Emzirme acıları acil:(

32 gün oldu benim. Hala meme ucu yarasıyla uğraşıyorum. Her seferinde acıyor. Garmastan da, lansinoh da kullanıyorum. Yok fayda etmiyor. Ebe ayva çekirdeğini jel haline getir sür, kremleri bırak dedi. Onu da denedim. Fena değildi ama hiçbiri tam olarak geçirmedi. Çok sık emdiği için tabi. Dinlenirse memeler biraz rahatlıyor. Ben artık gümüş kapak kullanamıyorum, uçlara değen her şey acıtıyor. Göğüs kalkanı kullanıyorum.
Çarşamba doktor randevum var. Doktora soracağım ne yapabilirim diye.

Kahverengi bölgenin tamamını alsa bile bir süre sonra sadece ucunu çekiştiriyor ya da damağıyla bastırıyor. Her çekişinde diken batıyor sanki memelerime. Doğru tutuşu sağladıktan sonra arkadan kafasını sabit tutmaya çalışın. O bozacaktır duruşunu, izin vermeyin. Emzirme danışmanı öyle gösterdi. Tüm vücudunu size doğru döndürün. Sadece kafası size dönük olmasın. Önden de memeyi işaret ve baş parmağınızla pozisyon verip tutturun. Meme çok sertse de ucunu alıyor. İyi tutamıyor o zaman. O sertliği de giderebilirseniz emzirmeden önce.

Uçlar çok acıyınca silikon uçla emzirdim. Hataydı, daha çok uca yönelmesine sebep oldu. 2 günde meme reddi yaptı. Geri döndürmek de 3-4 günümü aldı. Sakın silikon uca gitmeyin benim gibi.

Sezaryen dikişlerim yataktan kalkarken zorladı. Emzirirken ağrılar girdi sık sık karın bölgeme. O da emzirirken rahim kasıldığından. Tam hatırlamıyorum ama sanırım 1 hafta sonra daha iyiydi her şey.

Sağlıkla büyütün inşallah.

Yaralı meme ucuna zarar verir mi acaba?

Aynı acıları yaşadım. Göğsüm acıya acıya yarıklar oldu. Emzirirken ağlıyordum dayanılacak gibi değildi. lansinoh krem denedim sütümü sürdüm yok fayda etmedi. Ebelere laktasyon uzmanlarına pediatrilere her zaman sordum hepsi emmeye alıştığında geçer deyip durdular ama yok geçecek gibi değildi. Sonra silikon meme başını biri bana önerdi o oldu. Onu kullanıyorum hala. Yaralarım düzeldi. Bebeğim üç aylık. Bazen karakteri tutuyor son 1 2 haftadır silikonu almıyor bazen. Normal olarak veriyorum acı azaldı. Ağzına iyi vermeye çalışıyorum memeyi. Bebeklerin ağzı küçük çokta ağzına alamıyor hepsini ama bir onla bir onsuz emziriyorum şükür rahatım.
Yarıklara antibiyotikli krem sürebilirsiniz demişti ebe ama onu çokta kullanmadım 2 kere sürdüm. Sonrasında iyice yıkamak temizlemek lazım çok yorucu ve ay kaldı mı acaba diye endişeniyordum

Silikon meme ucu bebekten bebeğe değişiyor bence denemeli.
Onca krem kalkan gümüş kapak fayda etmedi bana. Meme ucunu bebeğim aldı ne meme reddetti ne de meme ucunu vermeyince normal emmeyi bıraktı. Şükür gayet iyi devam ediyoruz.

Silikon ucu 2 gün verdim. Ağzı çok küçük, çekiş gücü az. Zaten uç da kocaman geliyor. Sadece ucu alıyor. Az süt geliyor normal memeden geldiği gibi değil tabi. Çok daha uzun emzirdim mecburen. Uçlar silikon ucun içinde büyüdükçe büyüdü.
Başka silikon uç da vardı, onu da kabul etmedi. Sadece o ucu istedi. Hem memeyi hem diğer uçları kabul etmedi. Ben olsam riske girmem. Acı yine var ve 2 saat uyursa bebek, meme dinleniyor. Daha iyi oluyor. Ucun kesinlikle faydalı olmadığını düşünüyorum. En azından bana öyle oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…