• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emzirmeyi bırakmak ve eski uykularımı eski enerjimi eski hayatımı geri istiyorum

Vallahi kimse kinamasin su kosede durup yazilanlari fikirleri okuyacagim..gecmiste cok buyuk bir hastalikla savastim. Seneelrdir evliyim cocuk yapmadim hem rahatliktan hem hastaliktan. En ufak uyku duzenlizligimde migrenim cok agir. Oyleki bir defa covid doneminde gecmeyince kafami duvara vurmustum belki gecer diye.rabbime sukurler olsun pisman degilim nasip etti. 2 haftaya dogacak nasipse. Ama korkularim had safhada. Ben cok stresli biriyim acaba kolik olurmu acaba cok uyanirmi cok aglarmi diye diye kendimi yiyorum .tek korkum uyuyamassam hic onu ihmal etmekten korkuyorum..yardimci olarak annem olacak yanimda ama ne kadar olursa bizde anneyiz bizsiz olmazki. O yuzden tum fikirlere acigim.hatta ben hastaligimin ilaclarini kullanabilmek icin sadece 40 gun emzirmek istiyroum.kendi sagligimda onemli ben iyi olayimki oda iyi olsun. Ne yapayim mama veririm 40 gunden sonra. Ama ailem o is oyle olmaz meme vermek icin can atacaksin dogunca diyorlar.
Konu sahibinin ne demek istediğini anlamadım ama size naçizane birkaç şey söylemek isterim.
Emzirmek benim sebepsiz kabusumdu. Hamileliğimin ilk trimesterında bile kabuslarım emzirememekle ilgiliydi.
Ne kadar emzireceğiniz, emzirmek isteyip istememeniz tamamen sizin kararınız bizi de ailenizi de ilgilendirmez bence. Ben hastaneye kayıt için gittiğimde kaydımı yapan ebe bana emzirmeyi düşünüyor musun diye sormuştu. Emzirmeme ihtimalim olduğunu bilmek bile beni çok rahatlatmıştı. Kullanmanız gereken ilaçları bilmiyorum ama emzirmenize engel olup olmayacağını, emzirme döneminde değiştirilip değiştirilmeyeceğini mutlaka doktorunuzla görüşün. Siz iyi olacaksınız ki bebeğiniz de iyi olacak.
Yardım istemekten çekinmeyin, mama vermek dünyanın sonu değil bunu hiç unutmayın.
Emzirmeye karar verirseniz bile yeri geldiğinde emzirmek istemeyebilirsiniz. Sakın kendinizi suçlamayın. Bir çoğumuz benzer yollardan geçtik, geçiyoruz. Önemli olan elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor olmamız. Sağlıkla, mutlulukla kavuşun bebeğinize💕

Benim kızım da 21 aylık ve gece emmek için 3-4 kere kalkıyor bazen bu sayı çok daha fazla oluyordu. Bu aylarda bebekler dönem dönem çok değişiyor, hatta artık önceden nasıldı hatırlayamıyor oluyorum. Sahura kalkmak, daha sonra tekrar zar zor uyumaya çalışmak, o arada belki bebeğimin de tekrar emmeye ağlaması, sonra uyudun mu uyumadın mı anlamadan sabaha uyanmak. Gerçekten zor ama o sabır o güç geliyor. Ama sizin kayınvalideye gelip gitmeleri bence bırakmanız gerekiyor kendi sağlığınız için.

Kayınvalidesine gidince ekstra erken gidiyor iş yükü falan mı çok oluyor acaba. İftardan sonra geç dönüyorlar Belkide
k.validesine gitmiyor
k.validesigille ile birlikte gidiyormuş (zaten neden sürekli kaynanasına iftara gitsin?)

mesela x kişi bunları iftara çağırıyor çağırırken kaynanasıgili de çağırıyor --normal aslında büyükleri da çağırıyordur bizde de iftara alan yakın aileleri birlikte alır bir de ayrı ayrı herkesi nasıl alalım? kaynanası da iftara birilerini alırken belki o zaman da gidiyordur.

1 saat de yol gidiyorlarmış iftara giderken
e iftar 7 civarı oluyor, sonra teravih 8 geldin çay tatlı 9-10 muhtemelen sohbet muhabbet insanlar geceyarısına kadar oturuyor geldin eve 12-1.

diğerleri eve gidince belki sahura kadar yatmıyor, sahur yapıp uyuyor öğlen 12ye kadar

ama bu kadın eve geliyor bebek emziriyor, sahur yapıyor sabah çocuğunu işe kaldırıyor- muş
ben öyle anladım.

şimdi sevgili konu sahibi
bebeğinizi yavaş yavaş bıraktırabilirdiniz
neticede ramazanın zamanı belli
yok ramazanda da bu çocuk böyle emecekse, bıraktırmayacaksanız o zaman davetlere gitmeyebilirsiniz

yani tam anlamadım geçen sene bu bebek 5-6 aylıkken ne yaptınız (hiç mi tutmadınız?)

insan birinden birini seçmek durumunda
ya oruç tutmayacaktınız
ya davete gitmeyecektiniz
ya bebeği önceden alıştırıp ramazana kadar düzen oturtacaktınız
Migren, sinüzit, bel fıtığı, boyun fıtığı, boyun düzleşmesi, gerilim tipi ağrı, siyatik hastalıklarım var. Bekarken uykumu biraz alamasam günboyu başım çatlardı. Şimdi 2 evladım var, uykusuz gecelere katlanıyorum, Allah bir güç veriyor cidden. Emzirmek anneye de çok iyi geliyor bence.
konu sahibinin yaşı 28 görünüyor
o yaşlara kadar 3 gün de uyumasam gidip çalışıyordum
bir de kesmeli parçalamalı bir işim vardı o zaman benim, kimyasal patlama vs. riskleri olan.
+ oruç da tutuyordum ve yaşadığım ülkede ağustos oruçları saat 22'den sonra açılıyordu

ama şimdi 40+ yaşla birlikte 1 gün uykumu alamayınca şaftım kayıyor. bebeğim yko. migrenim var. başka rahatsızlıklarım da var ama en çok migren mahvediyor uykusuz olunca.

bu işler çok değişken.

Ben iki çocuğumu da 14 aylıkken emzirmeyi kestim. İlk olan devamlı meme istiyordu ve bu nedenle az yemek yiyordu, iştahı yoktu, doktorun tavsiyesiyle memeyi bıraktık. Hele gece asla meme vermedim, çünkü yine doktorun demesine göre meme alışkanlık yapmış, aç olmasa da biyolojik saati emmeye şartlanmış. Zaten normalde de 7-8 ayı geçmiş bebekler gece beslenmemeli. Emmek için uykuları bölünüyor, üstüne emdikleri sütü mideleri hazmetmeye çalışıyor. İkincide tecrübeli olduğum için aynı yolu izledim. İkisi de gayet sağlıklı büyüdüler.

Küçük çocuğu olan kadınların iftar gezmelerini anlamıyorum. Hadi cuma cumartesi gidersin, en geç 10 gibi dönersin iki çocuk da yatağında vaktinde uyur. 1 saat uzaktaki kayınvalideye iftara gitmeseniz olmuyor mu? Milletin öğlen 12 ye kadar uyuduğu yer annemin evi olsa durmam. Ya akşamdan ya sabah çıkar evime gelirim. İstediğiniz an istediğiniz yere gideceğiniz arabanız yoksa akşam gezmelerine gitmeyin.

Konuyu okuyunca bebek sanki 1,5 aylık gibi. 1,5 yaşında bir bebeğin gece 4-5 kez uyanması normal değil. Bu sebebi bulur çözerseniz uyku konusunda rahatlarsınız. Ve bence uykudan mahrum kalmak yerine ortamlardan mahrum kalın
Emen bebekler memeyi bırakana kadar gece uyanmaları devam edebilir. Yasadım ordan biliyorum. Bir saglık sorunu olmadigı halde karnı tok bebegim 2 yaşına kadar geceleri her yarım saatte bir kalkardı. Anormal bir durum degil. Bebekleri uyanmayan anneler şanslılar. Sütten kesince uykular da düzene giriyor.

Vallahi kimse kinamasin su kosede durup yazilanlari fikirleri okuyacagim..gecmiste cok buyuk bir hastalikla savastim. Seneelrdir evliyim cocuk yapmadim hem rahatliktan hem hastaliktan. En ufak uyku duzenlizligimde migrenim cok agir. Oyleki bir defa covid doneminde gecmeyince kafami duvara vurmustum belki gecer diye.rabbime sukurler olsun pisman degilim nasip etti. 2 haftaya dogacak nasipse. Ama korkularim had safhada. Ben cok stresli biriyim acaba kolik olurmu acaba cok uyanirmi cok aglarmi diye diye kendimi yiyorum .tek korkum uyuyamassam hic onu ihmal etmekten korkuyorum..yardimci olarak annem olacak yanimda ama ne kadar olursa bizde anneyiz bizsiz olmazki. O yuzden tum fikirlere acigim.hatta ben hastaligimin ilaclarini kullanabilmek icin sadece 40 gun emzirmek istiyroum.kendi sagligimda onemli ben iyi olayimki oda iyi olsun. Ne yapayim mama veririm 40 gunden sonra. Ama ailem o is oyle olmaz meme vermek icin can atacaksin dogunca diyorlar.
Mama yerine keçi sütü de verebilirrsin anne sütüne en yakın süt ve besleyici. Mamalar beni korkutuyor biraz. Evet kesinlikle önce anne iyi olmalı

Benim 1.5 yasında bebeğim be 6 yasında kızım var bebeğimi istediğime pişman oldum uyku düzenim berbat oldu yine idare ettim ama doktora gidip artık kendime uyarıcı(m.o..d.nil gibi)ilaç yazmak istiyorum emzirmeyi de bırakmam lazım bu ilacı içebilirim için ama bebeğim beni emerek uyuyor ve gece 4 5 kez kalkıyor.Su an ramazan ve iftarlar gidiliyor evimiz de en az 1 saatlik mesafede kaynanamlarla gittiğimiz için onlar da sahur disinda 12 ye kadar yattıkları için umurlarında değilim kendilerini dusunuyorlar ama onlar yuzunden sahura kalkamıyorum cunku gev yatıyorum ve sabah 7.30 fa kızımı okula kaldırmam lazım ve benim uykusuz kalmam demek(deliksiz uyusam ne problem) ne yapmam lazım ya uykudan ya ortamdan mahrum kalıyorum 1 5 senedir duzelemedi benim berbat hayatım bunaldım yardım edin.
Sen ve bebğinin düzeni şuan için herşey den önemli gerekirse karar alıp iftara hiç bir yere gitme özellikle senin düzenini takmayan bi yere. Durumu da eşinle görüş. Senin iyi olman bebeğinin de iyi olmsı demek.. Emzirmeyi bırakmayı dene. Ben kızımı 22 aylık bıraktırdım gece boyu emiyordu beni artık piskolojim bozulmuştu sabaha kadar emiyordu.. Sende maş bir buçuk sene emzirmişsin alacağını almış çok zorlanıyorsan bıraktır bence.

Sizden daha az uyuyup sabah işe gidenler de var. Nerden biliyorsun diye sormayın… 💔

Benim 27 aylık kızım var.Bir yere gideceksek 20 kere düşünüyorum.Ortamlardan uzağım.Kendimi alıştırdimm.

Zaten emziriyorsanız oruç size farz değil.Oruc tutmayın.Cocuklariniz hariç kimseye de hizmet etmeyin.Aileler de yardımcı değil anladığım.Olsa güzel olurdu.O zaman siz de onlara yardımcı olmayın hiçbir konuda .Herkes hazırlasın sahurunu iftarını.Yapsin temizliğini.

Yavaş yavaş emzirmeyi bırakabilirsiniz.Gunduz ne kadar az emerse gece de o kadar emme için az uyanır.Deliksiz uykular sizin için hayal değil.Gunduz emzirmeyi düzenleyip yavaş yavaş bırakınca bitecek gidecek.Az kalmis

Bir de açık havada yoruluyorlar.Hem d vitamini, hem size iyi gelir.Parka bahçeye çıkın.

Dayanın biraz daha.Sunun şurasında az bı zaman kalmış.Saglicakla büyütün

Benim 1.5 yasında bebeğim be 6 yasında kızım var bebeğimi istediğime pişman oldum uyku düzenim berbat oldu yine idare ettim ama doktora gidip artık kendime uyarıcı(m.o..d.nil gibi)ilaç yazmak istiyorum emzirmeyi de bırakmam lazım bu ilacı içebilirim için ama bebeğim beni emerek uyuyor ve gece 4 5 kez kalkıyor.Su an ramazan ve iftarlar gidiliyor evimiz de en az 1 saatlik mesafede kaynanamlarla gittiğimiz için onlar da sahur disinda 12 ye kadar yattıkları için umurlarında değilim kendilerini dusunuyorlar ama onlar yuzunden sahura kalkamıyorum cunku gev yatıyorum ve sabah 7.30 fa kızımı okula kaldırmam lazım ve benim uykusuz kalmam demek(deliksiz uyusam ne problem) ne yapmam lazım ya uykudan ya ortamdan mahrum kalıyorum 1 5 senedir duzelemedi benim berbat hayatım bunaldım yardım edin.
Annenin sağlığı her şeyden önemli,1,5 yaşa kadar emzirmişsiniz gayet iyi bir süre yavaş yavaş kademeli kademeli kesebilirsiniz sütten bence...

Emen bebekler memeyi bırakana kadar gece uyanmaları devam edebilir. Yasadım ordan biliyorum. Bir saglık sorunu olmadigı halde karnı tok bebegim 2 yaşına kadar geceleri her yarım saatte bir kalkardı. Anormal bir durum degil. Bebekleri uyanmayan anneler şanslılar. Sütten kesince uykular da düzene giriyor.
Açlıktan değil alışkanlıktan kalkıyorlar o yüzden gece emzirmeleri kademeli olarak kesiliyor aslında

Çok zorlanıyorsanız emzirmeyi bırakın. Zaten 1 buçuk yaşında çocuk doymak için emmez

Uyku da sorun yaşıyorsa belki açtır, gece mama verin. Hem doyar uyur, hem vücut süt üretmez dinlenir.

Ortam derken çıkıp gezmek istiyorsanız babasına bırakın.

Kv evinde rahat değilseniz evinize geçin.

Sıkıntı ne anlamadım ama çözüm vardır mutlaka.

Benim 3 çocuğum var, 6 yıldır emziriyorum büyük oğlum 7 yaşında. Ortanca 3 küçük kızım da 15 aylık. Yani ben 6 yıldır uyumuyorum 😅 akşam 20.00de yattıkları için tatilde bile o saatte odaya tıkılıyoruz :) ortamlar mortamlar hak getire. Ama ben kızımı 21 aylıkken sütten keseceğim. 3 yaşında da kreşe göndereceğim. Abisi 4 yaş kreşe giderken o 3 yaşa gidecek . Diğer abileri de 3.sınıfa başlamış olacak. Böylece 3ü de aynı okula gidecek Allaah az kalmış tüm gün uyuyacağım önce 😂😂 Tabi rabbim sağlık sıhhat versin. Ben seviyorum uykusuz da kalsam yorulsam da.. Biraz kabul edip düzen kurup devam etmek gerek.

Valla Merve bana böyle dediniz dediniz ama benimkinin sebebi gerçekten doymamasıymış 😅 ayrıca yine emziriyorum sadece mama vermiyorum. Koku arasa yine kalkar yani
Ondan değil o. Mama ve süt aynı değil. Süt çabuk sindiriliyor. Mama aynı şekilde sindiriliyor. Dolayısıyla çocuk daha çok uyuyor. Sütün daha kolay sindirilmesiyle alakalı açlıkla alakası yok. Oğlum 4 kilo doğdu hep şişman bir bebekti çok emerdi, zırt pırt uyanırdı kilo alımı çok iyiydi. Ama sık emerdi. Çünkü süt kolay sindirilir

Back
X