Herkese merhaba, (Bilgilendirmek amaçlı tüm detayları yazıyorum)
Küçük bir şehirde yaşıyoruz. 2016 Mayıs ayında evlendik ve 2016 Kasım ayında bu hastalıkla tanıştık. Şubat 2017 itibari ile buradaki bir ürolog ile Emodex ve Pentox ilaçları yanına her türlü doğal besin, nohut kürü, keçiboynuzu kürü, çakşır otu kullandık. (Eşim sigarayı azalttı ama bırakamadı). Bu süreçte mikrotese öncesi istenen tüm testleri yaptırdık. (Fish Testi, Kromozom Testi, Semen analizi (farklı zamanlarda), Hormon testleri). Buradaki doktorumuz ameliyat dediğinde biraz bekledik. Bu süreçte Emre Bakırcıoğlu, Kaan Aydos, Tansel Kaplancan, Ahmet Hakan Haliloğlu hepsi ile telefon mail aracılığı ile iletişimdeydik ve ortak görüş MikroTese amlieyatı oldu. Bayramdı tatildi derken ameliyatımızı Emre Bey'de yapmaya karar verdik. Tüm tahlilerimiz sonuçlarımız ile Emre Beyle ilk yüzyüze görüşmemizin ardından aynı gün içerisinde ameliyat hazırlık için gereken tahlilleri verdik. İki gün sonra Acıbadem Fulya Hastanesinde ameliyatımızı olduk maalesef eşimden sperm çıkmadı. Hayatımın en kötü günü ve en kötü anı diyebilirim. Bir taraftan eşim narkozun etkisinde ona iyi görünmeye çalışarak henüz haber gelmedi diye sürekli geçiştirdim.Emre bey, biraz daha bekleyeceğiz alınan parçaları yıkama için laboratuvara gönderdik belki bulunabilir dedi. Maalesef 2 buçuk saat sonra heber geldi ve yine sonuç olumsuz. Bu süreçte ben buradaki bir tüp bebek merkezinde hazırlandım ve ameliyatı tam çatlatma gününde olduk. Tabi benim tüm hazırlıklarım boşa gitti. (Sperm bulma ihtimalimizin düşük olduğunu düşünerek ben de hazırlandım) Durumumuz özetle bu şekilde. Bu sürece girecek olanlara birkaç tavsiyem var;
>> İstenen testeri devletin üniversite hastanelerinde yaptırabiliyorsunuz, mesela eşime genetik test için 600 Tl vermiştik. Ben üniversite hastanesinde aynı testi ücretsiz yaptırdım ve aynı süre içerisinde geldi.
>> Ameliyat ücreti 4 Bin TL (1850 Hastane Geri kalanı Emre Beye) Ayrıca muayene ücreti 350 TL
>> Tüp Bebek için gerekli ilaçları almak sağlık güvenceniz var ise 1800 TL civarı. Yok ise 3000 TL. Fakat üniversite hastanesinden Azospermi ye bağlı ilaç muaf raporu alırsanız iğnelerin fiyatı 350 - 400 Tl civarına denk geliyor.
>> Tüp Bebek merkezinin sizi hazırlamak için aldığı ücret 750 - 1000 tl civarı.
>> Patoloji testi (alınan parçalar için) 500 TL
Bugüne kadarki toplam masrafımız Ortalama 6 bin tl gibi. (Tabi içerisine İstanbul masrafları eklemedim)
Yani demek istediğim bu sürece maddi manevi iyi hazırlanmanız lazım. Sanırım şu anki ruh halimle alakalı ama çocuk işini kapadım. Allah bu süreçte olan herkesin yardımcısı olsun. Bizi bizden başkası maalesef anlayamaz. Umarım bilgiler işinize yarar.