Emzik derdi

cidden siz bunu bilmiyor musunuz cok etkilidir meme ve emzik birakmada ... Sayet salca da kotu bise degil.yani ama cocuk goruntusunden ve tadindan kaciyor
Kardeşim çok uzun yıllar emmişti annemi. Bir türlü bıraktıramıyordu. Dediğiniz gibi memelerine Salça sürmüşlerdi. Çok etkilenmiştim annemin memeleri kanıyor sandım. O görüntü hiç gitmez gözümün önünden. Yaşamış biri olarak söylüyorum psikolojik açıdan sağlıklı bir yöntem değil.

Lütfen çok küçükken bebeğinize emziği bıraktırmayın ben kızıma erken bıraktırdım (şuan yaşını tam olarak hatırlamıyorum) kızım tırnak yemeye başladı. Şuan 3 yaşını dolduracak hala tırnaklarını yiyor ve emzik onun içinde kaldı bi bebekte görünce hemen ilgisini çeker emmek isterdi, keşke diyorum Doyana kadar emmesine izin verseydim.

Ben de boyle bi durumla karsilasir travma olmasina zemin hazirlayabilirim. bebegime yanlis bi uygulama yapabilirm diye danismak istedim.yardimci oldugunuz icin tesekkur ederim

ama o kadar kucuk yasta kanamak nefir bilir mi ki

Birakin emsin daha 13 aylikmis.merak etmeyin hicbir seyini etkilemez.oglum 2bucuk yadindaydi biraktiginda.catir catir konusuyor valla

çok basit memenin ucunu koparın verin eline
sinir olup atıyorlar
kızım nefret edip atmıştı arada başına vurdugunda kopmuş emzigi verdim daha oralı olmadı

Burada çok bilinçli bir karar çıkması zor. Bence pedogog tavsiyelerini araştırın. Kardeşim meme bırakma sürecinde öyle salça sürdük filan sonra çocukta travma yaptı çok hırçın oldu çok pişman olmuştu annem meğerse kademe kademe bıraktrılması gerekiyormuş .onun için kulaktan doğma şeyleri bıraktırmayın sonra telafisi mümkün olmuyor malesef .

Haklisiniz uzmana sormak gerekiyor.ogluma kotu bi ani birakmak istemiyorum.

Anladim tesekkur ederim uygulamam icin soylemediginizi de anlamistim.bir aninizi anlattiniz diye dusunmustum ve yorum yaptim kotu bi ani olmus anlaminda.

Akıl vermiyorum ama bu konuda aynı kaderi paylaşıyoruz ki bn kızım 30 aylık halen dha emzik emiyor gün için de vermiyorum pek sorunca bilmiyorum diyorum ama sakliyorum normalde konuşması da gayet erkenden iyi başladı dişlerindede sıkıntı yok ama iyi bişey mi HAYIR :) en güzeli hiç olmaması ama napcan

Aslinda hamileyken ben de vermeyecem diye planlamistim.ama gorumcem hemen agzina emzigi dayadi bu cok isine yarayacak diyerek oglum ilk baslarda atti sonra tuttu smdi bagimlisi oldu.

Bn kızımı 3 aylıkken kendim zorla tutturdum ama bn emzigin çok faydasını gördüm :) ama şimdi evet bağımlısı bırakması da kolay olacaktır suan 1 aylık doğum yapalı onu yoluna koyarsam büyük kıza emzigi biraktrcam

Bende alıştırmak istiyorum ne yaptıysam almıyor henüz üç aylık vermelimiyim bilemedim bunu okuyunca

Gunduz de surekli agzinda doktorumuz dil gelisimini etkileyecegini soylemisti o yuzden bi sorayim dedim

Benim dil gelişimimde problem vardi ve logopadie doktorum 15 yasimdayken bana emzik emdiriyordu. Günde 3 saat.
Aslinda tam tersi, agiz, cene ve dil kaslari gelişiyor emzikle. İnternet üzeri araştırın isterseniz. Net olarak bilmiyorum ama almanyada doktorlar öneriyor (önerilen emzikler "vişne çekirdeği" formunda olan ve bebek kac yaşında olursa olsun en küçük boy. Anne memeside büyümedigi icin aslında akila yatiyor.
Zaten bebiş helede anne memesi emmiyorsa aslinda mecburi emzik vermek gerek.

Ben de boyle bi durumla karsilasir travma olmasina zemin hazirlayabilirim. bebegime yanlis bi uygulama yapabilirm diye danismak istedim.yardimci oldugunuz icin tesekkur ederim
Bence biraz daha bekleyin oğlumda ben bu hatayı yapmak istemiyorum içinde kaldı kızımın düşündükçe üzülüyorum hala

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…