- 7 Haziran 2019
- 2.459
- 3.454
sağlıklı iki insanın çocuğunda da hastalıık çıkabiliyor. dayımın çocuğunda çıktı anne de baba da görünürde sağlıklı ama annesi taşıyıcıymış yani kimin ne olacağı belli değil hayat böyle hesaplar yapmaya gelmiyor. bence sevdiğiniz kişiyle evleninMerhabalar,
Arkadaşlar kafama takılan bir sıkıntım var , farklı görüşlere ihtiyacım var .
30 yaşındayım erkek arkadaşımda 32 yaşında . 1 senedir birlikteyiz. Herhangi bir sıkıntımız yok çok iyiyiz aradığımı buldum diyebilirim her anlamda. Benim için iş,kariyer,aile yapısı,merhamet ,sakinlik,kibarlık önemli kriterler ve bu konuda iyiyiz. Sadece şöyle bir durum var kendisi çocukluktan beri şeker hastası (tip 1 diyabet. Öncelikle hastalığından bahsedeyim, günde 4 kez insülin iğnesi vurur ve sağlıklı beslenir. Şimdiye kadar hiç takmadım sonuçta kimin başına ne zaman ne gelir bilemeyiz benim için iyi niyet şu devirde çok daha önemli çünkü.
Şimdi ne değişti ne kafana takıldı derseniz şöyle anlatayım. Artık adım atmayı planlıyoruz evlenmek istiyoruz. Fakat şöyle bir durum var tip 1 diyabeti olan bireyşn çocuğunda çıkma oranı da %5-6 civarı . Evet erkek arkadaşım artık yaşam biçi olarak benimsediği için daha az zorlanıyor ve bilincinde . Ama minicik çocuklarda çok çok zor bir durum. 1-2 yaşındaki çocuğa iğneler vurmak şekerini kontrol altında tutmak, onu yeme bunu yeme demek, şekeri düşünce farkına varmasını sağlamak kolay bir durum değil. (Evet şimdiden kötü düşünme diyeceksiniz ama bu düşük bir ihtimal de değil ne yazık ki). Öyle bir durımda işimi dahi bırakmam gerekecek. Evet belki allah korusun bu hastalıktan daha beter bir durum ileride çocuğum olursa çıkacsk evet o ihtimaller hepimiz için var . Ama o ihtimaller onbinde bir ise bu yüzde 6 bildiğimiz hir durum. Canımı sıktı bu durum sadece
Yorum yapanlara şimdiden teşekkür ederim . Eleştiriye de açığım:)
Maşallah. Çocuğunda var mı diyabet pekiCiddi rahatsizliklarda cocuk dusunuyorsam ben de evlenmezdim ya da evlensem de cocuk yapamazdim ama diyabet ciddi bir rahatsizlik degil. Oldukça yakinim bebeklikten beri diyabet evet igne oluyor ama cocukluktan beri taniyorum diyet disinda zorlandigi olmadi, diyete uymakta cocukken zordu. :) Onun disinda hiç bir şeyine engel olmadi ve evli cocuklu kendisi.
Maşallah. Çocuğunda var mı diyabet peki
Geçmiş olsun size de ..Bu riskler bir çoğumuzda var bence..Kronik sedef hastasıyım, bu da genetik bir hastalık çocuğuma da geçme ihtimali var...Allah korusun ama çocuğumda olsa hayatı boyu cildine dikkat edilp, iyi beslenmesi ve hep dikkatli olması gerek..Konunuzu okuyunca eşim de böyle düşünebilirdi dedim bir an,çok üzücü olurdu ..Bu düşüncenizi karşı tarafa belli etmemişsiniz, bence belli de etmeyin..Hepimiz her an neyle karşılaşacağımızı bilmiyoruz bu hayatta..
%5 ten bahsediyorsunuz.Merhabalar,
30 yaşındayım erkek arkadaşımda 32 yaşında . 1 senedir birlikteyiz. Herhangi bir sıkıntımız yok çok iyiyiz aradığımı buldum diyebilirim her anlamda. Benim için iş,kariyer,aile yapısı,merhamet ,sakinlik,kibarlık önemli kriterler ve bu konuda iyiyiz. Sadece şöyle bir durum var kendisi çocukluktan beri şeker hastası (tip 1 diyabet. Öncelikle hastalığından bahsedeyim, günde 4 kez insülin iğnesi vurur ve sağlıklı beslenir. Şimdiye kadar hiç takmadım sonuçta kimin başına ne zaman ne gelir bilemeyiz benim için iyi niyet şu devirde çok daha önemli çünkü.
Şimdi ne değişti ne kafana takıldı derseniz şöyle anlatayım. Artık adım atmayı planlıyoruz evlenmek istiyoruz. Fakat şöyle bir durum var tip 1 diyabeti olan bireyşn çocuğunda çıkma oranı da %5-6 civarı . Evet erkek arkadaşım artık yaşam biçi olarak benimsediği için daha az zorlanıyor ve bilincinde . Ama minicik çocuklarda çok çok zor bir durum. 1-2 yaşındaki çocuğa iğneler vurmak şekerini kontrol altında tutmak, onu yeme bunu yeme demek, şekeri düşünce farkına varmasını sağlamak kolay bir durum değil. (Evet şimdiden kötü düşünme diyeceksiniz ama bu düşük bir ihtimal de değil ne yazık ki). Öyle bir durımda işimi dahi bırakmam gerekecek. Evet belki allah korusun bu hastalıktan daha beter bir durum ileride çocuğum olursa çıkacsk evet o ihtimaller hepimiz için var . Ama o ihtimaller onbinde bir ise bu yüzde 6 bildiğimiz hir durum. Canımı sıktı bu durum sadece
Haklısınız ama o %5 mi?%5 ten bahsediyorsunuz.
Ona bakarsak sma taşıyıcısı da olabilirsiniz.
Annem als hastası idi. Ailede başka yok ya da akrabalarımız hastalık ortaya çıkmadan başka şekillerde ölmüş olabilirler. Ailesel als ise Genetik geçiş oranı %10-15 civarı. Bende de çıkabilir kızımda da çıkabilir.Haklısınız ama o %5 mi?
Valla her şeyiyle bana uyan, kafa yapımın bir olduğu üstüne de kibar, saygılı bir eşi bulsam ne olursa olsun bırakmazdım hatta kısır olsa bileMerhabalar,