Emzirsene

O tipler insanı hayatından bezdiriyor. Aynıları başımda bitmişti. Benim de sütüm yetersizdi,yedim, içtim, çaylar aldım, elektrikli pompa bile aldım yok artmadı olan da gitti. Ilk ay tadımlık içti sonra bitti gitti sütüm. Ne yapayım yani varsın mama bebesi olsun,anne sütü olmazsa ölecek mi çocuk bu ısrar kıyamet niye?
Bir de bunun bebek refleksle ağzına değeni emmeye çalıştığı için "aç bu çocuk aç, al emzir " diyen versiyonu da var.
Ağzını açıp ağızlarını kapatamıyorsan "yav he hee " diyip yine bildiğinizi okuyacaksınız. Stres yapmayın sadece, belki benimki de stresten olmamıştı.

Malesef ebesi doktoru da ayni
Doktora gidiyorum emzir diyor
Ebe emzir diyor
Yok sutum diyorum olsun emzir gelir mama verme diyor
Mama vermeyecegim, sut yok
Kuslar mi besleyecek bu cocugu
Cok yoruldum

Emzirin gelir
Mamaya alışırsa sütünüz gelsede emmez biberonla meme bir değil çünkü

Ne yedirip içiriyolar size bilmiyorum ama alın üzümü alın dereotunu bol bol inciride birazda soda süt geliyo mu gelmiyo mu görün

Kusura bakmayın ama doğru söylüyorlar. Bugün bıkmış olabilirsiniz ama çocuğunuzdan esirgediğiniz şey süt değil tam bir bağışıklık besini. Evet zorlayın, doktorum bana üç gün açlığa dayanırlar o memeyi emecek bu bebek demişti.
Sütünüzü getiren ilk şey bebeğinizin emmesi diğeri ise sizin istekli olmanızdır.
Ben cocugumu emzirmekten bikmiyorum ki
Insanlarin bos beles cakirdayan cenelerinden bikiyorum.
Sezaryen oldum neden normal yapmadin diyorlar hatta surekli ayni seyde diretiyorlar
Imkanim olduda ben mi yapmadim bilmiyorlar
Kaldi ki oda benim bir tercihimdir.
Ben kizimi emziriyorum
Yok gogsum acidi yok sutum yok memem bozulur demiyorum
Uc gun acliga dayanabilen bir bebek olamaz kim soyluyor bunu size ?
Bizler bile 17 saatlik tuttugumuz oructa aman aman ederken el kadar bebek nasil 3 gun dayanacak?
Kizim dogdugunda 8 saat mama verdirmediler , sutum inmedi hemen 8 saat emzirmeye calistim
Sonunda cocugun kan sekeri dustu
Yani yok oyle dayanirlar gibi bir muhabbet
Ben surekli olarak saat basi emziriyorum
Ama yeterli derecede sut gelmiyor
Simdi neden cocuguma mama vermeyeyeyim
Doktora kalsa cok gerekmedikce verme diyor
Gunluk cikan sut miktari 60 cc var yok

Yenidogan sariligi oldu ve bol bol emmesi gerekiyor
Yinede usteliyorum deniyorum
Ama cocugu ac birakmak gibi bir yanlis yapamam emecek diye
Ben zaten gerekli ozveriyi gosteriyorun
Insanlar yoktan anlamiyor o baska

İkinci sezeryanımda sütüm 10-15 gün kadar yok denecek kadar azdı. 2-3 saatte bir emzirip ardındam mama veriyordum. Sütüm çok çok az olduğu için bebeğimin sadece biberon isteyip anne memesinden vazgeçmesinden çok korkmuştum. Çok fazla sıvı tüketiyordum, aşırı yemenin süt gelmesine fayda sağlamadığını bildiğim halde herşeyi yemeye başladım. Çevredekilerin söylemleri değil de benim bebeğimi emziremeyecek olmam beni üzüyordu. Sonra 'Emzirme Kampı' ile ilgili bir makale okudum ve sütüm bir hafta içinde bebeğime mama vermeye gerek kalmayacak kadar çok geldi. Emzirme Kampı nın nasıl yapıldığını bir araştırın dilerseniz.

I

Ste problem burda
Cocuguma memede veriyorum
Sutum yok gelmiyor diyip memeyi gistermemezlik yapmiyorum
Ama onlar hic vermeme mi istiyorlar
Doktor emzir yetmezse mama ver diyor
Duzenli olarak saat basi sagimda yapiyorum
Cayi corbasi suyu herseyi iciyorum
Istiyorlar ki son carem mama olsun
Tamam bnde anliyorum ama yeterli miktarxa olmadigindan elbette takviye yapicam
Doktorunuzu değiştirin bence .bu şekilde konuşan biri bence doktor olamaz ,doktora kalsa bebek açlıktan sarılık olur

9 gun once sezaryen ile dogum yaptim
Sutum yok denecek kadar az , midem sut olsun diye bana dayatilan herseyi yiyip icmeye calismaktan belediye coplugune dondu. Evet cocuguma mama veriyorum..
O kadar bunaldim ki insanlarin surekli sanki bebegimi bilerek emzirmiyormusum gibi konusmalar yapmasindan .
- Normal dogursaydin cabuk ayaklanacaktin iste.
Cocugu niye emzirmiyorsun memen mi bozulur
Goguslerime hayrat muamelesi yapmalarindan biktim bunaldim
Varda ben mi esirgiyorum bebegimden
Sinir stresten olanda geri kaciyor
Esim dahi cevrenin soylemlerinden o kadar etkilenmis ki surekli bi emzir muhabbeti pesinde
Bezi daha pratik baglayacakmisim
Usteleyecekmisim emermis o
Cevreyi gectim esimin o agzi kapanmiyor
Hergun kavgs gurultu evde
Iyi dedim cok biliyorsan al sen emzir sen bak madem denildigi kadar kolay
Cocugu memede iki saat esir tutmami bekliyorlar benden
Alisacakmis, varsa tutarsin
Yoksa neyi tutacaksin
Yok yahu yok, gelmiyor iste
Cok bunaldim kizlar
Şu milletin çok bilmisligine gıcık oluyorum. İnsan istemez mi yavrusunu emzirmek sütle beslemek. Ama gelmiyorsa olmuyorsa ne yapacaksın. Benim de sütüm az mecbur mama veriyorum çoğunluk. Hic takmayın kafaniza.

Mama verirken su da vermelisin unutma ben vermemistim bebegim rahatsız olmuştu. Allah sabır kolaylık versin.

Yanlış.
Arkadaşın bebeği 9-10 günlük. O yaşta bebeğe kesinlikle ve kesinlikle su verilmez.
Konu sahibi arkadaşım, sakın bebeğine su filan verme. Çok tehlikeli o yaşta. Aman diyim.

Ben cocugumu emzirmekten bikmiyorum ki
Insanlarin bos beles cakirdayan cenelerinden bikiyorum.
Sezaryen oldum neden normal yapmadin diyorlar hatta surekli ayni seyde diretiyorlar
Imkanim olduda ben mi yapmadim bilmiyorlar
Kaldi ki oda benim bir tercihimdir.
Ben kizimi emziriyorum
Yok gogsum acidi yok sutum yok memem bozulur demiyorum
Uc gun acliga dayanabilen bir bebek olamaz kim soyluyor bunu size ?
Bizler bile 17 saatlik tuttugumuz oructa aman aman ederken el kadar bebek nasil 3 gun dayanacak?
Kizim dogdugunda 8 saat mama verdirmediler , sutum inmedi hemen 8 saat emzirmeye calistim
Sonunda cocugun kan sekeri dustu
Yani yok oyle dayanirlar gibi bir muhabbet
Ben surekli olarak saat basi emziriyorum
Ama yeterli derecede sut gelmiyor
Simdi neden cocuguma mama vermeyeyeyim
Doktora kalsa cok gerekmedikce verme diyor
Gunluk cikan sut miktari 60 cc var yok

Yenidogan sariligi oldu ve bol bol emmesi gerekiyor
Yinede usteliyorum deniyorum
Ama cocugu ac birakmak gibi bir yanlis yapamam emecek diye
Ben zaten gerekli ozveriyi gosteriyorun
Insanlar yoktan anlamiyor o baska

Bebeği aç bırakmamakla doğrusunu yapıyorsun. Sütün de bol bol gelir inşallah. Gönlünü ferah tut, kimseye de kulak asma.

Gecmis olsun bebis daha cok kucuk. Ilk zamanlar memeyi tutamiyorlar. Zaten meme uclari da yara oluyor falan. Bos oldugunuz her zaman emzirin bebeginizi. Emzirdikce sut gelir. Mamayi emzirdikten sonra huysuzlanirsa verin. Emzirmeden mama vermeyin. Ilk 1 ay sut az olur sonra artar ama surekli emzirmeniz lazim

Yaklaşık 1buçuk ay once sezaryen doğum yaptım bende. Dediklerinizi yasadım. Sütüm ilk 3gün gelmedi ve bunu neredeyse tüm sülale duydu çok uzak şehirde herkesten uzakta yasamama rağmen. Annem yanımdaydı her arayan benim sütümü soruyordu çok zor gunler geçirdim sürekli ağlıyordum ilk doğumumdu ve sezaryen ağrıları da cabası psikoloji pert, tam sütüm geldi derken öncesinde emziremediğmden, mamayı kaşıkla verdiğm için yetmedğnden bebeğim sarılık oldu , bir gece yattı hastanede ve ben biberonla mamayı dayadım ha dayadım. Sonuç meme reddi. 2 haftadır emzirmiyorum göğsümle kavga ediyor ağlıyor bu seferde bu zoruma gidiyor deli gbi ağlıyordm. Her goren aa mama verme emzirsene emmiyomu sütünmü yok(!) Vs vs susmuyorlar. Sağma makinesi sipariş verdm onu bekliyorum umarım sütüm dolar taşar ...

Sana tavsiyem kimseyi takma kafana bol bol uyuabilirsen uyu bol su ve stresten uzak dur.

Genci yaşlısı herkes senin sütünü soracak mamayı kötüleyecek. Ben annemin evindeyim annemin arkadası geldi emiyomu dedi bilerek evet dediğim halde aman mama vermeyin mama çocuğu olmasın dedi. Mama çocuğu mu ? Zehir mi veriyoruz anlamıyorum. Abim bile emzir anne sütü gbisi yok diyor düşün. İnan ben henüz atlatamadım herkes her halta yorum yapıyor haliyle hassasız şuan ve eşlerimize çok iş düşüyor umarım eşin anlayışlı davranır bebeğini göğsünde tut gırsat buldukça . sıcak suda sabunla masaj yap goguslerine malta içeceği içebilirsin humana , lactamil, rezene, anason, kimyon, ısırgan otu çayı, bol soğan bulgur pilavı sulu yemek ramazan şerbeti be daha bir sürü şey :) ben ben olmaktan çıkmıştm başım dönüyordu artk bunları iç iç derken. En önemlisi uyku ve rahat kafa. Bebeğinle ten tene temas edin ve EDS yöntemiyle doyurmayı dene mamayı bu sekılde ver hem sütünüde çeker çektikçe çoğalır hem karnı doyar linki bırakıyorum sağlıkla anneli babalı büyüsün bebişin♡

Allah sana da kolaylık versin inşallah canim. Meme reddi icin ilk once biberonla vermeyi azalt. Sonra da aglasa bile gogsune tut. Gezdirerek emzir yeri geliyorsa. Isterse degisik şekilde tut. O göğsünü tutsun. Illa tutmuyorsa gezdir. Bebek yagiyla karnina masaj yap. Gazını cikar. Sonra da biberonu azalttin ya. Mama vereceksen kaşıkla ver. Mücadele ediyor biberon kolay geliyor o yuzden aglayip duruyor. Memeyi istemiyor. Bak biberonu azalt en sonunda tamenen kes. Kasikla ver. İnşallah meme reddi bitecek. Geceleri uykuluyken emzir. Biberonu birakin inan duzelir. İnşallah işe yarar

Baskw doktora gidin aslinda doktorlar hakli bir yandan biborona alisinca memeyi birakiyorlar

Mamayi emzirmeden sonra verin ilk aylar uzun surede memede kalmak istiyo bebekler sutun olmasa bile onlara guven veriyo ben 2 saat oylece kaldigim oluyodu bunlar normal herkes yasiyo ve gececek gerekirse hic bisey yapmayin dinlenin bebeginizi emzirmeye calisin

Kusura bakmayın ama doğru söylüyorlar. Bugün bıkmış olabilirsiniz ama çocuğunuzdan esirgediğiniz şey süt değil tam bir bağışıklık besini. Evet zorlayın, doktorum bana üç gün açlığa dayanırlar o memeyi emecek bu bebek demişti.
Sütünüzü getiren ilk şey bebeğinizin emmesi diğeri ise sizin istekli olmanızdır.
Siz yetişkin halinizle 3 günlük açlığa dayanabilir misiniz ?

Yarim saat gogsumde tutuyorum gelmedikce sinirlenip agliyor
Aciktigi icin mecbur mama veriyorum
Ama insanlar istiyor ki hic mama vermeyeyim sadece emsin
Yani isin kokayina kacsam tamam diyecegim
Mama verip doydu diyip kacmiyorum israrla memede veriyorum
Ama lanet agizlari kapanmiyor
Benimde 2 buçuk ay oldu doğum yapalı sütüm baştan beri çok azdı tüm gün toplamı 70-50-30-20cc diye azaldı damla damla olmaya başladı. Neler denemedim senin gibi ama olmayınca olmuyor benim tek avantajım eşim beni üzmesinler diye etrafa benden önce cevap verdi şimdiki mamalar anne sütüne en yakın gibi hatta annesi geldi 3 gün oldu geleli bebek ağladığında sütün olsa memeyi verirdin susardı işte gibi sözler söyledi o da kötü niyetle demedi eminim ama işte yaşayan bilir üzülüyoruz komşum mesela mama verdiğimi ilk gördüğünde 7-8 saat aç bırak mecbur emecek dedi ve beni her gördüğünde mesela grip olmuşum anne sütü bebeği korur aaaa pardon sütün yoktu dimi sonra yemek yerken gördü bulgur pilavı vardı en iyi süt yapan pilav bana çok süt yapıyor aaa pardon ama senin sütün yoktu dimi gibi sürekli can sıkıcı laflar söylüyor. Doğum yaptığımdan beri sütüm yok yavruma süt veremiyorum diye ağlamaktan heder ettim kendimi ben nasıl anneyim diye emzir emzir gelir sen emzir diyenlerde çok biliyor çocuk ciyak ciyak ağlıyor süt gelmeyince açlıktan bu çocuk ağlamaktan morarırken nasıl emecekte süt gelecek acaba.

Ah canım seni okadar iyi anlıyorum ki. Lohusalık dönemi çok zor. Emdikçe bebiş süt gelir sıkma canını. Gelmezse de mama veriyorsun zeten. Bebişini senden çok kimse düşünemez. Babası bile.

Minicik bir stres bile sütü o kadar etkiler ki... Keşke daha duyarlı olsalar. Tavsiyem elektrikli pompa ile sağım yapman, benim ondan sonra daha çok gelmişti ♥️

Back
X