Embriyo

toprak_su

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2011
42
1
86
Ankara
merhaba hocam

yaşım 38. 3,5 yıllık evliyim. 2 tane doğal yolla gebeliğim oldu. biri 4 aylıkken hidrops nedeni ile sonlandırıldı. 2.ciside 6 ay önce 9 haftalıkken düştü.(boş gebelik oldu). yaşım nedeni ile tüp bebek düşündüm ve geçen ay tüp bebek yaptırdım. mikrodoz prtk.uygulandı gonal-f 225+menegon 75 +lucrin kullandım. 11 yumurta toplandı mikro yapıldı. sadece 2 yumurta döllendi ve 2.gün 2 ve 3 hücreli iki tane grade I embiryo transfer edildi. ama sonuç negatif. son hcg günü yapılan kontrolde 14,5-18 mm arası değişen 6 folikül,3 tanede 22-25 mm arası yumurta ve de arkadan gelen küçüklerin olduğunu söylediler fakat epikriz raporunda matür folükül sayısı 6, immatür folikül sayısı 5 yazıyordu. embiryolar grade I yazıyor fakat şekil olarak hiç düzgün değildi. epikriz raporu ile söylenen arasında bir çelişki var gibi geldi. birde olgun yumurtanın az çıkması ve sadece 2 tanenin döllenmesi ikinci deneme de aynı şeyleri yaşayabileceğim korkusu yarattı. FSH ım 4,33 AMH 2,82. böyle bir durumun oluşmasının nedeni ne olabilir. ne yapabilirim.

Rapordaki çelişki için yorum yapmam zor bence bunu tedavi gördüğünüz merkezle paylaşmanız gerekir. Burada önmeli olan embriyo kalitesindeki bozukluktur. Daha önce düşük yaptığınız için kromozom testi yaptırmanızda fayda olabilir. Ancak embriyo kalitesini etkileyen tedavide kullanılan protokol, ilaç , yumurta toplama zamanı ve embriyolojş laboratuarının durumu gibi bir çok birbirinden bağımsız faktör devreye girer.
Herşey gönlünüzce olsun. Saygılarımla

teşekkürler Hocam cevabınız için. merkezle görüştüm tabiki de ama şanssızlık olarak değerlendirdi çok tatmin olmadım. 2.cisi içinde başka merkezlerle görüşmelerde oradaki doktorlarda farklı şeyler söyleyince kafam karıştı.
benim ilk kaybımdan sonra hem eşime hemde bana kromozom testi yapıldı bunun yanında pıhtılaşma,mutasyon,bağışıklık, parvovirüs ve diğeryaptırabileceğim kan testleri araştırmaları yaptırmıştım.
iyi çalışmalar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…