diyor
Takviye sart sut yok e ne olacak ne bekliyorlar
Neden süt yaratmıyorsunuz. Yoksa yaratın.....

Kusura bakmayın ama doğru söylüyorlar. Bugün bıkmış olabilirsiniz ama çocuğunuzdan esirgediğiniz şey süt değil tam bir bağışıklık besini. Evet zorlayın, doktorum bana üç gün açlığa dayanırlar o memeyi emecek bu bebek demişti.
Sütünüzü getiren ilk şey bebeğinizin emmesi diğeri ise sizin istekli olmanızdır.

9 gun once sezaryen ile dogum yaptim
Sutum yok denecek kadar az , midem sut olsun diye bana dayatilan herseyi yiyip icmeye calismaktan belediye coplugune dondu. Evet cocuguma mama veriyorum..
O kadar bunaldim ki insanlarin surekli sanki bebegimi bilerek emzirmiyormusum gibi konusmalar yapmasindan .
- Normal dogursaydin cabuk ayaklanacaktin iste.
Cocugu niye emzirmiyorsun memen mi bozulur
Goguslerime hayrat muamelesi yapmalarindan biktim bunaldim
Varda ben mi esirgiyorum bebegimden
Sinir stresten olanda geri kaciyor
Esim dahi cevrenin soylemlerinden o kadar etkilenmis ki surekli bi emzir muhabbeti pesinde
Bezi daha pratik baglayacakmisim
Usteleyecekmisim emermis o
Cevreyi gectim esimin o agzi kapanmiyor
Hergun kavgs gurultu evde
Iyi dedim cok biliyorsan al sen emzir sen bak madem denildigi kadar kolay
Cocugu memede iki saat esir tutmami bekliyorlar benden
Alisacakmis, varsa tutarsin
Yoksa neyi tutacaksin
Yok yahu yok, gelmiyor iste
Cok bunaldim kizlar
Canım öncelikle sakin olmaya çalış sütüm yok düşüncesini kafandan bi at. Sütün var prolaktin hormonu süt üretir oksitosin hormonu sütün inmesini/fışkırmasını sağlar. Oksitosin hormonu sıkıntı stres anında üretilmez o yüzden etrafa kulaklarını tıka önce sıcak bir duş al bebeğine sarıl ten teması yap bebeğinle bak bir link atacağım mutlaka oku
http://doulannesra.com/2015/12/24/emzirmede-oksitosin/

Sen sütün olmasada bebişini al koynuna..keyfine bak..emzirmek dünyanın en keyifli duygusu..tut gögsünde ..kimseye takılma..boşverrrrrr..

Canım sen şuan lohusa depresyonundasın onlarda kötü niyetli söylemiyorlar sezeryandan 1 hafta sonra bile anca geliyor seni iyi anlıyorum lakin emin ol ön yargıdan dolayıda sütğn gelmez sütğm gelmez deme çocugu emzirmeyi görev olarak görme bu bir baglanma biçimi al onu yataga sende yat doyasıya emsin karnı yarı tokken deneye bilirsin inan 1 saat ugraştıgımı bilirim her emzirdiğimde ama inan emdikce geldikleri cok dogru bu yüzden ilk bir saat emzirmeyi dene sonra mama ver böylelikle hem bebek ac kalmaz hemde beyin proloktin hormonuna uyarı verir emzirdikten sonra 2 bardak su içsen lohusa şerbeti gibi içeçeklerden yada malt içeceği deneyebilirsin biliyorum vucudun bile büyük bişey atlattı inan gece uyanıp mama hazırlamak daha zor görev olarak düşünmeyi bırakıp keyifle emzirdiğin zaman gelicek elbet

Ben de yeni dogm yaptm 2 gun sutum gelmedi makineyle sagdikca gelmeye basladi.bebegim ememiyordu cunku yeterince ama sagdikca cogaldi.sagmayi deneyin pes etmeyin.gercekten bebeginzn ihtiyaci var.

Ben hamileligimde biliyordum basima gelecekleri
Fakaat bu kadar beni etkilemez saniyordum ama ne mumkun
Bu platformda bile bazi insanlara anlatamiyoruz gordugumuz kadariyla
Ben sutum yeterli degil diyorum hala emzir diyorlar
Cocugu yarim saat memede tutuyorum
Ikimizde kan ter icinde kaliyoruz
Cektikce gelmedikce sinirleniyor
Yenidogan sariligi var hafif sekilde
Yani cocuk aciktiginda mama vermeyip ne yapacagim sasiriyorum ben canim . Emziriyorum
Ustune pompayla bir saat ugrasiyorum
Sonuc iki gogusten cikan tek bir 20 cc sut
Yinede pes etmiyorum bi damla bi damla sifa diyorum
Ama insanlar sadece emzir yada sut yetmedigi yerde mama ver dedikce ben darlaniyorum
Doktor iki saatte bir besle diyor
Fakat iki saatte gelen sut belki 20 cc belki degil bile
E ne olacak tekrar bi kac saat sut uretimini mi bekleyecek bu cocuk
Memen mi bozulur diyeni bile duydum
Keske tek derdim mememin fizyolojisi olsa
Ama anlamkyor bu herseyi cok bilen insanlar
Anladım,herseyin başı stres buna da eminim. Arkadaşım memesini elliyordu süt fışkırıyordu,kaynana kayınbaba akbaba gibi tepesine çöktü. Sabah erkenden et pisirip ye demeler,emzircek odadan kayinbaba çıkmıyor stres stres sütü cekildi mi derler oyle oldu cocugu 2 bucuk ay emdi. Bende 2 bucuk ay emmisim. Kızkardeşim daha az sanırım. Hic emmeyen cocukta var zannedersem. Insanlar gercekten ukala,kibirli ve igrenc. Bu dayatmalara hakkı yok napsaksin memeni mi koparcaksin cocukta sende bekliyormussun iste yarim saat gelmiyorsa gelmiyor hayret birsey gercekten. Elinden geleni zaten yapiyorsun canim ya üzme kendini. O yenidogan sarılığı benim kizkardesimin başına gelmis hastanede kullanılan,aletlerden . Babam anneme hep havuç suyu icirmis iyileşmiş kizkardesim boyle bir bilgim var yani bir danis doktora istersen .. gecmis olsun
2 saatte bir emzirme olayi da mantıklı galiba,yanlis anlama lütfen benim bir kopegim var geldiğinde yavruydu,4 ayliksa mesela 4 saatte bir tuvalet yapip yemek yemesi söyleniyordu 6.aydan sonra gunde 3 öğün 1 yasini tamamlayinca 1 ogün verin diyordu 6.ayda ic organlari cisini tutmaya elverisli olurmuş bebeklerde de 6.ayda donum noktasi oluyor bazi anotomik seylerimiz benziyor diger canlılara. Her neyse konuyu dağıtmayım,sen lutfen bunlarin intikamini al. Oyle bir yapım yok diyorsan bi sekilde başından def et bu insanlari.zaten sezeryan olmussun yani yaninda birileri var mi? Yani bu pis konusan ukalalar kaynana falan diye tahmin ediyorum eger annen yada baska yakinin yanındaysa kaynanana sen gidebilirsin anne senide yorduk vs de yol ver. Hasta edecekler seni Yoksa Allah korusn

Gelmeyince gelmiyor da laf anlatmak çok zor.

Yeri değil konunuzun biliyorum ama

Hurma hoşafı , dereotu çok iyi geliyor ; denediniz mi ?

Sutum yok denecek kadar az , midem sut olsun diye bana dayatilan herseyi yiyip icmeye calismaktan belediye coplugune dondu. Evet cocuguma mama veriyorum..
O kadar bunaldim ki insanlarin surekli sanki bebegimi bilerek emzirmiyormusum gibi konusmalar yapmasindan .
Esim dahi cevrenin soylemlerinden o kadar etkilenmis ki surekli bi emzir muhabbeti pesinde
Yoksa neyi tutacaksin
Cok bunaldim kizlar
Solgar B12 vitamin takviyesi al eczaneden sabah öğlen akşam ikişer tane günde 6 adet iç bol suyla bak nasıl sütun çoğalacak benim çocuk Dr söyledi bende mama veriyordum sütüm az diye sonra bir çoğaldı iki yıl emzirdim şükür bir şişe de 100 adet var yeterli bir daha almana gerek kalmiycak

Ben de senden farklı olarak ilk bir ay herkes mama ver bu çocuk aç demesine rağmen emzirmiştim. Mama ver diyenlere sinir oluyordum. 1 ay sonra bebeğimin hiç kilo almadığını aksine zayıfladığını farkedince mamaya başladım. Hala bile vicdan azabı cekiyorum bebeğimi aç bıraktım diye. Sonrasında 1 2 ay mama ile kendine geldi yavrusum. Bu arada ben de dinlenmiş toparlanmış oldum. Sonrasında ise kızım tamamen mamayı kendi isteği ile bıraktı sadece anne sütü ile devam ettik. 23 aylık oluncaya kadar da emdi. Ben emzirmeden önce 2 adet hurma ve 2 bardak su içtim herhalde bu işe yaradı. Bir de dereotu bulgur sütümü çok artırdı. Mama verirken su da vermelisin unutma ben vermemistim bebegim rahatsız olmuştu. Allah sabır kolaylık versin.

Yoksa neyi tutacaksin
Cok bunaldim kizlar
Öncelikle bebeğiniz hayırlı olsun. Insanlarla az görüşün tavsiyem bu size.. ikincisi emzirmeyi artıran epey video vs seyrettim geçen hafta.
1. Bol su en az 3 lt
2. Emzirmek
3. Dengeli ve sağlıklı beslenmek
Karbondidrat şeker helva vs den uzak durmak. Onlar sadece kilo yapıyormuş.. Bunları bilgi amaçlı yazdım.
Yine de süt yoksa hiç vicdan yapmayın. Sizlik bir durum değil. Mama ile büyüyen bir sürü çocuk var.. Sağlıklı cin gibi çocuklar valla hem de.. En güzel zamanlarınızda strese girmeyin. minik bebeğinizin en güzel anlarına tanıklık ediyorsunuz..

Sen süt yok diye kendini şartlarsan süt olmaz. Daha 8 gün olmuş benim ilk bebeğimde 1 ay sonra çoğaldı sütüm ve 1 sene emzirdim. Geceleri uyanmayan çocuğu bile saat kurarak kaldırıp emzirirdm.lütfen biraz gayret et herkesin dediğini yanlış anlama.. bebeğin için yılmadan denemeye devam.

Malesef ebesi doktoru da ayni
Doktora gidiyorum emzir diyor
Ebe emzir diyor
Yok sutum diyorum olsun emzir gelir mama verme diyor
Mama vermeyecegim, sut yok
Kuslar mi besleyecek bu cocugu
Cok yoruldum
Üzülme benim hiç sütüm gelmedi hiç doyuramadım yavrumu beyinsizler konuştu durdu olmayınca olmuyor sen canını sıkma istiyorlar ki bebek aç kalsın emer süt pat diye gelir sanıyorlar dediğim gibi sütüm hiç yoktu bebeğimde gayet sağlıklı şükür sen bol bol uyu dinlen emzirmeye de devam et gelirse gelir gelmezse senin elinde değil unutma

sevgili konu sahibi öncelikle anneliginiz hayirli olsun, bebeginize mama vererek tabiki kötü anne olmuyorsunuz. . kim ne derse desin, o bebegin annesi sizsiniz.. sadece sizin yorumlariniza dayanarak birkac bir sey yazmak istiyorum
1.sütü arttiran tek sey emzirmektir.. yediginiz onca sey sadece kilo almaniza neden olur
2. bol su icin demisler, yanlis aslinda ihtiyaciniz kadar su icin, bol su bol cis demek..
3. süt 4. aydan beri memede zaten, sadece stresten baskilanmis olabilir.. kimseye aldirmayin, sahsi fikrim lohusa olarak siz kirilacaginiza onlar kirilsin
4. saatli emzirmeyin, cünkü bebekler sadece karin doyurmak icin emmez. güvende olmak ister, sizi ozler, bir yeri agrir.. tek bildigi refleks emmek ve tek bildigi annesi.. bebekler yaklasik 3 ay memede yasar.. ben 2,5 ay yapisik gezdim kizimla..sonra emme aralari uzuyor..
5.hic bir sagim makinesi bebegin emmesi ile ayni degildir.. cikan miktara asla takilmayin..
6. yapilan en büyük yanlis, bebegimi emziriyorun memeden alinca agliyor , uyumuyor.. mama verince uyuyor, demekki bebegim doymuyor, ac düsüncesi.. anne sütü cabuk sindirilir bebek cabuk acikir, ki yukarida soyledim bebek sadece ac oldugu icin emmez, o onun sigindigi liman gibi.. mama bebeklere biraz daha agir gelir ve sindirimi anne sütüne gore daha gec oldugu icin bebekler uyur anne de saniyorki benim bebegim ac..
7. kizimin sariligi 2 ay sürdü neredeyse, doktor sadece emzir dedi..40'i cikana kadar gece 2 saat, gündüz 1, 5 saatte bir emzirin..
8. mamayi biberonla degilde kasikla verebilirsiniz, onun akisina alisinca meme reddine sebep olabilir.. ondan da memede agliyor olabilir..
anne sütü mucizevi gercekten ancak tekrar söylüyorum mama vermek de dünyanin sonu degil.. siz nasil rahat ediyorsaniz öyle yapin.. mutlu anne mutlu bebek.. güle güle büyütün bebisinizi..

Son düzenleme:
Alın siz emzirin o zaman deyin ne sinir bozucu
Sen yavrundan sutunumu esirgeyeceksin sanki resmen geri kafalilik

Canım evdeki herkesi uzaklaştır bebeğinle yanlız kal ikinize de çok iyi gelecek. Ve dinleme kimseyi. şuan bunları yapmak zor ama sonra çok boş geliyor keşke bende bu saçma şeylerden hiç canımı sıkmasaymışım zamanında ama elden ne gelir.

Back
X