• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emzirme derdi

Ve çocuk büyüdü di mi
Hep yenidoğan kalmadı kolay emziremedin diye 😂

Şimdiii
Biraz daha aklım başıma geldiği için rahatça yazıyorum artık
Emerse emsin emmezse git paşa paşa mamasını hazırla
Hiç ne kendini ne çocuğu strese sokma boşuna
Emin ol tüm çocuklar bi şekilde büyüyor
Bizimkiler de büyüyecek
Ortalama bi uyanma saatleri oluyor yine iyi kötü
Iyi bi termosa sıcak su hazırla çocuk ağlayınca su ısıtma mama ayarlama derdin olmasın
Direkt ihtiyacını görmüş olursun çocuğun

Ayrıca asla biberon verme diyen bi hemşireyle emzirebildiğim için sonrasında sohbet ederken biberon tutması iyi dedi bana ilerisi için
AMa mesleki değil de öyle sohbet gibi bi konuşmaydı
Bence bizimle dalga geçiyorlar 😂
Mesleki olarak öyle söylemeye mecburlar sanırım
Öyle strese giriyorum ki gözüm hep saatte beslenme saati gelecek yine ne savaşlar yaşayacağız kim bilir diye. Benimki asla tutmuyor memeyi ve ben en son biberondan biraz akıtıp zorla tutturmaya çalışıyordum ama 1 2 saniye tutup çığlık çığlığa atıyor kendini geri ve süt gelmiyor bence ondan ama hemşire çocuklar süt gelmese de tutar bibrrona alıştığı için öyle yapıyor diyorlar 😔 senin yine tutuyormuş ve sütün var en azından ben iki memedrn anca 15 20 cC falan çıkarıyorum. Dediğin gibi emmezse emmesin mama vereyim desem daha rahatlayacağım muhtemelen. Yani emme konusu anneyle bebeğin bağlanması sıcsk bir bağ kurması için de önemli ama bizim durumda bence bu bağı iyice zedeliyor diye düşünüyorum. Sizin şu an nasıl gidiyor emiyor mu nasıl alışıyor mu? Ben bir de emzirme danışmanı ile görüştüm yarın gelecek bakalım şimdi bize biberonu bıraktırıp parmakla beslenmeyi önerdi dün akşamdan beri onu deniyoruz ama aşırı vakit alıyor bence temizliği falan. Bir de ben sağmaya vakit bulamıyorum iki saatte bir siz nasıl yetişiyorsunuz? Doğru düzgün yrmek yiyip wcye duşa bile giremiyorum. 24 saat tamamen beslenme odaklı geçiyor. Acıkıyor mama ve sağdığım süt varsa onu veriyorum. 1 saate yakın sürüyor sonra göbeğinde bir sorun var o bakımını yapıyorum altını açıyorum 15 20 dk geçiyor. Sakinleştirip yatırıp süt sağmam g rrkiyor ama yatıncs durmuyor. İki meme 15er dk sağ diyorlar ama o ağlıyorsa ben hiç sağmaya geçrmiyorum ve bir sonraki yemek saati gelmiş oluyor. Ne uyku ne beslenme hiçbir şeyime yetişemiyorum şu anda. Süt sağma olmasa amaan mama vereyim işte desem o aralarda başka iş yapwr veya uyur dinlenirim 😔 çok zor gerçekten birilerinin geçecek demesine ihtiyacım var ama diyenlere de kızıyorum😬 Allah yardımcımız olsun hepimizin inşallah 🙏

Öyle strese giriyorum ki gözüm hep saatte beslenme saati gelecek yine ne savaşlar yaşayacağız kim bilir diye.
Emin ol stresini en iyi ben anlarım
Gerçek anlamda saçımı yolmaktam bahsediyorum ki düzgün bi insandım normalde 😂😂
Benimki asla tutmuyor memeyi ve ben en son biberondan biraz akıtıp zorla tutturmaya çalışıyordum ama 1 2 saniye tutup çığlık çığlığa atıyor kendini geri ve süt gelmiyor bence ondan ama hemşire çocuklar süt gelmese de tutar bibrrona alıştığı için öyle yapıyor diyorlar 😔
Ben hep önce biraz denedim
Çok ağlarsa biberondan sağılıp ısıtılmış süt verdim
Ağlaması çok artınca bıraktım denemeyi yani
Biberona alışma işi de tamamen yalan
Ben şu an lansinoh biberon kullanıyorum hiç geçiş sorunu yaşamadı korkutulan gibi
senin yine tutuyormuş ve sütün var en azından ben iki memedrn anca 15 20 cC falan çıkarıyorum. Dediğin gibi emmezse emmesin mama vereyim desem daha rahatlayacağım muhtemelen.
Ay emin ol sütün olsa da ayrı dert ediyorsun
Süt var neden içmiyor diye
Ben de vi ara olmasa rahatlarım diyordum
Çünkü yok olacaktı adı ve mama serbest olacaktı
Ama yeni doğum yapınca insan rahatlamamak için ni şey buluyor bence hep 😬😬
Yani emme konusu anneyle bebeğin bağlanması sıcsk bir bağ kurması için de önemli ama bizim durumda bence bu bağı iyice zedeliyor diye düşünüyorum.
Valla ben o savaştığımız dönemde nerdeyse çocuktan soğumuştum bırak sıcak bağ kurmayı
Emsin diye zorlamayı bırakıp beslemeye önem verdiğimde kurduk bence bağı asıl
Sizin şu an nasıl gidiyor emiyor mu nasıl alışıyor mu?
Bizim hala inişli çıkışlı
Çoğunluk emiyor çok şükür
Ama arada bi delilik geliyor sadece biberondan alıyor bi tur
Sonra yine emiyor ama
Biberona alışmadı dedikleri gibi yani
İki meme 15er dk sağ diyorlar ama o ağlıyorsa ben hiç sağmaya geçrmiyorum ve bir sonraki yemek saati gelmiş oluyor. Ne uyku ne beslenme hiçbir şeyime yetişemiyorum şu anda. Süt sağma olmasa amaan mama vereyim işte desem o aralarda başka iş yapwr veya uyur dinlenirim 😔
Ay onu yapma işte
Yanında kimse yok mu
Sağılmışı onlar verirken sen kendini sağ mutlaka
O akış devam etsin sütün artana kadar
Bi de damla kullan artana kadar
Artınca zaten sanırım kendü kendine bi düzene giriyor
Bi de çene kasları kuvvetlensin diye emzik veriyorum arada
Ona da alışsın diyr 😂😂
çok zor gerçekten birilerinin geçecek demesine ihtiyacım var ama diyenlere de kızıyorum😬 Allah yardımcımız olsun hepimizin inşallah 🙏
Emzirsen de emzirmesen de çocuk büyüyor merak etme
His olarak kabullenmek özellikle çevreden kaynaklı olarak çok zor
Haklısın
Ama önemli olan emmesi değil bence beslenmesi

Ve çocuk büyüdü di mi
Hep yenidoğan kalmadı kolay emziremedin diye 😂

Şimdiii
Biraz daha aklım başıma geldiği için rahatça yazıyorum artık
Emerse emsin emmezse git paşa paşa mamasını hazırla
Hiç ne kendini ne çocuğu strese sokma boşuna
Emin ol tüm çocuklar bi şekilde büyüyor
Bizimkiler de büyüyecek
Ortalama bi uyanma saatleri oluyor yine iyi kötü
Iyi bi termosa sıcak su hazırla çocuk ağlayınca su ısıtma mama ayarlama derdin olmasın
Direkt ihtiyacını görmüş olursun çocuğun

Ayrıca asla biberon verme diyen bi hemşireyle emzirebildiğim için sonrasında sohbet ederken biberon tutması iyi dedi bana ilerisi için
AMa mesleki değil de öyle sohbet gibi bi konuşmaydı
Bence bizimle dalga geçiyorlar 😂
Mesleki olarak öyle söylemeye mecburlar sanırım
Sorma, bi kere emzirme danismanina gittik, biberonu kes, mamayi kes demesin mi. Ben de salak gibi eve gittigim gibi kesmeye kalktm cocuk agladi ben agladim migren tuttu hadi bakalım 😬😬 daha cok stres. Smdi 44 günlük oldu, yavas yavas emmeye de başladı. Ama hala sut meme mama biberon karisik gidiyoruz. Inanir misin büyüdü de maasallah 🤣🤣

Sorma, bi kere emzirme danismanina gittik, biberonu kes, mamayi kes demesin mi. Ben de salak gibi eve gittigim gibi kesmeye kalktm cocuk agladi ben agladim migren tuttu hadi bakalım 😬😬 daha cok stres. Smdi 44 günlük oldu, yavas yavas emmeye de başladı. Ama hala sut meme mama biberon karisik gidiyoruz. Inanir misin büyüdü de maasallah 🤣🤣
Ağızlarında otomatik var bence böyle nasılsın diyorsun biberonu mamayı kes diyorlar
Öyle 😂

İlk hafta ben de öyleydim işte
Emzirme saatlerinde oturup ağlıyorduk karşılıklı
Ama çocuk 1 birim ağlıyorsa ben 3 katı ağlıyordum 😂
Sonra kurt kadın moduna geçtim ve kafana göre takıldım çocuk kurtuldu resmen 😂
Bizimki de bi hafta olunca filan az az da olsa emmeye başladı çok şükür

Ağızlarında otomatik var bence böyle nasılsın diyorsun biberonu mamayı kes diyorlar
Öyle 😂

İlk hafta ben de öyleydim işte
Emzirme saatlerinde oturup ağlıyorduk karşılıklı
Ama çocuk 1 birim ağlıyorsa ben 3 katı ağlıyordum 😂
Sonra kurt kadın moduna geçtim ve kafana göre takıldım çocuk kurtuldu resmen 😂
Bizimki de bi hafta olunca filan az az da olsa emmeye başladı çok şükür
Of evet yaaa, hemşire arkadasim da ya oyle bsy yok onlar emzirmekten vazgecersen diye oyle soylyorlar senin uğraşacağıni bilmedikleri için, emer guven bana, biberon vermicen de napcan dedi. O da cok rahatlatti beni sag olsun. Smdi kafamiz cok rahat yoksa sinir stres gerginlik mahvolmustum 😬 bizimkiler de böyle iste napalim 😑

Of evet yaaa, hemşire arkadasim da ya oyle bsy yok onlar emzirmekten vazgecersen diye oyle soylyorlar senin uğraşacağıni bilmedikleri için, emer guven bana, biberon vermicen de napcan dedi. O da cok rahatlatti beni sag olsun. Smdi kafamiz cok rahat yoksa sinir stres gerginlik mahvolmustum 😬 bizimkiler de böyle iste napalim 😑
Benim hemşire arkadaşımsa beni dövecekti biberonla verdik diye
İşte arkadaş var arkadaş var 🙄🙄🙄🙄

Ya ayrıca emzirmek gerçekten en kolayı
İnsan niye onu bırakıp zor olan mama veya sağmayı tercih etsin ki 🤦‍♀️

Benim hemşire arkadaşımsa beni dövecekti biberonla verdik diye
İşte arkadaş var arkadaş var 🙄🙄🙄🙄

Ya ayrıca emzirmek gerçekten en kolayı
İnsan niye onu bırakıp zor olan mama veya sağmayı tercih etsin ki 🤦‍♀️
Ne bileyim anlamiyorum ki, hepsi bir olmus daha cok psikoloji bozuyorlar destek olacaklarina 😑😑😑.. yeni dogum yapmış bir anne zaten allak bullak, her sey tadini cikaracak hale gelmektense allak bullak olyor..

Emin ol stresini en iyi ben anlarım
Gerçek anlamda saçımı yolmaktam bahsediyorum ki düzgün bi insandım normalde 😂😂
Ben hep önce biraz denedim
Çok ağlarsa biberondan sağılıp ısıtılmış süt verdim
Ağlaması çok artınca bıraktım denemeyi yani
Biberona alışma işi de tamamen yalan
Ben şu an lansinoh biberon kullanıyorum hiç geçiş sorunu yaşamadı korkutulan gibi
Ay emin ol sütün olsa da ayrı dert ediyorsun
Süt var neden içmiyor diye
Ben de vi ara olmasa rahatlarım diyordum
Çünkü yok olacaktı adı ve mama serbest olacaktı
Ama yeni doğum yapınca insan rahatlamamak için ni şey buluyor bence hep 😬😬
Valla ben o savaştığımız dönemde nerdeyse çocuktan soğumuştum bırak sıcak bağ kurmayı
Emsin diye zorlamayı bırakıp beslemeye önem verdiğimde kurduk bence bağı asıl
Bizim hala inişli çıkışlı
Çoğunluk emiyor çok şükür
Ama arada bi delilik geliyor sadece biberondan alıyor bi tur
Sonra yine emiyor ama
Biberona alışmadı dedikleri gibi yani
Ay onu yapma işte
Yanında kimse yok mu
Sağılmışı onlar verirken sen kendini sağ mutlaka
O akış devam etsin sütün artana kadar
Bi de damla kullan artana kadar
Artınca zaten sanırım kendü kendine bi düzene giriyor
Bi de çene kasları kuvvetlensin diye emzik veriyorum arada
Ona da alışsın diyr 😂😂
Emzirsen de emzirmesen de çocuk büyüyor merak etme
His olarak kabullenmek özellikle çevreden kaynaklı olarak çok zor
Haklısın
Ama önemli olan emmesi değil bence beslenmesi
Ah ah sorma gerçekten senin yazdıklarını okuyunca ben de aynı şeyleri hissettim gerçekten çok zor bir psikoloji. Herkes ezberlemiş gibi aynı şeyleri söyleyip duruyor biberon verme memede tut diye diye...
Ben denerken de çıldırıyor hiç tutamıyorum nerdeyse. Ama en çok neyle tutturabildim biliyor musun? Biberonla birkaç fırt çektikten sonra azcık sakinleşince memeye biraz döküyorum öyle bir iki saniye tutuyor memeyi o kadar sadece. Benim biberon de Philips avent yenidoğan yani bence benimki de emme refleksini azaltacağına güçlendiriyor öyle hissediyorum şırınga veya kaşıkla vermeye çalışınca aktı gitti hep en baştaki en sağlıklı sütüm 😔
Doğru diyorsun olup da emmemesi ayrı dert gerçekten. Sütüm gelmedikçe ben de kendimi suçluyorum o da stresten iyice gidiyor herhalde gelecek süt de. İlk günler neyse azdı falan ama şu an hala çok az geliyor anlamıyorum 😔 benim de kafamda hep "süt gelse emecek" düşüncesi var gelirse hayal kırıklığı yaşamam inşallah. Ben on onbeş ccyi çok zor çıkarıyorum memeden ve o da yetersiz zaten şu an büyüdüğü için midesi. E bebiş o kadar emmeden pes ediyor zaten ona hiç süt gidemiyor. Allah'ım sonumuzu hayır etsin inşallah.
Akşam ve gece annem ve eşim oluyor ama gündüz genelde yalnızım çünkü annemin ciddi hastalıkları var normalde ben ona bakardım sağlık sorunlarından ötürü. Akşamdan önce kalkamıyor ve biraz yorulursa hastalıkları tetikleniyor. O hastalanırsa yine ona bakacak olan biziz o nedenle onu da çok yormak istemiyorum normal bir tempo bile onun için fazla ağır. Çok şükür bugün baya yardımcı oldu sağolsun daha rahat sağım yaptım. Artana kadar damla kullan dediğin ne damlası? Bugün hep başkaları besledi akşam ben hep sağdım ama artmıyor hala miktar 😔

Biberon karşıtı sağlık camiası emziğin e'sini söyletmez zaten bize😂 ben de bazen diyorum vereyim diye ama korkuyorum sakinleşmeyince çok fena en azından mama hazır olana kadar kudurtmaz çocuğu nefessiz bırakıp

Tahminimce konu için en uygun yer burası değildir
Ama zaten feci dolmuş durumdayım
İnşallah taşınmadan şurda derdime çare bulabilirim
Sonuçta bu da büyük bi dert lu an benim için 🙄

Konuya gelirsek
5 günlük bebeği olan bir insanım
Gerçi artık ğek insana benzemiyorum 🙄
Doğduğundan beri çocuğu emziremedim
Emzirmeyü başaramıyorum
Göğsümün ucu var , sütüm var
Hepsine çok şükür
Ama bi türlü tutturamıyorum çocuğa
2 gün direndik hemşireyle ebeyle bilmem neyle sadece emsin diye
Çocuk nerdeyse hiç bez değiştirmez oldu
Eve gelince dayanamadım sağarak biberonla vermeye başladım
Ama hiçbi sağlık çalışanı onaylamıyor bu yaptığımı

Ben artık getçekten kafayı yemek üzereyim
Artık her 2 saatte bi karşılıklı ağlıyoruz en az bi saat
Almamak için her şeui yapıyor
Bugün emzirme hemşiresine gittik
Onunla gayet alıyor
Ben tek denerken asla beceremiyorum
Sürekli ağlamaktan yakında sütüm gidecek zaten

Emzirme hemşiresi de ne uç, ne biberon ne emzik hiçbirini kullanma
Sadece sağarsan da sütün bitecek zamanla dedi
Gerçektej delirmek üzereyim
Doktora gittik ona dedim belki acır halime diye
Emzireceksin başka yolu yok dedi sadece

Bi yanım diyor ki sağ sağ ver işte gittiği yere kadar herkesin sütü bitecek diye şart yoktur
Bi yanım emsin diye asla verme biberonla sağıp da diyor
Ama bugün vermedim işte çocuk resmen aç kaldı sabah 8den sınra ki öğünlerde
Zayıflatıp hasta etmek daha mı mantıklı bilmiyorum

O kadar moralim bozuk ki böyle bağırarak ağlamak istiyorum
Ki her emzirme seansında karşılıklı ağlıyoruz

Sağarak emzirmeli güzel hikayeleri olan ınsanlara çok ihtiyacım var şu an
Eline c harfi ver üstten sık alttan bastır tamamını ağzına sok filan diyecek olan varsa hepsini denedim arkadaşlar
Bi amuda kalkmadığım kaldı
Düz beceriksizim yani
O kısım kabul benim açımdan
Emzirme hemşiresiyle gayet güzel alıyorsa ve sen eve gidinxe olmuyorsa tuttuş, pozisynun sana daha iyi anlatması, gerekiyorr gibi geldi bana. Bend eilk başlarda turruramıyordum, bebeğime zamanla düzeldi. Sonuöta iljez anne olduk nasıl, emzirilir bilmiyoruz ve cidden öğreten iyi öğretmeli, sanki

Biz şimdi ilginç bi şekilde bi göğsü emmeye ikna ettik
Diğer göğsü asla tutmuyor
Emme sıklığına göre her emme zamanı birini emzirip diğerini sağıyorum
Gündüz 2 saatte bi olsa da gece 2 3 saat arasına denk geliyor sağdığım süre
Acaba o fark sütü azaltır mı bilemedim
Belki bi umut ilerleyen zamanlarda diğer göğsü de tutar
7 günde tek göğse ikna edildi sonuçta
Merhabalar diğer memeyi emmeye başladı mı. Benim oğlum da emmiyordu birini onu koltuk altı tutuş diye pozisyon var sadece öyle emzirebiliyordum. Siz de deneyebilirsiniz. Şuan 2 yaşında o memede süt bitmiş onu verme diyo şimdi de ama küçükken bu pozisyonda emiyordu

Emzirme hemşiresiyle gayet güzel alıyorsa ve sen eve gidinxe olmuyorsa tuttuş, pozisynun sana daha iyi anlatması, gerekiyorr gibi geldi bana. Bend eilk başlarda turruramıyordum, bebeğime zamanla düzeldi. Sonuöta iljez anne olduk nasıl, emzirilir bilmiyoruz ve cidden öğreten iyi öğretmeli, sanki
Bence çocukta da bende de sorun vardı
Ben tutamıyordun o ememiyordu kolayca
Şimdi göğsümü tutmasam bile emiyor çünkü kendi yolunu bulup
O hemşire de kendimi suçlu hissettirmek dışında pek işe yaramadı doğrusu 😒
Merhabalar diğer memeyi emmeye başladı mı. Benim oğlum da emmiyordu birini onu koltuk altı tutuş diye pozisyon var sadece öyle emzirebiliyordum. Siz de deneyebilirsiniz. Şuan 2 yaşında o memede süt bitmiş onu verme diyo şimdi de ama küçükken bu pozisyonda emiyordu
Çok şükür şu an ikisini de emiyor hatta emmediği göğsü daha uzun emiyor şu an
Galiba hasret gideriyor 😂

İyi iyi çok sevindim. 2 yıl sonra da ben gibi nasıl biraktiracagim diye düşünürsün,🤣🤣

Çok çabuk geçiyor hiç merak etme ne ara bu kadar büyüdü diyorsun hatta ama derdi hiç bitmiyo sadece değişiyor
Gece uyuyacak mı en azından 30undan veya 40ından sonra?
Çünkü şu an hiiiiç uyumuyor
Abartmadan hiç ama
Maksimum 2 saat toplamda
Hem uykudan ölüyor hem asla uyumuyor

Maşaallah, suphanallah

Gece uyuyacak mı en azından 30undan veya 40ından sonra?
Çünkü şu an hiiiiç uyumuyor
Abartmadan hiç ama
Maksimum 2 saat toplamda
Hem uykudan ölüyor hem asla uyumuyor
Üzgünüm bu konuda hiç fikrim yok arkadasimin kızı da öyleymiş 2 aylık ama hala uyumuyo diyo bize geldiler gerçekten uyumuyo çocuk 5 dj uyuduguyla 1 saat ayakta. Allah sabır versin kolaylık versin uykusuzluk daha kötü

Üzgünüm bu konuda hiç fikrim yok arkadasimin kızı da öyleymiş 2 aylık ama hala uyumuyo diyo bize geldiler gerçekten uyumuyo çocuk 5 dj uyuduguyla 1 saat ayakta. Allah sabır versin kolaylık versin uykusuzluk daha kötü
Hepsi birbirinden kötü
Üstelik git gide daha kötüsü geliyor 😂😂

Bizimki de asla uyumuyor
Yarım saat hadi taş çatlasın 1 saat uyuyor
Sonrası hep çığlık kıyamet 🤦‍♀️

Aynı sebepten mi bilmiyorum ama benim oğlımda ilk ay tene kadar memede dalardı yatapa koyar kıymaz ağlardı. Meğer sütüm olmadığı için doymadığındamış. Mama ve meme beraber götürünce düzeldi.

Ne bileyim anlamiyorum ki, hepsi bir olmus daha cok psikoloji bozuyorlar destek olacaklarina 😑😑😑.. yeni dogum yapmış bir anne zaten allak bullak, her sey tadini cikaracak hale gelmektense allak bullak olyor..
Aynen öyle. Çok doğru

Back