• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emaneti yerine verememek

Merhaba hanımlar.
Bundan 3 yıl önce yeni evime tasindigimda doğalgaz henüz tam baglanmamisti ve iş yerimden bir arkadaş bana ısıtıcısini vermeyi teklif etti tabi emant olarak. Ben de kabul ettik bir süre kullanıp iade edecektim.
Bir iki kez belki kullandık o da cocugu yikadigimda sağolsun çok da makbule geçti.
Arkadaş bana verdiğinde kutusu filan sıfır gibiydi çok iyi durumdaydı. İçi hala iyi durumda ama o zamanlar oğluma kv bakıyordu ve çocuk gidip üstüne kalemle delikler açmış (oysa başka odadaydı) kv de de hiç dikkat etmemiş. Ben çok utandım o sıra geri iade edemedim. Bir yerden yeni kutu bulup koyayım diye bekledim. Hatta o ara bana çift kişilik nevresim takımı hediye geldi onla birlikte arkadaşa vereyim ayıp olmasın dedim. O yıl iş yerimi değiştirdim. Çok uzağa da geçmedim ama götürüp veremedim. Şimdi ardan geçti 3 yıl çok utanıyorum. Kullanmadım da 3-4 defa en fazla kullanılmıştır. Sizce ne yapmalıyım. Nasıl götürüp vereyim bu kadar zaman sonra?
İki kez denk geldik birinde nerede benim ısıtıcı dedi getirecek ya aklımda bir iki kez kullandık makbuke geçti filan dedim. Diğeri de geçen ay karşılaştık tabi kadin da ümidi kesti galiba. Ne yapayım ben? :KK43:
Zaten çocuğunuz zarar vermiş ben olsam yenı alıp verirdim

Merhaba hanımlar.
Bundan 3 yıl önce yeni evime tasindigimda doğalgaz henüz tam baglanmamisti ve iş yerimden bir arkadaş bana ısıtıcısini vermeyi teklif etti tabi emant olarak. Ben de kabul ettik bir süre kullanıp iade edecektim.
Bir iki kez belki kullandık o da cocugu yikadigimda sağolsun çok da makbule geçti.
Arkadaş bana verdiğinde kutusu filan sıfır gibiydi çok iyi durumdaydı. İçi hala iyi durumda ama o zamanlar oğluma kv bakıyordu ve çocuk gidip üstüne kalemle delikler açmış (oysa başka odadaydı) kv de de hiç dikkat etmemiş. Ben çok utandım o sıra geri iade edemedim. Bir yerden yeni kutu bulup koyayım diye bekledim. Hatta o ara bana çift kişilik nevresim takımı hediye geldi onla birlikte arkadaşa vereyim ayıp olmasın dedim. O yıl iş yerimi değiştirdim. Çok uzağa da geçmedim ama götürüp veremedim. Şimdi ardan geçti 3 yıl çok utanıyorum. Kullanmadım da 3-4 defa en fazla kullanılmıştır. Sizce ne yapmalıyım. Nasıl götürüp vereyim bu kadar zaman sonra?
İki kez denk geldik birinde nerede benim ısıtıcı dedi getirecek ya aklımda bir iki kez kullandık makbuke geçti filan dedim. Diğeri de geçen ay karşılaştık tabi kadin da ümidi kesti galiba. Ne yapayım ben? :KK43:

Isıtıcının aynısı yoksa bir üst modelini alıyorsunuz internetten sipariş verip iş yerine kargoluyorsunuz. Daha sonra da bir başka hediye; iş yeri için bir obje ya da kullanabileceği küçük şık bir şey (çerçeve, kupa, bitki çayı demliği, takvim, fincan vs) alıp, özür ve teşekkür içeren bir küçük notla kapısını çalıp bir bardak çayını içiyorsunuz. Buna vaktiniz yoksa bunun için de kargo seçeneğini kullanıp "aramaya yüzünüzün olmadığını" tatlı, muzip bir dille ifade eden mesaj yazıyorsunuz. Hepsi bu...

Merhaba hanımlar.

ben bişeyi merak ediyorum, sizin zihniyetindekiler ne düşünerek geri vermiyorlar.
hiç mi korkmuyorsunuz bu benden misliyle çıkar diye. üstelik çocuğunuzu yıkarken kullandınız. ben korkarım. emanet borç gibidir, hıyanet edilmez.
hala mırın kırın ediyorsunuz, karar veremiyorsunuz.
yeni modelini alın, olmadı muadili bir şey alın ve özür dileyerek iade edin ve mutlaka helalleşin.

Kondisyon bisikletimi satışa çıkardım fiyatı da belli bi arkadaş götürdü.
E noldu diye msj attım .E ben onu öylesine götürdüm dedi.E getir o zaman dedim .
Tutulan yerini yırtmış zorla getirdi .Suçlu ben oldum .
Siz çok kötüsünüz .
Şimdi zor geliyor ,parasını verin ne yapsın ısıtıcı bide aynı model yok demişsiniz .Eski modelini ucuz bulma derdindesiniz pessss.
İnsan hiç unutmuyor böylelerini .

Konusun ucretini verin.artik belli ki isitici isine yaramayacak.
Bir de devamli aynisi uretilmiyor vs diye sacmaliyorsunuz.aynisi olmak zorundami?

En mantiklisi ucretini vermeniz kendisi ister isiticisini tekrar alir ister baska bir sey.
3 yil yani dile kolay

Ayıp etmişşiniz. Kullanmayı bıraktığınız an götürseydiniz geri ne kutuda delikler olurdu ne de başka birşey. Vermemişsiniz. Veremeyecek duruma geldiğini farkettiğiniz an yenisini alıp vermeliydiniz. Isıtıcı kutusunu nereden bulmayi umuyordunuz inanin onu da anlamadım.
Birde sormuş size nerde diye ona rağmen hala vermemiş olmanız bana iyi niyetli gelmedi kusura bakmayın.
Emanet vermeyi de almayı da sevmiyorum kendi adıma,mecbur kalsam asla sizin yaptığınızı yapmam,hele bu kadar uzun süre geçse üstünden,gider en iyisini alır utana sıkıla iade ederdim zira yük olur o bana. Gece uykularim kaçar. Ben bu rahatlığı anlayamıyorum yani.

Bir de aynı model de artık üretilmiyor sanırım.
Ay kadın lafınıda etmiş ki haklı olarak ödünç verilmiş sonuçta. Farklı bir modelini alın. Diğeri sizde kalsın. Kesinlikle istifçi olmadığımı belirteyim, lazım olmuyor diye düşünebilirsiniz, bu tür eşyaların ne zaman lazım olacağı belli olmaz. Olmaz olmaz demeyin , bir gaz kesilmesine bakar :)

Ben başkasından bir kalem aldığımda bile rahatsız oluyorum işim biter bitmez hemen geri veriyorum sizdeki bu ne rahatlık?

emanet adı üstünde sizin değil
kullandıktan sonra yerine geri vermek gerekir
bu ısıtıcı artık sizin evin demirbaşı olmuş, emanet olmaktan çıkmış artık resmen sizin olmuş yani
o yüzden acil yenisini, en son modellini alıp yanındada 1 kutu çikolata/tatlı gibi gönül alma anlamında birşey ile beraber yerine teslim edin
birdaha da iyi niyetli insanlardan birşey kabul etmeyin, malum emanete ihanet etme gibi bir huyunuz var

Epey ayip etmissiniz.yenisini alip verin.hos olmamis

Bence bahane arıyorsunuz, bir sürü kişi akıl vermiş halen işi yokuşa sürüyorsunuz. alın bir ısıtıcı yanına bir kahve takımı belki bir kutu çikolata mahcubiyetinizi aktarın.
3 yıl nedir yahu?

Bence kadına bize anlattığınız gibi açık açık anlatın.
Genelde benim başıma çok gelir verdiğim eşyaların geri dönmemesi ve çok ama çok sinir bozucu ve güven yıkıcı bir durum.

Ben hepsini okuyup verdim Allahtan ama yine de aklım kaldı gidenlerde:)
Okusam da o kitap kitaplığımda dursun isterim.Arada sayfalarını karıştırır rastgele birkaç sayfasını okurum mesela.Okuyup bitirince işim bitecek olsa gider kütüphaneden ödünç alırım bedavaya getirmiş olurum di mi ama:)
Ama insanlara bir rahatlık geliyor tam o noktada, "nasılsa okudu" psikolojisine giriyorlar sanırım.
Bu tarz insanlar genelde paraya kıyıp kitap almaz. O yüzden kitap kaç paradır bilmez. Ve aslında duvardaki rafta kendi çapında bir servet yattığının da farkında değildir.
Okunduysa ona göre iş bitti, verse ne olur vermese ne olur.
Çok kitap kaptırdım, istediğim halde getirmeyenler oldu. Artık vermiyorum. Doğrudan söylüyorum, ben onlara ciddi bir yatırım yapıyorum eğer bir hafta içinde okuyup vereceksen al diyorum. Zaten elinde süründürmeye meraklı olanlar anında vazgeçiyor.

Ay pes diyorum size. Ne gamsızsınız.
Yenisini alın diyenlere de bir de utanmadan ihtiyacım yok demişsiniz. Baştan kabul etmeseydiniz o zaman. Üç sene ihtiyacınız görüp sonra da şu an ihtiyacım yok demeniz be kadar ayıp.
Hele özür için hediye koymayı düşünüp bunu size gelenlerden yapmanız cidden hayret ettm.
Utanma duygunuz yok mu?
Üç sene ya üçç
Ay cidden utanmanız yok. Ben adınıza utandım

Konu sahibi ne yaptınız arkadaşınıza yeni bir ısıtıcı bir de üstüne özür niyetine ev hediyesini aldınız mı ???
Yılbaşı sonrası güzel indirimler oluyor hemen değerlendirin 😉

Bir de aynı model de artık üretilmiyor sanırım.
Kutu bahane model bahane tatlım desene üstüne yattım diye. Kendini kandirmazsin hem..
Sizin gibi yapabilen kişilere şaşıp kalıyorum.
Emanet almamayi tercih ediyorum zorda kalip alsam da hemen götürurum.

Çok ayıp yaptığınız kadın emanet vermiş size 2 3 kez kullandık diyorsunuz çocuklu evde doğalgaz yoksa ne yaktınız? Çocuğunuz zarar vermiş yeni kutuya koyunca o soba düzelecek mi? Üstüne yatmışsınıs resmen bence yenisini alıp verin bir daha da kimseden emanet almayın 3 seneviade etmemek nedir yani

Back