- Konu Sahibi Elif Celik5454
Konu sahibinin ne demek istediğini anlamadım ama size naçizane birkaç şey söylemek isterim.Vallahi kimse kinamasin su kosede durup yazilanlari fikirleri okuyacagim..gecmiste cok buyuk bir hastalikla savastim. Seneelrdir evliyim cocuk yapmadim hem rahatliktan hem hastaliktan. En ufak uyku duzenlizligimde migrenim cok agir. Oyleki bir defa covid doneminde gecmeyince kafami duvara vurmustum belki gecer diye.rabbime sukurler olsun pisman degilim nasip etti. 2 haftaya dogacak nasipse. Ama korkularim had safhada. Ben cok stresli biriyim acaba kolik olurmu acaba cok uyanirmi cok aglarmi diye diye kendimi yiyorum .tek korkum uyuyamassam hic onu ihmal etmekten korkuyorum..yardimci olarak annem olacak yanimda ama ne kadar olursa bizde anneyiz bizsiz olmazki. O yuzden tum fikirlere acigim.hatta ben hastaligimin ilaclarini kullanabilmek icin sadece 40 gun emzirmek istiyroum.kendi sagligimda onemli ben iyi olayimki oda iyi olsun. Ne yapayim mama veririm 40 gunden sonra. Ama ailem o is oyle olmaz meme vermek icin can atacaksin dogunca diyorlar.
Emzirmek benim sebepsiz kabusumdu. Hamileliğimin ilk trimesterında bile kabuslarım emzirememekle ilgiliydi.
Ne kadar emzireceğiniz, emzirmek isteyip istememeniz tamamen sizin kararınız bizi de ailenizi de ilgilendirmez bence. Ben hastaneye kayıt için gittiğimde kaydımı yapan ebe bana emzirmeyi düşünüyor musun diye sormuştu. Emzirmeme ihtimalim olduğunu bilmek bile beni çok rahatlatmıştı. Kullanmanız gereken ilaçları bilmiyorum ama emzirmenize engel olup olmayacağını, emzirme döneminde değiştirilip değiştirilmeyeceğini mutlaka doktorunuzla görüşün. Siz iyi olacaksınız ki bebeğiniz de iyi olacak.
Yardım istemekten çekinmeyin, mama vermek dünyanın sonu değil bunu hiç unutmayın.
Emzirmeye karar verirseniz bile yeri geldiğinde emzirmek istemeyebilirsiniz. Sakın kendinizi suçlamayın. Bir çoğumuz benzer yollardan geçtik, geçiyoruz. Önemli olan elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor olmamız. Sağlıkla, mutlulukla kavuşun bebeğinize