• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emaneti yerine verememek

Merhaba hanımlar.
Bundan 3 yıl önce yeni evime tasindigimda doğalgaz henüz tam baglanmamisti ve iş yerimden bir arkadaş bana ısıtıcısini vermeyi teklif etti tabi emant olarak. Ben de kabul ettik bir süre kullanıp iade edecektim.
Bir iki kez belki kullandık o da cocugu yikadigimda sağolsun çok da makbule geçti.
Arkadaş bana verdiğinde kutusu filan sıfır gibiydi çok iyi durumdaydı. İçi hala iyi durumda ama o zamanlar oğluma kv bakıyordu ve çocuk gidip üstüne kalemle delikler açmış (oysa başka odadaydı) kv de de hiç dikkat etmemiş. Ben çok utandım o sıra geri iade edemedim. Bir yerden yeni kutu bulup koyayım diye bekledim. Hatta o ara bana çift kişilik nevresim takımı hediye geldi onla birlikte arkadaşa vereyim ayıp olmasın dedim. O yıl iş yerimi değiştirdim. Çok uzağa da geçmedim ama götürüp veremedim. Şimdi ardan geçti 3 yıl çok utanıyorum. Kullanmadım da 3-4 defa en fazla kullanılmıştır. Sizce ne yapmalıyım. Nasıl götürüp vereyim bu kadar zaman sonra?
İki kez denk geldik birinde nerede benim ısıtıcı dedi getirecek ya aklımda bir iki kez kullandık makbuke geçti filan dedim. Diğeri de geçen ay karşılaştık tabi kadin da ümidi kesti galiba. Ne yapayım ben? :KK43:
Yenisini alıp vermelisin. Zaten 3 yil çok uzun bir süre

Bir de aynı model de artık üretilmiyor sanırım.
Üst modeli illaki vardır yada benzeri

Konu sahibi yenisini alıp onun verdiğinin başına geleni anlatıp yenisini verin :))

Aynısı ya da üst modelini alıp verin. Özür dileyin verirken de. Bunun yeni olduğunu da belirtin. İnsanlık hali olmuş bir kere artık ne yapalım.

Sizin gibi insanları hiççççç sevmem. Sizin gibiler yüzünden benim gibiler iyilik yapmaya korkar oldu. Bu ne rahatlık. Eğer aynı markanın en yenisini alıp vermek istemiyorsanız da cimrisiniz.

Elinizde kalan işinize yaramayacaksa Bi öğrenci evine hediye edin. Öğrenciler aç. Yemek bulamıyorlar üniversitede. Bari ısınırlar.

Sizin gibi birkac insanla tanismisligim oldu çok eşyamı kaybettim, çok laf yiyorsunuz arkanızdan söliyim de... ödünç verilen şey yenisini alamayacaginiz birşey değil, eğer mahcup olmak size agir gelseydi burda bize yenisini almak bunu kendime bırakmak istemedim cunku şu an buna ihtiyacım yok demezdiniz... isten ayrılmak işinize gelmiş zaten vermeyi düşünmüyorsunuz sadece kadinla karşılaşınca biraz yüzünüz kızarmış..

Bı an önce iade etmelisiniz.
Belki istemeden geciktirdiniz, ama siz böyle yapınca başka birine emanet bişey vermeyece çekinecek arkadasiniz.

Kusura bakmayın da resmen ısıtıcının üstüne yatmışsınız. 3 yıl olmuş pes.
Aynısı üretilmiyor demişssiniz de alacak insan için bu bahane değil. Gidip aynı markanın ürününü almanız gerek. Bu saatten sonra da eskisini vermeyin yeni alın bari. Samimi de değilmişsiniz ne diye almışsınız anlamadım. İnsan samimi olmadığı insanın malına daha bir özen gösterir.

Benim de verdigim çadırım 1 sene geri gelmedi. Sonra evde cocuklara kullandigini,cok ozur dilediğini ve bana yenisini alacagini soyledi. Ben de bunun uzerine kendime cadir aldim fisini gonderdim. 9 ay gecti ne gelen var ne giden.
Yapmayin gozunuzu seveyim. Aldiginiz seyleri verin sahibine. Siz vermeyince yenisini aliyorlar,geri getirince evde bosuna iki ayni seyden oluyor. Safii zarar.
Iyilik yaptiklarina yapacaklarina pisman oluyorlar

Numarası varsa arayın götürün ve yanına ufak hediye alıp durumu izah edip verin önemli olan kutu değil cihaz çalışıyorsa sıkıntı etmeyin hem gönül almış olursunuz

3 yılda biraz show bence. Emanete sayginiz olsa ya da sorumluluk sahibi olsaniz kutuyu bahanr etmez en kotu o sekilde verirdiniz hic verememektense. Siz 1 ay değil 2 ay değil 3 yıldır elinizde tutuyormuşsunuz. Birde 2 3 defa anca kullandım diyorsunuz da. Insanların sobaları vermemişsiniz sonuç olarak. Baya baya üstüne konmuşsunuz. Sizin gibi insanlar cok fazla ne yazik ki.

Bence farklı bir ürün değil yeni ve daha iyi bir ısıtıcı almalısınız. Ama değişim kartı koydurun mutlaka. Çünkü üç sene geçmiş dile kolay, ihtiyaç duydukları için yenisini almış da olabilirler.

Ayrıca sizin ihtiyacınızın olup olmamasının bir önemi yok ki. İhtiyacınız yoksa hemen geri verseydiniz. Bunca zaman sonra aynı ürünü götürmek çok ayıp olur.

Son düzenleme:
Back