Emzik derdi

Bizde hiç öyle bi durum olmadı gayet dışadönük bir çocuk :) aklına ara sıra geldi tabi meme meme diye mırıldandı,memenin ucunun olmadığını o yüzden ememediğini anlattık.
Haklisiniz ama her cocuk farkli.etkileri de farkli olabilir.yardimci olmak istediginiz icin tesekkur ederim birz daha beni anladiginda konusarak biraktirmaya calisayim ise yaramazsa sizin dediginiz yontemi denerim.

Tesekkur ederim yanlis bi sey yapmaktan korkuyorum.aslinda gunu icinde emmese sorun etmeyecem gece emsin ama surekli agzinda istemesine canim sıkılıyor konusmasini engeller diye.

Psikolojisini çok etkileyebilir birden biraktirirsaniz benim bebeğimde 6 aylık emzik kullaniyoruz 2 yasin da falan biraktirmayi düşünüyorum yegenimde 2 yaşında kendi isteğiyle birakmisti zamana birakirsaniz belki kendi bırakabilir yasak koydukca daha çok isteyebilir

Daha iki yaşına kadar emebilir dişlerine zarar vermez iki yaştan çok emdirmeyin ama , bende tam iki yaşında bıraktırdım , memenin ucunu kestim koydum bir kenera aradı buldu bana göstermeye geldi aa nolmuş ee olmuş eskimiş bu oğlum kala olmuş falan dedik ikimiz :) e hadi git at çöpe dedim koştu attı sonra çöpü hemen çıkarttık uyku zamanı sordu ee olmıştu attın ya oğlum diye elli kere sordu elli kere anlattım ağlamadı hiç uyudu bir şekilde öyle bitti gitti daha erken siZin yazık istiyorsa emsin

Ben de birz buyuyunce bu sekilde konusturarak biraktirmayi dusunuyorum.sadece bu kadar duskun olmasi bi sorun teskil edermi ne yapmam gerekiyor diye sormak istemistim

Her çocuk farklı tabi ama bizde sorun olmadı. Doktor da bize 2 yaş sınır demişti. Çok düşkündü ama olgun davrandı :) bir arkadaşım 5 yaşına kadar emmiş. Hatta boynuna 3 tane emzik asmış sırayla hepsini emermiş. Zorla bıraktırmışlar ama dişleri falan düzgündü sorun yaşamamış. Bence sizin bebeğinizde de sorun olmayacaktır.

Sizce biraktirmak icin daha kucuk mu 18 ayi bekleyeyimmi
Bence ne kadar erken bırakırsa o kadar iyi 4 yaşına kadar emzik emmiş biri olarak söylüyorum.bi kere diş yapısını bozuyor.benim kızım hiç emmedi.oğlumda 10 ay kadar emdi ama sadece uyurken onu da zorla veriyordum.anne memesini bırakınca onuda bıraktı.benim annem uçak aldı götürdü demiş bana.tabi ben büyük olduğum için hatırlıyorum her uçak gördüğümde ağlardım uçak mememi ver diye

Gun icinde de mi emiyor.bizim doktorumuz agzinda gorunce cekmisti gun icinde verme konusmasini engeller dedi
Gün içinde sadece uykusu geldiği zaman istiyor. Ama 13 aylıkken sizinki gibi devamlı ağzında olsun isterdi. Konuşmayı geciktirmesi konusunda ben bir olumsuzluk yaşamadım.

Tesekkur ederim evet en iyisi biraz daha beklemek

Ay insallah sizin gibi olmaz

Bende 6 yaşına kadar emzik emmişim
Annemler çok ugraşmişlar bi türlü biraktiramamiş bana birinci sınıfa başlicagim zaman bıraktim
Oda şöyle oldu biz bi düğüne gitmiştik ben 6 yaşımdayım yine ağzıMDA emzik
Cok küçüktüm ama Hiç unutmuyurum o günü bizim bi akraba yaşlı teyze ( şimdi öldü allah rahmet eylesin ) beni görünce aldi çekti ağzımdan emzigi utanmiyomusun sen koca kız oldun dedi ağzıma ağzıma
vurdu emzigide yere attı ayağında çignedi bidaha emdigini görürsem seni köpeklere atarım dedi. Ben tabi nasıl Ağlıyorum hıçkıra hıçkıra
annem,babaM kimse susturamiyor beni hatta
Düğünden çıktık eve geldik gece uyucam hala hep ağlıyorum teyze çok korkutmuştu beni annem evde olan başka emzik veriyor teyzenin korkusundan ememiyorum bile beni köpeğe verir diye
Sonra ağlıya ağlıya uyumuşum ben
Bidahada emmedim zaten son oldu

Konuşmamda bi sorun yok
dişlerimin diziliminde , damagimdAda
bi hata yok

Tesekkur ederim cevap verip yardimci olmaya calistiginiz icin.yalniz yasli teyze yanlis bi yontem uygulamis bence

Kızım 15 aylık hala emzik kullanıyoruz. Gün içinde fazla vermiyorum ama. Gece illa ki arıyor. Yani kullansın şimdilik.
Ben de nasıl bıraktırcam tamamen onu düşünüyorum. Gün içinde azaltarak devam ederim herhalde

Gun icinde beraber uyudugu kurbasini gorunce memme memme diye aramaya basliyor oda oda geziyor.birz anlayinca birakmasi bana daha mantikli geldi en azindan 18. Aya kadar emsin diye dusundum ben

Gun icinde beraber uyudugu kurbasini gorunce memme memme diye aramaya basliyor oda oda geziyor.birz anlayinca birakmasi bana daha mantikli geldi en azindan 18. Aya kadar emsin diye dusundum ben
Aynen ben de 18 ayı bekliyorum. Bişey olmaz ya takmayın kafanıza.

cidden siz bunu bilmiyor musunuz cok etkilidir meme ve emzik birakmada ... Sayet salca da kotu bise degil.yani ama cocuk goruntusunden ve tadindan kaciyor
Yok canım çocuğum yok bu konulara ilgim yok da ilginç ve komik geldi
Gerçi neler neler var memesine saç dolayanı da gördü bu gözler

Oğlum 4 yaşına kadar aşırı müptela şekilde email kullandı.disinde ve konuşmasında hic sorun oluşmadı.4 yaş gurubu okula başlayınca çok utandı emdikten ve bir gün okuldan eve geldiğinde enzimlerini çöpe attı.atis o atış.demem o ki çocuğu sıkboğaz etmeyin.

Tesekkur ederim cevap verip yardimci olmaya calistiginiz icin.yalniz yasli teyze yanlis bi yontem uygulamis bence
Tabikide çok yanlış annem felanda teyzenin yaptığını onaylamadi ama yaşından dolayı bişey diyemedi
Benim bunu anlatmamda ki amaç endiselenmeyin diye sizin 1 yasindaymis evladiniz
konuSMA problemi olmaz
Ben 6 sene emdigim halde konuşmamda dişlerimde bi sorun olmadığını anlatmaktı
Sizde teyzenin anlattığı gibi yapın diye demedim

Haklisinz.ilk anneligin verdigi tecrubesizlik ve kaygi da var en ufak biseyde hemen evham moduna geciyorum
Ben de öyle düşünüyordum üzülüyordum. Sizin gibi araştırdım buralarda. Bir üye yazmıştı biberon çürüğü olmasın diye 18.aydan sonra bırakılır diye. Ondan çok etkilenmişim zaar 18.ayı bu yüzden kıstas aldım kendime

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…