Emzirme derdi

Göğüs ucunuz büyük mü?Kızımda sağ gögsümü emiyordu solu ememiyordu.Pes etmeyin bence biberona alışırsa memeyi hiç tutmaz.Biberon 1 aydan önce vermeyin diyorlar. Ben mama takviyeli gitmiştim onu da şırınga ile vermiştim.

Sütünüz bebek emdikçe çoğalır sağınca aynı etki etmez azalır maalesef.

Olsun alışırsın yavaş yavaş. Ben kendimi yalnızken daha rahat hissediyordum bebeğimde ilk kez yalnızken tuttu stresimizden çok etkileniyorlar yanımda biri varken yine tutmazsa memeyi laf söyleyecekler diye çok strese giriyodum geriyodum bebek de gerilip ağlıyordu. Bende sürekli emre meme emmeyi çok seviyor annesini memesini tutacak süt içecek büyüyecek felan diye olumlalarda buluyordum şarkı söylüyordum

Olacak merak etme çok erken daha 6 gün olmuş sakin silikon başlık yada başka bisey kullanma birbirinize alışana kadar yardim etsin kim varsa kiminle ayakta gezerek emzirmeyi ve ya tamamen soyunup temas ederek emzirmeyi denemissindir sağıp vermen gerekse bile biberonla değil şırınga yada kaşıkla vermelisin sütun varken yardımla çocuk memeyi tutuyorken meme ucu sıkıntın yokken mama verirsen bu üzücü olur
Şu an en zor en anlayış beklemek hakkın olan bir dönemdesin doğum yaptın gücün az dinlenme ve ilgi ihtiyacın varken bunları yaşamak çok zor ama anne oldun işte artık. Çok yakında bi terapiye dönüşecek emzirme anları biraz sabır ve gayret

Ilk günler süt üretimi hormonaldir fışkırır emmese de göğüslerin süt taş gibi dolar önünü alamazsın ama kısa süre sonra çocuk ne kadar emerse o kadar üretilir sağmak aynı etkiyi vermez

Ayy dogurdun mu:)Gözün aydın Allah analı babalı büyütsün.
Benim sütüm 5.gün gelmisti mama destekli gittik zaten.13 ay sagdım verdim.
Emzirme danısmanlarından yardım alabilirsin,yada hastanede hemsirelerden.

Olsun sen kendini yine de üzme bebekler değişik varlıklar. Kendi keyiflerince her şey. İnşallah sen yorulma yığılma kaygılanma bir şekilde emer.
Genel bir emme sorunu varsa dil ve dudak bağına bir bakabilirsiniz

Sutude mamayida biberonla verdim. Hastanede hemşireler siringa veya cay kaşığı kullanın dediler ama önceden eltimin doğumunda tecrube etmiştim ne şırınga nede kasikla Çocuğun ne yediği anlaşılmıyor.

Aslında emme refleksi var
Dediğim gibi hemşireyle filan emebiliyor
Biberondan da uğraşarak emiyor
Ben beceremediğim için pek ememiyor büyük ihtimalle
Her tur her şeyi deniyorum işte olsun diye
Hiç olmazsa mecburen biberon veriyorum
Bakalım 4. Ayda 6. Ayda alıştıranlar varmış

Büyük değil de göğsüm büyük ama ucu ince ve kısa
O yüzden keyfince ağzına dolu dolu alamıyor ağzına
Sonra sinir basıyor

Sütünüz bebek emdikçe çoğalır sağınca aynı etki etmez azalır maalesef.
Buradaki yorumlarda gördüğüm azalan da olmuş düzeni devam ettiren de olmuş sanırım
Benim payıma hangisi düşecek göreceğiz

Bana kimse laf etmiyor aslında
O konuda haklarını yiyemem
Uzman birini görüşğnce çok kınıyorlar
Ondan buhran yaşadım dün
Dünden itibaren emersen em emmezsen biberon veririz diyorum
Az dk da olsa emiyor
En azından ağlama krizlerine girmiyor çocuk
Daha keyifli

Mama vermiyorum aslında
Kendi sütümü veriyorum biberonla
Şırıngayla verirken yarısı dışarı akıyor
Süte yazık oluyor
Sıkıntı benim becerememem işte
Ben becersem belki çocuk da emecek
Bir şekilde birbirimize alışacağız sanırım
Ilk günler süt üretimi hormonaldir fışkırır emmese de göğüslerin süt taş gibi dolar önünü alamazsın ama kısa süre sonra çocuk ne kadar emerse o kadar üretilir sağmak aynı etkiyi vermez
Burada yorumlarda sağarak devam ettirebilenler varmış
Ben de sonsuza kadar sağmak istemiyorum zaten
Ama sağmakmzorunda kalırsam da suçluluk hissettirilmek istemiyorum

Doğurdum doğurdum çok şükür
Şimdi anamdan emdiğim süt benim burnumdan geliyor
Benim sğt gelmesinde sorun olmadı
Geliyor en baştan beri sezaryen olmasına rağmen
Sadece emziremşyorum
Sağarsam azalacak deniyor diye çok üzülüyorum
Hastaneye gidince beni bu konuda strese sokuyorlar sanki sağarak vermek daha kolaymış gibi
Hastanede veya hemşireyle emiyor zaten
Ben beceremediğim için ememiyor

Benle emmiyor ya
Hemşireyke emiyor
Yüz kere emzirme hemşiresine gittik
Orda gösteriyor hem emiyor hem ben bazen tutturabiliyorum
Eve gelince stresten elim ayağıma dolaşıyor galiba
Ne kadar süre emzşrebildiniz sağarak peki?

Hem sağdım biberonla verdim hem emzirmeye çabaladım hem mama verdim. 16 aylık oldu hala emiyor kızım.
Bebek uyanıksa her zaman memeyi ver ağzına zamanla alışıyorlar çeneleri kuvvetleniyor. Yorulana kadar emsin.
Bebek uyuyorsa saatte bir sağ. Memeden yorulunca sağdığın sütü verirsin.
Sen de bebek uyurken güzel uyu dinlen. Ev işi, başka işi unut bir süreliğine. Sakin ve sabırlı ol.
İlk 2 ay çokk zorlandım ama alıştı ve geçti o günler. Siz de bebeğinle alışır bir yol bulursunuz inşallah.

Ben de çok baskı yaptıklarını düşünüyorum. Yeni annenin stresi kendine yetiyor. Doktoru, hemşiresi, kaynanası,yoldan geçen adamı emiyor mu emiyor mu, emzir onu, sakın biberon verme diyorlar.

Ayrıca yavaş akışlı biberon ucu kullanmanı tavsiye ederim. Meme dokusuna yakın doku şekilde olanları var.

İnşallah bizimki de emecek
En azından ben çabalamayı bırakmayacağım
Sadece inatlaşarak ağlatmak istemiyorum daha fazla
Yeter ki beslenmesi devam etsin

Ben de gün içinde olabildiğince dinleniyorum
Birer saat de olsa uyumaya çalışıyorum
Zaten gece uykumu da sağma işi bozuyor en çok
Yoksa emzirmek en kolayı
Emziriyorsun kapa yat sonra
Ben de çok baskı yaptıklarını düşünüyorum. Yeni annenin stresi kendine yetiyor. Doktoru, hemşiresi, kaynanası,yoldan geçen adamı emiyor mu emiyor mu, emzir onu, sakın biberon verme diyorlar.
Çevremin hakkını yiyemem
Tek laf eden olmadı
Ama doktor ve hemşireler beni bunalıma soktu
Biberon verme emzik verme göğüs ucu veröe diye diye
Ayrıca yavaş akışlı biberon ucu kullanmanı tavsiye ederim. Meme dokusuna yakın doku şekilde olanları var.
Kullanıyorum onu
farklı farklı ni sürü şey kullanıyorum
Sanırım o yüzden birine bağlanma fırsatı yakalayamadı

Alışınca en kolayı olacak zaten kendi emip doyunca bırakacak. İş alışana kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…