Emzirme döneminde anksiyete panik atak yaşayanlar

Ya kızlar bişey dicem size ben bugün hep dışarıdaydım ve nefes darlığı hep vardı evde dışarda tek yada değil farketmiyor eğer oldu ki gittiğimde ciğerlerimde bişey çıkmazsa illa pskiytre gidip ilaç mı kullanıcam başka çözümü yokmudur bunun

Kendini illa ilaca bağlama canım, eğer fiziksel bişey çıkmazsa belki psikolojik darlığında azalır. Bak bendede kalbimde sıkıntı çok oluyordu biley var diyip duruyodum. Kardiyoloğa gittim kalbin sağlam sözünü duyunca belirtiler iki üç tık aşağı indi. Ama psikolojini çok rahatsız ediyorsa bu durum ilaç kullanmak doğru olabilir. İnşallah gerek kalmaz.

Merhaba doktora gittinizmi acaba nasilsiniz durumunuz nasil??

Hanımlar nasılsınız? Ben hamilelikten önce bir dönem ilaç kullandım daha tedavim bitmemişti ki hamile kaldım ama hamileliğim tahmin ettiğimden daha iyi geçti atak gelmedi mesela hiç. Ve şimdi bebeğüm altı aylık atakların kaygılarım endişe ve korkuların geri geldi buna bağlı olarak da yabancılaşma oluyor ara ara çok karmaşık duygular yaşıyorum. İlaçsız atlatan var mı lütfen yardımcı olun ;( çok endişeliyim

Ben ilkinde hem hamilelilte hem doğum sonrasında fazlaca sıkıntı yaşadım. Bebeğim de huzursuz ve kolik bir bebekti, aniden aşırı kilo verdim vs.başka sıkıntılarda vardı. Hal böyleyken atak yaşamamak pek mümkün olmuyordu tabi. Atak dışında da sürekli anksiyete ile yaşıyordum. İlaç kullanma durumumda yoktu bazı rahatsızlıklarımı tetklediği için. Şuanki hamileliğimde ağır geçiyor, anksiyete yine benimle. Ataklarımı hiç söylemeye gerek yok. Allah yardımcımız olsun inşallah

Ben ilaç sadece hastalığının üstünü örtüyor terapi ile atlattım yabancılaşma olduğunda önemsemeden sonra geçti bende kalan bitek kaygı onunla da baş etmeyi öğrendim birde benim durum biraz farklı şartlarda da zor atlatıyorum

İlaçsız da atlayışın sen güçlü bir kadınsın geçen terapiye gittiğimde aynı şikayetleri anlatım dedi çok normal daha yeni doğum yapışsın birde 7şütüncede olurmuş

Kaygıyla nasıl başediyorsun canım, bi bahsetsen azıcık :) ya herşey beyinde bitiyor olumsuz düşünceler yerine olumluları koymak şart ama bazen beceremiyoruz ve bu kaygı anksiyete panik atak bir tren gibi arka arkaya diziliyo.

Kızlar ben iki gündür çok huzursuzum bedensel olarak. Sanki vücudum beni taşımıyor. Bacaklarım sabaha kadar delirtti beni. Yatak, koltuk dolandım durdum en son sünger yatak attım yere öyle yattım bikaç saat. Belim yanıyor gibi ağrıyor. Karnımdan yatıp kalkamıyorum. Adet sancısı gibi sancılar yoklayıp geçiyor. Napıcam böyle

Kuzum zamanın yaklaştıya senin bunlar hep ondan biliyosun, dua et. Ne güzel bebeğini kucağına alma vaktin geldi. Tek avazda inşallah canım benim. O uyku problemi bendede var, gece uyanıyorum devamlı belim sırtım çok ağrıyo. Yatrken iki bacak arana yastık koy bi tık rahatlatıyo beni. Sanada iyi gelir umarım. Sancılar düzenli aralıklarla geliyorsa hazırlan doğuma, düzensizse korkma. Gerçi ben kime akıl veriyosam sen ilk doğumunda normaldi demi :) bunlar son son artık biraz daha sabır

Aminn inşallah hayırlısıyla canım.
Belirtilerde dikkatli davranıyorum ama ilk hamileliğimde bu derece zorlanmamıştım ben, son ayda bile. Bugün ellerimde şişmeye başladı sıkınca acıyor. Sürekli gözkapaklarım kapanıyor. Bir tuhafım, ilkinde bel sırt ağrısı felan yaşadım ama böyle halsiz bırakan türden değildi. Yatsam yatamıyorum, kalksam mesele. Başım ağır, hani böyle çok yatınca bir sersemlik olur ya ona benzer bir ağırlık huzursuzluk var. Bu hamileliğim ne kadar ağır geçiyor allahım sağ salim kurtarsın, şükür az kaldı

Evet canım şükür az kaldı, ya şimdi bunda iğne falan vuruldunya erken doğumu engellesin diye acaba şişmeler falan onun yanetkisimi? Allah kolaylık versin canım. Anne olmak zor çok zor hemde. Rabbim mükafatını versin hepimize

Merhaba ben aranıza yeni katıldım,acaba hamileliğinde yoğun depresyon ve anksiyete yaşayıp ilaçsız atlatan oldu mu aranızda?çok kötü durumdayım umuda ihtiyacım var bana yardım edin

Amin kuzumm.
İğnelerin yan etkisi oluyo yaptırdıgım gün ama en son c.tesi yapıldı bir sonraki perşembe günü yapılcak. Belki yaptırtmaz dr.um, o gün kontrol var. Bu derece birkaç güne yayılmaz diye düşünüyorum etkisinin. Amaann bilemedim canım, tek bildiğim huzursuzluğumun geçmediği
Merhaba ben aranıza yeni katıldım,acaba hamileliğinde yoğun depresyon ve anksiyete yaşayıp ilaçsız atlatan oldu mu aranızda?çok kötü durumdayım umuda ihtiyacım var bana yardım edin
Ben hamilelikten öncede hamileykende sonrasında da ilaç kullanamadım yasaktı. Anksiyete ve panik atakla ilaçsız devam etmek zorunda kaldım. Bu ikinci hamileliğim ve durum aynı.

Merhaba canım bebekle hastahane ye gitmek istemediğimden annemlerin yanıma gelmesini bekliyorum bu cuma ya erteledim randev. Dua bekliyorum birsey çıkmaz inşaallah
Insallah bisey cikmicaktir panik atakdandir diye dusunuyorum ben insallah guzel haberler vericeksiniz baska sikintiniz oluyomu peki kaygi korku istah azalmasi

Ben hamilelikten öncede hamileykende sonrasında da ilaç kullanamadım yasaktı. Anksiyete ve panik atakla ilaçsız devam etmek zorunda kaldım. Bu ikinci hamileliğim ve durum aynı.[/QUOTE]

Bende de anksiyeteyle başladı şimdi 20.haftadayım ama işin kötüsü depresyona döndü.kimseyle görüşmek herhangi bişi yapmak istemiyorum,yaşam sevincim bitti bebeği bile istemiyorum.düşse de ilaç kullansam yoksa bittim tükendim gibi hissediyorum.herşeyden korkuyorum hayattan insanlardan herşeyden.hayata karşı isteksizlik de olmuş muydu sizde de.başarabilicek miyim bilmiyorum gerçekten

Ben hamilelikten öncede hamileykende sonrasında da ilaç kullanamadım yasaktı. Anksiyete ve panik atakla ilaçsız devam etmek zorunda kaldım. Bu ikinci hamileliğim ve durum aynı.

Bende de anksiyeteyle başladı şimdi 20.haftadayım ama işin kötüsü depresyona döndü.kimseyle görüşmek herhangi bişi yapmak istemiyorum,yaşam sevincim bitti bebeği bile istemiyorum.düşse de ilaç kullansam yoksa bittim tükendim gibi hissediyorum.herşeyden korkuyorum hayattan insanlardan herşeyden.hayata karşı isteksizlik de olmuş muydu sizde de.başarabilicek miyim bilmiyorum gerçekten[/QUOTE]
Cok gecmis olsun sizin daha onceden de anksiyete panik atak varmiydi ilackullaniyimuydunuz yoksa hamilelikdemi cikti

1 günüm 1 yıl gibi.evimi bile toplayamıyorum eşim de bıktı.bütün gün 7/24 kafamda aynı felaket senaryoları mutsuzluk.hadi diyorum sıktım dişimi,ama bi de lohusalığı var bunun,ya bebeği kabullenemezsem ömür boyu ona bakmak zorunda kalmak falan.biliyorum korkunç geliyo söylediklerim.ama sanki başkasının beynini koymuşlar bana.halbuki ne hayallerim vardı bebekle ilgili.şuanda bebek görmeye tahammül edemiyorum,deliriyorum galba

Cok gecmis olsun sizin daha onceden de anksiyete panik atak varmiydi ilackullaniyimuydunuz yoksa hamilelikdemi cikti[/QUOTE]
3sene önce olmuştu aynı tek panik atakla başlayıp anksiyete ve depresyona bırakmıştı yerini.ama hemen müdahele etmiştim ilaç kullanmıştım ve geçmişti.şimdi de hamile kalmadan 1ay kafar önce başlamıştı hafif hafif çarpıntılar.ay atlatırım ilaçsız derken bu hale geldim gitgide kötüledi.bebeği aldırcaktım ilk 3 ayda geçer dediler anlamadılar.şimdi perişanım.biyandan da diyorum bu hastalık da bebeğe zarar veriyo okuyorum hep iyice kötü oluyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…