Emzirsene

o laflar hic bitmez emzirseydinde sutun yetmiyor mama ver diyeceklerdi emen cocuga yetmiyor diye mama verirsin emzirseydin derlerdi cocuk emekler daha yurumedimi derler cocuk yemek yer cignemiyo bilmiyo derler cocuk baba der anne demiyo derler derlerde derler bu laflari cok duyacaksin daha yav he hee de gec taktigina degmez sutun gelmiyorsada uzulme her bebek ememeyebiliyor sut gelmeyebiliyor olabilir uzulupte kendini daha cok strese sokma benim goguslerim sut kaynardi 6 ayda kesildi napabiliriz ki hic bir sey uzulme degmez

Henüz bebeğim yok belki cahilim bu konuda ama bebek süt yerine mama yiyince ne oluyor? Bu kadar üsteleyecek, insanı darlayacak kadar kötü etkileri mi var? Benim ikiz kardeşlerimi annem hiç emziremedi doğumdan sonra verilen kandan zehirlenip tedavi gördüğü için.. 20 yaşındalar, çok şükür sağlıkları yerinde.. Öyle sık sık hasta falan da olmazlar. Biri bana açıklar mı mama verme diye neden diretiliyor?

Bir emzirme uzmanından yardım alsanız, bir çok kişiden gerçekten faydası olduğunu duydum. İnstagramda emzirenanne diye bir sayfa vardı bir arkadaşım onun sayesinde sizin gibi bir durumda tekrar emmeye alıştırdı bebeği.

Rabbim herkese,aklına mukayyet olma gücü ,ve sabır versin insallah. En basta da sana arkadaşım. O kadar sinirlendim ki. Boyle insanları insallah aynı seylerle sınar Allahım kendi kizlari kendi torunlari kendi yigenleri hatta kendilerininde başına gelir inşallah.
Bakalim neler oluyor. Lanet ağızlarına.....

Küfürün devamini burda oturdugum yerde ediyorum. Sana hic takma yaa diyemicem takilmicak gibi degil cunku bu insanlara öyle bir yol ver ki gidişlerini izlemek sana keyif versin cocugunuda Allah bagislasin

Sut gelmesi icin " olmasa da" emzirmek gerek dogru.
Cok kotu kisir dongu hem mama verip hem emzirmek cunku bebek memede durmak istemiyor.
Karnini hafif doyurup keyif yaptirabilirsin memede, o cektikce gelecektir.
Bebegi ac birakmak kadar sacma bisey olabilur mi?
Yavrucak sarilik olur

Allah kolaylik versin. Ilk 40 gun zor canim. Ayni seylerden gectim. Gunde kesinnnn 3 litre su iç. Bak bunu yap gerisini Allah'a birak. O kadar strese sokuyorlar ki adamı insanlıktan çıkıyorsun. Insallah gecer bu günler

Illet oluyorum bu tiplere.. sanki var da insan vermiyor. Hazır süt içen çocuklar büyümemiş mi?

Ben 30 haftalik dogum yaptim. Oğlum premature olduğu için, mutlaka gun icinde göğsüme koymami ama emzirmekten cok biberonla beslememi tavsiye etmişti doktorum ve hemsiler.
1860 gr da cikardik eve küvezden. (Cok küçük olduğu için, emerken erken yorulur ve karnını doyuramaz, ac kalir diye biberonla besledik ağırlıkla. Premature anneleri cok iyi bilir ki prematureyi beslemek cok zordur zaten.Makineyle sütümü sağıp biberonla karnını doyuruyordum.)

Oglum dogali 2 ay olmuştu ki kuzenim gencecik yaşinda, aniden beyin kanaması gecirip vefat etti ve üzüntüden sütüm de ip gibi kesildi.
Hazır süte gectim mecburen. Dolayisle oğlumu ara sira göğsüme koymak dışında hic emzirmedim ben.
Bu arada misafirlige her gelenle ayni muhabbeti ettik. 'Emzirmiyorsun, olur mu öyle şey?, demek sütün yok, vah vah' gibi anlamsız sohbetler neticesinde, dangaklığı ele aldım. 'Ben yeni doğum yaptim ve bir de cok büyük üzüntü yaşadım. Ben kırılacağıma, siz kırılın' dedim icimden. Ağzını açanın, lafı ağzına tıktım. Yavaş yavaş sorular da kesildi.
Ya aldırış etmeyiniz (ki ben beceremiyorum) ya da lafınızı esirgemeyiniz. Ancak o dilden anlıyorlar..
Bol bol su için, beslenmenize dikkat edin. Sütünüz artacaktir. Sabır ister bu günler. Sütünüz az ise de dünyanın sonu degil.. bunu hic unutmayin..
Bu arada esiniz de zaten cevreye olan tepkinizi gördükçe, tavrından vazgecektik. Lohusalik sürecinde sizi bu denli yipratmalarinin önüne geçmeniz gerek..

Mamayi lutfen kaşıkla ver. O kadar cokkk ugrastirmiyor. Bende çok ugrastirir saniyordum. Ama biberonla verirsen meme reddi olur Allah korusun. Bizde de sarilik vardi. Hem de en yüksek seviye 29. Allahima cok şükür gecti o gunler. Şu an gerçekten çok sabir etmen lazim. Mamayi kaşıkla ver. Gunde 3 litre su kural bu

Sütğ getiren tek şey sudur. Burda defalarca yazdım. Ben de sezeryan oldum ilk 2 gün hastanede kaldık mama verdiler sütüm gelmedi, bol su içtim ama emzirmekten vazgeçmedim ve sütüm geldi. 40 gün boyunca hiçbir şey yiyemedim iştah falan sıfırdı yaşamak için günde bi parça ekmek atıyordum ağzıma o da zorla . Ama çok su içiyordum ve sütüm aşırı geliyordu. Bol sudan kasıt öyle 1 litre falan değil, 3 litreden az içmeyeceksiniz çünkü süt gittikçe annenin su ihtiyacı da artar ve sütü su oluşturur.
Acaba diyorum bebek emmeyi mi bilmiyor? Sağınca gelen sütünüz nasıl? Bir deneyin bol su için bakalım süt gelecek mi? Ayrıca taze badem alın yiyin.

Bizim komşumuz da senin yaşadıklarının aynısını yaşamıştı. O da senin gibi yarım saat falan göğüste tutuyor sonra yorulunca mama veriyordu. Ama mama verirken hani şu süt pompaları var ya onlar habire memesinde duruyodu. Çok az geliyodu mesela ama mamayla birlikte o sütü de veriyodu, yine gelmese de ilk başlarda emzirip sonra mamaya dönüyodu. Bu sayede bi hafta sonra falan sütü geldi

Su anne sutu duskunlugunu milletce bi atamadik. Mama verme emzir diyenler yuzunden su an kuzenim olmasi gerekenden zayif gucsuz bir bebekle ugrasiyor. Ayni kisiler yine keske mama verseydin ne diye zorladin demeye basladi. Yahu yoksa mama verilecek yani. Napalim olelim mi sutumuz yok diye. Ya da illa sut vericez diye bebemizin sagligini mi bozalim. Bir yudum anne sutu icmemis bir bebegim. Dogustan sarilikmisim annemden ayri kalmisim. Mamalarla buyumusum. Cok sukur iyi de buyumusum. Takilma sen soylenenlere. Ver mamasini. Ac kalacak degil bu cocuk.

Yarim saat gogsumde tutuyorum gelmedikce sinirlenip agliyor
Aciktigi icin mecbur mama veriyorum
Ama insanlar istiyor ki hic mama vermeyeyim sadece emsin
Yani isin kokayina kacsam tamam diyecegim
Mama verip doydu diyip kacmiyorum israrla memede veriyorum
Ama lanet agizlari kapanmiyor

O lanet susmayan ağızlarla ilgili ne küfürler türetmiştim o dönem!
Bazı insanlar gerçekten anlamıyor, ben cahilliğe veriyorum artık. İstediğin kadar emzirmeye çalış çocuk sütün az olunca EM-Mİ-YOR.. benim kızım süt gelmeyince kafasını diğer tarafa çevirip ağlıyordu. Su gibi teni var elimle kafasını zorla memede mi tutayım. Mama verme emzir diye diye beynimi yiyenler yüzünden (benim de acemiliğim olunca milleti dinliyordum) kızım açlıktan sarılık oldu. Doktor bile sütün azsa tamamen bitene kadar içir (tekrar dolması için tamamen bitmesi gerekiyormuş) sonra doyması için mama ver diyordu.
Çevrendekilere kulak asma, sütü arttırsın diye sürekli birşeyler yedirmeye çalışanlara ve sürekli emzirmeni söyleyenlere cevaplarıno ver yoksa psikolojini alt üst ederler.

Bebeği olan her anne duyuyor bu sözleri aslında haksızda sayılmazlar. Normal dogum yaptıgım halde benimde sütüm çok azdı bebeğim sürekli ağlardı inat etmiştim mamada vermicem diye üç-beş sayılı mama verdim birdefa 7 saat emdi memeden çektiğim an çığlık atardı orda uyudu uyandı emdi 7 saat boyunca bıraktığımda her yanım agrıyodu
Şimdiki aklım olsa bukadar uğraşmam mama veririm ama iyiki okadar inat etmişim dedim birkaç ay sonra sütler kendiliğinden akınca
İlk zamanlar zorlu geçer bugünlerde geçicek

Sut gelmesi icin " olmasa da" emzirmek gerek dogru.
Cok kotu kisir dongu hem mama verip hem emzirmek cunku bebek memede durmak istemiyor.
Karnini hafif doyurup keyif yaptirabilirsin memede, o cektikce gelecektir.
Bebegi ac birakmak kadar sacma bisey olabilur mi?
Yavrucak sarilik olur
Ben öyle yaptım
oğlum memeye yapışık yaşıyor
Saatlerce emiyor emzik gibi
Memede uyur kucağımda uyur yerine yatırur yatırmaz avaz avaz bağrıyor
Emzirde emzir diyenler şimdi e niye böyle alıştırdın diyo
Makineliyle tarayacağım olacağı o
Her tarafım pişik
Heryerim ağrıyor

Ca

Nim sagim yapiyorum elektrikli pompayla
Iki gogsumdende tek bir biberon 20 cc kadar cikiyor
Ne kadar süre sagiyorsun? Ben başta bitti sanıyordum. Sonra sagmaya devam ettikçe geldiğini fark ettim. Bir süre duruyor, sonra tekrar kaynıyor canım. Bir de emzirmeden once ve sonra su iç.

2.çocuğum olursa en korktuğun konu bu olmayınca olmuyor kimse anlamıyor eşimin baba annesi( 90yaşında )“gelin gelin napçan o koca memeleri emzirsene Çocuğu “demişti iftar sofrasında sevgili kayınvalidem yaymış herkese sütü YÖK diye herkeste Engin tecrübelerini yüzüme patlatarak” yardımcı “oluyorlardı ilk hafta mama vermedim hep emzirdim sütüm gelmediğinden çocuk emerken bile enerji harcıyor yarım saatten fazla tutma demişti doktor sarılık olmuş kuzum açlıktan da artmış doktor karnını tuttu çocuğun sadece deri incecik sen nasıl annesin açlıktan mı öldüreceksin çocuğu diye bir bağırdı bana kayınvalidem karşı çıkıyor mamaya diyemedim kaç gün ağladım aklımdanda çıkmadı o görüntü
En doğrusunu bebeğin annesi bilir kimseye karıştırmayın doktorunuza uyunolacaksa oluyor olmuyorsada çok şükür mamalar var. Bu arada 5ay emzirdim hep mamada verdim çünkü süt yoktu dinlendikçe düzenli beslenip bol su tüketince süt olur diyorlar ben dinlenemedim beslenemedimde sadece suylada olmadı panik yapmayın çoğunluk yaşıyor bu durumu

Sağlıkla büyütün bebeğinizi.
Bende şu an 1 aylık bebeğimi emziriyorum,kızımı da 22 ay emzirmiştim.
Öncelikle çevredenizde bıdı bıdı edenleri asla takmayın. Banada gelip sütüm şöyle fışkırırdı,böyle boldu,birini emzirirken diğer mememden taşardı diyenler olmuştu kızımda. Tabi bende öyle taşan bir süt olmuyordu haliyle kendi kendimi yedim bir süre sütüm az bebek doymuyor diye. Yemedigim,içmediğim ıvır zıvır kalmamıştı o dönem,birde kilo aldım vereceğim yerde,iyice çöktüm ama yinede o gelmiyor dediğim süt yetti 22 ay bize.
Doktora götürdüğümde bir ayın sonunda az kg almıştı bebeğim,doktor 1 hafta lütfen işi gücü ,herşeyi kenara bırak yat bebeğinin yanına uyu onunla ne zaman isterse emzir,saate bakmadan,sütüm yok demeden sonra bakalim hala azsa kilo alımı mama veririz demişti. Ben 1 hafta uyguladım ve ayda 500 gr alan çocuk 1 haftada 250 gr almisti ve mama başlamadık. Ha öyle şişman bir bebek olmadı kızım ama persentil sınırları içerisinde kaldı hep anne sütüyle.
Şimdi oğlum 1 aylık oldu,henüz başbaşa kalamadık malum ablamız evde dolayısıyla yatıp dinlenemiyorum bebeği de kızıma yaptığım şekilde emziremiyorum ama okullar açılıyor pazartesi,ilk 3 gün uygulayacağım aynı yöntemi. Hem dinleneceğim hemde emzirme kampı yapmış olacağım.
Ha olmuyorsa da mama zehir değil ki emzirmek zaten daha kolay. Kim ister bebek her ağlayinca gece kalkıp biberon hazırlasın,mama hazırlasın,bebeğin uykusunu bölmeden içirsin,uyutsun vs tabiki emzirmek hem kolayı hemde masrafsız olanı,pratiği ama yoksa mama da alternatiftir. Gayet verilir bebek ac bırakılamayacağına göre.
İsterseniz ve yanlış anlamazsanız size de kendinize 3 gün verip benim uyguladığım yöntemi deneyin derim. Emzirdikçe ve dinlendikçe sütünüz artabilir.

Sütüm yok diye bişi yok.Sütünüzün olmadığına nası kanaat getirdiniz bilmiyorum ama.Gerçekten de sütünüz bebek emdikçe artar.Siz emmesi gereken zamanda mama verirseniz o süt hiçbi zaman artmaz.Onca insanın bi bildiği var yanlış bilen sizsiniz.

Sütünün gelmesini istiyorsan bana yardım et uyuyayim de..ve beni sev mutlu olayım de...cunku süt mutlu olunca ve dinlendiğinde gelir ..

Oooof of:KK43: oğlum altı aylık olmak üzere, ilk on gün yoğun bakımdaydı mama ile beslendi sonra aktif olarak yirmi gün emzirebildim. Sonra bir aylıkken babam vefat etti sütüm çok çok azalmış farkında bile değilmişim. Dr 1. Ay kontrolünde zaten 400 gram aldığını görünce mama başlattı. Sonra biberona alıştı sütümü sagdim verdim, tüm bu süreçte iki defa mastit yüzünden acillik bile oldum. lohusa sendromu zaten vardı, üzüntü de üstüne binince azaldı azaldı gitti. 4 aylık olana kadar sabah uykularında verebiliyordum az da olsa alsın diye ama artık o da yok. Hayatımda kıskançlık duygusunu tatmamışım meğer hiç aktif emziren bir anneyi görene kadar. O yüzden emziremeyen taze annenin yanında bile bile -evet üzüleceğini bile bile- “ ben yedi yaşına kadar emzirdim” dediği an biri ağzına kürekle vurasım geliyor bebeğine acımasam aynısını yasasın insallah diyeceğim o derece:KK43: Allah bildiği gibi yapsın onları:KK43:
Diyeceğim o ki, üzülme arkadasım yalnız değilsin:KK43:

Back
X