Emzirmeyi bırakmak ve eski uykularımı eski enerjimi eski hayatımı geri istiyorum

Birincisi ben Olcaylar rızası için tuttum ikincisi orucu tutmadığım gündü Dün Çünkü dişimi yaptırdım yani ortam hak etmek için oruç tutmadım ben ama evet anneyim sıkılıyor da olabilirim ortama girmek istiyorum ama bu demek değil ki ben bu çileği çekmek istiyorum kaynanayla Yüz göz olmak istiyorum
 
Bana da çocuk Doktorum 2 yaşına kadar emzir dedi ama ya dayanılacak gibi değil 2 yaşından sonra daha da bağımlı olur diye de korkmuyor değilim arkadaşım Sabır Taşı önerdi işte bunun sorunu emmeye bırakır dedi Bir yandan yapmak istiyorum bir yandan da tiksinir bırakırsa diye içim gidiyor o kadar Kararsızım ki azaltmaya çalıştım Gece ama hala değişiklik yok emmek için kalkıyor en fazla 1 ya da iki kere emmeden uyutabiliyorum 3 emmek istiyor ağlıyor
 
Bu kadar zor durumdaysaniz emzirmeyi birakabilirsiniz 1 bucuk yil emmis. Ben 2 yil emmesi taraftariyim aslinda 2 yasinda biraktim emzirmeyi fakat tek cocugum var oyuzden dayandim. Cok uykusuz kaliyordum ben de dediginiz gb gece cok kalkiyordu emmek istemese bile memeyi agzina alip tekrar uykuya daliyordu bir iki dk icinde. Tabi olan benim uykuma oluyordu. Biz bus urecte hep emetek uyuduk. Emzirmeyi biraktiginda bi bocaladik tabi once ayakta sallamayi dendim once direndi sonra istemeyerek de olsa o sekilde uyumaya basladi kisa bir sure. Sonra bi aksma birden kendini bacagimdan yataga atti ben de hemen yanina uzandim ve oyle uykuya daldi. O gun milat oldu. Hala yanina uzaniriz o sekilde uyur. Kendi yolunu buldu. Desteksiz uyumaya gecis donemi biraz zor ama alistigindan beri deliksiz uyuyor.
 
Büyümüş zaten madem siz de zorlanıyorsunuz sürten gesin. İlaca başlamayın hemen bence. Sütten kesince uyku düzene girer. Bir anda kesmeyin. Yavaş yavaş gündüzü kesin gündüz bittikten sonra geceyi kesin. Gece kesmeyi yaymayın
 
Yani ben olsam 1.5 yasindaki cocugu emzirmeden kestigim icin pisman olmam ama bu ben tabiki. Benimde okula giden ve birde bebek var. Birebir aynisini yasiyorum 1 yasini bekliyorum kesmek icin. Ilk cocugum sorunsuz uykuyu seven yattimi kalkmayan cocuktu 2 yasina kdr da emdi ama simdiki hem memwci hem uykusuz
 
Siz ailenizin zorlamalarına bakmayin, sagliginiz icin emzirmemeniz gerekiyorsa dr. la ilerleyip en dogru kararı verin.
Evet emzirmek güzel şey ancak emzirememkde dünyanın sonu değil.
Size benim sütüm burdan sıkıyordum kaynanamın agzini kapatiyordu seklinde seylerde söylenecek hiic takilmayin.
Kolik olursada alirsiniz bir otomatik ana kucagi salladikca sanciları azalır vs. Herşeyin bir çözümü var internette gaz cikarma ile ilgili çok guzel videolar var izlersiniz.
çok zor bir cocuk degilse zaten zamanla cocuk kendi uykusunu duzene sokuyor buyudukce daha uzun sure uyumaya baslayacak vs. Annenizde yanınızdaymış korkmayın.
 
Emzirmeyi kesmek de öyle kolay bir süreç değil ki. İş sizde bitiyor. Önce bebeği memede uyumadan uyutmaya alıştırmalısınız.
Benim oğlum 3,5 yaşında hala deliksiz uyuduğum nadirdir. Bir kızınız daha varmış, bunların geçici süreçler olduğunu en iyi siz bilirsiniz.
Bu tempo size ağır geliyorsa da bu kadar sık iftara gitmeyin mesela? Orucu şimdi tutamıyorsanız ileride telafi edin? Çocuklu hayat hiçbir şey eskisi gibi değil.
 
Memeye düşkün çocuklar sık sık kalkabiliyor
 
Akraba davet etti Kayınvalidem laf söylüyor işte Millete ne diyeceğiz diyor mecbur geliyorum yoksa ben meraklı değilim Bir saatlik yolu el kadar Bebe ile çekmeye
Konuyu ilk actiginizda "ortamlardan geri kalıyorum" gibi şeyler söylediğiniz için böyle anlaşılmadı, bir mesajinizda da "bunalmış bir anneyim, gezmek benim de ihtiyacım" yazmışsınız, yani KV laf söylüyor diye gitmek zorunda değilsiniz ama akraba gezmesi seviyorsanız çocukları mağdur etmeden gezeceksiniz, başka yolu yok.
 
Şu cümlelerinizden bir şey anladınız mı cidden?

Eşiniz ne anlatacak?

Evin içindeki davranışlarınız kayınvalideyi ne ilgilendirir?
 
Akraba evlerinde iftar , yemek, gece yarılarına kadar dedikodulu, uğultulu ortam daha çok bunaltmiyor mu sizi? Ben kendi öz akrabalarima bayramdan bayrama zor dayaniyorum valla, kahve tatlı süresi bile daraltıyor beni, kolonyadan sonra kaçmaya çalışıyorum genelde çocuğuma eziyet olmasın diye eşimle dönüşümlü tek tek gidiyoruz zaten o derece nefret ediyorum. Öyle ortam olmaz olsun bence
 
Evin içinde ne oldu da kocan neyi anlatacak? Tam olarak neyle tehdit edilerek iftar yemeğine goturuluyorsunuz , şantaj yapan adamla akraba evine iftara gitmek ? ay çok saçma değil mi?
Kayninizin çalışması ne alaka? Kızları ne alaka? Ortam dediğiniz neresi? Şaka gibi konu
 
Bebeğiniz olmasa bile 6 yaşında kızınız olduğu için geç saatlere kadar misafirlikte olmak doğru gelmiyor bana. Çocuğun uyku saatinde evde olmak gerekir. Onun dışında bütün sorumluluk sizde sanırım. Uykusuzluk insanı deli eder. Eşinizin biraz destek olması gerekiyor. En azindan sizin de uykunuzu alacağınız süre kadar eşiniz baksın bebeğe.
 
Sorum tecrübeli annelere; 1,5 yaşında bir çocuğun gece 4-5 kez uyanması normal mi?
 
Hastaysanız ve ilaç kullanmanız gerekiyorsa neden çocuk istediniz o zaman daha önce de hastaymışsınız ve bu yüzden çocuk istememişsiniz yıllarca şimdi neden istediniz anlamadım ben ve bu yüzden çocuğu 40 gün emzirip sütten kesmek çok anlamsız geldi bana çocuğu anne sütünden mahrum etmeyin bence gelişimi için önemli
 
Sorum tecrübeli annelere; 1,5 yaşında bir çocuğun gece 4-5 kez uyanması normal mi?
Gece beslemesi yapılırsa uyanır çünkü açlıktan değil alışkanlıktan kalkıyor. Sonra da emdiği sütü hazmedebilmek için metabolizması çalışmaya başlıyor ve uyumakta zorluk çekiyor. Ben hep doktoru dinledim çünkü annelik demek her şeyde vicdan azabı çekmek demek. Hep acaba şöyle yapsam daha mı iyi olurdu şeklinde çalışıyor beyin. 7 aylıkken gece beslemeyi bıraktım. Deliksiz uyumadı tabi, yine kalktı ağladı bir kaç kez ama emzirmeden pışpışladım. Ben dayandım ağlamasına ama kolay değildi.
 
eşinin kuzeni çağırmış ya
mesela amcasının/teyzesinin çocuğu

k.validesini oraya kim götürecek?
ya bu kadının eşi ya kaynı, kaynı çalıştığı için de eşi hem bu kadını hem k.validesini toplayıp götürüyor

ama kızlarını dediği yerde bişey daha yazacakmış atlamış sanırım orayı ben de anlamadım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…