Mehaycım,
Transferi dedikleri zamandan geç yapabiliyorlar. Benim transferim saat 12:00 deydi, ancak 13:45 de falan yaptılar. Ben sabah 11 de uyandım. Tuvalete gittim. Aç karnına standart 1 bardak suyumu içtim. Kahvaltımı ettim. 12 ye kadar da 4 bardak daha su içtim. 12 de çok sıkışmamıştım. Ama bekleme süresinin sonunda bayaa sıkışmıştım. İşlem sonunda da hemen sonda taktılar. Ve hiç kalkmadan 15 dk falan ameliyat masasında dinlendim. (Bence bu ilk masada dinlenme kısmı, tüm 12 günlük süreçten daha önemli!) İlk 10-15 dakikada tutunuyorsa tutunuyor. Bu yüzden merkezinle konuş, mutlaka sonda kullansınlar. Sakın sürgü vermesinler veya kendin tuvalete gitme! Ameliyat masasından da hemen kalkma. Bazıları işlem biter bitmez masadan kaldırıp, yatağa alıyorlarmış. O sakat iş. Mutlaka 15 dk o masada bacak bacak üstüne atıp yat. Bu sırada da bebişinin nasıl biri olmasını istediğini düşün. Zekası kime benzesin? Tipi nasıl olsun, karakteri nasıl olsun, falan... Sakın aklına negatif şeyler getirme. Ne kadar pozitif geçirebilirsen bu süreci embriyoların böyle pozitif bir annenin içinde kalmak için o kadar fazla çaba harcayacaktır. Düşünsene negatif bir ortamda kim uzun süre kalmak ister ki???
Bol şanslar diliyorum.
Sevgiyle kal ve hep pozitif düşün!
Canım;banada transferin 09:00 da olacağı söylendi.Sabah kalk 7 bardak su iç dediler.Ama keşke söylediklerini yapmasaymışım.Transferin 08:30 da olacağına söylemişllerdi ama 09:30 da oldu.Bu süre içinde ben çatlama derecesine geldim.Artık dayanamayacağım için tamam git ama tam boşaltma ,biraz tap kalk dediler.Öyle yaptım,ama transfer için masaya aldıklarında tekrart sıkıştım.O zamanki huzursuzluğumu tarif edemem.Doktor bu en önemli aşama,rahat ol dedi ama ne mümkün.Ben o kadar sıkışmışımki gözlerimden yaş geliyor,titriyorum ve ateş basmış bir vaziyette bir an önce işlemin bitmesini bekliyorum.Ve sonuç negatif.Ben o masada hissetmiştim olmayacağını.Çünki hiç rahat değildim,ve kendimi çok sıkmıştım.
Bence sabah kalkar kalkmaz çok su içme.Ne zaman transfer gerçekleşecekse ondan 15-20 dakika önce iç.Oda 5 bardağı geçmesin.Hayırlısı olur inşallah.Ne zaman transferin?
canım selamm dört bardak dıyosun ya canım yetmıyo ne kadar sıkışık olursa doktor rahim içini daha iyi görüyo ve zaten yeterlı değilse tekrar seni kaldırıyolar ve su içirıyolarr gerçekten sıkışık olmak o yuzden zor sen hiç denemedin galiba bı de kasıklara bastırıyolar dıyosun yok canım öle bişeyy bastırmıyorlar rahat bı işlem sadece biraz sıkışıyosunn bide sonra daha çok sıkışıyo insan inş rabbım herkese kolaylıklar verır.. bu arada yemeklerın çok güzelllllllllllllllllll
evet canim ilk denemem olacak...bircok arkadas doktor daha iyi gorebilmek icin kasiklara bastiriyor diyorlar o yuzden telaslandim biraz zaten sikismisiz birde bastirirsa..ne bileyim cok kotu olur insan... Yemeklerimi begenmene sevindim ayrica :))a.s.
mehaycığım öncelikle şunu diyeyim banada çok önceden içirttiler suyu
ama o masada streslı olmakk bebeğim tutmayacağı anlamına gelmiyor ben inanmıyorum evet o işlemde ben tek şey düşündümmm ...bitsin tuvaletimi yapayımm.....öle böle bittii...ve beni masadan sedyeye ayakalrım havada geçirdilerrrrrrrrr ve 10dk. aşağada bekledim sonrasında yatağa geçmeden sürgü verildi bana.........rahat 20 dk.yaptım tuvaletimi.....yatağada ayakklarım havada kafamı kaldırmadan geçirildim.........2 satt yattım her tuvaletim geldiğindede sürgü verildi.......benim açtığım başlıkda ilk yazılan yazıları oku cnm....bak herkes aynı şeyi yaşamışş
canimöncelikle başlamana sevindim inş herşey güzel olur sikma kendini sikişman gerekecek ama bastirma yo sadece ultrason cihazi karninda geziniyor ya tabi sikişiksin o biraz basinç yapiyo hiç üzme kendini inş herşey çok guzel olcakkkkkkkkkkhani bazisi kendimi rahat hissetmemiştim o yuzden tutmadi diyor ya bencede öle bi şi yok rabbim ol dedyse olur herşey transferden sonra rabbime bağli biz elimizden geleni yapiyoruz gerisi rabbimin takdiri inş canim bebişine kavuşursunn
selam benimde transferim yeni yapıldı ne kadar sıkışıklığa dayanabilirsen o kadar iyidir çünkü dr un rahimi tam görmesi iyi yerleştirebilmesi için şart bu arada bu benim 3. denemem .2. denemede yine aynı şekilde sıkışmıştım ve tuttu çokta güzel ilerliyordu ama düştüler Rabbim hayırlısını nasip etsin Mevla ol dedikten sonra kim engelleyebilir ki olmasını????
mehaycım yumurta toplamadada ben çiş problemi yaşadım, su içe içe gittim zaten merkeze orda içmeye devam ettim ama belirtilen saatte olmayınca sıkıştırmaya başladı. zaten yumurtalıklar dolu onun verdiği baskı var birde çiş çatlayacaktım hemşireye sordum biraz yap dedi yaw bu işin birazı mı var. biraz yapayım dedim ama maalesef başarılı olamadım. tamamını yaptım. daha sonra bana 2 bardak suyla dolu olmasının yeterli olacağı söylendi ve yumurta toplama işlemi başarıyla tamamlandı. ama işin açıkçası ben transferde sıkışık değildim diye hatırlıyorum onu düşünüyorum ama öyle olsa bilirim çünkü 3 ay oldu. sadece yumurta toplamada sıkışıktım ben. ama sana merkezden sıkışık olacaksın dedilerse kedine sıkıntı yaratmayacak kadar sıkışık ol. bu kez olacak canım, Allah yardımcın olsun.
çok şükür iyi canım, şimdiye kadar bir problem çıkmadı. Allahım inşallah sanada en kısa zamanda nasip eder canım. Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın.