.........................................şimdi geçenlerde ben burada bir haber paylaşmıştımmm aile ve sosyal poltikalar bakanlığının sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları ile yapmış olduğu bir çalışma vardı ücretsiz tüp bebek başlığı altında bir yasa çıkartılmış ve sadece yeşil kartlı ve ya hiç sosyal güvencesi olmayan ailelerin acıbadem has ile ortak yürütülecek çalışma ile tüp bebek yaılmasıydı ..... Buraya kadar her şeyi biliyoruz bu gün benim bir sebebpten doalyı sosyal dayanışma vakfını aramam gerekti ve oradaki bayanla konuşurken tüp bebekle ilgili yukarda yazdığım konu açıldı aile ve sosyal poltikalar bakanlığını yapmış olduğu bu çalışmaya bekleninlen oranda aile baş vurmayınca bakanlık yeniden yasayı düzenleyerek sosyal güvencesi olanlarıda bu kapsama almış ama başvurular bitmişşşş malesef((( oradaki bayan bana dediki bakanlığa başvurup talebinizi belirtin infertilte hastaları yeniden başvurup talepde bulurlarsa bu genelge yeniden düzenlenip ücretsiz tüp bebek ypılacak istiyorsanız telefon ve mailerle isteğinizi bildirin dediii .. ( arkadaşlar bu konuyu girdiğiniz diğer topiklerdede paylaşabilirisnizzz belki bakanlığa yazmak isteyen olabiliR)
ben bal+tarçın+çörek ot karışımını yapmıştım. Yumurta sayımı arttırmıştı ve oluşan embriyolar da çok kaliteliydi. Hatta şu anda hala 12 tane dondurulmuşum var. Transferden sonra da ananas yemiştim tutunması için. Şu an kızım 34 aylık. Denemenizi tavsiye ederim. Hayırlısı olsun en kısa zamanda bebeklerinize kavuşursunuz inşallah..
canımmm benim daha yumurtalar toplanmadı
dün gittim dr a 9 tane saydı bugün menogana başlıycam
cumartesi toplanacak yumurtalar ben tedaviyi bırakmazsam bugün
Aa hayirola neden birakmayi dusunuyorsun ters giden bisey mi var o kadar ugrastin
Cnm herkese gore degisir derken 21. Gunu baslarsan bir sonraki adetin 12. Gununde genede opu oluyor adetin 2. Gunu de baslansa yine 12. Gunu opu oluyor 1-2 gun oynayabilir ama cok istisnai bir durum. Embrio gelisimine gore de opudan sonra 2.gunu yada 5. Gunu arasinda transfer oluyor. Benim asagi yukari transfere 18 ile 21 gun zamanim kaldi 2.gun basladigimizi varsayarsak. Sende ne var ne yok dha25 mg basliomusun mutlaka basla cnm hem sayiyi arttirio hemde embrio kalitesinde cok endike. Hep soyluyorum tetzemin 17 sene cocugu olmadi ne tupler asilamalar yaptirdi olmadi umudi kesip bide dha25 deneyim tup denemem artik dedi ve 3. Ayinda hamile kaldi. Dogurganligi kadinlarda en ust seviyelere tasiyor. Tabi herkeste degil.
valla aynen hocanın bu tutumundan bende memnunum her nekadar şartları zorlasam da sağlam ve emin adım attığımızı düşünüyoruz. hoca her gidişimde 3-4 gün üst üste kliniğe çağırıyor hoş saatinde muayene olamiyorum ama bu heryerde aynı. markette bile sıra bekleniyor yeri geliyor ki böyle bi durumda gayet normal. kullandığım ilaçları bile tek tek analiz ediyor yardımcısı olan özgür beyle toplantı yapıp muayene sonrası klinikten ayrıldıktan sonra dönüş yapılıyor ilaçlara devam yada sonlandır deniliyor. kullandığım şeyler
hergün: Q10=200mg
arısütü bal polen kapsül: 1 adet
corasprin100mg=1 adet
folbiol=1 adet
omega-3 1000mg=1 adet
b12=1 adet
dhe25mg =1 adet******* en önemlisi bu sayıyı arttırıyor ve embrşo kalitesini arttırıyor en az 45 gün kullanmak gerekiyor
kür olarak::
bitki karışımı(yeşilçavdar firmasının civanperçemli adlı toz karışımı) her sabah açkarnına yoğurtla 1 tatlı kaşığı yiyorum
ünlü bi aktarın yumurta sayısını arttırmak için hazırladığı toz karışım yine sabahları aç karnına 1 tatlı kaşığı
adetin 2.günü başlayıp 12.günü sonlandırmak üzere çörekotu+bal +tarçın karışımı fakat bu ay adetin 21.günü başlayıp bir sonraki adetin 8.gübü falan bıraktım..
önümüzdeki adetimde de mutlaka incir kürüne başlicam.
sigarayı her adet oluşumda bırakıyorum hoca o ay tüpe başlamıyoruz diyince tekrar başlıyorum. ama en fazla 3/5 arası içiyorum.
bu arada bu karışımlara başlamadan yaklaşık 3 ay önce 7-8 adet olan folikül sayım 2-3 arasında gözlemlendi 2 ay üst üste. hal böyle olunca bir de adet sürem 1,5 güne düşünce ben hemen önüme gelen kürleri kullandım ve çok şükür sayıyı arttırdım en son 12/13 arasında idi bu ay takip ettirmedim. adet sürem halen 1,5 gün sürüyor bununla ilgili erken menepoz şüphesi var ama dr.um şimdi bu konuyu hiç karıştırma düşünme aklına dahi getirme öncelik gebelik konusu dedi. ona daha sonra doğum olursa bakacağız dedi.
bu karışımı hazırlayan aktar kim ? nerede tam olarak merak ettiğim şey bu
İyiyim cnm şimdilik bı sıkıntı yok ara ara kahve renginlekem gelio kalp atışı kese herşey yolunda bebek gelişimini güzel tamamlıyorCnm nasılsın? Kalp atışlarını duydun mu?
canım bende merak ettim kalp atışı vs.. son durumlar birde açıkcası benim pc demi sorun var hamilelik takvimini göremiyorum oradan haftalarını takip ediyordum her şey çok güzel yolunda değil mi ?
ne kullandın cnm. darısı herkese inşallah
İyiyim cnm şimdilik bı sıkıntı yok ara ara kahve renginlekem gelio kalp atışı kese herşey yolunda bebek gelişimini güzel tamamlıyor
Herşey yolunda bişey hariç benim kahve lekeler canımı sıktı o yüzden kapattım ve bu problemi atlatmadan da açmayı düşünmüyorum Dr. Her ne kadar normal keseye zarar vermez dese de içim rahat değil.
geçmiş olsun canım herşeyin yolunda olmasına inan çok sewindim... bu arada takvim olayı da boş ver için nasıl rahat ediyorsa o senin için en güzelidir....
bilsem söylerdim ma aktarım bana bilgisini vermedi.bilmiyorum canım 2 ay yetecek kadar bende var aslında ama doğum yaptıktan sonra karışımı birine vermek istiyorm 2 ay kullanıp tüp dener kalitesizse yumurtaları .Bn de her ihtimale karşı şan tutyorm.progiyex iğne var bnde 3 tane ,bir kutuya yakında crinone jel var,2 tane düşük engelleyen puroloton iğne vr.isteyene karşı ödemeli göndereyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?