• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emrivaki yapıyorlar 😤

• Konu Sahibi Konu Sahibi 1mirac
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

1mirac

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2016
5.090
4.169
173
Selam herkese.
Kızlar sorunum, ailem benim adıma karar veriyor.

Oğlumun doğum günü yaklaşıyor. Çok önceden beraber kutlayalım diye bı konuşuldu.

Gönülsüz bir şekilde bakalım ayarlarız dedim. Ben en fazla annemlerde bı pasta keseriz diye düşünüyordum çünkü biz büyük doğum günü yapmıyoruz. Yapıp birini cagirsam biri küser, diğerini cagirmasam olmaz. Ailemle eşimin ailesinin samimiyeti de yok .

Bu yüzden kimsenin tantanasini çekmeden çekirdek aile üçümüz kutluyoruz her sene keyfimize bakıyoruz. Gayet memnunuz yani

Şimdi bizimkiler benden hiç bir ses çıkmamasına rağmen karar vermiş ve benim evde kutlamaya da karar vermişler. Beni arayıp böyle söylediler

Normalde diğer yegeniminkini falan da annemlerde kutlamistik.(Şehir dışında oturuyorlar ama direk annemlere plan yapıp haber verdiler, orada toplandık hepimiz. cagirsalar biz gidebilirdik yani bizede değişiklik olurdu ama daha hiç gitmişligimiz yok .)

Kül kedisi ben bütün hizmetlerde baş rolde ve doğum günü annesi sadece keyif modundaydi.

Sadece doğum günü değil her bayram çoğu sorumluluk ben ustleniyorum , oysa bende annemlerde misafirim ama bir dakika oturamiyorum, abimlere yengelere ablama bile benim hizmet etmem bekleniyor. geçtiğimiz bayram üç dört gün kaldım, evime koşa koşa nasıl geldiğimi hatırlamıyorum o derece bunaldım yani sürekli şunu yap x bunu yap x

Birde şöyle düşünüyorum ben zaten evimde büyük doğum günü yapacak olsam okadar hazırlıklar şeyler yapıp sadece kendi ailemi cagirirsam eşime ve ailesine ayıp olmayacak mı? Onlarlada aynı binada oturuyoruz

Yani imkanım olsa zaten öyle birşey yaparım herkesi toplayıp, ben planlayıp herkese haber veririm. Demekki uygun hissetmiyorum.

Ayrı ayrı yapsam, ay cidden hiiiiç halim yok uğraşamam yahu .

Herkesi toplasam olmaz ev küçük kesinlikle sigamayiz . Zaten aralar limoni.

Bende biraz anneme bahsettim. zaten yengemlerden cikiyormus bu planlar. Annem bizim evde kutlarız baban halledecek dedi. Annemlerin evi zaten daha uygun.

Bozuldular mi bilmiyorum içim rahat etmedi bu seferde .

Haksız mıyım. siz ne düşünüyorsunuz

Son düzenleme:
Haklısınız ama dinleyen yok sosyal medya da falan paylaşmayın bari kayınvalide görmesin.

Bu kadar anlattığınız şeyden sonra bozuldular mı diye düşünmeniz de bir tuhaf. Bozulurlarsa bozulsunlar ayol kendi kendinize kutlamak istiyorsanız kutlayıp geçersiniz nedir bu insanların partileme merakı anlamıyorum iki börek kısır yiyecez diye

Bu kadar anlattığınız şeyden sonra bozuldular mı diye düşünmeniz de bir tuhaf. Bozulurlarsa bozulsunlar ayol kendi kendinize kutlamak istiyorsanız kutlayıp geçersiniz nedir bu insanların partileme merakı anlamıyorum iki börek kısır yiyecez diye
Aynen öyle. Yani birde bütün yük bana kalacak. Kendileri birşeyler hazırlayıp kendi evlerinde yapacak olsalar ortadan kaybolurlar. Ama bu organizeyi yapan yengem genelde herşeyi planlayıp sadece keyif kısmına dahil olduğu için gayet rahat

Aynen öyle. Yani birde bütün yük bana kalacak. Kendileri birşeyler hazırlayıp kendi evlerinde yapacak olsalar ortadan kaybolurlar. Ama bu organizeyi yapan yengem genelde herşeyi planlayıp sadece keyif kısmına dahil olduğu için gayet rahat
Ya o zaman açık açık söyleyin kim kırılırsa kırılsın eşim sadece kendi kendimize kutlayalım dedi diyin net şekilde gitsin başka yerde yapsın keyfini de

Ailenizin evinde kutlasanizda butun yuk sizde olacak en iyisi ben ailemle kucuk bir kutlama yapicam buyuk kutlamaya gerek yok yaparsanizda gelemem diyin cikin isin icinden. Kim kirilirsa da kirilsin. Bayramlarda da herseyi siz yapmayin size soylerlerse elin var kendin yap yengeme soyle ablama soyle yoruldum diyin.

Tabi ki kabul etmeyeceksiniz.

Her şeye de evet derseniz daha çok sırtınıza binerler. Bir duruşunuz olsun artık..

Ailenizin evinde kutlasanizda butun yuk sizde olacak en iyisi ben ailemle kucuk bir kutlama yapicam buyuk kutlamaya gerek yok yaparsanizda gelemem diyin cikin isin icinden. Kim kirilirsa da kirilsin. Bayramlarda da herseyi siz yapmayin size soylerlerse elin var kendin yap yengeme soyle ablama soyle yoruldum diyin.
Ay inanın geçen onca kişiyiz orda acıktık gece 10da makarna yaptım cocuklarla yeğenlerimle falan yemek için. İsteyen herkese tek tek dağıttım ablama üç kere sordum yemiyorum dedi. Neyse işte herkese tabağını kaşığını dağıtıyorum sırayla. O sırada annem salonun ortasında beni azarlaya azarlaya evde kaşık mı yok(tabağını vermişiz kaşığı gelmemiş), ablana makarna kalmadı miydi" diye konuştu. Ama öyle bı beden dili var ki Hani sanki ben ablama vermemişim gibi . E ben neysem orda oda o kalkıp kendine bı tabak makarna koyamiyor mu yiyecekse. Kırk kere yemiyorum dedi . Sanki ben ablalık yapacağım. Zaten en küçük yaşlarimdan beri o kadar sorumluluk yüklediler ki bana. Ben yokken herşeyi kendileri yapıyor ama ben varken yardımı geçtim kendilerine kalkıp bir kaşık çatal alamiyorlar . herkes rahat takılıyor ben her an tetikte olması gereken kişi.

Ay inanın geçen onca kişiyiz orda acıktık gece 10da makarna yaptım cocuklarla yeğenlerimle falan yemek için. İsteyen herkese tek tek dağıttım ablama üç kere sordum yemiyorum dedi. Neyse işte herkese tabağını kaşığını dağıtıyorum sırayla. O sırada annem salonun ortasında beni azarlaya azarlaya evde kaşık mı yok(tabağını vermişiz kaşığı gelmemiş), ablana makarna kalmadı miydi" diye konuştu. Ama öyle bı beden dili var ki Hani sanki ben ablama vermemişim gibi . E ben neysem orda oda o kalkıp kendine bı tabak makarna koyamiyor mu yiyecekse. Kırk kere yemiyorum dedi . Sanki ben ablalık yapacağım. Zaten en küçük yaşlarimdan beri o kadar sorumluluk yüklediler ki bana. Ben yokken herşeyi kendileri yapıyor ama ben varken yardımı geçtim kendilerine kalkıp bir kaşık çatal alamiyorlar . herkes rahat takılıyor ben her an tetikte olması gereken kişi.
Iste o yuzden kimseye vermiyecektiniz kendinize cocugunuza koyup kenara cekilcektiniz. Siz yaptiginiz icin herkes daha cok bekliyor. Gercekten neden abla hatta anne rolune burundurmusler ki sizi buna artik dur diyin. Baktiniz olmuyor mesafe koyun fazla gidip gelmeyin sorduklarinda da acik acik soyleyin herseyin benden beklenmesinden yoruldum artik diye

Back
X