• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emzirme derdi

Alışınca en kolayı olacak zaten kendi emip doyunca bırakacak. İş alışana kadar
İnanır mısın kimin duası tuttuysa artık bugün öğleden sonra emmeye karar verdi resmen
Ben içimi boşaltayım istemiş herhalde

Yine çok güvenemiyorum her an vazgeçebilir gibi de buna da şükür gerçekten 🧿🤩

giggles giggles burada biberon ver/verme, ben verdim/ben vermedim şeklinde bir yığın farklı görüş olacak ve senin hepten kafan karışacak 😕 hemşire/ danışman konuşmuşsun zaten bence ne diyorlarsa onu yapmaktan vazgeçme. Doktorum ve hemşirem biberon vermememi söyledi mesela bende vermedim, sen bahsettiğim kaşık biberona bir bak lütfen.
Emme konusuna gelince bak kendin söylüyorsun ben yapamıyorum diye alışacaksın zamanla, öğreneceksin hepimiz bu yollardan geçtik canını sıkma hiç.

Bir de hani diyorsun ya stresten sütüm kesilecek diye. Çok samimi söylüyorum öyle kolay kolay kesilmiyor, galiba kesilse benim kesilirdi emme konusu değil ama ciddi anksiyetem vardı hatta tedavi gördüm ne çektiğimi bir ben bir allah bilir çok korkardım sütüm kesilecek diye, korkumdan daha çok, daha çok ağlardım.. bu kısır döngünün içinde deneye deneye, öğrene öğrene emzirdik büyüttük. Sıkma canını.

giggles giggles burada biberon ver/verme, ben verdim/ben vermedim şeklinde bir yığın farklı görüş olacak ve senin hepten kafan karışacak 😕 hemşire/ danışman konuşmuşsun zaten bence ne diyorlarsa onu yapmaktan vazgeçme. Doktorum ve hemşirem biberon vermememi söyledi mesela bende vermedim, sen bahsettiğim kaşık biberona bir bak lütfen.
Emme konusuna gelince bak kendin söylüyorsun ben yapamıyorum diye alışacaksın zamanla, öğreneceksin hepimiz bu yollardan geçtik canını sıkma hiç.

Bir de hani diyorsun ya stresten sütüm kesilecek diye. Çok samimi söylüyorum öyle kolay kolay kesilmiyor, galiba kesilse benim kesilirdi emme konusu değil ama ciddi anksiyetem vardı hatta tedavi gördüm ne çektiğimi bir ben bir allah bilir çok korkardım sütüm kesilecek diye, korkumdan daha çok, daha çok ağlardım.. bu kısır döngünün içinde deneye deneye, öğrene öğrene emzirdik büyüttük. Sıkma canını.
Şu an çok şükür mucizevi bi şekilde sorunum çözülmüş gibi duruyor
İyi kötü az da olsa emiyor
Kesinlikle hemşirenin söylediği taktiklerle çözülmedi ama
Hemşirelerin taktiği mutlaka işe yarıyordur
Ama beni stres edip saatlerce hüngür hüngür ağlamamdan başka işe yaramadı
O yüzden yöntemlerine saygım olsa da bende işe yaramadılar

Mama ve kendimsütünü neyle vermiştin peki o 1 ay boyunca? 👀👀

Bu stoklama fikri de çok mantıklı geldi
Ben hep günü döndürecek şekilde saklıyordum sütümü
Valla aydınlandım
Umarım sağarak süt devamını sağlarık ben de
Hatta daha umarım emmeye döner tamamen çocuk
Daha kolay sonuçta
Açıyorsun içiyor
Temizleme kurutmw derdi yok 😂

Keşle teyzelerin yorumumolsaydı
İçimden sen ne bilirisn ki der geçerdiö
Doktor hemşire deyince direkt sen bilmiyorsun denmiyor
İçinden de denmiyor yani 😂
Ünlü olsaydım kesin basın açıklaması yapardım bu emzirme baskısı konusunda😬
Evet makine temizleme derdi var maalesef. Birde surekli sagmak zorundasiniz e bebek agliyor bazen cok zor bi surec keske emse sizi de bunlara gerek kalmasa . Sut azalmicak merak etmeyin ama en onemlisi surekli sagmak 2 saatte bi 15 dakika sagmalisiniz sakin dsha az sure sagim yapmayın 10 15 dakika da meme boşalıyor.
Sureyi kacirdiginiz an sutunuz azalmaya baslar unutmayın sakin

Ay allah senin iyiliğini versin
Öldü deyince gece gece gerçekten öldü sandım
Valla kendime gelip de ne yazacağımı bilemedim
Allah uzun ömür versin ikinize de sonuç olarak 😬

O kadar takviyeyi niye aldınız sütünüz artsın diye mi devam etsin diye mi?
Emzirmeyi tamamen bırakmadım aslında
Emzirmeyince yaşatılan suçluluk duygusunu bıraktım şu an en azından 😂😂😂
Her tur önce emzirmeyi deniyorum
Emerse üstünü biberonla ekliyorum emmezse ağlaması çok artınca biberon veriyorum

Ben de lansinoh aldım
Ama çok zeki olduğum için bence hızlı akışlı başlığı almışım
Marketten aldığım sıradan biberonla çok daha uzun sürüyor emmesi
Lansinohla 2 dk 😂😂

Yüzüncü kez yazıyorum sanırım
Lohusayken hazır sarhoşlqr gibi yüz kere anlatayım aynu şeyi 😂😂
Doktor mesela sütün besleniyor mama ver dese sevinecek haldeydim dün
Mamaya karşı değilim çünkü
Emzirmeyi başaramıyorsunlu suçluluk yaşatılmasından rahatsızım
Yoksa mantıklı düşününce mamaya sevinecek haldeysem kendi sütümü güle oynaya biberonla vermem gerek
En azından kendi sütüm 😬

Masaj varsa ben de geliyorum 😂
Ha ha allah korusun hepimizin yavrularına uzun, huzurlu, mutlu ömürler versin inşallah🤗
Ben eczacıyım meslek hastalığı sanırım azalmasın artsın diye işe yarar ne varsa kullandım ama maalesef sonuçsuz kaldı😅
Emzirmemek bebekten çok anneyi etkiliyor zaten ilk başta sürekli bir kendini, anneliğini sorgulama hali.
Ama en sonunda anlıyorsunuz ki biz montofon inekler değiliz bazen sütümüz olmayabilir bu bizi daha az anne yapmıyor🧡

İyi geceler sütünüzü artırmak için neler kullandınız veya neler yaptınız önerilerinizi alabilir miyim 🤗

On ay boyunca sagarak verdim hem de litre litre sonra sıkıldım artık.. Emmeyen bebek emmiyor naparsaniz yapın kim ne derse desin.

Tahminimce konu için en uygun yer burası değildir
Ama zaten feci dolmuş durumdayım
İnşallah taşınmadan şurda derdime çare bulabilirim
Sonuçta bu da büyük bi dert lu an benim için 🙄

Konuya gelirsek
5 günlük bebeği olan bir insanım
Gerçi artık ğek insana benzemiyorum 🙄
Doğduğundan beri çocuğu emziremedim
Emzirmeyü başaramıyorum
Göğsümün ucu var , sütüm var
Hepsine çok şükür
Ama bi türlü tutturamıyorum çocuğa
2 gün direndik hemşireyle ebeyle bilmem neyle sadece emsin diye
Çocuk nerdeyse hiç bez değiştirmez oldu
Eve gelince dayanamadım sağarak biberonla vermeye başladım
Ama hiçbi sağlık çalışanı onaylamıyor bu yaptığımı

Ben artık getçekten kafayı yemek üzereyim
Artık her 2 saatte bi karşılıklı ağlıyoruz en az bi saat
Almamak için her şeui yapıyor
Bugün emzirme hemşiresine gittik
Onunla gayet alıyor
Ben tek denerken asla beceremiyorum
Sürekli ağlamaktan yakında sütüm gidecek zaten

Emzirme hemşiresi de ne uç, ne biberon ne emzik hiçbirini kullanma
Sadece sağarsan da sütün bitecek zamanla dedi
Gerçektej delirmek üzereyim
Doktora gittik ona dedim belki acır halime diye
Emzireceksin başka yolu yok dedi sadece

Bi yanım diyor ki sağ sağ ver işte gittiği yere kadar herkesin sütü bitecek diye şart yoktur
Bi yanım emsin diye asla verme biberonla sağıp da diyor
Ama bugün vermedim işte çocuk resmen aç kaldı sabah 8den sınra ki öğünlerde
Zayıflatıp hasta etmek daha mı mantıklı bilmiyorum

O kadar moralim bozuk ki böyle bağırarak ağlamak istiyorum
Ki her emzirme seansında karşılıklı ağlıyoruz

Sağarak emzirmeli güzel hikayeleri olan ınsanlara çok ihtiyacım var şu an
Eline c harfi ver üstten sık alttan bastır tamamını ağzına sok filan diyecek olan varsa hepsini denedim arkadaşlar
Bi amuda kalkmadığım kaldı
Düz beceriksizim yani
O kısım kabul benim açımdan

Herkes emzirme danışmanı olmuştur şimdi sana. Aç kalsın mecbur tutar diyenler, benim sütüm bi yerden emerken bi yerden fışkırırdı diyenler, hatta sütün mü acı diyen bile olabilir. Oğlum doğduğu andan itibaren memeyi tutmadı. Emme refleksi çok güçlü bi bebekti ama olmadı. Çok denedim ama olmadı. İlk gün şırıngayla mama verdiler hastanede. Eve çıktık yine şırıngayla ver dediler. İlk geceden şırıngayı öyle bi çekti ki damağına batacak diye korktum biberon zaten almıştım koydum mamayı içirdim. Sezeryan oldum 2 3 gün sütüm çok azdı. Süt yok diye emmiyor dediler, hastane tipi makine kiraladık ağlaya ağlaya sağım yaptım öyle çok yandı ki canım. Süt kanalları açıldı ama yine emziremedim. Sonra zaten bebeğimle inatlaşmak ve onu hırpalamak istemedim. 15 ay bitecek hala sağarak veriyorum sütümü. Sağarak sütün yakında kesilir dedi banada ebeler hemşireler. Sadece moral bozuyorlar başka bişey değil. Sağımda tek önemli olan aksatmadan düzenli sağım yapmak. 7 8 aylık olana kadar gecede mutlaka kalkıp sağım yaptım tek gece bile atlamadım. Dışarı çıksam yine manuelle sağım yaptım. İlk ay 2 saatte 1 sonra 3 saatte 1 sonra 4 saatte 1 derken 15 ay sonunda günde 3 keze kadar düşürdüm. Bu aralıkları bebek emiyormuş gibi baz alıp ona göre sağımı azalttım. Dolapta sütüm olduğu halde bile ne olursa olsun ama bu akşam/bu gece sağım yapmayım demedim. Çok şükür 15 ayı bitirdik. Evet sütüm azalıyor ama artık zaten az içiyor büyüdü. Tamamen kesilene kadar sağıma devam. Çok yorucu, çok zor, çok yıpratıcı.. Ama son damlasına kadar helali hoş olsun..

Herkes emzirme danışmanı olmuştur şimdi sana. Aç kalsın mecbur tutar diyenler, benim sütüm bi yerden emerken bi yerden fışkırırdı diyenler, hatta sütün mü acı diyen bile olabilir. Oğlum doğduğu andan itibaren memeyi tutmadı. Emme refleksi çok güçlü bi bebekti ama olmadı. Çok denedim ama olmadı. İlk gün şırıngayla mama verdiler hastanede. Eve çıktık yine şırıngayla ver dediler. İlk geceden şırıngayı öyle bi çekti ki damağına batacak diye korktum biberon zaten almıştım koydum mamayı içirdim. Sezeryan oldum 2 3 gün sütüm çok azdı. Süt yok diye emmiyor dediler, hastane tipi makine kiraladık ağlaya ağlaya sağım yaptım öyle çok yandı ki canım. Süt kanalları açıldı ama yine emziremedim. Sonra zaten bebeğimle inatlaşmak ve onu hırpalamak istemedim. 15 ay bitecek hala sağarak veriyorum sütümü. Sağarak sütün yakında kesilir dedi banada ebeler hemşireler. Sadece moral bozuyorlar başka bişey değil. Sağımda tek önemli olan aksatmadan düzenli sağım yapmak. 7 8 aylık olana kadar gecede mutlaka kalkıp sağım yaptım tek gece bile atlamadım. Dışarı çıksam yine manuelle sağım yaptım. İlk ay 2 saatte 1 sonra 3 saatte 1 sonra 4 saatte 1 derken 15 ay sonunda günde 3 keze kadar düşürdüm. Bu aralıkları bebek emiyormuş gibi baz alıp ona göre sağımı azalttım. Dolapta sütüm olduğu halde bile ne olursa olsun ama bu akşam/bu gece sağım yapmayım demedim. Çok şükür 15 ayı bitirdik. Evet sütüm azalıyor ama artık zaten az içiyor büyüdü. Tamamen kesilene kadar sağıma devam. Çok yorucu, çok zor, çok yıpratıcı.. Ama son damlasına kadar helali hoş olsun..
Biz şimdi ilginç bi şekilde bi göğsü emmeye ikna ettik
Diğer göğsü asla tutmuyor
Emme sıklığına göre her emme zamanı birini emzirip diğerini sağıyorum
Gündüz 2 saatte bi olsa da gece 2 3 saat arasına denk geliyor sağdığım süre
Acaba o fark sütü azaltır mı bilemedim
Belki bi umut ilerleyen zamanlarda diğer göğsü de tutar
7 günde tek göğse ikna edildi sonuçta

Bazı bebekler maalesef tek memeden emmeye bayılıyor. Diğerini reddediyormus okuduğum kadariyla.

Sizin durum daha umut verici. Benimki hiç tutmadı sizinki alışır inşallah. Aktif mi emzirme var sonuçta süt azalmaz hiç endişe etmeyin.

Bu ara biz öyleyiz
Ama sorun çocuk mı ben mi açıyı ayarlayamıyorum ona kesin bi şey diyemiyorum 😂
Tomrisin emzirme notları var. Google a yazın bir okuyun derim. Belki işe yarar.

hayırlı olsun canım benım
saglık calısanları pek tabıı kı her zaman normal dogum ve normal emzırmeyı ıster oncelık tanır bana da mutlaka emzır dıye o kadar cok soylemıslerdı kı daha bebegımı kucagıma alır almaz emzırmek ısteyen ben bıle strese gırmıstım tabııkı ıyılıgımıze soyluyorlar ama bu durum senın konunda da goruldugu gıbı baskıya ve strese neden olabılıyor sagmak degıl stres sutu azaltır

sana hıkayemı anlatayım uzun olacak

daha once hıc bebek gormemıs bırı olarak ılk kez kızım dolayısıyla bebek kucagıma aldım. nasıl beslenılır nasıl emzırılır kucakta nasıl tutulur asla bılmıyordum
hastaneden cıktıktan sonra kac saatde bır emzırılır onu bıle bılmıyordum yanımda da esımden baska kımse yoktu o da tecrubesız tabıı

ben acıkınca aglar sanıyorum meger cok acıkınca seker dusermıs uyurmus o da sarılıga donusurmus daha da uyurmus
hemsırelerde mutlaka emzır baskısı yapıyor asla mama bıberon degmesın bebegın agzına alısır ona senı ıstemez dıyorlar korktum

ısrarla emzırmeye calısıyorum ınternetde vıdeolar ızledım nasıl emzırılır :KK70: kadın memesını tutuyor once bebegın agzına degırıyor bebek agzını acıyor o kahverengı halka varya oradan ıtıbaren bebegın agzına sokuyor bebekte guzel guzel curk curk emıyor

bızde asla oyle olmadı sadece ucunu tuttu emıyor sanıyorum ben ne bıleyım daha once emzırmedım kı yenı dogum yapınca sut sarıl sarılda gelmez daha bebek kucuk ya sut de ona gore gelıyor... ben heralde tamam doyuyor dıyorum

bezler dedıgın gıbı az degısmeye basladı baktım rengı sarardı ... bazen aglama krızı bazen uyku nobetı megerse sarılık olmus

doktor dedıkı bebegı en ıyı annesı bılır. sen kendını ve bebegını en ıyı anlarsın tuttumaya alısana kadar arada da sut bezlerını uyarmak ıcın sagman en ıyısı hastanelerde sagma makınası da kıralayabılırsın (hastane tıpı olanlar bebek emmesı gıbı guclu ) ya da ıyı bır makınada alabılırsın hem emzır hem sag bebek ıkısıne de alısmalı hıc bıberon tutmayan bebekde sıkıntılı. hasta olursun yolculuga cıkarsın ters bı yerde olursun ıse gıdersın bıberona da alıssın oyle korkunc bırsey degıl dedı

2 saatde bır yarım saat emzır gunduzlerı memede olsun arada da sagdıklarını gece sen uyu esın bıberonla ısıtıp versın hem uykuda boooll sut olur hem sen dınlenırsın hem bebek ıkısınede alısır dedı

ılk etaplar bazen sut cok olur bazen azalır gıbı gelır bebek ac kalacagına korkma gunde 1 kere mama da verebılırsın dedı

o gunden sonra bızım emzırme ve beslenme-uyku duzenımız olurdu
1 yasından ıtıbaren bu sayede hem uyku duzenı hem beslenme duzenı var mastıt olmustum ben duzgun emzıremedıgım ıcın ...

sana tavsıyem bır doktora gorun doktorum bana emzır bakayım dedı orada emzırdım yanlıs tutuyorsun dedı doktor ogrettı bana (ozel muayaneye gıtmıstım)

sagdıgım ıcın asssla sutum bıtmedı tam aksıne duzgun emzıremedıgım ıcın mastıt oldum ve emzırmelerım sekteye ugradı sagınca uyarılıyor sen sagdıkca arkadan sut gelıyor hatta oyle bır oldu kı bır sure sonra gercekten sutum fıskırmaya basladı kızım bogulacak gıbı oluyordu tazıgı gıtsın dıye onden sagıp gerı kalanı emzırıyordum

sureklı duzensız sagım yapılmamalı habıre emzık gıbı meme verılmemelı 2 saatde bır yarım saat emzırılecek eger bıberonla sutunu vereceksen 3 saatde bır ver dedı doktorum

asla bıberona karsı degıldı ıkısınede alıstır dedı
6 aylıktı (tedavı gormek zorunda kaldıgım ıcın ) emzırmeyı bırakmak zorunda kaldım +ek gıdaya basladık mama devam edıldı bır sure oyle gıttı ondan sonra blw yontemıyle ıdare edıldı . hıc sıkıntı yasamadım

asla korkma uzulme ben ıllakı emecek ıllakı meme olacak dıye cok dıretmıstım hazır sut oh kolay mıs bıberon derdıyle ugrasmayayım dıyordum ama bırazda bebege uyum saglamak zorunda kalıyorsun

bıraz meme bıraz sagmak seklınce gıt emzırmek aynı zamanda bag kurmak bunu unutma :KK66:
Ne tatlı doktormus, mis gibi anlatmis ve stres yaratmadan destek olmus, helal olsun ya bayıldım. Bu lazim iste herkese ❤️❤️

giggles giggles ben de tam olarak senle aynı şeyleri yaşıyorum ve sanırım aynı gün doğum yaptık. şu an o kadar kötüyüm ki dediğin gibi herkes aynı şeyleri söylüyor ve benim sütüm de çok az senden daha kötü durumdayım. Hemşirelerle de emmedi biberonla veriyorum mecbur mama ya da çok az sağdığım süt oluyor onu vermeye çalışıyorum. Biraz meme ucuna süt dökünce bir iki emer gibi oluyor ama çığlık çığlığa kendini geri atıyor çünkü memede süt yok doğru düzgün ve aç kalınca iyice sinirleniyor o ağlıyor ben ağlıyorum. Emzirme destek sistemini de denedik tutamıyor memeyi gelmedikçe çıldırıyor zaten onu iki üç kişi anca zapt ediyorsun. Ben gün boyu yalnızım emzirmeye çalışıyorum çıldırıyor ağlıyor zar zor p ağlarken mama yapmaya çalışıyorum mamayı yapıp verene kadsr bile çocuk katıla katıla ağlıyor morarıyor resmen. Sonra mamayı verince sakinliyor biraz memeye dökünce bir iki tutmaya çalışıyor ama gelmedikçe yine krize giriyor. Sonra mamayı bitirince yatırıyorum ağlıyor bakacak kimse olmadığı için kucağıma alıyorum ve süt sağmaya vakit olmuyor 😔 o kadar çaresiz hissediyorum ki ben de ne yapacağımı şaşırdım. 2 saatte bir sağma durumu da olamıyor bütün hemşire doktorlar aynı sana dediklerini diyorlar😔

Ben de birebir senle aynı sorunları yaşadım, sadece bunu yazmaya geldim 😚😚
Ve çocuk büyüdü di mi
Hep yenidoğan kalmadı kolay emziremedin diye 😂

giggles giggles ben de tam olarak senle aynı şeyleri yaşıyorum ve sanırım aynı gün doğum yaptık. şu an o kadar kötüyüm ki dediğin gibi herkes aynı şeyleri söylüyor ve benim sütüm de çok az senden daha kötü durumdayım. Hemşirelerle de emmedi biberonla veriyorum mecbur mama ya da çok az sağdığım süt oluyor onu vermeye çalışıyorum. Biraz meme ucuna süt dökünce bir iki emer gibi oluyor ama çığlık çığlığa kendini geri atıyor çünkü memede süt yok doğru düzgün ve aç kalınca iyice sinirleniyor o ağlıyor ben ağlıyorum. Emzirme destek sistemini de denedik tutamıyor memeyi gelmedikçe çıldırıyor zaten onu iki üç kişi anca zapt ediyorsun. Ben gün boyu yalnızım emzirmeye çalışıyorum çıldırıyor ağlıyor zar zor p ağlarken mama yapmaya çalışıyorum mamayı yapıp verene kadsr bile çocuk katıla katıla ağlıyor morarıyor resmen. Sonra mamayı verince sakinliyor biraz memeye dökünce bir iki tutmaya çalışıyor ama gelmedikçe yine krize giriyor. Sonra mamayı bitirince yatırıyorum ağlıyor bakacak kimse olmadığı için kucağıma alıyorum ve süt sağmaya vakit olmuyor 😔 o kadar çaresiz hissediyorum ki ben de ne yapacağımı şaşırdım. 2 saatte bir sağma durumu da olamıyor bütün hemşire doktorlar aynı sana dediklerini diyorlar😔
Şimdiii
Biraz daha aklım başıma geldiği için rahatça yazıyorum artık
Emerse emsin emmezse git paşa paşa mamasını hazırla
Hiç ne kendini ne çocuğu strese sokma boşuna
Emin ol tüm çocuklar bi şekilde büyüyor
Bizimkiler de büyüyecek
Ortalama bi uyanma saatleri oluyor yine iyi kötü
Iyi bi termosa sıcak su hazırla çocuk ağlayınca su ısıtma mama ayarlama derdin olmasın
Direkt ihtiyacını görmüş olursun çocuğun

Ayrıca asla biberon verme diyen bi hemşireyle emzirebildiğim için sonrasında sohbet ederken biberon tutması iyi dedi bana ilerisi için
AMa mesleki değil de öyle sohbet gibi bi konuşmaydı
Bence bizimle dalga geçiyorlar 😂
Mesleki olarak öyle söylemeye mecburlar sanırım

Back