- 30 Kasım 2016
- 280
- 89
- 48
- 36
Ayrıca bi süre bekleyip tekrar denemelisiniz lütfen vazgeçmeBu arada eklemeyi unutmuşum; Emre Bey bence elinden geleni yaptı. Sonrasında da sağolsun hem ruh sağlımızla hem de ameliyat yarasıyla ilgilendi, ameliyattan sonraki günlerde telefonla durumumuzu sordu.
Birkaç sorum var sana canım sperm testinde çıkmadı ve sonra durup dururken çıkış mı oldu?? Emre bey böyle bişey çok düşük bi ihtimal dedi bize çünkü. Ne yaptınız nasıl çıkış sağladınız. Birde hareketli sini bulmak için mi microtese yapacaklar spermlerinizin. Çok heyecanlandım belki bizde de çıkar diye testesteron düşük şuan bizde sadeceMerhaba. Ben de şu an tüp bebek hazırlık aşamasındayım iğnelerimi oluyorum. Doktorum Numan Bey. Emre Bey eşimin doktoruydu. Normalde biz mikrotese+tüp bebek şeklinde kendimizi hazırlamıştık. Eşimde Azosperm çıkınca Emre Beyle iletişim halindeydik. Eşimin sperm değerleri sıfırdı. Emre bey bize de bi tedavi önermedi hormon değerleri normal olduğu için. Ama eşimde zamanla sperm çıkmaya başladı. Haziranda Verdiği semen analizlerinde çıkanlar donduruldu. 1000in altında sperm bulundu Ama toplam sayıyı bilmiyorlar 50bin de olabilir dediler. Şimdi eğer yumurta toplanacağı gün eşimden sperm çıkarsa iyi ama çıkmaya da bilir o zaman mikrotese olacak. Bu arada bizde çıkan spermler hareketli ama ileri hareketli değil. Bunu da yeni öğrendik acıbademde özellikle embriyoloğa sorduk. Bu süreçte Emre bey eşime Promen K önerdi. Eylül'de tekrar verdiği sperm analizinde yine aynıydı durum ileri hareketli sperm yoktu. Herkesin aklında soru işaretleri oluyor tedavi önermiyor diyenler olmuş. ben de çok pimpirikli bi insanım ama her iki doktordan da memnunum Şu an. Emre Bey net bir doktor soruna yönelik çözüm öneriyor sorun göremiyorsa çözümünü bilmiyoruz diyebiliyor.
Bizde hormon değerleri normaldi testestoren da iyiydi. Bi sorun görünmüyordu yani. 1 yıl önce yaptırdığımız tahlillerde değerler sıfır çıktı. Küçük şehirde yaşıyoruz biz de. Araştırdık ettik Emre Beyle görüşmeye geldik. Mikrotese dedi. Ama öncesinde santrifüjde Yıkamalı semen analizi istedi belki orada vardır tek tük bize umut olur mikrotese için dedi. O testi de bulunduğumuz şehirde yaptırdık sonuç sıfırdı yine. Neyse bu süreçte herkesin yaptığı gibi sadece beslenmeye dikkat ettik baldı pekmezdi yedi eşim sigara alkol zaten kullanmıyor Aburcubur çok tüketirdi azalttı filan. Bu arada ara ara sperm tahlili veriyordu eşim Emre beyden öğrendiğimiz için Her seferinde "Yıkamalı semen analizi" yaptırdık. Mayıs gibi yapılan testte çıktı o iki sperm. Ramazanın başında Emre bey yanına çağırdı burada da tahlil verin yine çıkarsa dondururuz dedi dediği gibi de oldu. Promen k verdi emre bey sadece. Geri döndük Bir ay arayla yine tahlil verdik yaşadığımız şehirde Bu sefer 1 adet sperm bulundu. Doktorlar bu iş öyle balla pekmezle olacak bişey değil dediler. Yaşadığımız şehirdeki doktora sorduk bir ay önce 100bine yakın çıktı şimdiyse sadece 1tane nasıl oluyor diye. Açıkçası dedi "laboratuvarda çok iyi bakmıyorlar..." zaten Emre bey de bizim önceki yaptırdığımız tahlillere bakarak yorumladı ve mikrotese demişti. Ben bu durumu beslenmeye çok bağlamıyorum alelade konuşup kimseyi umutlamdormak istemem ama iyi bir hastanede artık ne kadar tutarsa parasını verip tahlil yaptırmanızı öneririm. Ayrıca eşim için şu an mikrotese gibi bi kesinlik yok. Eğer tahlil verdiği sırada taze sperm çıkmazsa(ki çıkmayabileceğini söylediler) Ancak o zaman mikrotese yoluna gidilecek. Benim diğer korkum spermlerde ileri hareketlilik olmaması. Beslenme fayda etseydi buna ederdi diye düşünüyorum. Ama etmemiş işte. Promen K da kullanmıştık.Canım
Birkaç sorum var sana canım sperm testinde çıkmadı ve sonra durup dururken çıkış mı oldu?? Emre bey böyle bişey çok düşük bi ihtimal dedi bize çünkü. Ne yaptınız nasıl çıkış sağladınız. Birde hareketli sini bulmak için mi microtese yapacaklar spermlerinizin. Çok heyecanlandım belki bizde de çıkar diye testesteron düşük şuan bizde sadece
sanki ben yazmışım gibi.aynı şeyler aynı hikaye 2015 eylülde evlenip 8 ay sonra öğrendik.emre beyde tese ameliyatı narkozlu eeşimin çıtımı diye sorması benmde daha belli değil diye geçiştirmem.ve en son olarak bizde en azından ben bu çocuk işini kapadımHerkese merhaba, (Bilgilendirmek amaçlı tüm detayları yazıyorum)
Küçük bir şehirde yaşıyoruz. 2016 Mayıs ayında evlendik ve 2016 Kasım ayında bu hastalıkla tanıştık. Şubat 2017 itibari ile buradaki bir ürolog ile Emodex ve Pentox ilaçları yanına her türlü doğal besin, nohut kürü, keçiboynuzu kürü, çakşır otu kullandık. (Eşim sigarayı azalttı ama bırakamadı). Bu süreçte mikrotese öncesi istenen tüm testleri yaptırdık. (Fish Testi, Kromozom Testi, Semen analizi (farklı zamanlarda), Hormon testleri). Buradaki doktorumuz ameliyat dediğinde biraz bekledik. Bu süreçte Emre Bakırcıoğlu, Kaan Aydos, Tansel Kaplancan, Ahmet Hakan Haliloğlu hepsi ile telefon mail aracılığı ile iletişimdeydik ve ortak görüş MikroTese amlieyatı oldu. Bayramdı tatildi derken ameliyatımızı Emre Bey'de yapmaya karar verdik. Tüm tahlilerimiz sonuçlarımız ile Emre Beyle ilk yüzyüze görüşmemizin ardından aynı gün içerisinde ameliyat hazırlık için gereken tahlilleri verdik. İki gün sonra Acıbadem Fulya Hastanesinde ameliyatımızı olduk maalesef eşimden sperm çıkmadı. Hayatımın en kötü günü ve en kötü anı diyebilirim. Bir taraftan eşim narkozun etkisinde ona iyi görünmeye çalışarak henüz haber gelmedi diye sürekli geçiştirdim.Emre bey, biraz daha bekleyeceğiz alınan parçaları yıkama için laboratuvara gönderdik belki bulunabilir dedi. Maalesef 2 buçuk saat sonra heber geldi ve yine sonuç olumsuz. Bu süreçte ben buradaki bir tüp bebek merkezinde hazırlandım ve ameliyatı tam çatlatma gününde olduk. Tabi benim tüm hazırlıklarım boşa gitti. (Sperm bulma ihtimalimizin düşük olduğunu düşünerek ben de hazırlandım) Durumumuz özetle bu şekilde. Bu sürece girecek olanlara birkaç tavsiyem var;
>> İstenen testeri devletin üniversite hastanelerinde yaptırabiliyorsunuz, mesela eşime genetik test için 600 Tl vermiştik. Ben üniversite hastanesinde aynı testi ücretsiz yaptırdım ve aynı süre içerisinde geldi.
>> Ameliyat ücreti 4 Bin TL (1850 Hastane Geri kalanı Emre Beye) Ayrıca muayene ücreti 350 TL
>> Tüp Bebek için gerekli ilaçları almak sağlık güvenceniz var ise 1800 TL civarı. Yok ise 3000 TL. Fakat üniversite hastanesinden Azospermi ye bağlı ilaç muaf raporu alırsanız iğnelerin fiyatı 350 - 400 Tl civarına denk geliyor.
>> Tüp Bebek merkezinin sizi hazırlamak için aldığı ücret 750 - 1000 tl civarı.
>> Patoloji testi (alınan parçalar için) 500 TL
Bugüne kadarki toplam masrafımız Ortalama 6 bin tl gibi. (Tabi içerisine İstanbul masrafları eklemedim)
Yani demek istediğim bu sürece maddi manevi iyi hazırlanmanız lazım. Sanırım şu anki ruh halimle alakalı ama çocuk işini kapadım. Allah bu süreçte olan herkesin yardımcısı olsun. Bizi bizden başkası maalesef anlayamaz. Umarım bilgiler işinize yarar.
Ben memnunum arkadaşlar doktorlarımdan. Emre Bey de Numan Bey de içime sindi. Hepimizin tereddütleri oluyor benim de vardı ama güveniyorum yani boşu boşuna ümitlendirmiyorlar fakat umudumu da kırmıyorlar. Ben çok pimpirikliyim Numan Bey rahatlatıyor sağolsun onunla yüzyüze gelince stresim azalıyor.
Arkadaşlar Emre beyle iletişimi nasil kuruyorsunuz?vatsap vs varmi ?lütfen cvplarinizi bekliyorum.Rabbim kimseyi daha fazla arattirmasin.
Canim cvp için ALLAH razi olsun. gönlüne göre versin İNŞALLAH. Ben Kaan hocaya mail attım.Ankaraya gitmesi lazimmis esimin.Oda bu ara çok yoğun ondan dolayi Emre hocanin fikrine almak istemiştim.kaan hoca anca 1ay sonra cvp veriyor.Arkadaşım merhaba
Biz internete adını yazıp muayenehanesini aramıstık
Ordan randevu aldık ve bazı sonuçlarımızıda mail atmıştık
Whatsapp dan hic konuşmadık
Keşke tedavi olup hamile kalıp da buraya girip bize şöyle yaptık şöyle yapın diye yol gösterseler umut verseler iyice umutsuzluğa düştüm
Şuan ne aşamadasiniz bilmiyorum ama umut olsun diye yazıyorum.esimin evlenmeden önce yumurtalık tümörü sebebiyle 1 yumurtası alinmisti.daha sonra ışın tedavisi olmus.biz 1999 da evlendikyasim 18 di.hic korunmasını çocuğumuz olmuyordu.bu arada varikosel ameliyatı oldu sonuç yine alamadık.sonra tüp bebek için Alman Hastanesi'ne başvurduk.emre bey orda çalışıyordu o zaman.bize hikayemiz sebebiyle çok az şans vermişlerdi.ama tese de sperm bulundu.ve ilk denememiz başarılı oldu 1 kızım oldu.o tedaviden dondurulmuş embriyolarimiz ile 2. Çocuğum oldu.simdi 2006 da tese ile alınıp s
Şimdi de 2006 yapilan tese de alınan fazla spermler dondurulmuş olarak olarak iki tup te bekliyor.bu ay onlardan biri ile deneme yaptık malesef negatif sonuçlandı.simdi ki düşüncem ise tekrar taze alınacak tese ile yeni bir tedaviye başlamak.ola ki sperm bulunamaz ise son kalan dondurulmuş spermler ile denemek.hakkimizda hayırlısını versin Allahim.isteyen herkese çocuk nasip etsin.umidinizi kaybetmeyin.Allah yardımcınız olsun.
Canim cvp için ALLAH razi olsun. gönlüne göre versin İNŞALLAH. Ben Kaan hocaya mail attım.Ankaraya gitmesi lazimmis esimin.Oda bu ara çok yoğun ondan dolayi Emre hocanin fikrine almak istemiştim.kaan hoca anca 1ay sonra cvp veriyor.
Canım RABBİM tez zamanda hayirli saglikli bir evlat nasip etsin sana daha fazla arattirmasin.bizimde sperm ve yumurta çok görünürde hiç bir sebeb yok.ama ne yazık ki hiç embiriyomuz oluşmuyor. yada dollenme olmuyor.yani demem o ki nasip yoksa herşey normal olsa bile boş. .......Arkadaşım Allah senden de razı olsun inş. sana da hepimize de tez zamanda hayırlı evlatlar nasip etsin. Emre bey bizim azospermi ögrendiğimizde ilk gittiğimiz doktordu. Varikosel de var diye ameliyat olduk hoca önermemesine rağmen biz istedik keza bi sonuç vermedi. Emre hoca bi ilaç tedavisi vermiyo direk teseye karar verin gelin yapalım dedi. Tabi biz istemedik. Neyse 3 ay sonra anca kaan hocadan belki bir tedavi verir diye randevu alıp gidebildik çünkü çok sıra olyo. Klomen ve emodex verdi bitkisel olarak nokut havuç ısırgan dalan önerdi yaptık bunları 3 ay kadar sonra Fish diye bi test yaptık burda hiç haploid hücre çıkmadı. Çıkması kaan hocaya göre testiste sperm oluşunu gösteriyomuş bizim sıfır çıkınca sandık ki sitesinde yaZdığı gibi bize iğne tedavisi verecek ve haploid oranını arttırmaya çalışacak ama öyle yapmadı bize % 20 ihtimalle tese de şansınız var gelin tese olun dedi. Ben çok şaşırdım ve üzüldüm. Sitesinde o kadar tedavilerden bahsedip bize 3 ay sonra gelin tese olun demesi çok ilginçti. Yazdıgı mailde tese de sperm çıkmazsa bi parça alıp bakarız neden sperm gelişmiyo dalan yazmıştı halbuki biz söylemiştik eşimde azfc ve azfd delesyonu olduğunu. Zaten genetik olarak o bölgelerde silinme var diye sperm düzgün üretilmiyo . Dedim galiba bu mailleri hoca değil başka biri cevaplıyo açıkcası günah almak istemem ama ameliyatlara bile kaan hocanın girdiğinden emin olamıyorum. Neyse böyle olunca kaan hoca sayfasıda bizim için kapanmış oldu. Sonra celalettin ve tansel hocaları duydum. İkisindende aynı güne randevu alıp gittik. Celalettin hocanın ilaçları baya bi çok tansel hoca sadece haftada 1 choriomon iğne dedi ve 1 kuruş para almadı nasıl iyi mert ve yürekli bi dr. Anlatamam. Neyse celalettin hocanında verdiği iğne tansel hocanınkiyle aynı olunca onda daha fazla takviye vitamin olunca onu seçtik. Eğer bir gün tese aşamasına gelirsek kesinlikle tansel hoca olsun isterim.
Tüp bebek için mi rapor alacaksınız? Bahçeci Fulya’da rapor geçerli değil Umut tüp bebekte geçerli bilginiz olsunArkadaslar istanbulda heyet raporu cikaranlar hangi hastanede cikarttilar. Bilgisi deneyimi olanlar yazarsa cok sevinirim. İzmir’de zorluk cikariyorlar.disariya rapor vermiyoruz diyorlar. Ben tedavimi bahcecide olacagim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?