Emzirerek uyutma sorunu

meyveliruj

Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2023
58
21
37
Merhaba sevgili anneler, bebeğim 9 aylık geceleri emerek uyuyor ve sabaha kadar en az üç beş kere uyanıyor tekrar emiyor ve uyuyor. Ne beşikte uyuyor ne ayakta sallanarak uyuyor sadece yatakta yanımda yatarak emmek istiyor, aslında bu durumdan şikayetçi değildim bebeğimi bu şekilde uyutmaktan mutlu oluyordum ama şöyle bir sıkıntı oluyor gündüz işlerim olup evden uzaklaşmak zorunda kalsam bebeğim başkasıyla asla uyumuyor kendi düzenini istiyor akşamları da aynı şekilde, uyuttuktan sonra gece uyanınca benim dışımda kimse tekrardan uyutamıyor, işlerim olabiliyor müsait olamıyorum o anlarda bazen yani kimse yardımcı olamıyor bana yardım etmek isteseler bile bu durumu nasıl bir düzene sokabilirim fikirleri olanlar yardımcı olursanız sevinirim teşekkür ederim

Aynı durumdayız ben gayet memnunum. Bebeğim 10 aylık. Ağustosta işe döneceğim şuan önceliklerim hep oğlumla ilgili şeyler o yüzden sıkıntı çıkmıyor ama işe başladığımda muhtemelen bizde zorlanacağız o yüzden haziran sonu gibi kendi başına uyumayı öğretmeyi planlıyorum. Planım şu emme ve uyku bağlantısını kopartıcam. Nasıl olucak? Uykuya götürmeden 15-20 dk önce farklı bir odada emzirip sonra uykuya götüreceğim. Bir gün ben bir gün babası uyutacak. Böylece benden başka kişilere de iyice alışmış olacak. Aşırı sabır ve efor gerekiyor çünkü ağlatarak öğretmeye karşıyım. Soft bir geçiş istiyorum. Umarım başarabiliriz.

19 aylık aynen anlattığınız gibi durum. Gece kalktığında "anne,anne "diye seslenir beni görmez başkası giderse basıyor yaygarayı sadece benimle emerek uyuyor. 🥴 Sanırım memeyi kesene kadar böyle. Ben kabullendim.

Benimki 7 aylık ve etrafa ilgisi çoğaldığı için gündüz emince uyumuyor artık çok şükür. Sallanarak uyumaya bayadir alışık. Bazen ayakta bazen de salıncağı var orda uyuyor ama gece sizinle aynı durumdayız. En iyi ihtimalle 3 kere en kötü ihtimalle her saat uyanıyor %90inda emmeden uyumuyor. Doktorumuz gece uyanınca sen hiç ilgilenme başkasını görürse 1-2 kere daha uyanır vazgeçer dedi ama eşim ağır bir işte çalışıyor o kadar kalkarsa işte fena pert olur. Annemi çağırdım o da "yazık emzir annesi" diyip duruyor sağolsun hiç yardimci olmuyor. Bende böyle kabullendim. Benimde şikayetim sallanarak uyuması. Salıncağı neyse ama ayakta sallayınca aşırı terliyor 🤦

Oğlum 2 yaşında biz hala böyleyiz emerek uyuyor. arada kendi kendine uyutuyorum masal anlatarak, kısık sesle sohbet ederek vs. Ama böyle alıştı sizi korkutmak istemem ama çok zor keşke en başta böyle alıştırmasaydım ama işime geldi açıkçası uykuya hemen dalar emerek zahmetsiz. Ama şunu atlamışım ki geceleri hep uyandı. Bir diğer problem de sütüme güvenip yemek yememesi... sütten keseceğim ben ama sütüm çok ve sürekli mastit oluyorum doktora danışıp bir ilaç varmış onu kullanacağım. Yapabiliyorsanız masal anlatarak uyutun ve uyandığında da meme vermeden sarılarak uyutmaya çalışın başka da bir şey öneremeyecegim kel ilaç bulsa başına sürermiş 😄

Oğlum 2 yaşında biz hala böyleyiz emerek uyuyor. arada kendi kendine uyutuyorum masal anlatarak, kısık sesle sohbet ederek vs. Ama böyle alıştı sizi korkutmak istemem ama çok zor keşke en başta böyle alıştırmasaydım ama işime geldi açıkçası uykuya hemen dalar emerek zahmetsiz. Ama şunu atlamışım ki geceleri hep uyandı. Bir diğer problem de sütüme güvenip yemek yememesi... sütten keseceğim ben ama sütüm çok ve sürekli mastit oluyorum doktora danışıp bir ilaç varmış onu kullanacağım. Yapabiliyorsanız masal anlatarak uyutun ve uyandığında da meme vermeden sarılarak uyutmaya çalışın başka da bir şey öneremeyecegim kel ilaç bulsa başına sürermiş 😄

Süte güvenip yemek yememesi geçici değil mi 😥 şuan çok üzüldüm aynı durumdayız. Oğlum süte güvenip yemek yemiyor resmen. Tadımlar bile umrunda değil. 1 yaşından sonra düzelir diye düşünmüştüm.

Süte güvenip yemek yememesi geçici değil mi 😥 şuan çok üzüldüm aynı durumdayız. Oğlum süte güvenip yemek yemiyor resmen. Tadımlar bile umrunda değil. 1 yaşından sonra düzelir diye düşünmüştüm.
Ne desem bilemedim.her bebek farklıdır belki sizin erken düzelir.oğlum 2 yaşında ve hep böyleydi ilk 6 ay o kadar tombikti ki ek gıdaya başladı zayıf bir çocuk olarak kaldı.ben de düzelir diye bekliyorum hala artık sütten keseceğim üzülerek 😔

Benim oğlum da hep emerek uyudu. Ama ben yoksam emmeden uyurdu. Şimdi 22 aylık, 2 haftadır memeyi bıraktık. Kendi yatıp uyuyor

X