2 haftalık bebeğim sürekli emmek istiyor. Dayanacak gücüm kalmadı.

benim bebeğim ilk aylar öyle değildi emzikle uyuyordu. ben olsam emzik denerdim şimdilerde öyle yapıyor beni emerek uyuyor şimdi bile perişanım o günler öyle olmasını düşünemiyorum allah yardımcınız olsun 😕

Ben de emmiyor diye yoruluyordum hayat çok garip 🥹 Allah bagislasin daha çok minnak yorgunluğunuz sadece emme kaynaklı değil alışma sürecinden de olabilir benim öyleydi adimi unutuyordum🥹
Ah ah gerçekten herkesin derdi o kadar aynı ama o kadar başka…
Bende memeyi tutturmak için yalvarıyorum ağlıyorum sanki beni ağlarmışcasına…
Çocukta haklı süt yokki…
Doğumdan sonra ilk emzirmem o kadar güzeldi ki bence emzirmek çocukla arada ki en büyük bağ çok keyif almıştım🥲
Şimdi elimde mama veriyorum çok şükür o da yetiyor ama emzirmek bambaşka…
Keşke beni de 24 saatin 10 saatini emmekle yorsaydı…

2 haftada mi dayanicak gucun kalmadi 😄 uzgunum ama daha coook dayanmak zorunda kalicaksin arkadasim. Benim oglum da sumo gurescisi gb olmustu emmekten. Uyku arasinda kirk kere uyanirdi surekli emmek isterdi. Seni anliyorum zombi gb geziosun uykusuzluktan ama yine de sevin cunku sutun yariyor demekki. Ben de cok uykusuz kaldim. Annem esim cok yardimciydi ama oglum ne emzik tuttu ne biberon dolayisiyla esim anca gazini alip uyutmaya calisiyordu fakat yine memede uyuyodu. Seni korkutmak istemem ama bu 6 ay boye devam etti. Ek gisaya gecince biraz rahatladim. Ama emerek uyudugu icin 2 yil boyunca hep geceleri meme icin uyanirdi memeyi tutar hemn geri dalardi. Ne zaman 2 yasinda sutten kestim deliksiz uyumaya basladi sukur. Yani olabildigince gucunu topla daha yolun uzun. ☺️
13 aylik emzik kullanmadık biberon yok...
Vee halen yani doğan gibi geceleri 1 saat geçiyor mizmizlaniyor göğsümü tutunca susup uyuyor yatağına koyuyorum aynı döngü sabah kadar 6.30 da da ayakta bende çok uykusuzum yorgunum ama büyüyecek ve bugünleri çok özleyeceğim 🥲 bunu düşünüp yorgunluk atıyorum

Dusunun ki sicacik, hicbir uyaranin olmadigi su dolu bir ortamdan aniden cikip bir suru anlam veremediginiz ses, goruntu, dokunsal uyaranlarla dolu, cok daha soguk ve cigerlerinizin havayla temas ederek yandigi bir ortama geciyorsunuz. Bagirsaklar ve beslenme konusu ayri bir dert zaten.. Aklinizda ne bir kelime, ne bir anlam icerikli bir sey var. Yorumlanamaz ve dehset verici.. yani bebekler ilk haftalarini dehset duygusu ile gecirirler ve en tanidik gelen sey sizsiniz onun icin. Yapabilecegi tek sey de emmek ve aglamak. Sureci asabilmek icin caresizce yontemler gelistiriyor bebeklerde bu yuzden. Yasadiklariniz cok normal sizinle guvende hissediyor, gazi falanda olur muhtemelen cunku kilo alimi oldukca fazla yani beslenmesi bol bol masallah. Doktorunuza gaz konusunda aniden ciglik atarak uyanma gibi davranislar gozlemlerseniz probiyptik icerikli (myflor gibi) yenidogana uygun gaz damlalarini sorabilirsiniz. Memeden ayirdiktan sonra caktirmadan gogsunuze yatirarak memesiz ve guvende hissiyatina alistirmayi deneyebilirsiniz. Yavas yavas alisacaktir. Omru guzel olsun.

Ohooo 2 haftada pes etme yol çok uzun :)
Sütüm iyi geliyor, göğüs pedi kullanıyorum. Yoksa üstüm başım süt oluyor. 2 haftada bebeğim 2850 gr'dan 3500 gr oldu. Dr bile şaşırdı. Yani beslenmesi iyi. Bebeğim emiyor, emerken uyuya kalıyor, gazını alıyoruz, yatırıyoruz ama bir iki dakika sonra tekrar ağlayıp emmek istiyor. Bu döngü akşam 8.30'da başladı gecenin 2.00'si oldu hala emiyor. Her gün böyle. Gündüzleri düzenli uyuyor sayılır ama akşam 9 dan sabah 10 a kadar neredeyse hiç uyumuyor. Mahvoldum, dayanacak gücüm kalmadı.
Bebeğiniz normal

Sütüm iyi geliyor, göğüs pedi kullanıyorum. Yoksa üstüm başım süt oluyor. 2 haftada bebeğim 2850 gr'dan 3500 gr oldu. Dr bile şaşırdı. Yani beslenmesi iyi. Bebeğim emiyor, emerken uyuya kalıyor, gazını alıyoruz, yatırıyoruz ama bir iki dakika sonra tekrar ağlayıp emmek istiyor. Bu döngü akşam 8.30'da başladı gecenin 2.00'si oldu hala emiyor. Her gün böyle. Gündüzleri düzenli uyuyor sayılır ama akşam 9 dan sabah 10 a kadar neredeyse hiç uyumuyor. Mahvoldum, dayanacak gücüm kalmadı.
[/QUOT

Evet lohusasın yorgunsun , uyumak istiyorsun hele ilk çoçuksa oldukça yorabilir ama onun sana ihtiyacı var güzel kilo almış, bence sen ona emzik ver yoksa asla senden ayrılmak istemeyecektir. Benim kızımda oldu bu hastanede emzik verdim ama kabul etmedi ve tam 5 ay bu süreç devam etti taki emdiği tutturuna kadar bebeğin her ağlaması açlıktan değil maalesef. Meme ile uyumak istiyor kızım sürekli uyanırdı ve beni bitirmişti bu süreç açlıktan olsaydı kilo almazdı. Emzik candır.

X