Emzirsene

“Anne sütü ile mama kıyaslanamaz İnan” dediğiniz an, sütü öyle yda böyle yetmeyen/gelmeyen/olmayan bir sürü annenin yuregine hançeri saplıyorsunuz arkadaşım bi anlayın artık şunu nolur. Anne olan zaten bile isteye yapmaz bunu bebeğine.
Ben de o cümleye takıldım..
Sütü olmayan anne napsın Allah aşkına.. Sanki insanın elinde..

Annelerin boyle bunaltilmasina dayanamiyorum cidden. Ama uzulme ve sallaha o insanlari. Ben de 1.5 ay mama verdim. O arada bir emzirme danosmaniyla calistim ve 1.5 ayda mamayi kestik. Sut de oyle 5-10 gunde gelmiyor. 1 aydan fazla suruyor.

Öncelikle hayırlı olsun bebeğin. İlk çocuğumda tecrübesizlikten ve devlet hastanesinde yaptığımdan yanımda refakakçi yoktu çocuk sabah doğdu ama akşama kadar hiç emmedi. Süt gelmiyordu. Göğsümü sıkıyordum damla damla geliyordu ama bebek çekemiyordu. Tam 16 saat sonra tam olarak emmeye başladı. 2. Çocuğumdada aynı sorun oldu ama bu sefer tecrübe kazandığım için elimle sıkıp süt kanallarını açtım ve sütü ağzına sıka sıka verdim öyle tutmasını sağladım. Demem oki belki kanalların tam açılmamıştır. Elinle meme başını sıkbırak bu şekilde kanallar açılır ve sütün çoğalarak gelir. Şimdi sen kızıyorsun ama gerçekten çok ekstrem bir durum olmadıktan sonra sütün gelir. Yeterki sabırlı ve sakin ol. Umarım sendede işe yarar.

Oyyyy kıyamam birde herkes birşey söyler bilirim insanın en yakınları bari sussa! Ver kocan emzirsin sanki çok kolay...

Seni çok iyi anlıyorum konu sahibi. Ben de ilk kızımı hiç emzirmedim. erken doğdu sütüm vardı ama emmedi. Çokkk üzüldüm. İkinci oldu çok güzel tuttu emdi de ama sadece üç ay . Sonra mamaya talim. Ama bizde tam tersine eşim mamacıyDı.Sanki benim sütüm işe yaramıyormuş muamelesi yapıp ikisine de o ve tüm aile mama verdiler. Kendi annem ben emzirmek için çabalarken kendisinin ne kadar çok sütü olduğunu taştığını filan anlattı. O günlere dönmek istemem.
Sonuç olarak evet anne sütü mucize . Ama olmayınca da olmuyor. Loğusalıkta herşey daha zor . Tahammül az. Bir de etrafta bunu anlayacak kapasitede insanlar olsa herşey daha iyi olurdu.
Ama şunu söylemeden de geçemeyeceğim ben hala o günleri düşünüp daha çok çabalasaydım,mücadele etseydim emzirebilirmiydim diye düşünüyorum. Rüyamda zaman zaman kızlarımı emzirdiğimi görüyorum.
Çok uzun oldu ama şunu da söylemek isterim emzirdikten sonra biberon yerine şırınga ya da kaşıkla mama verebilirsin. Ya da anne memesine uyumlu başlıklar var onları deneyebilirsin.
Ama mümkün olduğunca sen iyi ol ki meleğin de iyi olsun. Etrafa kulak asma . Kendine ve Bebişine odaklan. Umarım herşey senin için ve bebeğin için güzel olur:KK200:

Allah sana da kolaylık versin inşallah canim. Meme reddi icin ilk once biberonla vermeyi azalt. Sonra da aglasa bile gogsune tut. Gezdirerek emzir yeri geliyorsa. Isterse degisik şekilde tut. O göğsünü tutsun. Illa tutmuyorsa gezdir. Bebek yagiyla karnina masaj yap. Gazını cikar. Sonra da biberonu azalttin ya. Mama vereceksen kaşıkla ver. Mücadele ediyor biberon kolay geliyor o yuzden aglayip duruyor. Memeyi istemiyor. Bak biberonu azalt en sonunda tamenen kes. Kasikla ver. İnşallah meme reddi bitecek. Geceleri uykuluyken emzir. Biberonu birakin inan duzelir. İnşallah işe yarar
Allah razı olsun canım deneyeceğim çok teşekkürler♡

Canım tabii ki aç kalmıycak ya mama ver, insanları da uzaklaştır kendinden hiç anlayış yok insanlarda sanki kendileri yaşamamış çok cahiller, lohusa insanın üstüne gelmeyi kendilerinde hak görüyolar
Sen ama memeyi unutturma bebeğine gerçekten sezeryan sonrası hele zorla alışıyo bebek emmeye senin çabalaman gerekiyor, anne sütü çok önemli bebeğin hem maması hem ilacı hemde anne göğsü bebeğin evi gibi az da gelse alsın sütünü gün geçtikçe çoğalır, ısırgan çayı bende çok işe yaramıştı

Onlar hep konuşacaklar heeeepp aklıma geldi 5 ay öncesi sinir oldum bak. Bebeğim 5,5 aylık ıldu kv görümce başladı ay doymuyor ay doymuyor demeye aşk akşamdan mama verdim bebeğim göğsümü almadı 15 gün hep sağdın hep çok işe yaradı. Bol bol dinlendim uyudum. Her şeyi söylerler sık sık emziren sık sık dediler ben öyle yapmadımy2 saat bekledim bebeğim her emdikten sonra mama verdim doymuyorsa alır diye bazen aldı bazen almadı 30 cc yapuyordum veriyordum ama hep sağdın sütümü gelsin diye. Ayrıca dut pekmezini sulandırıp içtim çok işe yaradı. Birs tableti solgar içtim ve bol su sabret ve bekle gelecek sütün. Bebek emdikten sonra veya uyurken hep sağ işe yarayacak inşallah

Cocuk senin meme senin, tovbe estafurlah..
bu surekli emzir emzir diyen insanlari anlamiyorum?! Kadin isteyerekmi emzirmiyor sanki. Bosver kulak asma.. he de gec. Bol bol su ic, incir ye.. kendinisi stresse bunalima sokmayin, buda etki yapabilir..

Toplum olarak anne ve bebek konusunda nasıl davranmamız gerektiğini hala çözemedik..

Bununla ilgili anım çoktur ama en son aklımda kalanı yazmak istiyorum.
Oğlum 19 aylıkken bir akrabaya oturmaya gittik. Bir ara muhabbeti oldu hala emzirdiğimi öğrendi..
Neyse bir kaç saat geçti oğlum oyun oynarken durup dururken "emzirsene çocuğu kaç saat oldu" dedi ayaküstü..
Kalakaldım bir an. Pardon da o çocuğun anası benim. 19 aydır bilfiil ben bakıyorum. Kaldı ki oğlumun ayı itibariyle emmeyi de uykuya göre ayarlamıştık. Yani genelde uyuturken emzirirdim..
Neyi ne zaman yapacağımı cüreti nereden geliyor acaba?

Yani bazen aşırı saçmalıyor insanlar.. Düşün yenidoğan değilken bu deniyorsa, ilk zamanlar insanlar bir şey demekte hiç sakınca görmez..

Hiç bir şey yapamıyorsanız sabır çekip gülün geçin..

Malesef ebesi doktoru da ayni
Doktora gidiyorum emzir diyor
Ebe emzir diyor
Yok sutum diyorum olsun emzir gelir mama verme diyor
Mama vermeyecegim, sut yok
Kuslar mi besleyecek bu cocugu
Cok yoruldum
Sütün olmadığını nasıl anladın ? Pompa ile çekip baktın mı ? Bnm oglumda 5 ay emdi zorla . Kafana takma . Sen emdir baktın ağlıyor aç mama verirsin

yere ufak bir ekmek kirintisi duser dusmez nasil ki karincalar basina toplanio nerden ciktigini anlamion.
bir kadinda cocuk dogurdugu gibi boyle anlayissiz bilgisiz dusuncesiz insanlar karincanin kirintinin etrafina toplanmasi gibi lohusanin basina toplanio bitmiolar.

Insanların baskısı yüzünden gelmemiş sütünüz .kimseye kulak asmayın.sut aslında rahat olunca çocuk emdikçe gelir .tabi siz baskıdan o rahatlığı yakalayamadınız çocuk emse de süt gelmedi.once rahatlayın kimseye kulak asmayın.bebeginuzi sevin okşayın.alin kucağınıza rahatca bir emzirin.biz de emzirin diyerek aynı şeyi yapıyoruz aslında ama sütün artsa da rahatlayacaksın ister istemez tavsiye veriyoruz

9 gun once sezaryen ile dogum yaptim
Sutum yok denecek kadar az , midem sut olsun diye bana dayatilan herseyi yiyip icmeye calismaktan belediye coplugune dondu. Evet cocuguma mama veriyorum..
O kadar bunaldim ki insanlarin surekli sanki bebegimi bilerek emzirmiyormusum gibi konusmalar yapmasindan .
- Normal dogursaydin cabuk ayaklanacaktin iste.
Cocugu niye emzirmiyorsun memen mi bozulur
Goguslerime hayrat muamelesi yapmalarindan biktim bunaldim
Varda ben mi esirgiyorum bebegimden
Sinir stresten olanda geri kaciyor
Esim dahi cevrenin soylemlerinden o kadar etkilenmis ki surekli bi emzir muhabbeti pesinde
Bezi daha pratik baglayacakmisim
Usteleyecekmisim emermis o
Cevreyi gectim esimin o agzi kapanmiyor
Hergun kavgs gurultu evde
Iyi dedim cok biliyorsan al sen emzir sen bak madem denildigi kadar kolay
Cocugu memede iki saat esir tutmami bekliyorlar benden
Alisacakmis, varsa tutarsin
Yoksa neyi tutacaksin
Yok yahu yok, gelmiyor iste
Cok bunaldim kizlar
Peş peşe iki doğum yapmış ve hamilelikte bile emzirmiş biri olarak yazmak istedim. Ilk önce stres yapmamaya dikkat edin. Ben de malt icecekleri ve uyku kampı arttryodu kuru incir iyi geliyor denemenizi tavsiye ederim

Yanlış.
Arkadaşın bebeği 9-10 günlük. O yaşta bebeğe kesinlikle ve kesinlikle su verilmez.
Konu sahibi arkadaşım, sakın bebeğine su filan verme. Çok tehlikeli o yaşta. Aman diyim.

Eger anne sütü ile besleniyorsa tabii ki su verilmeyecek. Fakat mama- devam sütü ile besleniyorsa su takviyesi yapılması gerekiyor.

Devam sütlerinin ıçeriği anne sütü gibi değil. Anne sütü başta sulu gelir böylece bebeğin su ihtiyacı karşılanmış olur. Daha sonra ise yağlı ve doyurucu koyu kıvamlı süt gelir.

Ben bebegime başta su vermemiştim. Çocuğum rahatsız oldu, eli yüzü şişti o zaman araştırdığımda mama verilen çocuklara mamadan sonra su verilmesi gerektiğini öğrendim.

Eger anne sütü ile besleniyorsa tabii ki su verilmeyecek. Fakat mama- devam sütü ile besleniyorsa su takviyesi yapılması gerekiyor.

Devam sütlerinin ıçeriği anne sütü gibi değil. Anne sütü başta sulu gelir böylece bebeğin su ihtiyacı karşılanmış olur. Daha sonra ise yağlı ve doyurucu koyu kıvamlı süt gelir.

Ben bebegime başta su vermemiştim. Çocuğum rahatsız oldu, eli yüzü şişti o zaman araştırdığımda mama verilen çocuklara mamadan sonra su verilmesi gerektiğini öğrendim.

İlk 6 ay bebeklere su kesinlikle önerilmez. Yazdıklarınızın bilimsel bir dayanağı yok. Elinizin altında internet var, araştırın okuyun. Burada her okuduğunu uygulamaya hazır bir sürü insan var. Biri size uyup 10 günlük bebeğe su verip ölümüne sebep olsa vebalini nasıl ödeyeceksiniz? Abartmıyorum, gayet ölüme kadar yolu var bu meselenin. Bilmediğiniz tehlikeli şeyleri ısrarla buralarda savunmak yanlış, vebal almayın yani.

9 gun once sezaryen ile dogum yaptim
Sutum yok denecek kadar az , midem sut olsun diye bana dayatilan herseyi yiyip icmeye calismaktan belediye coplugune dondu. Evet cocuguma mama veriyorum..
O kadar bunaldim ki insanlarin surekli sanki bebegimi bilerek emzirmiyormusum gibi konusmalar yapmasindan .
- Normal dogursaydin cabuk ayaklanacaktin iste.
Cocugu niye emzirmiyorsun memen mi bozulur
Goguslerime hayrat muamelesi yapmalarindan biktim bunaldim
Varda ben mi esirgiyorum bebegimden
Sinir stresten olanda geri kaciyor
Esim dahi cevrenin soylemlerinden o kadar etkilenmis ki surekli bi emzir muhabbeti pesinde
Bezi daha pratik baglayacakmisim
Usteleyecekmisim emermis o
Cevreyi gectim esimin o agzi kapanmiyor
Hergun kavgs gurultu evde
Iyi dedim cok biliyorsan al sen emzir sen bak madem denildigi kadar kolay
Cocugu memede iki saat esir tutmami bekliyorlar benden
Alisacakmis, varsa tutarsin
Yoksa neyi tutacaksin
Yok yahu yok, gelmiyor iste
Cok bunaldim kizlar
Tatlım eşine sert konuş ve diğer konuşanları gerekirse evden kov. Bu dönemde stresten uzak durman lazım. Doktorun ne diyorsa onu yap

İlk 6 ay bebeklere su kesinlikle önerilmez. Yazdıklarınızın bilimsel bir dayanağı yok. Elinizin altında internet var, araştırın okuyun. Burada her okuduğunu uygulamaya hazır bir sürü insan var. Biri size uyup 10 günlük bebeğe su verip ölümüne sebep olsa vebalini nasıl ödeyeceksiniz? Abartmıyorum, gayet ölüme kadar yolu var bu meselenin. Bilmediğiniz tehlikeli şeyleri ısrarla buralarda savunmak yanlış, vebal almayın yani.

O zaman arkadaşlar araştırsınlar. Benim bebeğim devam sütüne başladığında bir aylıktı. Devam sütü içtikten bir hafta kadar sonra eli yüzü şiş şiş oldu. O zaman şüphelenip araştırmıştım. Devam sütünden sonra 3 4 kaşık su içirin diye okumuştum. Sonrasında (belki de başka sebeblerden) normale dönmüştu. Kimseye yanlış bilgi vermek istemem. Ben boyle tecrube etmiştim.
Bu yazdığınızdan sonra internete yine baktım. Su vermeyin diyenler olduğu gibi su verin diyenler de var. Artık bebegi mama ile besleyenler kendileri baksın araştırsın. Ya da en iyisi doktora sorsunlar.

Back
X