Emzirmeyi bırakmak ve eski uykularımı eski enerjimi eski hayatımı geri istiyorum

Herkes emzirmeyi sevmiyor. Ben emzirmeyi hiç sevmedim. Keyfi olarak 18 aylık kestim emzirmeyi. Sizin de büyümüş bebeğiniz psikolojinizi bozacağınıza bırakın emzirmeyi derim ben. Böyle sağlıksız düşüncede yorgun bir anne olmaktan bin kat iyidir kesmek

uyku egitimi aldirmaya denedin mi?
Uyku eğitimi danışmanı'ndan yardım alamadım çünkü çok pahalı fiyata uyku eğitimi veriyorlar ben bildiğim kadarıyla uyku eğitimi vermeye çalıştım 5 ayda kundakladım ağzına emziği verdim pişmiş dedim uyuyordu 6 ayda bozuldu şimdi gene 1,5 yaşında ama hani pişmiş demeye gene Allah'tan geri uyumaya başladı eskisi gibi kötü değil ama gene uykusuz kalıyorum 3-4 kere kalkıyor ve 6 saat uyuyabildim dün gece hiçbir şey anlamadım

Bebek bakımı zordur o kısma hiç girmiyorum ama ramazan ortamı da yaşamayıverin yani,evinizde sahur iftar yapın,elinizde bebe,eteğinizde bebe ile ortam ortam gezmeyin yani bir zahmet.
Akraba davet etti Kayınvalidem laf söylüyor işte Millete ne diyeceğiz diyor mecbur geliyorum yoksa ben meraklı değilim Bir saatlik yolu el kadar Bebe ile çekmeye

Aklımda şu iki soru var bağışıklık sistemi gelişir mi zaten emzirsem de sık sık hasta oluyor ayrı bir konu Alerjik bir çocuk tek soru bu yani diğer türlü ben keserim çok emmiyor ama gece çok emiyor Sorun orada

Akraba davet etti Kayınvalidem laf söylüyor işte Millete ne diyeceğiz diyor mecbur geliyorum yoksa ben meraklı değilim Bir saatlik yolu el kadar Bebe ile çekmeye
Gitmeyin. Şu anda hiç bir şey sizden ve çocuklarınızdan önemli değil. Emzirmeyi kesin gitsin,mama alsın çocuk. Bu sizi kötü anne yapmaz. Ama çocuğu ordan oraya sürüklemek yapar.

Aynen oda olabilir.
Ama o zaman kayınvalidede suç aramasın.
Eşimin kuzeni çağırdı kayınvalidemlerle gittik kaynım çalışıyor çünkü Şimdi gitmek istemedim dedi eşim de Kayınvalidem de kızlarını Ramazan'da gitmen lazım Vesaire Vesaire mecbur gittim yani keyfime gitmedim uykusuzluk çekeceğimi biliyorum zaten

Gitmeyin. Şu anda hiç bir şey sizden ve çocuklarınızdan önemli değil. Emzirmeyi kesin gitsin,mama alsın çocuk. Bu sizi kötü anne yapmaz. Ama çocuğu ordan oraya sürüklemek yapar.
Ablam akraba olduğu için mecbur gitti Kayınvalidem laf yaptı bu akşam da var Mesela ben bu akşam nasıl edeceğimi düşünüyorum İnşallah çabuk geçer de biter

Vallahi işte bırakmakla ilgili tek sorunum bebeğin bağışıklık sistemi gelişir mi ne olur bilmiyorum ama kayınvalidemden bir kere dişçiye gitmek için yardım istedim kadın bana söylendi Yok işim var yok gücüm var sanki ertesi gün iş yapılamıyor Hatta evinde robot süpürge var istese çalıştırır diyor ki bana evi süpüreceğim işlerim var gitmem lazım Hani beni niye çağırdığına getiriyor lafı dedim onunla da bundan sonra dedim merkeze gideceğim anneme bırakacağım yeter dedim yani

Ablam Tam benim anlatmak istediğimi anlatmışsın Çok teşekkür ederim özetlemişsin Ama şu da var herkesin vücudu bir değil ki benim kaynanamda 50 yaşında bir kere kanepeye uzanıp uyuduğunu görmedim ama benim annem Ondan 5 yaş küçük kanepeye uzanıp uyur zırt pırt Ben de öyleyim 28 yaşındayım diz ağrısı çekiyorum Fibromiyalji var Üstüne uyku atakları yaşıyorum ve ben bundan 6 sene önce acilde staj yaptım 8 saatin 7 saati çalıştım oturmadım daha enerjiktim bu sene ben Mahvoldum bebekten sonra yani ne diyeyim emzirme kesme zaten bu yüzden de düşünüyorum ve oruç maalesef dün kalkamadığım için tutamadım bugün Hatta yarın bile tutamayabilirim ki Ramazan'ın yarısını yemiş oluyorum maalesef iştir uykusuzluk yüzündendir oruç tutamıyorum Diğer türlü oruç tuttuğum zaman benim uyumam gerek yiyor ve akşamı zor ediyorum kan şekerim düşüyor son bir saat yatmak istiyorum

Sütün kolay sindirildiğini biliyorum ama sadece mama içip gece sık uyanan bebekler de var
Benim oğlum doymadığından uyumuyordu karnı doyunca ne saatlerce emmesi kaldı ne uyanması

Laf söylerse söylesin senin çocuğundan daha mı değerli kayınvalidenin çenesi? Tersle kapat çenesini otur evinde. Ramazanı eziyete çeviriyosunuz. Millet de kimmiş? Herkes kendi işine baksın. Biraz doğurduğununuz çocuklara öncelik vermeyi bilin

1.5 yaşta gece emzirmesinin çoktan bitirilmiş olması gerek, en azından benim doktorum böyle önermişti. Gece emzirmeyi de kesecek olan sizsiniz, kimse yardım edemez yani. Belki yeniden uykuya dalmada eşiniz destek olabilir, bu da eşinizle sizin aranızda.

Valla bacım küçük çocuğun varsa hiç bir şeye mecbur değilsin.
Keyfini düşünmek zorundasın,uykusuz kalmak istemiyorsun.
Milleti memnun etmek için ekstra yorulmanın lüzumu var mı?

12 ye kadar uyanık duran altı yaşında çocuk ve annesinin doğurduğunu pişman olduğu bir bebek ama ortamlardan uzak kalmaktan korkan bir Elifcik . Verin devlete çocukları daha iyi bakarlar senden.

Dinen de çok iyisiniz ya hani bu konularda en önem vermen gereken kişi çocuğun . O sana verilmiş bir emanet onlara da bunu hissettiriyorsun . Ne bereketi ne önemi kalıyor senin tuttuğun orucun . Bak araştır Allah kul hakkıyla karşıma gelmeyin demiş sen sorumluluğunu yüklendiğin çocuklarin hakkıyla gideceksin öbür tarafa. Gece on ikilere kadar rezil edilmez cociklar . Ofkeliysen beceremiyorsan tutma . Bu da senin anladığın dilden olsun . Sen sevaba girmiyorsun ortamlara gitmek için hakka giriyorsun . Bu yaptığın da ihmalkarlik . Sen ihmalkar bir annesin

Siz gece emzirdiğiniz için uyanıyor, 7-8 aylıktan sonra gece beslemesi yapılmamalı. Bebeği çocuğu bir şeye alıştırmak için süre arttırıp azaltmanız lazım. 10 dk emiyorsa 9-8-7... diye geriye doğru dk azaltın. Her gün veya 3-4 günde bir dakika eksik emzirin. Kayınvalideniz söyleniyor diye peşine takılıyorsanız hak ediyorsunuz bunları yaşamayı. O laf eder bu laf eder ona ayıp olur buna ayıp olur... Yazık günah değil mi bebeğe ve okul çağındaki çocuğa? Siz düşünmezseniz kimse düşünmez, kimsenin umurunda olmaz vakitli uykuları sağlıklı yemeleri büyümeleri. Kayınvalide bu kadar çok önemliyse niye çocuk yaptınız? Babaları olacak eşiniz de mi durun yapmayın çocukların düzenini bozmayın demiyor? Annesine hayır gelemeyiz gidemeyiz çocuklar perişan oluyor diyemiyor mu?

Ablam akraba olduğu için mecbur gitti Kayınvalidem laf yaptı bu akşam da var Mesela ben bu akşam nasıl edeceğimi düşünüyorum İnşallah çabuk geçer de biter
Nasıl mecburiyet bu?

İstediği kadar laf söylesin,umurunuzda olmasın.

Yazık günah size de evlatlarınıza da.

1,5 yaşında bebeğiniz daha küçük değil ki? Evet dünya sağlık örgütü anne ve bebek istiyorsa 2 yaşına kadar emzirmeyi öneriyor ama gece emzirmelerini azaltmak hem sizin işinizi kolaylaştırır bence hem de çocuğunuzun diş çürüğü riskini azaltır. Emzirmeyi kesmek istemiyorsanız gündüz emzirmeye devam edebilirsiniz. Bence bu konuyu pediatristinizle görüşün

Nasıl mecburiyet bu?

İstediği kadar laf söylesin,umurunuzda olmasın.

Yazık günah size de evlatlarınıza da.
Sadece Kayınvalidem laf söylemiyor ki Kocam izin veriyor kocam da zorladı hatta dün dedim bizi götürme Ondan sonra bir daha o yolu çekmek istemiyorum dedim kocam da demez mi ki işte Efendim Sen götürmezsem her şeyi anlatırım nasıl davrandığını anlatırım evin içindekini bile anlatacak mecbur gez bir daha gideceğim ama daha da bayrama kadar mecbur kalmadıkça yüzlerini görmeyeceğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…