• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

embrio kalitesini arttırmak için neler yaptınız???

merhaba, inşaallah bebek isteyen herkes tez zamanda bebeğine kavuşur, hamileler de hayırlısıyla kucağına alır bebeğini...

ynz06 arkadaşımız tecrübeli ve bu konuda oldukça bilgili görünüyor, tüm maillerini okudum. mayıs ayında T.Gürgan hocada tüp bebeğe başlamayı düşünüyorum, hocam aslında Nisan da başlayacaktı ama ben müsait değildim o zaman. bahsettiğin kürlerin ve ilaçların bir çoğunu 5 yıllık süre içerisinde kullandım, 1 aşılama ve 2 tüp bebek deneyimim oldu. görünen ciddi bir sorunumuz yok, eşimde sayı ve morfoloji biraz düşük sadece. Birçok şey denedik olmadı, Haliyle bu sefer ki tüpten önce ciddi bir hazırlığım olmadı, çok sıkıldım.yaptırmadığım tek şey akupunktur. Transfer öncesi akupunktur yaptırmışsın. Nerden yaptırdın adresini alabilir miyim?
yardımcı olursan çok sevinirim...

merhaba, inşaallah bebek isteyen herkes tez zamanda bebeğine kavuşur, hamileler de hayırlısıyla kucağına alır bebeğini...

ynz06 arkadaşımız tecrübeli ve bu konuda oldukça bilgili görünüyor, tüm maillerini okudum. mayıs ayında T.Gürgan hocada tüp bebeğe başlamayı düşünüyorum, hocam aslında Nisan da başlayacaktı ama ben müsait değildim o zaman. bahsettiğin kürlerin ve ilaçların bir çoğunu 5 yıllık süre içerisinde kullandım, 1 aşılama ve 2 tüp bebek deneyimim oldu. görünen ciddi bir sorunumuz yok, eşimde sayı ve morfoloji biraz düşük sadece. Birçok şey denedik olmadı, Haliyle bu sefer ki tüpten önce ciddi bir hazırlığım olmadı, çok sıkıldım.yaptırmadığım tek şey akupunktur. Transfer öncesi akupunktur yaptırmışsın. Nerden yaptırdın adresini alabilir miyim?
yardımcı olursan çok sevinirim...

Cnm öncelikle Allah yardımcınız olsun hepinizin bebek de ben de iyiyiz benden sonra bu topiği takip eden ve Gürgan klinikte tedaviye başlayan bi arkadaşımız daha 3.denemesinde hamile kaldığı haberini aldık darısı hepinize.

Cnm hiç işlenme ve tekrar dene derim kürleri soğan kürsüye yumoşları ve rahimi temizle hayıt tohumuna geç ardından bu sürede o vitaminleri muhakkak kullan hele ki arısütü bal karışımı ve çörekotu karışımı direkt rahimi hazırlıyor. Akupunkturu Ankara'da birçok yerde yaptırabilirsin ben gittiğim yerin No yu sildim ama burda benim topikte paylaştım diye hatırlıyorum

Bu arada klinikten co-cültürü muhakkak iste cnm.

Merhaba Arkadaslar,

Ben ilk tup bebek denememde negatif sonuc aldim.Tedavi oncesi zeytinyaginda bekletilmis incir tukettik esimle beraber.Ayrica bal,tarcin,corekotu karisiminida denemistim.Transfer sonrasi ananas tukettim ama nafile
Embriyolarim ikinci kaliteydi ve maalesef negatifimizi almis olduk..

Baska ne tur onerileriniz olabilir. Embriyo kalitesini arttirmak icin baska neler yapabilirim..

Cevaplarinizi bekliyorum..

Sevgiler

Merhaba Arkadaslar,

Ben ilk tup bebek denememde negatif sonuc aldim.Tedavi oncesi zeytinyaginda bekletilmis incir tukettik esimle beraber.Ayrica bal,tarcin,corekotu karisiminida denemistim.Transfer sonrasi ananas tukettim ama nafile
Embriyolarim ikinci kaliteydi ve maalesef negatifimizi almis olduk..

Baska ne tur onerileriniz olabilir. Embriyo kalitesini arttirmak icin baska neler yapabilirim..

Cevaplarinizi bekliyorum..

Sevgiler

Mrb cnm tekrar tekrar yazmaya gerek yok burda baştan sona kadar okuyacağın herşey kk daki diğer torpillerin tamamında yer alan kürleri alıntı yapıp tek tek paylaştık. Ben ve bi arkadaşımız başarılı gebelik elde ettik başka bi arkadaş hiç döllenme bile elde edemezsen döllenme yaşadı embriyosu oldu. Tavsiyem baştan sona oku ve hepsini yap aynı anda yapmanın sakıncası yok ben hepsini yaptım. İşe öncelikle soğan kürünü yapmakla başla. Kolay gelsin. Bu arada en azzzzz 3ay bakım yapmalısınız

Mrb cnm tekrar tekrar yazmaya gerek yok burda baştan sona kadar okuyacağın herşey kk daki diğer torpillerin tamamında yer alan kürleri alıntı yapıp tek tek paylaştık. Ben ve bi arkadaşımız başarılı gebelik elde ettik başka bi arkadaş hiç döllenme bile elde edemezsen döllenme yaşadı embriyosu oldu. Tavsiyem baştan sona oku ve hepsini yap aynı anda yapmanın sakıncası yok ben hepsini yaptım. İşe öncelikle soğan kürünü yapmakla başla. Kolay gelsin. Bu arada en azzzzz 3ay bakım yapmalısınız

Tesekkur ederim..

Sogan kurune basladim..Digerlerini de arastiracagim
Sevgiler,

Doğal yolla 2. Ye hamile kaldım çok saskinim hiç beklemiyordum kızım henüz 1.5 yasinda olsun ikisi buyur . Allah isteyen herkese versin

Doğal yolla 2. Ye hamile kaldım çok saskinim hiç beklemiyordum kızım henüz 1.5 yasinda olsun ikisi buyur . Allah isteyen herkese versin
Masallah ne guzel.ikisi bir arada buyur.bastan sona okuyamadm ama timur beyde mi yaptrdnz tupu.ben de mayista gittim ama bi turlu baslayamadik tedaviye.surekli tahlil yapip yolluyorum degerlerim yuksek.yumurta rezervlerm oldukca dusuk.bir umut gorurse cagiracak ama bi turlu olmuyo.timur bey den iyi bir elektrik aldim.gerckten isinin ehli gorunuyor ama tüp asamasina gelemedgim icin pek bilgim yok yontemleriyle ilgili.rica etsem biraz anlatr misinz siz de problem neydi timur bey nasil bir tedavi uyguladi?

Iyi geceler sevgili kardeslerim
corek otu karisimi,ama en onemlisi polen,ari sutu ari sutunun sadece kendisi balla karistirmadim ben hergun dilimin altina tahta kucuk kasikla aliyodum.
Birde en onemlisi belki tv de duymussunuzdur (D) vitamini eksikligi kaliteli yumurta olusmaz dedi bi bayan dr'u benim 0,7 idi ilac kullandimm anca 27 oldu
Tedaviden once bi kan aldiri imun sisteminiz dusukse once guclendirin
ben demir icin igne d vitamini icin ilac ve bazi vitamin ilaclari kullandim
Bunar bittikten sonra corek otu polen ari sutu (fsh) ta 13 lerdeydi hangi ot cop varsa icitm ama bana aguskaktus diye bi hap otun hap cesidi onu ictim fsh 8 'dusdu
bende ne ararsaniz vardi erken menepoz risi yumurta rezervi azligi cikolata kistinden ameliya iki kez en sonundada bi tup de tikaniklim belkide tuplerde hidrosalpenx sivi si bile var yok kestireceksin yaada baglatacaksi dediler
bende oylede boylede hayatim bitecek dedim sutle maydanozu kaynattim belime battaniye doladim oturdum buharina
NOT bu yaptigimi sizler yapmayin cunki bazilarina iyi gelmeye bilir biri oturmus yumurtaliklarini buzdurmus diyolardi benim kaybedecek biseyim kalmadi dedim ondan yaptim
birde kapari diye kavanozlarda satilan bi bitki var ister zeytin yaginda isyer sirkeye batirilmis ondan yedim birde ben en son hakkimi kullanmak icin tedaviye baslamak istedim dr um bana bi hormonum bayagi bi dusukmus ama bilmiyorum ne dusuk 3 ay bi ilac verdi bunu kullan oyle basla dedi 2 ay ictim dr uma dedim son bi ayida tup bebek ilaclari ile kullaniyim olmaz mi dedim allahtan olur dedi adetin besinci gunu estrofeme basla dedi gel
ama basliyamadim cunki yavrum kendiligindn geli verdi cok sukur bin sukur allahim en kisa zamanda butun isteyelere nasip etsin yuce yaradan amin.

Ha birde dip not olarakta kanda hcg nize baktirmadan
sakin adet sokturucu kullanmayin benim azar azar geliyodu tup bebek merkezindeki dr 'um tam dokulmeden estrofemi icme dedi bidaha gittim rahmin kalinlasmis bugun yarin gelir bekle dedi bugun yarinnda gecti az az geliyo aksama cogalir diyorum yok en sonunda kendi kadin dr 'uma gittim tup bebek dr .'um gelir dedi gelmedi dedim rahmin bayagi kalinlasmis biz ne olur ne olmaz sana adet sokturucu vereyim onu ic iyce gelir dedi nerden bilcek tabikki
ben tup bebek merkezini aradim hem adet sokturucu ile esteofemi icsem olurmu diye hemsirede allsh razi olsun gelin bidaha kontro edelim oyle icin dedi..
ultrsal yapti belki gelecegi icin bu kadar kalinlasdi yada supriz ola bilir kan alalim dediler 2 saat sonra ara dediler ben aramadan onlar aradi sonuc pozitiv cok sukur darisi sizlere

Arkadaslar konumuzu guncelliyorum
Tedavi olmaya planlayan ark.lar hem burdaki bilgilerden faydalanalim hemde yeni bilgiler paylaşalım..
Burda bunları yapip faydasını gören çok ark var.. Umarim yeni tedavi olacaklar faydasi olur..

Arkadaslar konumuzu guncelliyorum
Tedavi olmaya planlayan ark.lar hem burdaki bilgilerden faydalanalim hemde yeni bilgiler paylaşalım..
Burda bunları yapip faydasını gören çok ark var.. Umarim yeni tedavi olacaklar faydasi olur..

merhaba canım
bende ocak ayında ilk tüp bebek tedavimi oldum.ancak kaliteli embriyo elde edilemediği için transfer olmadan tedavim sona erdi.ikinci tedavi için henüz bir zaman belirlemedim ama eğer rezerv sıkıntısı yaşamazsam yaz tatilini beklemeyi düşünüyorum.bu süre içinde de burada bahsedilen takviye vitamin ve kürlerden kullanmayı düşünüyorum.şimdilik araştırma safhasındayım.şubat sonuna doğru adet olup vitamin ve kürlere başlamayı düşünüyorum inşallah.buradan da uyguladığımız kürler hakkında paylaşımda bulunarak birbirimize destek olursak güzel olur...

merhaba canım
bende ocak ayında ilk tüp bebek tedavimi oldum.ancak kaliteli embriyo elde edilemediği için transfer olmadan tedavim sona erdi.ikinci tedavi için henüz bir zaman belirlemedim ama eğer rezerv sıkıntısı yaşamazsam yaz tatilini beklemeyi düşünüyorum.bu süre içinde de burada bahsedilen takviye vitamin ve kürlerden kullanmayı düşünüyorum.şimdilik araştırma safhasındayım.şubat sonuna doğru adet olup vitamin ve kürlere başlamayı düşünüyorum inşallah.buradan da uyguladığımız kürler hakkında paylaşımda bulunarak birbirimize destek olursak güzel olur...

Gecmiş olsun cnm..
Benimde 29 ekimde negatif denemem oldu 3. Denememdi.. ben yumurtalar da pek sorun yok diyodum ama 3. Tedavimde resmen şok oldum sadece 2 tane döllendi kalitesi düşüktü yumurtaların.. Ayrıca benim rahimde de problemim var..
Ben mayısta inş tedavi olacağım merkez konusunda çok araştırma yaptım öncelikle ona karar verdim..
Şimdi vitamin ve kürlere başladım..

Gecmiş olsun cnm..
Benimde 29 ekimde negatif denemem oldu 3. Denememdi.. ben yumurtalar da pek sorun yok diyodum ama 3. Tedavimde resmen şok oldum sadece 2 tane döllendi kalitesi düşüktü yumurtaların.. Ayrıca benim rahimde de problemim var..
Ben mayısta inş tedavi olacağım merkez konusunda çok araştırma yaptım öncelikle ona karar verdim..
Şimdi vitamin ve kürlere başladım..
Sana da çok geçmiş olsun arkadaşım.
Senin tedavin daha yakın tarihte.inşallah hayırlısıyla da sonuçlanır.bende tüp tedavisine başlayıp embriyolar döllenmeyince öğrendim sorunun bende olduğunu.aslında doktor tam olarak senden kaynaklanıyor diyemeyiz bazı aylar kadınlar kalitesiz ve az yumurta üretir öyle bir talihsizlik de olmuş olabilir dedi.ikinci deneme de yine aynıdır olursa o zaman sorunun benim yumurtalar olduğu kesinleşmiş olacak.biz hep eşimin değerleri düşük diye biliyorduk.
Bende kürleri ve vitaminleri araştırıyorum. Ama kafam karıştı.daha önce de hiç böyle şeyler kullanmadım.yan etkilerinden çekiniyorum.sen neler kullanmaya başladın canım?

Sana da çok geçmiş olsun arkadaşım.
Senin tedavin daha yakın tarihte.inşallah hayırlısıyla da sonuçlanır.bende tüp tedavisine başlayıp embriyolar döllenmeyince öğrendim sorunun bende olduğunu.aslında doktor tam olarak senden kaynaklanıyor diyemeyiz bazı aylar kadınlar kalitesiz ve az yumurta üretir öyle bir talihsizlik de olmuş olabilir dedi.ikinci deneme de yine aynıdır olursa o zaman sorunun benim yumurtalar olduğu kesinleşmiş olacak.biz hep eşimin değerleri düşük diye biliyorduk.
Bende kürleri ve vitaminleri araştırıyorum. Ama kafam karıştı.daha önce de hiç böyle şeyler kullanmadım.yan etkilerinden çekiniyorum.sen neler kullanmaya başladın canım?

Cnm Dr lar bazen insanları makina robot falan zannediyo yine tedavi olup aynı şeyi yaşarsan Allah korusun sende ki psikoloji nolacak.. hem maddi hem manevi yıpraniyoruz. . Ben son tedavimde çok kötü oldum zor toparladım kendimi..

Benim kullandıklarım aslında adet olunca hemen başliycaktim ama ankarada olduğum için bi kaç gün geç başladım...

Sabah aç karnına arı sütü bal polen
Sabah tok 1 elevit 1 coraspirin
Öğlen folikasit 1 adet
Aksam Yasmin omega 3
Yatarken Çörek otu bal tarçın

Bunların dışında l arginine hem eşim hem kendim için pazar günü alacağım viola biostereon alacağım önümüzdeki hafta..

Birde soğan kurun başlıyorum bugun ayrıca şimdilik incir ,kuru üzüm, keçiboynuzu pekmezi yiyeceğim...

Cnm Dr lar bazen insanları makina robot falan zannediyo yine tedavi olup aynı şeyi yaşarsan Allah korusun sende ki psikoloji nolacak.. hem maddi hem manevi yıpraniyoruz. . Ben son tedavimde çok kötü oldum zor toparladım kendimi..
Ah ah sorma canım. Bende çok kötü oldum.bende hiç sorun yokken tüm sorun benden kaynaklandı ve kaliteli embriyo bile oluşmadı. Keşke transfer olsaydım da negatif olsaydı dedim günlerce ağladım.daha düne kadar psikolog araştırıyordum. Çünkü çok kötüydüm ama şükür biraz daha iyiyim bu hafta. Şimdi ne yapabilirim onu araştırıyorum. Ikinci tedaviden önce elimden geldiği kadar hazırlık yapıp aynı durumla karşılaşmamak için dua edicem.eğe r benim yumurtalarım hep böyle kalitesiz çıkarsa yapacak bişey yokmuş.ya defalarca deneyip kaliteli bir yumurta bulmaya çalışacakmışım ya da donör yumurta kullanacakmışım. Bunları duymak tam bir travmaydı benim için. Herşey bitti dedim günlerce ağladım.ama sonra allahtan ümit kesmenin yanlış olduğunu fark edip araştırmaya Karar verdim.inşallah vitaminler ve kürlerle arttıtabilirim yumurta kalitesini.

Ah ah sorma canım. Bende çok kötü oldum.bende hiç sorun yokken tüm sorun benden kaynaklandı ve kaliteli embriyo bile oluşmadı. Keşke transfer olsaydım da negatif olsaydı dedim günlerce ağladım.daha düne kadar psikolog araştırıyordum. Çünkü çok kötüydüm ama şükür biraz daha iyiyim bu hafta. Şimdi ne yapabilirim onu araştırıyorum. Ikinci tedaviden önce elimden geldiği kadar hazırlık yapıp aynı durumla karşılaşmamak için dua edicem.eğe r benim yumurtalarım hep böyle kalitesiz çıkarsa yapacak bişey yokmuş.ya defalarca deneyip kaliteli bir yumurta bulmaya çalışacakmışım ya da donör yumurta kullanacakmışım. Bunları duymak tam bir travmaydı benim için. Herşey bitti dedim günlerce ağladım.ama sonra allahtan ümit kesmenin yanlış olduğunu fark edip araştırmaya Karar verdim.inşallah vitaminler ve kürlerle arttıtabilirim yumurta kalitesini.

Cnm sakin ümidini kesme boşuna üzülme transfer olsaydı negatif olsaydı diye aynı duyguları yaşiyo insan. bende neden transfer yaptı Dr diye kızıyorum..
Sen elinden geleni yap inanarak inş Allahım nasip eder.. bak ynz06 da bu kürlerle sorununu yendi şimdi dünyalar tatlısı bi kızı var..
Dr ve merkez çok önemli bu konuda bunu anladım geçte olsa..

Benim kullandıklarım aslında adet olunca hemen başliycaktim ama ankarada olduğum için bi kaç gün geç başladım...

Sabah aç karnına arı sütü bal polen
Sabah tok 1 elevit 1 coraspirin
Öğlen folikasit 1 adet
Aksam Yasmin omega 3
Yatarken Çörek otu bal tarçın

Bunların dışında l arginine hem eşim hem kendim için pazar günü alacağım viola biostereon alacağım önümüzdeki hafta..

Birde soğan kurun başlıyorum bugun ayrıca şimdilik incir ,kuru üzüm, keçiboynuzu pekmezi yiyeceğim...
Bende saraçoğlunu aradım.soğan incir kürü aslanpençesi ve civanperçemi önerdiler. Eşimde de sorun olduğu için ona da bişeyler gömdereceklerdi. Toplam 500 civarı kürler. Fiyat çok pahalı geldi çünkü bu bitkilerin hepsi aktarlarda bulunuyor.birde Saraçoğlu nun kendisi ile görüştürmediler.sekreter kişiye özel ürün hazırlamıyoruz demiş.buda beni rahatsız etti.o yüzden kendim aktardan alıp kürleri uygulamayı düşünüyorum.bir de doktor bana qenzym 10 ve Omega 3 önerdi.onları da alıp başlayacağım inşallah. Arı sütü bal polen mutlaka.kürler bittikten sonra gnc ya da solgarın vitaminleri ile devam edeyim diyorum.
Bu arada sana amh testi yapıldığı? Bana tüp bebeğe başlarken yapıldı.0.8 çıktı.bu da rezervimin azaldığını gösteriyor zaten.

Cnm sakin ümidini kesme boşuna üzülme transfer olsaydı negatif olsaydı diye aynı duyguları yaşiyo insan. bende neden transfer yaptı Dr diye kızıyorum..
Sen elinden geleni yap inanarak inş Allahım nasip eder.. bak ynz06 da bu kürlerle sorununu yendi şimdi dünyalar tatlısı bi kızı var..
Dr ve merkez çok önemli bu konuda bunu anladım geçte olsa..
Evet dün gece bu konuyu baştan sona okudum.ynz06 da çok uğraşmış ama sonunda evladına kavuşmuş.inşallah bizlere de kısmet olur.
Doktor ve merkez elbette çok önemli.ben herşeye rağmen merkezime minettarım. Çünkü bana sağlıksız olarak döllenmiş embriyoyu hiç söylemeden transfer de edebilirlerdi.bu durumda belki tutunma olmayacaktı belki de tutunup sonra düşük olacaktı.bunlar daha da kötü.en azından başından itibaren bana durumumu net bir şekilde anlattılar.
Keşke transfer olsaydım da negatif olsaydı derken aslında sağlıklı embriyom olsaydı da transfer olup negatif sonuç alsaydım demek istiyorum. O zaman en azından bir dahakine yine mi negatif olacak diye üzülürdüm.ama transfer bile olamayınca insan yine mi embriyo oluşmayacak diye korkuyor.bu işler çok zor işler.allah herkesin yardımcısı olsun...

Bende saraçoğlunu aradım.soğan incir kürü aslanpençesi ve civanperçemi önerdiler. Eşimde de sorun olduğu için ona da bişeyler gömdereceklerdi. Toplam 500 civarı kürler. Fiyat çok pahalı geldi çünkü bu bitkilerin hepsi aktarlarda bulunuyor.birde Saraçoğlu nun kendisi ile görüştürmediler.sekreter kişiye özel ürün hazırlamıyoruz demiş.buda beni rahatsız etti.o yüzden kendim aktardan alıp kürleri uygulamayı düşünüyorum.bir de doktor bana qenzym 10 ve Omega 3 önerdi.onları da alıp başlayacağım inşallah. Arı sütü bal polen mutlaka.kürler bittikten sonra gnc ya da solgarın vitaminleri ile devam edeyim diyorum.

Bu arada sana amh testi yapıldığı? Bana tüp bebeğe başlarken yapıldı.0.8 çıktı.bu da rezervimin azaldığını gösteriyor zaten.

Bende aradım saracoglunu aynı şekilde banada kur gönderecekti standart şeyler aktardan 3 liraya alınan şeyler topladım 20 lira tutmaz 250 tl istedi banada çok pahalı geldi.. güvendiğim bir aktardan aldım bende soğan kurunden sonra Hayıt aslan pencesi Civan percemi içeceği. .

Back