• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emaneti yerine verememek

Yenisini alıp verin. Ne kadar mahçup olduğunuzu da anlatın. Zamanı üç yıl geriye alamayacağınıza göre en azından durumu telafi
edin.

Ben de yıllar önce kapı komşumuza orijinal şarj kablosu vermiştim bana geriye çakma şarj kablosu olarak döndü aynı gün. Gelir gelmez bu benim değil dedim kablosu çok uzun uyduruk bir şey. Senin işte diye ısrar etti. Meğerse öyle birşey bekliyormuş hırsız haram zıkkım olsun

Benim bir arkadaşta böyle birşey yaptı, üstelik taşınacağımı bildiği halde. Aylarca getirmedi, ağzımla istedim yine getirmedi. En son taşındım kaldı onda. Kendisini hiç iyi hatırlamıyorum. Bu kadar mı küçük düşünüyor, kara mı geçti şimdi böyle bir insan mı diyorum. Arkadaşınızda size öyle düşünüyor bence.

Bir de aynı model de artık üretilmiyor sanırım.
E üstünden 3 yıl geçmiş.
Kadın ağzıyla istemişte. 3 yıl sonra muhtemelen üstüne yattığınızı düşündü ve istemiyor. İstemeye utanıyor yani. Normalde sizin utanmaniz lazimken

Konunuz bana bi anımı hatırlattı
Yıllar önce bir Aralık ayında çok yakın arkadaşım kapımı çaldı ve sevgilisiyle buluşacağını , montumu ödünç almak istediğini söyledi . Benimde tek montum var o sıra .
Sabahta okula gideceğim, lazım.
Başta bi mırın kırın ettim .
“Sabah erkenden getircem ne biçim arkadaşsın hadi veriver beeee” gibi ısrarlar sonucu dayanamadım verdim .
Sonuç ; bahar gelene kadar arkadaş “getirdim,getiriyom,getireyazdım” şeklinde beni oyalamak suretiyle kışı benim montla çıktı . Yenisini almak gibi bir durumumuz olmadığı için kışı incecik deri montla geçirmek zorunda kaldım . Ve o arkadaşımada sağlam bir mesaj döşeyip birdaha hiç konuşmadım .
Selin şuan bu mesajımı okuyorsan sırtında paralanmıştır umarım arkadaşım :KK54:

Konu sahibi , arkadaşına ayıp etmişsin . Isıtıcıyı alalı kaç sene geçmiş , aynısından bulamasanda üst modelinden alıp yanında bir çiçek yada minik bir hediyeyle gönlünü al derim :)
Hahahahaahhaa çok güldüm akşam akşam çok yaşayın valla.
Benimde bir arkdasimin sınavı var hesap makinami istedi 2. Siniftaydik galiba. Ertesi güne benimde önemli sınavım var. Bak erken getirmen lazım diye tembihliyorum başkasından mi bulsan falan tamam kanka çıkar çıkmaz bırakacağım dedi. Sizin gibi getirdim getiriyorum getireyazdim. 4 seneyi benim hesap makinasıyla bitirdi. O zamanlar 75 lira vermiştim. Yenisini de almadım, sınav oldukça aktivite merkezindeki kırtasiye den kimliğimi bırakıp hesap makinası kiraladım😂😂
Meltem sana da selam olsunn 😂😂😂

Merhaba hanımlar.
Bundan 3 yıl önce yeni evime tasindigimda doğalgaz henüz tam baglanmamisti ve iş yerimden bir arkadaş bana ısıtıcısini vermeyi teklif etti tabi emant olarak. Ben de kabul ettik bir süre kullanıp iade edecektim.
Bir iki kez belki kullandık o da cocugu yikadigimda sağolsun çok da makbule geçti.
Arkadaş bana verdiğinde kutusu filan sıfır gibiydi çok iyi durumdaydı. İçi hala iyi durumda ama o zamanlar oğluma kv bakıyordu ve çocuk gidip üstüne kalemle delikler açmış (oysa başka odadaydı) kv de de hiç dikkat etmemiş. Ben çok utandım o sıra geri iade edemedim. Bir yerden yeni kutu bulup koyayım diye bekledim. Hatta o ara bana çift kişilik nevresim takımı hediye geldi onla birlikte arkadaşa vereyim ayıp olmasın dedim. O yıl iş yerimi değiştirdim. Çok uzağa da geçmedim ama götürüp veremedim. Şimdi ardan geçti 3 yıl çok utanıyorum. Kullanmadım da 3-4 defa en fazla kullanılmıştır. Sizce ne yapmalıyım. Nasıl götürüp vereyim bu kadar zaman sonra?
İki kez denk geldik birinde nerede benim ısıtıcı dedi getirecek ya aklımda bir iki kez kullandık makbuke geçti filan dedim. Diğeri de geçen ay karşılaştık tabi kadin da ümidi kesti galiba. Ne yapayım ben? :KK43:
Olduğu gibi anlatın kötü niyetiniz olmadığını, şartların böyle geliştiğini.. benzer özellikte sıfırını alın hediye edin. O size kalsın. Durumu güzelce izah edince hiç bir şeycik olmaz dert etmeyin. Ama ölüm var kalım var bir an önce yapın bunu. Çaya uğrayın bahane olsun.

Ben sizin yerinize olsam yeni bir ısıtıcı alır internetten, iş yerine kargo ile gönderir, aldıktan sonra arkadaşınıza teşekkür edip özür dileyerek haber verirdim. Üç yıl kullanıp onu geri vermek bana hoş gelmiyor,

ahh hele o kitaplar. kaç tane hiç okumadigim okumayı çok istediğim kitaplarim gitti. yenisini de almadım gelir gelir diye. hala okumadım onları :)
Ben hepsini okuyup verdim Allahtan ama yine de aklım kaldı gidenlerde:)
Okusam da o kitap kitaplığımda dursun isterim.Arada sayfalarını karıştırır rastgele birkaç sayfasını okurum mesela.Okuyup bitirince işim bitecek olsa gider kütüphaneden ödünç alırım bedavaya getirmiş olurum di mi ama:)
Ama insanlara bir rahatlık geliyor tam o noktada, "nasılsa okudu" psikolojisine giriyorlar sanırım.

Herşeye de bir bahanen var, vicdanını rahatlatmak için mi bize soruyorsun, ne yapman gerektiğini, emanet alınan mal, yeni alındıysa, yeni olarak geri verilir, nokta.

Bende iki sene önce kendime kondisyon bisikleti almıştım bayada pahalı bişey. Bı arkadaşımla da baya samimiyiz onun eşinin işi duzensizdi paraya ihtiyacı oldu iki tane sıfır ayarında benim de ihtiyacım olan tarzda halısı vardı satmak istiyodu satın aldım aldığım gün parasıni eline saydım hemde ihtiyaci görülsün diye. Sonra ben bisikleti satmayı düşündüğümü söyledim oda bana dediki ben almak istiyorum ama direk parasini veremem sen sat bana taksitle odeyeyim bende durumunu bildiğim için tamam dedim. Bisikleti verdim aradan geçti üç ay dört ay bana ne para verdi ne bisikleti kullandı hamileydi. Bana demediki ya paranı vereyim ya bisikleti getireyim. O kadar bozuldugum halde asla lafını etmedim. Peki o ne yaptı bana verdiği ufacık biseyin lafını etti şok oldum hiç alakasız saçma biseydi hemde. Bende o olayda. Bir hafta sonra mesaj attım bisikleti kullanmiyosan geri almak istiyorum almak isteyen başkaları var hiç olmadi ben kullanırım diye ondan sonra getirdi. Gerçekten insan naifliginden laf etmeyin diyor ama suistimal ediliyor. Çok ayıp.

Ben sizin yerinize olsam yeni bir ısıtıcı alır internetten, iş yerine kargo ile gönderir, aldıktan sonra arkadaşınıza teşekkür edip özür dileyerek haber verirdim. Üç yıl kullanıp onu geri vermek bana hoş gelmiyor,
Konu sahibi para harcamamak için 40 takla atıyor. Sürekli bahane yok şöyle yok böyle diye..
Para harcayıp yenisini alır mı??? Yenisini almayı bırakın evdeki emanetin kutusunu bile koruyamamış ve götürmüyor...
Yemin ederim konu sahibi benim arkadaşım olsaydı ve bana bunu yapsaydı rezil rüsva ederdim.
Herkesin başına böyle şeyler geliyor ve haklılar susuyor utanmaması gerekirken, utanması gerekende konu açıyor.
Pes pes pes.
Allah selam verdiğimiz insanın bile adaletlesini, insani duygusu gelişmişini, emaneti geri vereni, iyi kalplisini nasıl eylesin.
Ben lise iki de başladım çalışmaya ve evlenene kadar çalıştım. Çok insan tanıdım.
Okul tatilinde selektif bir markanin güneş ürünlerinde çalıştım. Ama baya baya pahalı bı marka öyle herkes parayı kıyıp almaz. Bende birgün şirket merkezine gittim işim vardı eğitimi veren kişi iyi satış yaptığım için bana tüm güneş ürünlerinden verdi.
Bunu duyan bı arkadaşım da sevgilimde denize gidicem bana verde kullanayım sana getiririm dedi.
Hani güneş ürününü isteyecek kadar da insan bı durmayı bilsin dimi, sevgilisini iskele babası galiba ama lafa gelmedi böyle tipler mangalda kül bırakmaz.
Bende kıza tamam gel dedim.
Neyse yemek yedik karşıladım.
İş güneş ürünlerine geldi.
Çıkardım ürünleri buzdoladi poşeti getirdim. İçine kullanacağı miktar kadar sıkıp iple bağlayıp verdim. Çünkü bende tatile çıkacaktım ve verdiğimde gelmeyeceğini çok iyi biliyordum.
Ay kız bı bozup bı bozul aaaa böyle verilir mi diyor bide, sanki ben tatile gitmicem.
Valla yüzümü kararttim çünkü akbaba gibi kimde ne var aman para vermeyeyim ondan bundan isteyeyim diyen tipleri hiç hayatımda tutmam.
E sevgilin denize götürmesini biliyorsa benim verdiğim şekli begenmiyorsan bak bu ürünler surda surda satılıyor gidin alın dedim.
Bir daha da beni aramadı.

Açık adresi var mı elinizde kadının.
Kargı ile yollayın yüzünüz yoksa.. Ama yenisini.

Ay kusura bakma ama çok itici ya. Bi de hediye gelen nevresim diyorsun. Hem hatalısın, hem eşin cebine gitmiyor. Ne yapsın senin nevresimini. Resmen emanete ihanet etmişsin. Telafi etme konusunda samimi olsan itici olmazdın.
Benim de böyle kitaplarım gitti,hala aklım onlarda. Sorumsuz ve vurdumduymaz insanları hiç sevmem ya.

Ödünç aldığım 5 kuruşluk kalem dahi olsa kullanıp veririm. Ben de verdiğimde aynı özeni gösterilmesini isterim.

Bilirim gelmez. O yüzden vermek istemem. Vermeyince de Kocabebegim senin malın ne kadar kıymetli olur.

Çok sevdiğim iki ciltlik bir kitabım vardı. İnanın 4 kere almışımdır. Kütüphanemde bulunsun istediğim benim için çok değerli kitaptır. Kime verdiysem geri gelmedi. İstemem rağmen. Artık kitaplarımı ortalıkta bırakmıyorum. Baza altında salıyorum.

Özellike kitap, onun dışında eşya, kıyafet, para hepsi paylaşılınca değerlidir. Ama o fedakarlık hep bizden beklenir. Alan kişi aynı anlayışta olsa keşke. Yahu aldığın şeyi istetmeden geri ver, çok mu zor. Ama yok illa arkandan konuşturup veren tarafı sinir sahibi yapana kadar verme.

Konu sahibi yenisini alıp vermeniz gerekir, bunun dışında bir seçenek bana göre yok.

Ne enteresan ya.
Bizde de altı senedir bir arkadaşın 6 koli kitabı var, emanet..
Senelerdir ordan oraya taşıyoruz emanet diye bodruma çatıya vs. koyamıyoruz da başına bişey gelir diye. Evimizin baş köşesinde duruyor. Bize de eziyet oluyor ama napalım emanet dimi. Biz de safız galiba....

Back