Emzirme acıları acil:(

gnctrk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2023
1.843
5.583
Biliyorum belki yeri burası değil ama benim için şu an aşırı büyük bir dert. Acil fikir almam gerek Doğum yapalı 5 gün oldu ve ben emzirirken çok acı çekiyorum. Lansinoh kullandım ve gümüş kapak kullanıyorum ama olmuyor olmuyor. Ölüyorum emzirirken. Büyük yara yok ama emzirmeye başlayınca çok canım yanıyor. Ay lütfen biri fikir versin

İlk zamanlar benimde öyle olmuştu malesef kendi kendine geçiyor bence krem,kapak falan hikaye. Ben daha ilk emzirisimde bile canım aşırı acımıştı çok hassastı göğüs uçlarım. Umarım bir an önce geçer. Hayırlı olsun bu arada Allah analı babalı büyütsün

Şöyle internetten kavrama pozisyonlarına tutuş şekillerine bak, biraz da ondan yara olur.
Çaresi yok ara ara oluyor. Ben bir ara zeytinyağı da denedim krem de sürdüm.

Benim de çok acıyordu ama zamanla hafifliyor şu an muhtemelen pik noktasındasınız. Bebeğin ağzına tüm kahverengi kısmı sokmaya çalışın. Ne kadar küçük tutarsa o kadar konforsuz olur ikiniz için de. Doğuma dair sezaryen acısı vs hiçbir şey kalmadı bunun acısı kaldı aklımda :) birkaç güne hafiflemeye başlar artık diye düşünüyorum
Bir de mecburiyetiniz yoksa sağma makinası kullanmayın, o da tetikliyor mekanik tuhaf şekilde çekiştiriyor.

üç ay önceden krem sürmeye başlamanız gerekirdi. Medela krem tavsiye ederim.

Tahinin üstündeki yağ var ya onu sürün. Bir de lahanayı haşlayıp memenizi sarın biraz.

Annemin yöntemi, doğumdan hemen sonra yapar genelde ama isterseniz bi deneyin belki işe yarar. Bir bütün soğanı ikiye bölüp tavada kesik yüzleri tavaya değecek şekilde iyice pişiriyorsunuz. Sonra dayanabilecek sıcaklığa gelince memiklerin üstüne koyuyorsunuz soğuyana kadar. Ağrı, acı, yara hiç olmuyor bunu yapınca.

Buyuk ezıyet ceken ben kesım cozumu buldum. Zeytın yagı surup poset kapat. Yuzde yuz o gecırıyı yarayıda acıyıda. Hiç bir yontem ve ılac bu kadar etkı etmedı

Bizim eczaneye emziren anneler geliyordu. Neredeyse ucu kopacak. O derece. Tek sebebi yanlış emzirme. Sadece ucunu tutarsa tabi yara olur , acır. Doğru emzirmeyi öğrenirse sadece hafif kuruluk olur. Yara , acı olmaz. İnternetten araştır bence doğru emzirme yöntemlerini

Sanırım öyle yapıyorum çünkü memenin kahverengi yeri büyük galiba sadece ucunu emiyor
Tamamını bıle alsa sık emzırme kuruma yapıyor bırdr bnmkı gıbı damaklıyorsa daha fena. 15 aylık nerdeyse hala aynı şimdide unutup dişliyor.

Reactions: Gao
Sanırım öyle yapıyorum çünkü memenin kahverengi yeri büyük galiba sadece ucunu emiyor
Kahverengi kısmın tamamını agzına alması gerekli canım,sadece ucunu kavradıgında ne kadar krem sürsen de sonrasında daha cok acıya neden oluyor cunku.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…