- 31 Mayıs 2024
- 64
- -4
- 1
- 28
- Konu Sahibi Elif Celik5454
-
Birincisi ben Olcaylar rızası için tuttum ikincisi orucu tutmadığım gündü Dün Çünkü dişimi yaptırdım yani ortam hak etmek için oruç tutmadım ben ama evet anneyim sıkılıyor da olabilirim ortama girmek istiyorum ama bu demek değil ki ben bu çileği çekmek istiyorum kaynanayla Yüz göz olmak istiyorumDinen de çok iyisiniz ya hani bu konularda en önem vermen gereken kişi çocuğun . O sana verilmiş bir emanet onlara da bunu hissettiriyorsun . Ne bereketi ne önemi kalıyor senin tuttuğun orucun . Bak araştır Allah kul hakkıyla karşıma gelmeyin demiş sen sorumluluğunu yüklendiğin çocuklarin hakkıyla gideceksin öbür tarafa. Gece on ikilere kadar rezil edilmez cociklar . Ofkeliysen beceremiyorsan tutma . Bu da senin anladığın dilden olsun . Sen sevaba girmiyorsun ortamlara gitmek için hakka giriyorsun . Bu yaptığın da ihmalkarlik . Sen ihmalkar bir annesin
Bana da çocuk Doktorum 2 yaşına kadar emzir dedi ama ya dayanılacak gibi değil 2 yaşından sonra daha da bağımlı olur diye de korkmuyor değilim arkadaşım Sabır Taşı önerdi işte bunun sorunu emmeye bırakır dedi Bir yandan yapmak istiyorum bir yandan da tiksinir bırakırsa diye içim gidiyor o kadar Kararsızım ki azaltmaya çalıştım Gece ama hala değişiklik yok emmek için kalkıyor en fazla 1 ya da iki kere emmeden uyutabiliyorum 3 emmek istiyor ağlıyor1.5 yaşta gece emzirmesinin çoktan bitirilmiş olması gerek, en azından benim doktorum böyle önermişti. Gece emzirmeyi de kesecek olan sizsiniz, kimse yardım edemez yani. Belki yeniden uykuya dalmada eşiniz destek olabilir, bu da eşinizle sizin aranızda.
Bu kadar zor durumdaysaniz emzirmeyi birakabilirsiniz 1 bucuk yil emmis. Ben 2 yil emmesi taraftariyim aslinda 2 yasinda biraktim emzirmeyi fakat tek cocugum var oyuzden dayandim. Cok uykusuz kaliyordum ben de dediginiz gb gece cok kalkiyordu emmek istemese bile memeyi agzina alip tekrar uykuya daliyordu bir iki dk icinde. Tabi olan benim uykuma oluyordu. Biz bus urecte hep emetek uyuduk. Emzirmeyi biraktiginda bi bocaladik tabi once ayakta sallamayi dendim once direndi sonra istemeyerek de olsa o sekilde uyumaya basladi kisa bir sure. Sonra bi aksma birden kendini bacagimdan yataga atti ben de hemen yanina uzandim ve oyle uykuya daldi. O gun milat oldu. Hala yanina uzaniriz o sekilde uyur. Kendi yolunu buldu. Desteksiz uyumaya gecis donemi biraz zor ama alistigindan beri deliksiz uyuyor.Benim 1.5 yasında bebeğim be 6 yasında kızım var bebeğimi istediğime pişman oldum uyku düzenim berbat oldu yine idare ettim ama doktora gidip artık kendime uyarıcı(m.o..d.nil gibi)ilaç yazmak istiyorum emzirmeyi de bırakmam lazım bu ilacı içebilirim için ama bebeğim beni emerek uyuyor ve gece 4 5 kez kalkıyor.Su an ramazan ve iftarlar gidiliyor evimiz de en az 1 saatlik mesafede kaynanamlarla gittiğimiz için onlar da sahur disinda 12 ye kadar yattıkları için umurlarında değilim kendilerini dusunuyorlar ama onlar yuzunden sahura kalkamıyorum cunku gev yatıyorum ve sabah 7.30 fa kızımı okula kaldırmam lazım ve benim uykusuz kalmam demek(deliksiz uyusam ne problem) ne yapmam lazım ya uykudan ya ortamdan mahrum kalıyorum 1 5 senedir duzelemedi benim berbat hayatım bunaldım yardım edin.
Büyümüş zaten madem siz de zorlanıyorsunuz sürten gesin. İlaca başlamayın hemen bence. Sütten kesince uyku düzene girer. Bir anda kesmeyin. Yavaş yavaş gündüzü kesin gündüz bittikten sonra geceyi kesin. Gece kesmeyi yaymayınBenim 1.5 yasında bebeğim be 6 yasında kızım var bebeğimi istediğime pişman oldum uyku düzenim berbat oldu yine idare ettim ama doktora gidip artık kendime uyarıcı(m.o..d.nil gibi)ilaç yazmak istiyorum emzirmeyi de bırakmam lazım bu ilacı içebilirim için ama bebeğim beni emerek uyuyor ve gece 4 5 kez kalkıyor.Su an ramazan ve iftarlar gidiliyor evimiz de en az 1 saatlik mesafede kaynanamlarla gittiğimiz için onlar da sahur disinda 12 ye kadar yattıkları için umurlarında değilim kendilerini dusunuyorlar ama onlar yuzunden sahura kalkamıyorum cunku gev yatıyorum ve sabah 7.30 fa kızımı okula kaldırmam lazım ve benim uykusuz kalmam demek(deliksiz uyusam ne problem) ne yapmam lazım ya uykudan ya ortamdan mahrum kalıyorum 1 5 senedir duzelemedi benim berbat hayatım bunaldım yardım edin.
Siz ailenizin zorlamalarına bakmayin, sagliginiz icin emzirmemeniz gerekiyorsa dr. la ilerleyip en dogru kararı verin.Vallahi kimse kinamasin su kosede durup yazilanlari fikirleri okuyacagim..gecmiste cok buyuk bir hastalikla savastim. Seneelrdir evliyim cocuk yapmadim hem rahatliktan hem hastaliktan. En ufak uyku duzenlizligimde migrenim cok agir. Oyleki bir defa covid doneminde gecmeyince kafami duvara vurmustum belki gecer diye.rabbime sukurler olsun pisman degilim nasip etti. 2 haftaya dogacak nasipse. Ama korkularim had safhada. Ben cok stresli biriyim acaba kolik olurmu acaba cok uyanirmi cok aglarmi diye diye kendimi yiyorum .tek korkum uyuyamassam hic onu ihmal etmekten korkuyorum..yardimci olarak annem olacak yanimda ama ne kadar olursa bizde anneyiz bizsiz olmazki. O yuzden tum fikirlere acigim.hatta ben hastaligimin ilaclarini kullanabilmek icin sadece 40 gun emzirmek istiyroum.kendi sagligimda onemli ben iyi olayimki oda iyi olsun. Ne yapayim mama veririm 40 gunden sonra. Ama ailem o is oyle olmaz meme vermek icin can atacaksin dogunca diyorlar.
Benim sağlık sorunum sebebiyle max 2 ay emdi ben de hiç sevmedimBen saçma sapan üç ay emzirebildim , sütüm gelmedi . Belki ondan mıdır bilmem hiç sevmedim emzirmeyi . Bazen öyle olmuyor gerçekten
Memeye düşkün çocuklar sık sık kalkabiliyorBenim oğlum mama içmediği dönem benimle doymadığı için gece kalkardı şimdi mama içiyor hiç uyanmıyor mesela. Benimkinin kalkma sebebi doymamasıymış. Çözünce kalkmıyor. Konu sahibinde de çözebileceği durum olabilir, 4-5 kez aşırı fazla geldi o yaş için
Tabii, o yüzden gece emzirmesini kesmeyi öneriyor doktorlar. Her bebeğin süreci farklıdır o da varMemeye düşkün çocuklar sık sık kalkabiliyor
Evet geceyi kesmek için uygun aylar. Benim oğlum yine uyanırdı geceyi kestikten sonra. Temas seviyor:)Tabii, o yüzden gece emzirmesini kesmeyi öneriyor doktorlar. Her bebeğin süreci farklıdır o da var
Konuyu ilk actiginizda "ortamlardan geri kalıyorum" gibi şeyler söylediğiniz için böyle anlaşılmadı, bir mesajinizda da "bunalmış bir anneyim, gezmek benim de ihtiyacım" yazmışsınız, yani KV laf söylüyor diye gitmek zorunda değilsiniz ama akraba gezmesi seviyorsanız çocukları mağdur etmeden gezeceksiniz, başka yolu yok.Akraba davet etti Kayınvalidem laf söylüyor işte Millete ne diyeceğiz diyor mecbur geliyorum yoksa ben meraklı değilim Bir saatlik yolu el kadar Bebe ile çekmeye
Şu cümlelerinizden bir şey anladınız mı cidden?Sadece Kayınvalidem laf söylemiyor ki Kocam izin veriyor kocam da zorladı hatta dün dedim bizi götürme Ondan sonra bir daha o yolu çekmek istemiyorum dedim kocam da demez mi ki işte Efendim Sen götürmezsem her şeyi anlatırım nasıl davrandığını anlatırım evin içindekini bile anlatacak mecbur gez bir daha gideceğim ama daha da bayrama kadar mecbur kalmadıkça yüzlerini görmeyeceğim
Akraba evlerinde iftar , yemek, gece yarılarına kadar dedikodulu, uğultulu ortam daha çok bunaltmiyor mu sizi? Ben kendi öz akrabalarima bayramdan bayrama zor dayaniyorum valla, kahve tatlı süresi bile daraltıyor beni, kolonyadan sonra kaçmaya çalışıyorum geneldeBirincisi ben Olcaylar rızası için tuttum ikincisi orucu tutmadığım gündü Dün Çünkü dişimi yaptırdım yani ortam hak etmek için oruç tutmadım ben ama evet anneyim sıkılıyor da olabilirim ortama girmek istiyorum ama bu demek değil ki ben bu çileği çekmek istiyorum kaynanayla Yüz göz olmak istiyorum
Evin içinde ne oldu da kocan neyi anlatacak? Tam olarak neyle tehdit edilerek iftar yemeğine goturuluyorsunuz , şantaj yapan adamla akraba evine iftara gitmek ? ay çok saçma değil mi?Sadece Kayınvalidem laf söylemiyor ki Kocam izin veriyor kocam da zorladı hatta dün dedim bizi götürme Ondan sonra bir daha o yolu çekmek istemiyorum dedim kocam da demez mi ki işte Efendim Sen götürmezsem her şeyi anlatırım nasıl davrandığını anlatırım evin içindekini bile anlatacak mecbur gez bir daha gideceğim ama daha da bayrama kadar mecbur kalmadıkça yüzlerini görmeyeceğim
Kayninizin çalışması ne alaka? Kızları ne alaka? Ortam dediğiniz neresi? Şaka gibi konuEşimin kuzeni çağırdı kayınvalidemlerle gittik kaynım çalışıyor çünkü Şimdi gitmek istemedim dedi eşim de Kayınvalidem de kızlarını Ramazan'da gitmen lazım Vesaire Vesaire mecbur gittim yani keyfime gitmedim uykusuzluk çekeceğimi biliyorum zaten
Hastaysanız ve ilaç kullanmanız gerekiyorsa neden çocuk istediniz o zaman daha önce de hastaymışsınız ve bu yüzden çocuk istememişsiniz yıllarca şimdi neden istediniz anlamadım ben ve bu yüzden çocuğu 40 gün emzirip sütten kesmek çok anlamsız geldi bana çocuğu anne sütünden mahrum etmeyin bence gelişimi için önemliVallahi kimse kinamasin su kosede durup yazilanlari fikirleri okuyacagim..gecmiste cok buyuk bir hastalikla savastim. Seneelrdir evliyim cocuk yapmadim hem rahatliktan hem hastaliktan. En ufak uyku duzenlizligimde migrenim cok agir. Oyleki bir defa covid doneminde gecmeyince kafami duvara vurmustum belki gecer diye.rabbime sukurler olsun pisman degilim nasip etti. 2 haftaya dogacak nasipse. Ama korkularim had safhada. Ben cok stresli biriyim acaba kolik olurmu acaba cok uyanirmi cok aglarmi diye diye kendimi yiyorum .tek korkum uyuyamassam hic onu ihmal etmekten korkuyorum..yardimci olarak annem olacak yanimda ama ne kadar olursa bizde anneyiz bizsiz olmazki. O yuzden tum fikirlere acigim.hatta ben hastaligimin ilaclarini kullanabilmek icin sadece 40 gun emzirmek istiyroum.kendi sagligimda onemli ben iyi olayimki oda iyi olsun. Ne yapayim mama veririm 40 gunden sonra. Ama ailem o is oyle olmaz meme vermek icin can atacaksin dogunca diyorlar.
Gece beslemesi yapılırsa uyanır çünkü açlıktan değil alışkanlıktan kalkıyor. Sonra da emdiği sütü hazmedebilmek için metabolizması çalışmaya başlıyor ve uyumakta zorluk çekiyor. Ben hep doktoru dinledim çünkü annelik demek her şeyde vicdan azabı çekmek demek. Hep acaba şöyle yapsam daha mı iyi olurdu şeklinde çalışıyor beyin. 7 aylıkken gece beslemeyi bıraktım. Deliksiz uyumadı tabi, yine kalktı ağladı bir kaç kez ama emzirmeden pışpışladım. Ben dayandım ağlamasına ama kolay değildi.Sorum tecrübeli annelere; 1,5 yaşında bir çocuğun gece 4-5 kez uyanması normal mi?
eşinin kuzeni çağırmış yaEvin içinde ne oldu da kocan neyi anlatacak? Tam olarak neyle tehdit edilerek iftar yemeğine goturuluyorsunuz , şantaj yapan adamla akraba evine iftara gitmek ? ay çok saçma değil mi?
Kayninizin çalışması ne alaka? Kızları ne alaka? Ortam dediğiniz neresi? Şaka gibi konu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?