Peki nasıl düzelme varmı ilaç ile gectimi yan etkiler bide bebeginiz ne durumda acaba ben çok arastiriyorum fakat hep 2013 2012de kullanmislsrBen başladım..bebeğim 3 aylik. Artı terapi alıyorum. Dediğin tüm yan etkiler oldu ancak doktor bunların ilaç fan önce olup olmadığını sordu. Vardı dedim. Yan etkiden değil senin içinde bulunduğun durumdan dolayı olduğunu söyledi. Birde psikoojik zaten ilaç içtim diyoruz dokunmayacaksada dokunuyi
İlaca baslayali dün itibari ile 3 hafta oldu. Yarım 1 ve 1.5 kullandım. Şu an 50 mg a çıktım. İlk başlarda atak fazla oluyo. Bence oda kendimizi dinledigimizden dolayı oluyo. Mesela dün gayet iyiyimdim. Bugün yarım doz arttı. Ama ben dokunacakmi acaba diye düşünürken sanki nefesim daraliyo gibi hissettim. Aslında biraz bizde bitiyo . Bebeğimi emziriyorum. Sorun yok. Gayet iyi. Doktorum zararı olmadığını söylüyor bu ilacın. Allaha emanet artikPeki nasıl düzelme varmı ilaç ile gectimi yan etkiler bide bebeginiz ne durumda acaba ben çok arastiriyorum fakat hep 2013 2012de kullanmislsr
Evet ama işte bazen elde değil. Benim gittiğim doktorlsrin hepsi emzirmeyi kesmen gerek dedi aslında bende arastirinca korktum çünkü yeni nesilde kullanan yok o biraz beni tedirgin etti doktorlar neden bana kullanamazsınız dedi diye dusunuyorum şimdi sizde kullaniyosunuz baksana emziriyosunuzdaİlaca baslayali dün itibari ile 3 hafta oldu. Yarım 1 ve 1.5 kullandım. Şu an 50 mg a çıktım. İlk başlarda atak fazla oluyo. Bence oda kendimizi dinledigimizden dolayı oluyo. Mesela dün gayet iyiyimdim. Bugün yarım doz arttı. Ama ben dokunacakmi acaba diye düşünürken sanki nefesim daraliyo gibi hissettim. Aslında biraz bizde bitiyo . Bebeğimi emziriyorum. Sorun yok. Gayet iyi. Doktorum zararı olmadığını söylüyor bu ilacın. Allaha emanet artik
Valla Bilemiyorum ki. Dün terapiye gittiğimde yine söyledi zararı yok diye. Neticede kendi ilacını satmıyor. Daha önce cipralekse baslatmisti beni o zaman kesmiştim sütten. Ama bunda selectra verdi sıkıntı yok dedi. Yardımcı doçent kadın. Aynı zamanda devlet hastanesine gittiğimdede doktor aynı ilacı verdi. Valla ben başladım. Kimseye başla diyemem. Ben kötüydum biran önce toparlanmam gerekiyordu. Tercihim.buydu. sütten kesmek istemedim. O zaman kendimi daha suçlu hissedecektim. Şu an daha iyiyim geçen haftaya gireEvet ama işte bazen elde değil. Benim gittiğim doktorlsrin hepsi emzirmeyi kesmen gerek dedi aslında bende arastirinca korktum çünkü yeni nesilde kullanan yok o biraz beni tedirgin etti doktorlar neden bana kullanamazsınız dedi diye dusunuyorum şimdi sizde kullaniyosunuz baksana emziriyosunuzda
Canım terapinin mantığını henüz kavrayamadim. Çocukluğumu anlattım. Üstünü örtüp bazı şeyleri geçmek istedim o üstüne gitti. Deg8sik yerden yakalıyor. En son yorum yaptı. 3 hafta sonra görüşelim dedi. Böyle böyle ne olacak bu kaygılar nasıl son bulacak bakalım. İnşallah hepimiz iyi oluruz.biran önce atlatırız bu hastaligi
Sütten kestiginde sutun kesilmedi mi ne kadar ara vermiştinValla Bilemiyorum ki. Dün terapiye gittiğimde yine söyledi zararı yok diye. Neticede kendi ilacını satmıyor. Daha önce cipralekse baslatmisti beni o zaman kesmiştim sütten. Ama bunda selectra verdi sıkıntı yok dedi. Yardımcı doçent kadın. Aynı zamanda devlet hastanesine gittiğimdede doktor aynı ilacı verdi. Valla ben başladım. Kimseye başla diyemem. Ben kötüydum biran önce toparlanmam gerekiyordu. Tercihim.buydu. sütten kesmek istemedim. O zaman kendimi daha suçlu hissedecektim. Şu an daha iyiyim geçen haftaya gire
Ben hamilelik öncesi cipraleks kullanıyordum. Direk kesti doktorum. Hem hamilelikte hem emzirmeye kullanilmiyormus. Ama bu iciliyornus. Hamile olanlar bile kullanıyor. Herkes idare edemezki ne ağır hastalar var. Dediğin gibi sanki herşey sağlıklı bi ilaç kaldı zarar verecekBazı ilaçlar düşük dozda kullanılabiliyor demişti benim doktorum Prof. Aslinda verilen mamalar da da kimyasal var
Ben hamilelikte selectra 100 mg kullandım.birde başka ilaçBen hamilelik öncesi cipraleks kullanıyordum. Direk kesti doktorum. Hem hamilelikte hem emzirmeye kullanilmiyormus. Ama bu iciliyornus. Hamile olanlar bile kullanıyor. Herkes idare edemezki ne ağır hastalar var. Dediğin gibi sanki herşey sağlıklı bi ilaç kaldı zarar verecek
Canım o 2. Çocuğumdaydi. 4 aylıkken anksiyete fena vurdu. 6 aylıkken bıraktım emzirmeyi. Cipraleks başlamıştım. Bu hamileliğime kadar. 3.5 sene.Sütten kestiginde sutun kesilmedi mi ne kadar ara vermiştin
Bizi etkileyen şeylerin genellikle üstünden geçmek, tekrar o zamana dönmek istemiyoruz ya ondan sanırım. Bazen zayıf anlarımızda ataktan bahsederken bile güçsüz hissederiz yaşamışsındır mutlaka bu hissi. Onun gibi bişey olabilir. Örtmek yerine açık açık konuşup üstüne gitmeni sağlamak amaç sonuçta. Devam ettikçe çözersin kuzum. Ben çok inanıyorum bunca çabanın sonuçsuz kalmayacağına Allahın izniyle.Canım terapinin mantığını henüz kavrayamadim. Çocukluğumu anlattım. Üstünü örtüp bazı şeyleri geçmek istedim o üstüne gitti. Deg8sik yerden yakalıyor. En son yorum yaptı. 3 hafta sonra görüşelim dedi. Böyle böyle ne olacak bu kaygılar nasıl son bulacak bakalım. İnşallah hepimiz iyi oluruz.biran önce atlatırız bu hastaligi
Niye kestin o zamanBen hamilelikte selectra 100 mg kullandım.birde başka ilaç
İnşallah canım. Bakalım değişiklikleri yazacam mutlaka.Bizi etkileyen şeylerin genellikle üstünden geçmek, tekrar o zamana dönmek istemiyoruz ya ondan sanırım. Bazen zayıf anlarımızda ataktan bahsederken bile güçsüz hissederiz yaşamışsındır mutlaka bu hissi. Onun gibi bişey olabilir. Örtmek yerine açık açık konuşup üstüne gitmeni sağlamak amaç sonuçta. Devam ettikçe çözersin kuzum. Ben çok inanıyorum bunca çabanın sonuçsuz kalmayacağına Allahın izniyle.
Doktor doğumda cocukta yoksunluk sendromu olabilir dedi doguma iki hafta kala kesti.100 mg sikayetlerimi hafifletmisti fakat beni iyilestirmedi.doğumdan sonra dozunu yükseltiriz demişti yüksek doz sute fazla geçiyor emzirmeyi kesmek gerekiyorNiye kestin o zaman
Anladım. Valla okadarini bilmiyorum. Şu an 50 mg a çıktım bakalım nasıl olur. O zan sen emzirdigin için ilaca başlamıyorsun galiba.Doktor doğumda cocukta yoksunluk sendromu olabilir dedi doguma iki hafta kala kesti.100 mg sikayetlerimi hafifletmisti fakat beni iyilestirmedi.doğumdan sonra dozunu yükseltiriz demişti yüksek doz sute fazla geçiyor emzirmeyi kesmek gerekiyor
İlaca başlasam yüksek doz başlayıp emzirmeyi kesmek gerekiyor bebeğim 40 gunluk .yıllardır beni takip eden Doktorum mesajlarıma cevap vermiyor benden bıktı galiba ulasamiyorum .başka bir doktordan haftaya randevu aldim.50 mg çok dusuk doz bebege birsey olmazAnladım. Valla okadarini bilmiyorum. Şu an 50 mg a çıktım bakalım nasıl olur. O zan sen emzirdigin için ilaca başlamıyorsun galiba.
Senin yerinde olsam hiçEvet emziriyorum altı aylık olcaz.
İnan o kadar zorlanıyorum ki bu ara şu beynimdeki düşünceler yüzünden.. Kendimi hiçbirşeye tam veremiyorum
Hamilelik öncesi ilaç kullandım bir süre ve hamile kalınca pat bıraktım ama dokuz ay Rabbim in izniyle güzel geçti atak falan da olmadı ama bu ara geri geldi ve ben çok kötüyüm çok
Evet emziriyorum altı aylık olcaz.
İnan o kadar zorlanıyorum ki bu ara şu beynimdeki düşünceler yüzünden.. Kendimi hiçbirşeye tam veremiyorum
Hamilelik öncesi ilaç kullandım bir süre ve hamile kalınca pat bıraktım ama dokuz ay Rabbim in izniyle güzel geçti atak falan da olmadı ama bu ara geri geldi ve ben çok kötüyüm çok
Bakın çok şanslısınız ben bu ileti yakaladığında bana bu hastalığı anlatacak kimse yoktu çevremde ailemden kimsede bu hastalık yoktu siz en azından ne olduğunu biliyorsunuz bu belirirti lerinhepsi panikataktan oluyor sizde öyle düşün üp rahatlayın benim başım döndü hemen paniklemistir derim başka şeye odaklıdır geçer nefes sorunu zaten gebelikte oluyor ben üçünçü aydan sonra oturarak namaz kılıyordum ödeyecek bak bebeğim doğdu herşey geçti enezından baş etmeyi öğrendim terapi alınutlaka İbrahim Bilgen in videolarını izleyinBende sürekli düşüp bayilirsam korkusu bu aralar baş dönmesi basladi ölüm korkusu bana bişey olursa bebeğime ne olucak korkusu bebeğime bakamazsam kötü olursam korkusu aklımda sürekli kaygı korku var bu aralar eşimin herseyini takar vaziyetteyim iştah kesilmesi başladı sonra ataklar oluyo nefes alamiyorum boğulma gibi üstüne sanki aklımı kaybedicm korkusu vs.vs.daha sayamadigim nicesi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?