- 20 Ocak 2021
- 1.713
- 2.165
- 83
- 27
- Konu Sahibi Elif Celik5454
-
Aynen oda olabilir.Acaba bebekle iftar hazırlığı zor olur diye 1 saatlik uzaklıktaki kvye gidiyor ordan geri eve gelince geç yatıyor, oradada uyuyamıyor bu yüzden mi ekstra yorgunum diyor ki.
1 saat git 1 saat gel, sofra kur kaldır çayı bilmem nesi derken dinlenemiyordur. Kvlerin erken kalkma sorunu olmadığından vurup kafayı öğlene kadar uyur insanlarda ne yapsınlar.Aynen oda olabilir.
Ama o zaman kayınvalidede suç aramasın.
Direkt sadece mama alsa da çok uykusuz birakabilir ki bunun planı yapılmaz. Stresine de girmeseniz keşke. Belki emzirmek o kadar iyi hissetrirecek ki ilaçtır uykudur gözünız görrmeyecek. Evet zor 26 ay emzirdim. Ama emmeye hazırlık için daha doğmadan parmak emen bir canlı bu. Meme sadece besin değil sığınılacak liman ve bebeğin ekosistemi. Düşünmeden doğunca deneyip karar vermek lazım bence.Vallahi kimse kinamasin su kosede durup yazilanlari fikirleri okuyacagim..gecmiste cok buyuk bir hastalikla savastim. Seneelrdir evliyim cocuk yapmadim hem rahatliktan hem hastaliktan. En ufak uyku duzenlizligimde migrenim cok agir. Oyleki bir defa covid doneminde gecmeyince kafami duvara vurmustum belki gecer diye.rabbime sukurler olsun pisman degilim nasip etti. 2 haftaya dogacak nasipse. Ama korkularim had safhada. Ben cok stresli biriyim acaba kolik olurmu acaba cok uyanirmi cok aglarmi diye diye kendimi yiyorum .tek korkum uyuyamassam hic onu ihmal etmekten korkuyorum..yardimci olarak annem olacak yanimda ama ne kadar olursa bizde anneyiz bizsiz olmazki. O yuzden tum fikirlere acigim.hatta ben hastaligimin ilaclarini kullanabilmek icin sadece 40 gun emzirmek istiyroum.kendi sagligimda onemli ben iyi olayimki oda iyi olsun. Ne yapayim mama veririm 40 gunden sonra. Ama ailem o is oyle olmaz meme vermek icin can atacaksin dogunca diyorlar.
Migren, sinüzit, bel fıtığı, boyun fıtığı, boyun düzleşmesi, gerilim tipi ağrı, siyatik hastalıklarım var. Bekarken uykumu biraz alamasam günboyu başım çatlardı. Şimdi 2 evladım var, uykusuz gecelere katlanıyorum, Allah bir güç veriyor cidden. Emzirmek anneye de çok iyi geliyor bence.Vallahi kimse kinamasin su kosede durup yazilanlari fikirleri okuyacagim..gecmiste cok buyuk bir hastalikla savastim. Seneelrdir evliyim cocuk yapmadim hem rahatliktan hem hastaliktan. En ufak uyku duzenlizligimde migrenim cok agir. Oyleki bir defa covid doneminde gecmeyince kafami duvara vurmustum belki gecer diye.rabbime sukurler olsun pisman degilim nasip etti. 2 haftaya dogacak nasipse. Ama korkularim had safhada. Ben cok stresli biriyim acaba kolik olurmu acaba cok uyanirmi cok aglarmi diye diye kendimi yiyorum .tek korkum uyuyamassam hic onu ihmal etmekten korkuyorum..yardimci olarak annem olacak yanimda ama ne kadar olursa bizde anneyiz bizsiz olmazki. O yuzden tum fikirlere acigim.hatta ben hastaligimin ilaclarini kullanabilmek icin sadece 40 gun emzirmek istiyroum.kendi sagligimda onemli ben iyi olayimki oda iyi olsun. Ne yapayim mama veririm 40 gunden sonra. Ama ailem o is oyle olmaz meme vermek icin can atacaksin dogunca diyorlar.
Ben saçma sapan üç ay emzirebildim , sütüm gelmedi . Belki ondan mıdır bilmem hiç sevmedim emzirmeyi . Bazen öyle olmuyor gerçektenMigren, sinüzit, bel fıtığı, boyun fıtığı, boyun düzleşmesi, gerilim tipi ağrı, siyatik hastalıklarım var. Bekarken uykumu biraz alamasam günboyu başım çatlardı. Şimdi 2 evladım var, uykusuz gecelere katlanıyorum, Allah bir güç veriyor cidden. Emzirmek anneye de çok iyi geliyor bence.
Siz bi emzirin,onun doyduğunu ve memede huzurla uyuduğunu görün. Süt kokan ağzını bi koklayın. O zaman bir daha konuşuruzVallahi kimse kinamasin su kosede durup yazilanlari fikirleri okuyacagim..gecmiste cok buyuk bir hastalikla savastim. Seneelrdir evliyim cocuk yapmadim hem rahatliktan hem hastaliktan. En ufak uyku duzenlizligimde migrenim cok agir. Oyleki bir defa covid doneminde gecmeyince kafami duvara vurmustum belki gecer diye.rabbime sukurler olsun pisman degilim nasip etti. 2 haftaya dogacak nasipse. Ama korkularim had safhada. Ben cok stresli biriyim acaba kolik olurmu acaba cok uyanirmi cok aglarmi diye diye kendimi yiyorum .tek korkum uyuyamassam hic onu ihmal etmekten korkuyorum..yardimci olarak annem olacak yanimda ama ne kadar olursa bizde anneyiz bizsiz olmazki. O yuzden tum fikirlere acigim.hatta ben hastaligimin ilaclarini kullanabilmek icin sadece 40 gun emzirmek istiyroum.kendi sagligimda onemli ben iyi olayimki oda iyi olsun. Ne yapayim mama veririm 40 gunden sonra. Ama ailem o is oyle olmaz meme vermek icin can atacaksin dogunca diyorlar.
Ya cok tesekkur ederim cok iyi geldi yazdiklarinizSizin sağlığınız çok önemli, kullanmanız gereken ilaç varsa süt verecem diye sakın ihmal etmeyin ailenizede bakmayın. Sonra siz hasta olsanız el kadar bebeğiniz perişan olur.
Her bebek nasibi kadar emer, mamayla büyüyen tonla çocuk var hiç bunlara takılmayın bile.
Uykusuzluk konusuna gelincede bunalıp çok yorulduğunuz zamanlar olacak ama bilinki her anne bu yollardan geçti ve geçiyor geçmez gibi oluyor ama geçiyor kendinize sık sık hatırlatın. Bu bi süreç ve ben tadını çıkartıcam illa uyuyacağım geceler olacak diyin. Yardım almaktanda asla çekinmeyin, mama alırsa zaten gece eşinle dönüşümlü kalkarsın, 2 aydan sonrada gece kaldırmana gerek yok şekeri düşmez. 12de mama verdin diyelim eşin 4-5te verir bi sonrakini sen verirsin vs, sakin bi bebek olursa böyle ayarlarsın.
Biz eşimle nöbetli çalışıyoruz uykusuzluğa alışkınız kalkarız ne var ki dedik sıfır yardımla zombi gibi aylar geçirdik
Yahu al yardım işte ne direndin diyorum aman bi daha lohusa olsam nasıl kırıtcağımı biliyorum asdjagav
Evet kişiden kişiye ve şartlara göre de değişiyor. Her anne-bebek kendine özelBen saçma sapan üç ay emzirebildim , sütüm gelmedi . Belki ondan mıdır bilmem hiç sevmedim emzirmeyi . Bazen öyle olmuyor gerçekten
Çözemiyosun ama bazen diş oluyo baska bi şey oluyo büyüseler de sık uyanabiliyo bi çoğu.Konuyu okuyunca bebek sanki 1,5 aylık gibi. 1,5 yaşında bir bebeğin gece 4-5 kez uyanması normal değil. Bu sebebi bulur çözerseniz uyku konusunda rahatlarsınız. Ve bence uykudan mahrum kalmak yerine ortamlardan mahrum kalın
Benim oğlum mama içmediği dönem benimle doymadığı için gece kalkardı şimdi mama içiyor hiç uyanmıyor mesela. Benimkinin kalkma sebebi doymamasıymış. Çözünce kalkmıyor. Konu sahibinde de çözebileceği durum olabilir, 4-5 kez aşırı fazla geldi o yaş içinÇözemiyosun ama bazen diş oluyo baska bi şey oluyo büyüseler de sık uyanabiliyo bi çoğu.
Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin, sen kendi sağlığını sakın ihmal etme. Bebeğinin herkesten her şeyden önce sana ihtiyacı var. Belli ki çok güçlü bir anneye sahip bu bebek :)Ya cok tesekkur ederim cok iyi geldi yazdiklarinizben geçmişte kanser hastaligi atlattim.esimle anlasmazlik yasiyoruz onunla bakabilecegimi dusunmuyorum yani bie gelecegimiz yok gibi..ailem col yardimcidir ablam abim var. Annem yengem dahi yardimci olur. İste ben sttese girmesem cok daha iyi.elimde degil. Bakalim saglikli dogsunda
Mama kullanmayan meme emen çocuk sadece açlıktan uyanmaz. Doymama değil kokuyu aramak o.Benim oğlum mama içmediği dönem benimle doymadığı için gece kalkardı şimdi mama içiyor hiç uyanmıyor mesela. Benimkinin kalkma sebebi doymamasıymış. Çözünce kalkmıyor. Konu sahibinde de çözebileceği durum olabilir, 4-5 kez aşırı fazla geldi o yaş için
Benimki 20-21 aya kadar uyumadıBenim oğlum mama içmediği dönem benimle doymadığı için gece kalkardı şimdi mama içiyor hiç uyanmıyor mesela. Benimkinin kalkma sebebi doymamasıymış. Çözünce kalkmıyor. Konu sahibinde de çözebileceği durum olabilir, 4-5 kez aşırı fazla geldi o yaş için
Valla Merve bana böyle dediniz dediniz ama benimkinin sebebi gerçekten doymamasıymışMama kullanmayan meme emen çocuk sadece açlıktan uyanmaz. Doymama değil kokuyu aramak o.
Cıks kokuna az bağımlı olmuşValla Merve bana böyle dediniz dediniz ama benimkinin sebebi gerçekten doymamasıymışayrıca yine emziriyorum sadece mama vermiyorum. Koku arasa yine kalkar yani
Allah iyi sabır vermiş ya dağına göre kar veriyor demek kiBenimki 20-21 aya kadar uyumadıne doktor ne uyku eğitmeni kaldı yani, saat başı alarm gibi kalktık biz. Ne zamanki tüm dişler çıktı o zaman gece uyumaya başladı hiçbir şey yapmadık o ilk uykuda hatta çocukta bir şey mi var diye bi ben bi eşim uyandırdık horul horul uyuyan çocuğu
Benimkiler de iki yaşına kadar uyumadı. Gece 4-5 defa kalktıklarında bu gece iyi uyudular diye seviniyordum ben gariban garibanBenimki 20-21 aya kadar uyumadıne doktor ne uyku eğitmeni kaldı yani, saat başı alarm gibi kalktık biz. Ne zamanki tüm dişler çıktı o zaman gece uyumaya başladı hiçbir şey yapmadık o ilk uykuda hatta çocukta bir şey mi var diye bi ben bi eşim uyandırdık horul horul uyuyan çocuğu
İnsana o güç geliyor gerçekten ya bide ben pozitiftim çok illa uyuyacak, bende uyuyacam sen ne nöbetlerde ter döktün sıcak yatakta bebişini emzirmek sana koyar mı diye kendimi gazlıyodum gazla çalıştırdım kendimi assgfaahAllah iyi sabır vermiş ya dağına göre kar veriyor demek ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?