Ben arisutu bal polen propolis omepa ve vitamin kullandim.. 3 yumurta toplandi 3 embriyoda 5.gune gittiMerhabalar, tüp bebekte yeterli sayıda yumurta toplandı ,8 dolu yumurtadan 2 tane embriyo oluştu. 5. Güne embriyo ilerlemedi ve transfer iptal oldu,bu durumu yaşayan var mı? Yumurta ve sperm kalitesini artırmak için neler yapabilirim ,özelde tedavi gördük doktor bu konu hakkında şunu yapabilirsin kullanabilirsin diye bir öneride bulunmadı .
Daha öncesinde gitmemişmiydi peki aynı durum bende de var gidiyor 5. Güne ama erken blast oluyorBen arisutu bal polen propolis omepa ve vitamin kullandim.. 3 yumurta toplandi 3 embriyoda 5.gune gitti
benden de dün 16 adet yumurta toplandı; ama sadece 2 adet embriyo oluşmuş :-(Merhabalar, tüp bebekte yeterli sayıda yumurta toplandı ,8 dolu yumurtadan 2 tane embriyo oluştu. 5. Güne embriyo ilerlemedi ve transfer iptal oldu,bu durumu yaşayan var mı? Yumurta ve sperm kalitesini artırmak için neler yapabilirim ,özelde tedavi gördük doktor bu konu hakkında şunu yapabilirsin kullanabilirsin diye bir öneride bulunmadı .
Bana çok enteresan geliyor bu durum ,ben hala kabullenesim gelmiyor,nasıl bu kadar çok olan yumurtadan çok az embriyo döllenebiliyor,doktorlar paragöz olmuşlarbenden de dün 16 adet yumurta toplandı; ama sadece 2 adet embriyo oluşmuş :-(
sebebini sorduğumda sebepsiz infertilite cevabı aldım
5. günü beklemeden yarın donduracaklarmış, ikinci gün dondurulan yumurta ne kadar sağlıklı olabilir :-(
sanırım şansım yok denecek kadar az...
inanın bende anlamıyorum, görüşmeye gittim verilen cevap; yumurtada sorun yok, spermde sorun yok, problem ne diyorum böyle durumlar olabilir hiç embriyomuz olmayabilirdi de cevabını alıyorumBana çok enteresan geliyor bu durum ,ben hala kabullenesim gelmiyor,nasıl bu kadar çok olan yumurtadan çok az embriyo döllenebiliyor,doktorlar paragöz olmuşlar
Demek istediğim de tam olarak bu , onların elinde olan bişey , arada 4 sene var ,ve olayın tam tersi olması gerekirken daha iyi bir sonuç almışsınız, resmen ticarete dökmüşler olayı bazı merkezler,hakkım helal değildir çok yıpratıcı bi süreçti,Antalyada Ali Fuat Şengör de tedavi gördüm ,inşallah bu yorumu görürler gitmezlerİlk tedavimde 3 ay vitamin kullandirdilar günde ortalama 8 vitamin alıyordum yaşım 29du. 15 yumurta toplandı 14 dolu çıktı 7si döllendi 3. Gün donduruldu. Tam 3 kez transfer oldum çift çift olmadı birinide kendileri imha etmiş. Sonra merkez değiştirdim uyduruk bir folik asitle (uyduruk diyorum çünkü 56 lira falandı ilk tedavimde kullandığımız ilaçlar tüp bebekten fazla tutmuştu) 14 yumurtadan 13 ü dolu çıktı 12si döllendi 12si de 5. Günü gördü. Tek embriyo transferi ile hamileyim. İki tedavi arası 4 sene yani yaşım 33. Vitaminlerle olacak olsaydi benim olurdu ben laboratuvara bağlıyorum. Laboratuvar ne kadar basariliysa o kadar guzel sonuc aliniyor. Ne yazık ki tüp bebek bir sektör olan yumurtayı da çöp ediyorlar ve hiiiiiç umurlarında da değil....
İlk tedavimde 3 ay vitamin kullandirdilar günde ortalama 8 vitamin alıyordum yaşım 29du. 15 yumurta toplandı 14 dolu çıktı 7si döllendi 3. Gün donduruldu. Tam 3 kez transfer oldum çift çift olmadı birinide kendileri imha etmiş. Sonra merkez değiştirdim uyduruk bir folik asitle (uyduruk diyorum çünkü 56 lira falandı ilk tedavimde kullandığımız ilaçlar tüp bebekten fazla tutmuştu) 14 yumurtadan 13 ü dolu çıktı 12si döllendi 12si de 5. Günü gördü. Tek embriyo transferi ile hamileyim. İki tedavi arası 4 sene yani yaşım 33. Vitaminlerle olacak olsaydi benim olurdu ben laboratuvara bağlıyorum. Laboratuvar ne kadar basariliysa o kadar guzel sonuc aliniyor. Ne yazık ki tüp bebek bir sektör olan yumurtayı da çöp ediyorlar ve hiiiiiç umurlarında da değil.
Bu arada hayırlı olsun,kucağınıza da almayı nasip etsin rabbimİlk tedavimde 3 ay vitamin kullandirdilar günde ortalama 8 vitamin alıyordum yaşım 29du. 15 yumurta toplandı 14 dolu çıktı 7si döllendi 3. Gün donduruldu. Tam 3 kez transfer oldum çift çift olmadı birinide kendileri imha etmiş. Sonra merkez değiştirdim uyduruk bir folik asitle (uyduruk diyorum çünkü 56 lira falandı ilk tedavimde kullandığımız ilaçlar tüp bebekten fazla tutmuştu) 14 yumurtadan 13 ü dolu çıktı 12si döllendi 12si de 5. Günü gördü. Tek embriyo transferi ile hamileyim. İki tedavi arası 4 sene yani yaşım 33. Vitaminlerle olacak olsaydi benim olurdu ben laboratuvara bağlıyorum. Laboratuvar ne kadar basariliysa o kadar guzel sonuc aliniyor. Ne yazık ki tüp bebek bir sektör olan yumurtayı da çöp ediyorlar ve hiiiiiç umurlarında da değil....
Amiiiin nerede varsa bu yolda emek veren herkese nasip etsin inşallahBu arada hayırlı olsun,kucağınıza da almayı nasip etsin rabbimnasıl bir tedavi gördünüz,tedavide neler kullanıldı,eşiniz bu süreçte herhanbi bi ilaç iğne yada takviye kullanmış mıydı?
Evet benim 2020 de gerçekleşti 7 dolu yumurta toplandı fakat ne yazıkki 1 adet döllendi ve transfer olamadı ve yumurtam zorla döllendirilmiş. Takviye söylemedi kimse ben arayıp tarayıp araştırıp kullandık. Çok fazla para harcanıyor bu süreçte Allah yardımcımız olsun. Yumurta direnç gösteriyor Ya da sperm kalitesi kötüMerhabalar, tüp bebekte yeterli sayıda yumurta toplandı ,8 dolu yumurtadan 2 tane embriyo oluştu. 5. Güne embriyo ilerlemedi ve transfer iptal oldu,bu durumu yaşayan var mı? Yumurta ve sperm kalitesini artırmak için neler yapabilirim ,özelde tedavi gördük doktor bu konu hakkında şunu yapabilirsin kullanabilirsin diye bir öneride bulunmadı .
Yumurta dışında döllenmeye yardımcı maya proteini var şayet bu yoksa sperm yumurtaya giremiyor. Sperm sayı kalitede sorun yok yumurta olgun deniyorsa sebep budur diye düşünüyoruminanın bende anlamıyorum, görüşmeye gittim verilen cevap; yumurtada sorun yok, spermde sorun yok, problem ne diyorum böyle durumlar olabilir hiç embriyomuz olmayabilirdi de cevabını alıyorum
AmiiinnV Valued inşallah Allah hayırlısıyla bir evlat nasip eder
Öncelikle fazla kilonuz varsa vermeniz lazım. Haftada 3 gün tempolu yürüyüş. Her gün haşlanmış yumurta ile kahvaltı, haftada iki kez kırmızı et, bir kez balık. Her öğünde yeşillik, salata vb. Kısacası çok iyi beslenmeniz lazım. D vitamini bu aylarda düşmeye başlar, takviyeye başlayın.
Kalite için en önemli vitaminler B12, D ve folik asit diye biliyorum.
Şimdi dikkat etmeye başlarsanız üç ay sonra kaliteli yumurta üretilmeye başlıyormuş.
Tabii bunları yumurta için söylüyorum. Sperm durumunu bilmiyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?