- 26 Temmuz 2015
- 6.661
- 9.347
- 198
- Konu Sahibi 1impossiblelove
Ve sana tavsiyem her 2 saatte bir emziriyroemz 15 dk bir memeyi 15 dk diğer memende tut bebeği emebildigi kadar emsin ardından mama ver böyle yaparsan sütun artar
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben hamileligimde biliyordum basima gelecekleriRabbim herkese,aklına mukayyet olma gücü ,ve sabır versin insallah. En basta da sana arkadaşım. O kadar sinirlendim ki. Boyle insanları insallah aynı seylerle sınar Allahım kendi kizlari kendi torunlari kendi yigenleri hatta kendilerininde başına gelir inşallah.
Bakalim neler oluyor. Lanet ağızlarına.....
Küfürün devamini burda oturdugum yerde ediyorum. Sana hic takma yaa diyemicem takilmicak gibi degil cunku bu insanlara öyle bir yol ver ki gidişlerini izlemek sana keyif versin cocugunuda Allah bagislasin
Aslinda bende dusundum ememiyor mu diye ama gogsume koydugumda gayet iyi cekiyorSütğ getiren tek şey sudur. Burda defalarca yazdım. Ben de sezeryan oldum ilk 2 gün hastanede kaldık mama verdiler sütüm gelmedi, bol su içtim ama emzirmekten vazgeçmedim ve sütüm geldi. 40 gün boyunca hiçbir şey yiyemedim iştah falan sıfırdı yaşamak için günde bi parça ekmek atıyordum ağzıma o da zorla . Ama çok su içiyordum ve sütüm aşırı geliyordu. Bol sudan kasıt öyle 1 litre falan değil, 3 litreden az içmeyeceksiniz çünkü süt gittikçe annenin su ihtiyacı da artar ve sütü su oluşturur.
Acaba diyorum bebek emmeyi mi bilmiyor? Sağınca gelen sütünüz nasıl? Bir deneyin bol su için bakalım süt gelecek mi? Ayrıca taze badem alın yiyin.
Emzirirken yada sagarken su tuketiyorum agzim kuruyor yoksaNe kadar süre sagiyorsun? Ben başta bitti sanıyordum. Sonra sagmaya devam ettikçe geldiğini fark ettim. Bir süre duruyor, sonra tekrar kaynıyor canım. Bir de emzirmeden once ve sonra su iç.
“Anne sütü ile mama kıyaslanamaz İnan” dediğiniz an, sütü öyle yda böyle yetmeyen/gelmeyen/olmayan bir sürü annenin yuregine hançeri saplıyorsunuz arkadaşım bi anlayın artık şunu nolur. Anne olan zaten bile isteye yapmaz bunu bebeğine.En stresli günlerini yaşıyorsun iki dogum yapmis bir anne olarak seni cok iyi anlıyorum. Öncelikle sakin sütün yetmiyor gelmiyor diye beynine o mesajı gönderme lütfen iki sezeryan doğum yaptım ve bana hep çevreden sezeryan oldugun için sütun hemen gelmez mama ver diyen çok akilli oldu hayır dedim sütüm yetiyor. iki sene emzirdim. İlk günlerde iki uç damla bile gelse yeter mideleri çok küçük hemen doyuyorlar. Ne yersen ye süt sürekli emzirip memeyi uyarmakla olur. Mama verirsen tok bebek emmez emmedikce süt gelmez. Bak öyle sanlisin ki doktor sana emzir mama verme demiş her doktor boyle degil artik çoğu sırf uğraşmamak için mama ver diyor. Demek ki doktor mama ver demedigine gore sütün yetiyor. Ailen varsa yanında bebek uyur uyumaz yada onlar bebeğe bakarken sürekli uyumaya çalış. İki saate bir en azından emzirmeye calis. Hatta yapabiliyorsan daha fazla. Birde bu içinden gelmeli gerçekten sen bu gücü kendine bulabiliyorsan emmesi için ugrasicam diyorsan o zaman dene kimse için değil kendin ve çocuğun için. Kesinlikle stresli günler yaşıyorsunuz her kafadan bir ses çıkıyor haklisin bebekle birlikte hayatin tamamen değişti. Ama inan doktor mama verme dediği surece uğraş ki benim ilk doğumumda daha bebek doğar doğmaz sezeryan oldun sütün gelmez mama verelim diyen hemsirelere karşı direndim ve iki çocuğuma da bi kere mama kullanmadim.
Anne sütü ve mama kıyaslanamaz inan doktor senin bebeğinin iyiliği için diyor bunu ama psikolojik olarak gerçekten ilk günler çok zor seni asla yargılamak için değil bu dediklerim lohusa bir kadının canını sıkmayı asla istemem.
Size ne diyip geçin kırılsın lar herkesin sözünü de takarsanız yandınız9 gun once sezaryen ile dogum yaptim
Sutum yok denecek kadar az , midem sut olsun diye bana dayatilan herseyi yiyip icmeye calismaktan belediye coplugune dondu. Evet cocuguma mama veriyorum..
O kadar bunaldim ki insanlarin surekli sanki bebegimi bilerek emzirmiyormusum gibi konusmalar yapmasindan .
- Normal dogursaydin cabuk ayaklanacaktin iste.
Cocugu niye emzirmiyorsun memen mi bozulur
Goguslerime hayrat muamelesi yapmalarindan biktim bunaldim
Varda ben mi esirgiyorum bebegimden
Sinir stresten olanda geri kaciyor
Esim dahi cevrenin soylemlerinden o kadar etkilenmis ki surekli bi emzir muhabbeti pesinde
Bezi daha pratik baglayacakmisim
Usteleyecekmisim emermis o
Cevreyi gectim esimin o agzi kapanmiyor
Hergun kavgs gurultu evde
Iyi dedim cok biliyorsan al sen emzir sen bak madem denildigi kadar kolay
Cocugu memede iki saat esir tutmami bekliyorlar benden
Alisacakmis, varsa tutarsin
Yoksa neyi tutacaksin
Yok yahu yok, gelmiyor iste
Cok bunaldim kizlar
Memelerin dolması demek asıl süt üretimi doluyor demekBen hamileligimde biliyordum basima gelecekleri
Fakaat bu kadar beni etkilemez saniyordum ama ne mumkun
Bu platformda bile bazi insanlara anlatamiyoruz gordugumuz kadariyla
Ben sutum yeterli degil diyorum hala emzir diyorlar
Cocugu yarim saat memede tutuyorum
Ikimizde kan ter icinde kaliyoruz
Cektikce gelmedikce sinirleniyor
Yenidogan sariligi var hafif sekilde
Yani cocuk aciktiginda mama vermeyip ne yapacagim sasiriyorum ben canim . Emziriyorum
Ustune pompayla bir saat ugrasiyorum
Sonuc iki gogusten cikan tek bir 20 cc sut
Yinede pes etmiyorum bi damla bi damla sifa diyorum
Ama insanlar sadece emzir yada sut yetmedigi yerde mama ver dedikce ben darlaniyorum
Doktor iki saatte bir besle diyor
Fakat iki saatte gelen sut belki 20 cc belki degil bile
E ne olacak tekrar bi kac saat sut uretimini mi bekleyecek bu cocuk
Memen mi bozulur diyeni bile duydum
Keske tek derdim mememin fizyolojisi olsa
Ama anlamkyor bu herseyi cok bilen insanlar
O zaman mama vermeyi dert etmeyin. Elinizden geleni yapıyorsunuz sonuçta yakında iyice gelir mamayı kesersiniz. Ama gelmiyorsa da mama da şart.Aslinda bende dusundum ememiyor mu diye ama gogsume koydugumda gayet iyi cekiyor
Hastanede hemsirelerde ugrasti emmesinde problem yok ama sutun miktari cok az
Pompayla yasar oldum
Kahvaltida bile pompayla oturuyorum
Cocuk uyandiginda emziriyorum gelmedikce o sinirleniyor acliktan agliyor mama yapiyorum sonra yine pompayla devam ediyorum o uyurken vs
Benimde istahim hic yok fakat sivi tuketimim iyi gunluk 3 litreyi geciyorumdur rezene, sut arttirici damlada kullaniyorum
Biberonun kolay akışını istiyor olabilirAslinda bende dusundum ememiyor mu diye ama gogsume koydugumda gayet iyi cekiyor
Hastanede hemsirelerde ugrasti emmesinde problem yok ama sutun miktari cok az
Pompayla yasar oldum
Kahvaltida bile pompayla oturuyorum
Cocuk uyandiginda emziriyorum gelmedikce o sinirleniyor acliktan agliyor mama yapiyorum sonra yine pompayla devam ediyorum o uyurken vs
Benimde istahim hic yok fakat sivi tuketimim iyi gunluk 3 litreyi geciyorumdur rezene, sut arttirici damlada kullaniyorum
Emzirme sanatına istek attm soruları cvpladm olmadı sanırım ya kk da herkes onu onerıyor gerçekten çok mı faydalı ?Memelerin dolması demek asıl süt üretimi doluyor demek
Memenin dolmasını beklemeyin
Biberon veriyorsanız biberonun akışını bekliyordur, kolay gelmediği için sinirleniyor olabilir
Ayrıca daha kaç günlük 20 cc gayet iyi
Facebook’ta emzirme sanatı grubuna üye olmanızı Tavsiye ederim
Sirf o sayfa icin üyelik actim, soruları yanıtladım, derdimi anlattım kabul etmek söyle dursun; engellemişler bir de artık göremiyorum o sayfayı.Emzirme sanatına istek attm soruları cvpladm olmadı sanırım ya kk da herkes onu onerıyor gerçekten çok mı faydalı ?
Facebookta bir grup vardı oraya baksanız emzirme ile ilgili adminler yardımcı oluyordu grubun adı emzirme sanatı Admınler arasında doktor hemsıre vs. Tecrubeli ve egıtımlı bır cok insan var oraya yazsanız bir belki size bir yol gosterırlerYarim saat gogsumde tutuyorum gelmedikce sinirlenip agliyor
Aciktigi icin mecbur mama veriyorum
Ama insanlar istiyor ki hic mama vermeyeyim sadece emsin
Yani isin kokayina kacsam tamam diyecegim
Mama verip doydu diyip kacmiyorum israrla memede veriyorum
Ama lanet agizlari kapanmiyor
Benimde ozamanlar yok gibi bişeydi.28 günlüğüz şuan biraz daha iyi.Ama ben cevap veriyodum konuşanlara içinize atmayın.Streste etkiliyo süt oluşumunu. Bide hangi anne emzirmek istemez bebeğini sırf konuşmak için konuşuyolar.Benim bi hafta emziren kaynanam bile konuşuyo düşün.9 gun once sezaryen ile dogum yaptim
Sutum yok denecek kadar az , midem sut olsun diye bana dayatilan herseyi yiyip icmeye calismaktan belediye coplugune dondu. Evet cocuguma mama veriyorum..
O kadar bunaldim ki insanlarin surekli sanki bebegimi bilerek emzirmiyormusum gibi konusmalar yapmasindan .
- Normal dogursaydin cabuk ayaklanacaktin iste.
Cocugu niye emzirmiyorsun memen mi bozulur
Goguslerime hayrat muamelesi yapmalarindan biktim bunaldim
Varda ben mi esirgiyorum bebegimden
Sinir stresten olanda geri kaciyor
Esim dahi cevrenin soylemlerinden o kadar etkilenmis ki surekli bi emzir muhabbeti pesinde
Bezi daha pratik baglayacakmisim
Usteleyecekmisim emermis o
Cevreyi gectim esimin o agzi kapanmiyor
Hergun kavgs gurultu evde
Iyi dedim cok biliyorsan al sen emzir sen bak madem denildigi kadar kolay
Cocugu memede iki saat esir tutmami bekliyorlar benden
Alisacakmis, varsa tutarsin
Yoksa neyi tutacaksin
Yok yahu yok, gelmiyor iste
Cok bunaldim kizlar