Emzirsene

Eger anne sütü ile besleniyorsa tabii ki su verilmeyecek. Fakat mama- devam sütü ile besleniyorsa su takviyesi yapılması gerekiyor.

Devam sütlerinin ıçeriği anne sütü gibi değil. Anne sütü başta sulu gelir böylece bebeğin su ihtiyacı karşılanmış olur. Daha sonra ise yağlı ve doyurucu koyu kıvamlı süt gelir.

Ben bebegime başta su vermemiştim. Çocuğum rahatsız oldu, eli yüzü şişti o zaman araştırdığımda mama verilen çocuklara mamadan sonra su verilmesi gerektiğini öğrendim.

5 ay, ek gıdaya geçmeden çocuğuma su vermedim.
Formül mamayı, uygun şartlardaki suyla yapıyorsunuz zaten.
Doktorum "Su ihtiyacını takviye mamadan-senden alır" dedi. Sorun da yaşamadık.
Ben de ayrıyeten su verilmez diye biliyorum.

9 gun once sezaryen ile dogum yaptim
Sutum yok denecek kadar az , midem sut olsun diye bana dayatilan herseyi yiyip icmeye calismaktan belediye coplugune dondu. Evet cocuguma mama veriyorum..
O kadar bunaldim ki insanlarin surekli sanki bebegimi bilerek emzirmiyormusum gibi konusmalar yapmasindan .
- Normal dogursaydin cabuk ayaklanacaktin iste.
Cocugu niye emzirmiyorsun memen mi bozulur
Goguslerime hayrat muamelesi yapmalarindan biktim bunaldim
Varda ben mi esirgiyorum bebegimden
Sinir stresten olanda geri kaciyor
Esim dahi cevrenin soylemlerinden o kadar etkilenmis ki surekli bi emzir muhabbeti pesinde
Bezi daha pratik baglayacakmisim
Usteleyecekmisim emermis o
Cevreyi gectim esimin o agzi kapanmiyor
Hergun kavgs gurultu evde
Iyi dedim cok biliyorsan al sen emzir sen bak madem denildigi kadar kolay
Cocugu memede iki saat esir tutmami bekliyorlar benden
Alisacakmis, varsa tutarsin
Yoksa neyi tutacaksin
Yok yahu yok, gelmiyor iste
Cok bunaldim kizlar
Ben normal doğurdum da gelmedi o nolacak peki :) aylarca beynimi yediler, loğusa depresyonuna girmem diyen ben halılarda yatarak ağladım. Bebeğim mama yedi büyümedi mi? Yapısal bozukluğum varmış, süt kanallarım hiç genişlememiş, genel cerrah önce süt kanalını görsem 13-14 yaşında derdim hiç mi hiç genişlememiş dedi. Ee noldu eee emzir, bak bilmem kim ne biçim emzirdim, aa biberon.asla verme diyenler ,nerdeydiler? Keyiflerine bakıyorlardı. Konuşmak çok kolay bizim millete çok biliyor herkes. Burada muhteşem tavsiyeler veren olmuş, onları yap, sürekli sağ, bir buçuk aya artmazsa benim gibi halıda ağlayacağına bir genel cerraha git baksın. Ben salak gibi 3 kere ateşim çıktı da gitmedim, mastit olmuşum meğerse. Bezelerim ameliyatlık kadar olmuştu son seferde. Doktor kesti emzirmeyi. 3 ay savaştım arada hep aptamil verdim. Maşallah kızımın gelişimi de iyi, hasta da olmuyor, aşılarda da ateşlenmiyor maşallah. Hiç milleti stres yapma kendine boşver.

Çevre baskısı her konuda olduğu gibi
Sizde de olmuş
Bu stresle nasıl gelsin süt
Siz emzirmeye devam edin
Gelmezse de dünyanın sonu değil ki
Güle güle büyütün inşallah

O zaman arkadaşlar araştırsınlar. Benim bebeğim devam sütüne başladığında bir aylıktı. Devam sütü içtikten bir hafta kadar sonra eli yüzü şiş şiş oldu. O zaman şüphelenip araştırmıştım. Devam sütünden sonra 3 4 kaşık su içirin diye okumuştum. Sonrasında (belki de başka sebeblerden) normale dönmüştu. Kimseye yanlış bilgi vermek istemem. Ben boyle tecrube etmiştim.
Bu yazdığınızdan sonra internete yine baktım. Su vermeyin diyenler olduğu gibi su verin diyenler de var. Artık bebegi mama ile besleyenler kendileri baksın araştırsın. Ya da en iyisi doktora sorsunlar.
Kızım 4.5 aylık, ben de su veriyorum. Hava çok sıcak, mama yiyor sadece Su vermediğim zaman sünen sakız gibi bir kaka yapıyor 2 güne bir. Verdiğim zaman normal kaka yapıyor her gün Doktora sünen kaskatı sordum geçer dedi. Alerji olmadığına eminiz. Su verince geçiyor dedim, verme dedi, o zaman neden geçiyor dedim tesadüftür dedi. 2 aydır her gün tesadüf tabi nedense :) bazı bebeklere su şart bence. Ben mersinde yaşıyorum, bebeğim terliyor, su vermezsem dolu bez sayısı bile düşüyor terle su kaybettiği için. O yüzden asla verme demekte doğru değil kesin ver demekte. Bebeğe göre karar vermek gerek.

Sutum yok denecek kadar az , midem sut olsun diye bana dayatilan herseyi yiyip icmeye calismaktan belediye coplugune dondu. Evet cocuguma mama veriyorum..
O kadar bunaldim ki insanlarin surekli sanki bebegimi bilerek emzirmiyormusum gibi konusmalar yapmasindan .
Esim dahi cevrenin soylemlerinden o kadar etkilenmis ki surekli bi emzir muhabbeti pesinde
Yoksa neyi tutacaksin
Cok bunaldim kizlar
Benim cocugum dogum yaptigimin ikinci gunu hic sut gelmiyor diye aglamaktan mahvoldu annem dedi mama getirelim sarilik olacak cocuk telefondan teyzelerim uzaktan bi halt bildikleri yok ayy ablamiz birsey bilmiyormu mama verilirmi cocuga bir laf bir laf buarada bi teyzemde cocugunu aptamille buyutmustu cocuk emmiyor die ama ikincisi emince kendini kutsal gormeye basladi :) tek dedigim cocuk ac ben annesiyim onun icin en iyisini bilirim siz kendi cocugunuzla ilgilenin.sutum ne yersem naparsam gelmedi hemde normal dogum yapmistm inanim herseyi yaptim ama olmadi anne sutune nasibi bir ay uc ay kadarmis oda mama destekli bos meme emiyodu cocuk yani.Allaha sukur bisorun yasamadm cevremde anne sutu alan bircok bebek kackez hastalandi su anne sutune fazla anlam yukluyorlar tabikide saglikli ama mamada zehir degil sizi artk sinirlari asacak kadar darlatan insanlarada sunu diyin sen anne sutuyle beslenmissinde ne olmus offf biktim zaten su kendini normal dogum yapan emziren kadinlarin kutsal gormesinden utanmasalar madalya takin dicekler

Canım benim sen zaten lohusasın hassas bir dönemdesin kimsenin dediklerini kafaya takma çocuğun için en iyisini sen bilirsin.

Ben normal doğum yaptım. İlk gün hiç sütüm gelmedi. Hemşireler sağma makinesi getirdi sağmaya çalıştık ama 1 gram süt yok. Çocuk sarılık oldu. Hastaneden bir gün geç çıktık sırf bu yüzden. Çıktıktan 3 gün sonra sütüm gelmeye başladı. Kızımın kırkı çıkana kadar her acıktığında önce emzirmeye çalıştım, süt gelmeyince mama verdim ve onun uyuduğu zamanlarda da hep sağdım. Ki hiçbir zaman bir biberonu dolduracak kadar süt çıkmadı. 2.ayından itibaren de tamamen mamayla devam ettik.

Bana da çok şey söyleyenler oldu. Hatta en içime oturanı bebek görmeye gelen yaşlı bir konuşumuzun ben duymuyorum sanarak (o sırada mutfaktaydım) kayınvalideme "mama içen bebeklere çok acıyorum, şimdiki anneler de pek tembel" demesiydi. Öyle içime oturdu ki bu laf anlatamam. Uzunca bir süre bu konu yüzünden anneliğe adapte olamadım kendimi kötü ve yetersiz bir anne gibi hissettim.

Şimdi kızım 2,5 yaşında gayet sağlıklı, boyu, kilosu normal (hatta boyu yaşıtlarına göre bir tık iyi gidiyor maşallah). Bense boşu boşuna bu konuya takılıp kızımla geçireceğim bazı güzel anları kaçırmış olabileceğime üzülüyorum.

Anneyi bezdir.inek gibi sut bekle.bunlara hayvan demek hayvana hakaret.anne hariç herkes 9 doğurmuş masallah.koca da onleyecegine daha beter kadını germekte

O zaman arkadaşlar araştırsınlar. Benim bebeğim devam sütüne başladığında bir aylıktı. Devam sütü içtikten bir hafta kadar sonra eli yüzü şiş şiş oldu. O zaman şüphelenip araştırmıştım. Devam sütünden sonra 3 4 kaşık su içirin diye okumuştum. Sonrasında (belki de başka sebeblerden) normale dönmüştu. Kimseye yanlış bilgi vermek istemem. Ben boyle tecrube etmiştim.
Bu yazdığınızdan sonra internete yine baktım. Su vermeyin diyenler olduğu gibi su verin diyenler de var. Artık bebegi mama ile besleyenler kendileri baksın araştırsın. Ya da en iyisi doktora sorsunlar.
Devam sütü adı üzerinde ek gıdaya geçince verilir
İlk 6 ay su bile verilmez
Mama da suyla yapılıyor zaten. Gerek yok sonradan suya

Oğlum hem emdi hem de devam sütü içti..
Ben de hiç ayrıca su vermedim.
Düşününce devam sütünün de çoğunluğu su zaten.. :KK64:

Mesela her 2 saatte 1 çay içtiğinizi düşünün. Çayın ardından su içer misiniz?

bende hiperprolaktinoma var. yani sut salgilanmasindan sorumlu hormonum asiri yuksek isin ilginc yani ANNE DEGILIM, BEBEGIM YOK.

doktor bana cikolata, gogusle temas, sıkı sutyen, vs... nin artırdığını söyledi. simdi göğsümü banyoda bile yıkamıyorum. eskiden sertce liflerdim mesela.

yani bu hormon icin meme basinin uyarilmasi gerek, bebegi tutamiyorsan bile kendin ellerinle masaj yap göğsüne.

milletin dedigine kulağını tika, duymazdan gel...

keske bendeki bu fazla hormonu cikartip sana yollama imkanim olsaydi.

Yaa bir de en duygusal açıdan zor zamanlarınız, eşinizin asıl size en çok destek olması gereken zamanlar...
Kendi isteğinizle mi sezaryen yaptınız?

Şu "mama kolayına geliyor" diyenleri anlamıyorum. Anne sütü her daim hazır bir ürün. Zaten ilk zamanlar saat başı belki iki saatte bir emmek istiyor. Emzir bitsin... Mama öyle mi? Kaynamış soğumuş belli sıcaklıklaki suyu hazır bekletiyorsun, dünyanın parasına aldığın mamayı ölçerek koyuyorsun. Bebek doyduktan sonra yıkayıp sterilize edip bir sonraki beslemeye hazırlıyorsun. Ve bunu iki saatte bir yapıyorsun. Gecen gündüzün yok. Dışarı çıkacaksın elli tane malzeme alıyorsun biberonu maması vs... Dışarıda mama hazırlamak ayrı olay zaten.

Mamanın neresi kolay tam olarak?

Malesefki haklilar. Bende 3 aylik. Annem emzirme memen sarkar çalişamiycaksn falan dedi. Ben nama verirsem sik sik hastalanir zor bakilmasi dedim ve olmasada emzirdim. Sağdim . Damla yere dokulunce uzuluyordum .1 damla ya. O kadar azdi )))) aciyordu acita acita verdim 1 hafta sonra 30 gram cikmaya basladi. 2 ci ayda mamayi tamamen kestim. Sadece emiyor simdi. Hatda yorumu emzirerek yazyorm

Yoksa neyi tutacaksin
Cok bunaldim kizlar

O çok bilenleri takma sen. Rabbim öyle bir his vermiş ki anne ile bebek arasına sen zaten anlayabilirsin çocuk aç mı? tok mu ?doyuyor mu? Yetiyor mu? Sanki bilerek aç bırakıyorsun yahu tepkilere gel...
Tabi ki emse güzel bağışıklığı güçlenir her anne ister bunu ama olmuyorsa yapabilecek bir şey yok mama yiyen çocuklara ne olmuş sanki valla benim eşim hiç emmemiş bir damla bile..mamayla büyümüş çokta sağlıklı maşallah.
sakın kendine vicdan yapma onları dinleyip üzme kendini.
Şuan zaten yavruyla birbirinize alışma evresindesiniZ.daha 9 gün olmuş ne pratiği bekliyorlar.:işsiz:
Bu arada Emzirme hormonunu beyin üretiyormuş aslın da ben bunu öğrendiğimden beri hep çok sütümün olduğunu düşünüp emziriyorum artık bunun mu yoksa bol suyun mu nimeti bilmiyorum fışkırmıyor asla ama yetiyor gibi elhamdulillah..
insta da emzirenanne diye bir sayfa var bakmanı tavsiye ederim...
Olmuyorsa da sıkma tatlı canını.. cennet kokulunun tadını çıkar

canim senin sinirlerin bozulmus, lohusalik apayri bir psikoloji. keske daha ilimli yaklassalar ama onlari olmasa bile ebeyi, doktorun soylediklerini yap. benim de sutum yoktu, siksan 1 damla bile etmiyordu gelen. ama bebeklerde emme refleksi vardir ve o eme eme sutu getitir. tabi bunun icin senin huzurlu ve dinlenmis olman sart. sen stresli, gergin olursan gelecek olan sut de kacar.
sakinles biraz ve bebegini kucagina alip emzirmeye calis. o emerse sutun gelir zaten. biliyorum cok zor benim mememde ne yaralar oldu, cekistirdim, sagmaya calistim, ucuyla oynadim. evet cok cok zorlu bir surec ama sabirla halledersin insallah.

Bende sezeryanla doğum yaptım ve sütüm gelmedi hatta ben getirmeseydimde gelmezdi gögüslerim morardı getirene kadar çay içtim falan filan. Geldi ama az geldi. Neyse benım bebegim cok aglıyor emzik tutmadıgı içinde sakinleştiremiyorum.mahalledekiler sesini duyuyor. Bana soruyor bi tane zat 'sütün mü yok bebeğin cok aglıyor' evet yok diyorum emdikçe gelir emdikçe diyor benım sinirler tavan. şöyle afilli bi cümle söylemek istiyorum terbiyem müsade etmiyor. Boşver sen kimseyi takma bende mama+emzirmeyle doyuruyorum. Ya bu insanları anlamak cidden çok güç. Ben artık kurumuş gölden su içelmez diyip geçiyorum. Kp bile emzir emzir. Allah'tan eşim anlayışlı baktı cocuk aglıyor gögüste git mama yap aç o cocuk diyor.birde 1 damla süt geliyorsa devamı vardı diyorlar yaa tansiyonum cıkıyor o lafada :) 1damla geliyor evet ama bi kaç kere sıkınca hiç gelmiyor ama anlatamıyorsun ki

Başlığı okuyunca gulesim geldi yeni doğum yapmış kadınlara sorulan ilk 5 sorudan en popüleri bu olsa gerek

İnsanın canını sıkıp tüm pozitifliğini almakta üstüne yok bazı kadınların

Daha şimdi ezmirmistim diyerek yada emzirerek atlatilir bu tipler yada gozunle görmesi lazım emzirdiğini

Bunu bana futursuzca yapan annem tüm sulaleye de emzirmiyor demişti
Her arayan emzir emzir emzir dedikçe

Artık kabus olmuştu benim için

Ilık su ile banyo yap bu bayağı sütü etkiliyor vücut nasil metabolizma hizlaniyorsa süt yapımı da hızlanıyor

Ama bir sürü gereksiz şey yiyeceğine

Armut ve incir şuan en iyi süt yapacak ve gazsız şeyler bunları tüket daha da olmuyorsa yapacak bişey yok ://

Allah sağlıkla büyütmeyi nasıp etsin güzel bı ömür versin bebeğine :)

Bebeginin midesi bir misket kadar neredeyse. Sutum yok sutum gelmiyor yetmiyor ac vs gibi dusunme. Doyuyor o azicik sutle. Merak etme. Sana tavsiye. Memeyi cocuk tuttugu an uzerine dogru egil ve memeni sagma hareketi yap. Yukardan asagiya dogru sika sika sut indirir gibi cekistir. Bende ise yaramisti. Sut geldikce kizim daha kuvvetli emmeye baslamisti ve sut gelebilmisti nihayet...

Şu "mama kolayına geliyor" diyenleri anlamıyorum. Anne sütü her daim hazır bir ürün. Zaten ilk zamanlar saat başı belki iki saatte bir emmek istiyor. Emzir bitsin... Mama öyle mi? Kaynamış soğumuş belli sıcaklıklaki suyu hazır bekletiyorsun, dünyanın parasına aldığın mamayı ölçerek koyuyorsun. Bebek doyduktan sonra yıkayıp sterilize edip bir sonraki beslemeye hazırlıyorsun. Ve bunu iki saatte bir yapıyorsun. Gecen gündüzün yok. Dışarı çıkacaksın elli tane malzeme alıyorsun biberonu maması vs... Dışarıda mama hazırlamak ayrı olay zaten.

Mamanın neresi kolay tam olarak?
Ay evet ya. Bir yere gideceğiz benim sırtımda bir çanta bebişin eşyaları, eşimin sırtında bir çanta mama malzemeleri. Gün boyu dışardaysan 2 termos, 4 biberon, buz kalıplı çanta içinde 6 kerelik ayrılmış mama, minik bir lif biberon yıkamalık, ısı ölçer, minik plastik bir kap, önlükler. Emzirsen sadece emzirme örtüsü olacak bunun neresi kolay. Hele birkaç günlüğüne gidiyorsak sterilizasyon makinası, biberon ısıtıcı, biberon kutusu bir valiz resmen. Manyağız çünkü emzirmek zor bu kolay geliyor.

Back
X