• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emaneti yerine verememek

Geçen yıl bir arkadaşıma düzleştiricimi ödünç vermiştim. Bekle bekle yok aylar geçti yok, meğersem yanlışlıkla yere düşürmüş ortadan çatlamış. Utancından da geri getirememiş. Bu sırada da para biriktiriyormuş, gidip yenisini aldı bana. Bence çok güzel çok kibar bir davranış bu. Bence siz de yenisini alın. Tek ve en güzel çözüm bu🙏🏻

Az uz bir zaman değil 3 yıl "iyilik yap denize at" sözü bu olsa gerek...

3 yıl cok uzun zaman ben umudu keserdim. Yalniz size söylemiş nerde diye insan hemen söyler ya kutusunu oğlum kalemle delmiş utandim diye ama buda bahane değil bana gore kutusunu fişe takacak değil ya ihtiyacınız biter bitmez hemen verecektiniz. Bana cok rahat geldiniz alsam mi almasam mi diye düşünecem diye üstüne 3 yil daha gecirirsiniz

Konunuz bana bi anımı hatırlattı
Yıllar önce bir Aralık ayında çok yakın arkadaşım kapımı çaldı ve sevgilisiyle buluşacağını , montumu ödünç almak istediğini söyledi . Benimde tek montum var o sıra .
Sabahta okula gideceğim, lazım.
Başta bi mırın kırın ettim .
“Sabah erkenden getircem ne biçim arkadaşsın hadi veriver beeee” gibi ısrarlar sonucu dayanamadım verdim .
Sonuç ; bahar gelene kadar arkadaş “getirdim,getiriyom,getireyazdım” şeklinde beni oyalamak suretiyle kışı benim montla çıktı . Yenisini almak gibi bir durumumuz olmadığı için kışı incecik deri montla geçirmek zorunda kaldım . Ve o arkadaşımada sağlam bir mesaj döşeyip birdaha hiç konuşmadım .
Selin şuan bu mesajımı okuyorsan sırtında paralanmıştır umarım arkadaşım :KK54:

Konu sahibi , arkadaşına ayıp etmişsin . Isıtıcıyı alalı kaç sene geçmiş , aynısından bulamasanda üst modelinden alıp yanında bir çiçek yada minik bir hediyeyle gönlünü al derim :)

Merhaba hanımlar.
Bundan 3 yıl önce yeni evime tasindigimda doğalgaz henüz tam baglanmamisti ve iş yerimden bir arkadaş bana ısıtıcısini vermeyi teklif etti tabi emant olarak. Ben de kabul ettik bir süre kullanıp iade edecektim.
Bir iki kez belki kullandık o da cocugu yikadigimda sağolsun çok da makbule geçti.
Arkadaş bana verdiğinde kutusu filan sıfır gibiydi çok iyi durumdaydı. İçi hala iyi durumda ama o zamanlar oğluma kv bakıyordu ve çocuk gidip üstüne kalemle delikler açmış (oysa başka odadaydı) kv de de hiç dikkat etmemiş. Ben çok utandım o sıra geri iade edemedim. Bir yerden yeni kutu bulup koyayım diye bekledim. Hatta o ara bana çift kişilik nevresim takımı hediye geldi onla birlikte arkadaşa vereyim ayıp olmasın dedim. O yıl iş yerimi değiştirdim. Çok uzağa da geçmedim ama götürüp veremedim. Şimdi ardan geçti 3 yıl çok utanıyorum. Kullanmadım da 3-4 defa en fazla kullanılmıştır. Sizce ne yapmalıyım. Nasıl götürüp vereyim bu kadar zaman sonra?
İki kez denk geldik birinde nerede benim ısıtıcı dedi getirecek ya aklımda bir iki kez kullandık makbuke geçti filan dedim. Diğeri de geçen ay karşılaştık tabi kadin da ümidi kesti galiba. Ne yapayım ben? :KK43:
Biraz rahat geldiniz bana..Her şeyde mi böylesiniz?
Dile kolay 3 yıl! Ambalaj satan yerlerde koli satılır bir tane alıp içine koyun ve güzel bir teşekkürle arkadaşınızın evine kadar götürün..

Benim de verdigim çadırım 1 sene geri gelmedi. Sonra evde cocuklara kullandigini,cok ozur dilediğini ve bana yenisini alacagini soyledi. Ben de bunun uzerine kendime cadir aldim fisini gonderdim. 9 ay gecti ne gelen var ne giden.
Yapmayin gozunuzu seveyim. Aldiginiz seyleri verin sahibine. Siz vermeyince yenisini aliyorlar,geri getirince evde bosuna iki ayni seyden oluyor. Safii zarar.
Iyilik yaptiklarina yapacaklarina pisman oluyorlar
Bence de kesinlikle parasını vermesi lazım. Şu saatten sonra iadenin hiç bir mantığı yok.

Doğalgaz yok diye vermiş, baglatir baglatmaz götürmek gerekiyordu.

Birde anlamadigim 3 kere kullanacağınız bi soba zaten ihtiyaç değildir ki, ihtiyaç değilse niye emanet alıyorsunuz.

Yıllar önce pek samimi olmadığım bir iş arkdaşım elektronik bir bebek eşyamı istedi, kedininki tamire gitmiş, 15 güne gelirmiş, işim bittiyse benimkini alabilir miymiş? Bebek mağdur olmasın tabiki veririm dedim. 15 gün oldu 6 sene . ALTI SENE!! İkinci çocuğum oldu, o eşya bana lazım , piyasasına bakıyorum 550 lira, yeniden alacak durumum yok. Utana sıkıla mesaj attım, alabilir miyim diye.
Ne dese beğenirsiniz, bulabilirsem bakayım o zaman kaldırdım bir daha da elime almadım, sen de iş yerinden ayrılınca unuttum gitti😳😳( evlerimizin arası araçla 10dk)
Sonra tekrar msj attı, falanca markete bırakıyorum eşin ordan alsın 😳
O eşyadan bebek faydalanmasaydı haram zıkkım olsun derdim de şimdi Allah bildiği gibi yapsın diyorum sadece.
Kısacası sizin gibiler yüzünden insanın kimseye iyilik yapası gelmiyor. Sahip çıkamayacağınız emaneti almayın, kıyın paranıza da gidip kendiniz satın alın ne lazımsa.

İste ben buyuzden artık iyilik yapacakken tereddut ediyorum.
Ya sonunda pısman edilirsem.
Ya kendimi salak gibi hissedersem.

Halbuki eskiden gozum kapalı kosardım herseye. Bir taneyi ikiye böler paylasırdım.
İnsanları ıyılık yaptıgına pısman etmeyin.
Yenisini alın ve verin mevzu kutuysa.
Sızın suan ihtiyacınız var mı yok mu, bu hıc önemli degıl.

Benim de verdigim çadırım 1 sene geri gelmedi. Sonra evde cocuklara kullandigini,cok ozur dilediğini ve bana yenisini alacagini soyledi. Ben de bunun uzerine kendime cadir aldim fisini gonderdim. 9 ay gecti ne gelen var ne giden.
Yapmayin gozunuzu seveyim. Aldiginiz seyleri verin sahibine. Siz vermeyince yenisini aliyorlar,geri getirince evde bosuna iki ayni seyden oluyor. Safii zarar.
Iyilik yaptiklarina yapacaklarina pisman oluyorlar

fişi gönderince ben aldım ihtiyacım kalmadı gibi anlamıştır. doğrudan bu parayı öde deseydiniz :)

benim de annem buzluğuna sığmayan etlerin birazını komşuya vermiş emanet samimiyete güvenerek. geri istediğinde kadın yanlışlıkla yedik demiş. ama bu kadar. ne kusura bakma demek var ne telafi etmek ..

Hiç üzerine düşünülecek bir şey bile değil, sizin ihtiyacınızı görmüş sonuçta şu anda ihtiyacınız olmasa bile alın yenisini verin, 3 yıl çok uzun bir süre.:KK57:

bence gidin konuşun. istiyorsa yeni soba almak istediğini veya o bedelde ödeme yapmak istediğinizi söyleyin. yada hem eski sobayı götürürp hem de o fiyat aralığında yeni bişi götürün.

cebinizden para çıkmasın istiyorsunuz ihtiyacım yoktu diyorsunuz ama o zaman almayacaktınız. ben de elektirikli sobamı nadiren kullanıyorum ama para verip aldım sonuçtaç o kadın olmasa mecbur alırdınız yine.

telafi etmek zorundasınız kul hakkına girer.

ne kadar rahatsınız, üç yıl elinizde tutmuş hala da öyle mi yapsam, şöyle mi yapsam diyorsunuz.
iki kez denk geliyorsunuz kadın istiyor yine göndermiyorsunuz. artık o bile istemeye utanır olmuş, siz hala elinizde tutuyorsunuz.
aynı markanın üst modelini alıp vermelisiniz, çünkü üç yıl geçmiş. size verdiğinde mutlaka o yılın üst modelidir. sizin de aynını yapmanız lazım. garantisi bile bitmiştir. elinizdekini de ihtiyacı olan birine verin.
bugün başka bir konuya daha yazdım. mezardan anam çıksa kimseye iyilik yapmam artık diye.
bak yine aklıma geldi.
geçen sene mart ayında çok yakın bir arkadaşımın oğlu evlendi, elimden dikiş gelir, epey güzel şeyler dikerim. internetten elbise aldı, küçük geldi epey uğraşarak dantellerle elbiseyi üzerine uygun hale getirdim. sade elbiseyi oldukça şık bir kıyafete dönüştürdüm. aksesuarları uygun değildi, kendimde ne varsa verdim. mantosu yeni değildi kendi yepyeni mantomu verdim. takılar emitasyon onlar sende kalabilir ama mantomu düğünden sonra istiyorum dedim.
sonuç defalarca istememe rağmen mantom hala yok. en son artık lanet olsun dedim, mesaj yazdım çünkü kadını görmek bile istemiyorum. kış geldi mantomu şu kişiye bırakın dedim. bir tane manto bırakmış, eski püskü ne olduğu kimin olduğu belli olmayan. kıyamet kopardım ama hala mantom yok. her aklıma geldiğinde sinirim tepeme çıkıyor, rukiye kk.da olduğumu biliyorsun sana emeklerim haram olsun.
emanete hıyanet edenler yüzünden artık kimseye iyilik yapasım yok.

Son düzenleme:
tekrar isitici almis olabilir. isiticinin fiyati kadarlik bir hediye cekini bu tarz urunler satan magazalardan alip verin kendisine. gerekirse isitici gerekirse baska bisey alsin.
ha para veremem diyorsaniz verin eski kutusuyla beraber.
utanirim diyorsaniz vermekten degil vermemekten utanin.

Umidi kesmeyip napicak 3 yil gecmis.ortak cevreniz varsa vallahi adamlar hakkinizda biseyler dese alinmayin gonulde koymayin insanlara.

Back