Emzirme derdi

Alışınca en kolayı olacak zaten kendi emip doyunca bırakacak. İş alışana kadar
İnanır mısın kimin duası tuttuysa artık bugün öğleden sonra emmeye karar verdi resmen
Ben içimi boşaltayım istemiş herhalde

Yine çok güvenemiyorum her an vazgeçebilir gibi de buna da şükür gerçekten

giggles burada biberon ver/verme, ben verdim/ben vermedim şeklinde bir yığın farklı görüş olacak ve senin hepten kafan karışacak hemşire/ danışman konuşmuşsun zaten bence ne diyorlarsa onu yapmaktan vazgeçme. Doktorum ve hemşirem biberon vermememi söyledi mesela bende vermedim, sen bahsettiğim kaşık biberona bir bak lütfen.
Emme konusuna gelince bak kendin söylüyorsun ben yapamıyorum diye alışacaksın zamanla, öğreneceksin hepimiz bu yollardan geçtik canını sıkma hiç.

Bir de hani diyorsun ya stresten sütüm kesilecek diye. Çok samimi söylüyorum öyle kolay kolay kesilmiyor, galiba kesilse benim kesilirdi emme konusu değil ama ciddi anksiyetem vardı hatta tedavi gördüm ne çektiğimi bir ben bir allah bilir çok korkardım sütüm kesilecek diye, korkumdan daha çok, daha çok ağlardım.. bu kısır döngünün içinde deneye deneye, öğrene öğrene emzirdik büyüttük. Sıkma canını.

Şu an çok şükür mucizevi bi şekilde sorunum çözülmüş gibi duruyor
İyi kötü az da olsa emiyor
Kesinlikle hemşirenin söylediği taktiklerle çözülmedi ama
Hemşirelerin taktiği mutlaka işe yarıyordur
Ama beni stres edip saatlerce hüngür hüngür ağlamamdan başka işe yaramadı
O yüzden yöntemlerine saygım olsa da bende işe yaramadılar

Evet makine temizleme derdi var maalesef. Birde surekli sagmak zorundasiniz e bebek agliyor bazen cok zor bi surec keske emse sizi de bunlara gerek kalmasa . Sut azalmicak merak etmeyin ama en onemlisi surekli sagmak 2 saatte bi 15 dakika sagmalisiniz sakin dsha az sure sagim yapmayın 10 15 dakika da meme boşalıyor.
Sureyi kacirdiginiz an sutunuz azalmaya baslar unutmayın sakin

Ha ha allah korusun hepimizin yavrularına uzun, huzurlu, mutlu ömürler versin inşallah
Ben eczacıyım meslek hastalığı sanırım azalmasın artsın diye işe yarar ne varsa kullandım ama maalesef sonuçsuz kaldı
Emzirmemek bebekten çok anneyi etkiliyor zaten ilk başta sürekli bir kendini, anneliğini sorgulama hali.
Ama en sonunda anlıyorsunuz ki biz montofon inekler değiliz bazen sütümüz olmayabilir bu bizi daha az anne yapmıyor

İyi geceler sütünüzü artırmak için neler kullandınız veya neler yaptınız önerilerinizi alabilir miyim

On ay boyunca sagarak verdim hem de litre litre sonra sıkıldım artık.. Emmeyen bebek emmiyor naparsaniz yapın kim ne derse desin.

Herkes emzirme danışmanı olmuştur şimdi sana. Aç kalsın mecbur tutar diyenler, benim sütüm bi yerden emerken bi yerden fışkırırdı diyenler, hatta sütün mü acı diyen bile olabilir. Oğlum doğduğu andan itibaren memeyi tutmadı. Emme refleksi çok güçlü bi bebekti ama olmadı. Çok denedim ama olmadı. İlk gün şırıngayla mama verdiler hastanede. Eve çıktık yine şırıngayla ver dediler. İlk geceden şırıngayı öyle bi çekti ki damağına batacak diye korktum biberon zaten almıştım koydum mamayı içirdim. Sezeryan oldum 2 3 gün sütüm çok azdı. Süt yok diye emmiyor dediler, hastane tipi makine kiraladık ağlaya ağlaya sağım yaptım öyle çok yandı ki canım. Süt kanalları açıldı ama yine emziremedim. Sonra zaten bebeğimle inatlaşmak ve onu hırpalamak istemedim. 15 ay bitecek hala sağarak veriyorum sütümü. Sağarak sütün yakında kesilir dedi banada ebeler hemşireler. Sadece moral bozuyorlar başka bişey değil. Sağımda tek önemli olan aksatmadan düzenli sağım yapmak. 7 8 aylık olana kadar gecede mutlaka kalkıp sağım yaptım tek gece bile atlamadım. Dışarı çıksam yine manuelle sağım yaptım. İlk ay 2 saatte 1 sonra 3 saatte 1 sonra 4 saatte 1 derken 15 ay sonunda günde 3 keze kadar düşürdüm. Bu aralıkları bebek emiyormuş gibi baz alıp ona göre sağımı azalttım. Dolapta sütüm olduğu halde bile ne olursa olsun ama bu akşam/bu gece sağım yapmayım demedim. Çok şükür 15 ayı bitirdik. Evet sütüm azalıyor ama artık zaten az içiyor büyüdü. Tamamen kesilene kadar sağıma devam. Çok yorucu, çok zor, çok yıpratıcı.. Ama son damlasına kadar helali hoş olsun..

Biz şimdi ilginç bi şekilde bi göğsü emmeye ikna ettik
Diğer göğsü asla tutmuyor
Emme sıklığına göre her emme zamanı birini emzirip diğerini sağıyorum
Gündüz 2 saatte bi olsa da gece 2 3 saat arasına denk geliyor sağdığım süre
Acaba o fark sütü azaltır mı bilemedim
Belki bi umut ilerleyen zamanlarda diğer göğsü de tutar
7 günde tek göğse ikna edildi sonuçta

Bazı bebekler maalesef tek memeden emmeye bayılıyor. Diğerini reddediyormus okuduğum kadariyla.

Sizin durum daha umut verici. Benimki hiç tutmadı sizinki alışır inşallah. Aktif mi emzirme var sonuçta süt azalmaz hiç endişe etmeyin.

Bu ara biz öyleyiz
Ama sorun çocuk mı ben mi açıyı ayarlayamıyorum ona kesin bi şey diyemiyorum
Tomrisin emzirme notları var. Google a yazın bir okuyun derim. Belki işe yarar.

Ne tatlı doktormus, mis gibi anlatmis ve stres yaratmadan destek olmus, helal olsun ya bayıldım. Bu lazim iste herkese

giggles ben de tam olarak senle aynı şeyleri yaşıyorum ve sanırım aynı gün doğum yaptık. şu an o kadar kötüyüm ki dediğin gibi herkes aynı şeyleri söylüyor ve benim sütüm de çok az senden daha kötü durumdayım. Hemşirelerle de emmedi biberonla veriyorum mecbur mama ya da çok az sağdığım süt oluyor onu vermeye çalışıyorum. Biraz meme ucuna süt dökünce bir iki emer gibi oluyor ama çığlık çığlığa kendini geri atıyor çünkü memede süt yok doğru düzgün ve aç kalınca iyice sinirleniyor o ağlıyor ben ağlıyorum. Emzirme destek sistemini de denedik tutamıyor memeyi gelmedikçe çıldırıyor zaten onu iki üç kişi anca zapt ediyorsun. Ben gün boyu yalnızım emzirmeye çalışıyorum çıldırıyor ağlıyor zar zor p ağlarken mama yapmaya çalışıyorum mamayı yapıp verene kadsr bile çocuk katıla katıla ağlıyor morarıyor resmen. Sonra mamayı verince sakinliyor biraz memeye dökünce bir iki tutmaya çalışıyor ama gelmedikçe yine krize giriyor. Sonra mamayı bitirince yatırıyorum ağlıyor bakacak kimse olmadığı için kucağıma alıyorum ve süt sağmaya vakit olmuyor o kadar çaresiz hissediyorum ki ben de ne yapacağımı şaşırdım. 2 saatte bir sağma durumu da olamıyor bütün hemşire doktorlar aynı sana dediklerini diyorlar

Ben de birebir senle aynı sorunları yaşadım, sadece bunu yazmaya geldim
Ve çocuk büyüdü di mi
Hep yenidoğan kalmadı kolay emziremedin diye

Şimdiii
Biraz daha aklım başıma geldiği için rahatça yazıyorum artık
Emerse emsin emmezse git paşa paşa mamasını hazırla
Hiç ne kendini ne çocuğu strese sokma boşuna
Emin ol tüm çocuklar bi şekilde büyüyor
Bizimkiler de büyüyecek
Ortalama bi uyanma saatleri oluyor yine iyi kötü
Iyi bi termosa sıcak su hazırla çocuk ağlayınca su ısıtma mama ayarlama derdin olmasın
Direkt ihtiyacını görmüş olursun çocuğun

Ayrıca asla biberon verme diyen bi hemşireyle emzirebildiğim için sonrasında sohbet ederken biberon tutması iyi dedi bana ilerisi için
AMa mesleki değil de öyle sohbet gibi bi konuşmaydı
Bence bizimle dalga geçiyorlar
Mesleki olarak öyle söylemeye mecburlar sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…