EMZIRME SÜRECİ ANNE BESLENMESİ

bilirbilmezbirkimse

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2023
124
89
28
Herkes merhaba 🌸🌸 Bir aylık bir bebeğim var, emziriyorum ve tabi ki bu şekilde devam etmek istiyorum. Uzmanlar da dahil herkes iyi beslenmemi, emzirme için bunun çok önemli olduğunu söylüyorlar. Hatta emzirme danışmanları günde 3 ana öğün ve 3 ara öğün yapmayı tavsiye ediyorlar. Ama gel gelelim iş pratiğe dönünce öyle olmuyor, bebişin emzirmesiydi, altıydı, uyutmasıydı derken bir gün bir günü tutmuyor. Geçtim 3 ana, 3 ara öğünü kahvaltıyı bile sabah saatlerinde yaptığım çok nadir oluyor. 😂 Ben de sütüm azalırsa diye hafiften bir endişelenmeye başladım. Herkeste mi durum böyle, yani normal olan böyle mi? Yoksa ben de mi bir acayiplik var? Tecrübelerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim.

Herkes merhaba 🌸🌸 Bir aylık bir bebeğim var, emziriyorum ve tabi ki bu şekilde devam etmek istiyorum. Uzmanlar da dahil herkes iyi beslenmemi, emzirme için bunun çok önemli olduğunu söylüyorlar. Hatta emzirme danışmanları günde 3 ana öğün ve 3 ara öğün yapmayı tavsiye ediyorlar. Ama gel gelelim iş pratiğe dönünce öyle olmuyor, bebişin emzirmesiydi, altıydı, uyutmasıydı derken bir gün bir günü tutmuyor. Geçtim 3 ana, 3 ara öğünü kahvaltıyı bile sabah saatlerinde yaptığım çok nadir oluyor. 😂 Ben de sütüm azalırsa diye hafiften bir endişelenmeye başladım. Herkeste mi durum böyle, yani normal olan böyle mi? Yoksa ben de mi bir acayiplik var? Tecrübelerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim.
Anne sütünü en iyi su arttırır 5 litrelik bi şişe belirle hergün bitir ilk zamanlar miden bulanır ama alışırsın beslenmeye gelince dediğin gibi bazen zamanında yiyemiyoruz ama hazır bişey yeme sağlıklı beslen

İlk günler her şeyi yedim yeterki sütüm artsın diye 3ay sonu ne oluyor dedim kilom almış başını gitmiş gereksiz kaloriye gerek yok hayatinda. Lohusalık bana tahini sevdirdi küçük parça helva yemeden yapamıyorum kacamagim bu oluyor bitter cikolatayla.Makarna pilav kestim ekmeği kepek 2 3 dilime indirdim. 2 ana 2ara yaptım.bol bol su içtim.10 aya kadar geldim şükür . 10 kiloda gitti bu sürede darısı hamilelik öncesi son 7 kiloma.
Sütü su artırıyor hala okadar olmasa da içiyorum su.

Sutum var mi yok mu diye dusunmeyin bile, pozitif olun, kendinizi telkin edin. Bol su icin. Elinizden geldigince protein agirlikli beslenin. Kuru incir, hurma, tahin helvasi bana cok sut yapardi. Hatta kuru incir 2-3 tane yedigimde mastit olurdum.

Benim bildiğim uzmanlar sütün yemekle ilgisi yok, emdikçe gelir diyorlar. Sadece emzirirken enerji harcadığın için vücut kendi acıkıp bir şey istiyor. Kesinlikle sütünüz az yediniz diye eksilmez merak etmeyin.
Kendiniz aç kalırsanız halsiz düşersiniz, sinirli olabilirisiniz. kendiniz için mutlaka şişe edinin su için, bardakla içmek zor ve takip edilmiyor. Yemek içinde işinizi kolaylaştırmak için kahvaltınızı akşamdan hazırlayın dolaba koyun, benim aç kalınca başım ağrıdığı için öyle yapıyordum ya ben ya eşim hazırlıyordu akşamdan. Mesela bir gün sandaviç yapıp koyuyordum, bir gün yulaf kasesi hazırlıyordum, bir gün yumurtayı küçük tencereye suya koyup ocağın üstünde bırakıyordum sabah sadece altını açıyordum, kahvaltı tabağını da akşamdan hazırlayıp strecliyordum. Bir de masanın üstünde ceviz badem, kayısı falan duruyordu arada atıştırıyordum.

Ben silikon göğüs ucuyla besliyordum ilk 40 gün, süt üretiminde ciddi azalma yarattı bu. O yüzden sürekli yedim. En son eşim ceviz, tahin, pekmez, muz falan karıştırıp getiriyordu. Öyle bir kilo aldım ki, ne verdiysem geri aldım kısaca. Sütüm arttı mı, evet arttı. Çünkü zaten çok su içiyordum ve sadece suyla olmadı açıkçası.
Sebze meyve, yeşillik yemek çok fark ettiriyor yalnız. Dengeli beslenmek ve sonrasında yetiyor yetmiyor diye dertlenmemek gerek. Bir de dinlenmek çok iyi geliyor.

X