• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emaneti yerine verememek

Merhaba hanımlar.
Bundan 3 yıl önce yeni evime tasindigimda doğalgaz henüz tam baglanmamisti ve iş yerimden bir arkadaş bana ısıtıcısini vermeyi teklif etti tabi emant olarak. Ben de kabul ettik bir süre kullanıp iade edecektim.
Bir iki kez belki kullandık o da cocugu yikadigimda sağolsun çok da makbule geçti.
Arkadaş bana verdiğinde kutusu filan sıfır gibiydi çok iyi durumdaydı. İçi hala iyi durumda ama o zamanlar oğluma kv bakıyordu ve çocuk gidip üstüne kalemle delikler açmış (oysa başka odadaydı) kv de de hiç dikkat etmemiş. Ben çok utandım o sıra geri iade edemedim. Bir yerden yeni kutu bulup koyayım diye bekledim. Hatta o ara bana çift kişilik nevresim takımı hediye geldi onla birlikte arkadaşa vereyim ayıp olmasın dedim. O yıl iş yerimi değiştirdim. Çok uzağa da geçmedim ama götürüp veremedim. Şimdi ardan geçti 3 yıl çok utanıyorum. Kullanmadım da 3-4 defa en fazla kullanılmıştır. Sizce ne yapmalıyım. Nasıl götürüp vereyim bu kadar zaman sonra?
İki kez denk geldik birinde nerede benim ısıtıcı dedi getirecek ya aklımda bir iki kez kullandık makbuke geçti filan dedim. Diğeri de geçen ay karşılaştık tabi kadin da ümidi kesti galiba. Ne yapayım ben? :KK43:
Geri verin, yanina da bir kusura bakma hediyesi ekleyin düşündüğünüz gibi. Yani düşünmekle kalmayin icraata dökün olayı.

Cokmu pintisiniz bi istici alip vericeksiniz bukadar basit yani nekadar cok bahane uretmissiniz uc sene ne demek benim is arladasimda bana verdi sonra acilen isten ayrildi geri veremedim israrla senin olaun dedi diye bende vermedim hadi genede icmde kaldi ama sizinki istemis yani pes diyorum

Bana da aynısı yapıldı. Kadın bi de diyomuski eskidi artık geri veremeyiz ayıp olur diye vermeyelim diyomus. Zaten ustunden gecmis 5 sene nesini alacam. Yok bana akıl girdi zaten bu olaydan sonra...
Valla sizin de bi farkiniz yok. Bi de zararini karsilamamak icin turlu turlu bahaneler uretiyorsunuz.

Yeni ürün alin. Onu verin.
Eskisini de bir muhtaca hediye edin kis günü cok makbule gecer

3 yıl çok uzun bir süre.Size yapılan iyiliği suistimal etmişsiniz.Yerinizde olsam ısıtıcının yeni versiyonunu alır durumu ve mahçubiyetimi anlatarak arkadaşıma veririm.

Merhaba hanımlar.
Bundan 3 yıl önce yeni evime tasindigimda doğalgaz henüz tam baglanmamisti ve iş yerimden bir arkadaş bana ısıtıcısini vermeyi teklif etti tabi emant olarak. Ben de kabul ettik bir süre kullanıp iade edecektim.
Bir iki kez belki kullandık o da cocugu yikadigimda sağolsun çok da makbule geçti.
Arkadaş bana verdiğinde kutusu filan sıfır gibiydi çok iyi durumdaydı. İçi hala iyi durumda ama o zamanlar oğluma kv bakıyordu ve çocuk gidip üstüne kalemle delikler açmış (oysa başka odadaydı) kv de de hiç dikkat etmemiş. Ben çok utandım o sıra geri iade edemedim. Bir yerden yeni kutu bulup koyayım diye bekledim. Hatta o ara bana çift kişilik nevresim takımı hediye geldi onla birlikte arkadaşa vereyim ayıp olmasın dedim. O yıl iş yerimi değiştirdim. Çok uzağa da geçmedim ama götürüp veremedim. Şimdi ardan geçti 3 yıl çok utanıyorum. Kullanmadım da 3-4 defa en fazla kullanılmıştır. Sizce ne yapmalıyım. Nasıl götürüp vereyim bu kadar zaman sonra?
İki kez denk geldik birinde nerede benim ısıtıcı dedi getirecek ya aklımda bir iki kez kullandık makbuke geçti filan dedim. Diğeri de geçen ay karşılaştık tabi kadin da ümidi kesti galiba. Ne yapayım ben? :(

Geç de olsa götür ne olduysa söyle kusura bakma de ne olacak başka? Götürmezsen çok daha kötü.

Ben de öyle düşünüyorum artık... Ne alınır ki yanına samimi biri de değildik. Ne sever bilmem hiç.

sizin gibiler yüzünden emanet vermiyorum
Emaneti verecek olsaydınız burada konu açmak yerine gidip yerine yenisini alıp koyardınız. Tebrik ediyorum bu rahatlığınızı. Ben olsam ölürdüm utancımdan ısıtıcı nerede dendiği an

Başkası adına utanmak :olamaz:

Kadın istemiş artık napsın sizde hala tık yok. Hala ihtiyacım yok diyorsunuz. Onun varmış ama farkında mısınız? Varmış ki satın almış, size de iyilik yapma gafletinde bulunmuş... Böyle böyle soğutuyorsunuz insanı iyilikten.

Merhaba hanımlar.
İki kez denk geldik birinde nerede benim ısıtıcı dedi getirecek ya aklımda bir iki kez kullandık makbuke geçti filan dedim. Diğeri de geçen ay karşılaştık tabi kadin da ümidi kesti galiba. Ne yapayım ben? :KK43:
aynısının sıfırından al,arkadaşına onu iade et.Sendeki eskisini de kullanırsan kullan kullanmazsan ihtiyacı olan birine hediye et.

Back