Emaneti yerine verememek

Kız Rukiye ver kadının mantosunu . Öbür dünyada manto sana bir kamyon kömür olarak döner haberin olsun

Bildiğin hırsızlık. Hırsızdan ne farkı var ki? Ya markette kasiyer bi meyveyi başka birşey olarak geçirmiş, belki 1,5 tl ucuza gelmiş bana, gidip 25 dk uğraşıp iade ve yeniden fatura yaptım. Haram diye rahatsız oluyor insan...bu mantonun üzerine yatan ne.. evine gidip alın, o eski mantoyu da kafasına atın valla.

Kız Rukiye ver kadının mantosunu . Öbür dünyada manto sana bir kamyon kömür olarak döner haberin olsun

dönsün ya dönsün. o elbisesi için sabahlara kadar uğraştım. siyah oynak kumaş düşün ki nasıl zor. bu muydu karşılığı. 44 beden elbiseyi 48 beden yaptım.
ama sağlam akıllandım.

evine gidersem cinnet geçiririm, sinirlerime hakim olamam. çünkü sabrım taştı, defalarca istedim. tabiki ben isteyince araya kırgınlık da girdi. ortak arkadaşlarımız istedi, ben tekrar mesajla istedim. yok kadın nato mermer nato kafa anlamıyor, vermiyor.
getirdiği o eski mantoyu eşya kumbarasına attım hemen ogün, görmek dahi istemedim.
ama hakkımı gerçekten helal etmiyorum, bir de burada yazıyım. Allah'ım hakkım helal olmasın.

Ne deseniz haklısınız. Zaten helal olmaz. Pes hakkaten, ne tuhaf insanlar var. Eve sokulacak biri değilmiş. Sıkmayin canınızı.

Bu konuyu görünce benimde aklıma bi anım geldi
Üniversite de apart komşum vardı kitap okumayı aşırı seven benim kitaplığımdan 5-6 tane aldı okuyup getirecek diye.sonra bi takım olaylar yaşandı küstük 2 sene sonra mezun oldu.ben memlekete ondan önce gitmiştim tabi kitaplardan ümidimi kesmiştim ertesi dönem döndüğümde masamın üstünde 6 tane kitap var ama sadece 2si benim heralde zamanaşımında Kitaplar başkalaşım geçirdi
Neyse demem o ki sevgili konu sahibi ben senin yerinde olsam vicdan azabından 3 sene bekleyemezsiniz kutusu gitti tamamda sahibine açık açık söyler çaresine bakardım.Şimdi yapmam gereken kadınla konuşup ısıtıcısını kutusuz vermen ha almışsa ihtiyacı kalmadıysa da yaklaşık o ısıtıcının şimdiki piyasa fiyatlarına göre hediye kartı vs vermek ve çok çok özür dilemek

Benden de o kadar bir yakinimiz düğün için elbisemi verdim alacak durumları olmadığı için biraz da olaya acitasyon la girdiler abiyem 3 ay sonra geldi ve geldiği gibi çöpe attım giyilecek gibi değildi yırtılmış dikişler patlamis kir pas içinde geldi ki hala aklım almıyor o makyaj kirleri nasıl abiyenin her yerine bulaştı diye düşünüyorum

işte böyle böyle paylaşımcı hallerimizi yok ettiler.
emanet borç gibidir. sana güvenmiş vermişim, niye pişman edersin ki.

Sizin gibileri hiç sevmiyorum.
Emanet verilene kadar insan uyuyamaz.
Komşudan ben istemediğim halde bana sırf bebeğin küçük banyo soğuk diye zorla ufoyu verdi. Kendi getirip evin eşiğine soktu.
Merkezi bozulmuştu evler soğuktu.
1 kere o gece yıkadık bebeği.
Nasıl kapattığımı bilmiyorum.
Sabahına geri verdim zorla zaten yapılır bina gerek kalmaz diye.
Bişey olsa anında aynısını alır verirdim ama emanet mal bu. Belki manevi değeri var.
Değer verip vermiş yaptığınıza bak.
3 sene olmuş 3 sene

Aynen, insanlarda emanet bilinci olmadığı için malımı versem de kötü olurum vermesem de. En iyisi kimseye bir şey vermemek
Vermedigimiz de kötü oluyoruz ama en iyisi vermeden kötü olmak sevap iyilik yapalım derken verip bir de günaha sokuyorlar sinir olmak ta çabası

Bence siz sakasiniz. Ya da bu fake bir konu. Zira hic kimse benim ihtiyacim yok ama 3 senedir kutu yuzunden geri veremedim demez diyemez. Ay ne buyuk haram ya.
insan utanir geri vermemeye. Muadil bir urun alin verin onuda durumu olmayan birine verinde bari belki biraz olsun durum esitlenir. Ve lutfen bir daha kimseden birsey istemeyin. Zira geri vermemek gibi bir huyunuz var sanirim. Uzmeyin yardimsever insanlari

ahh hele o kitaplar. kaç tane hiç okumadigim okumayı çok istediğim kitaplarim gitti. yenisini de almadım gelir gelir diye. hala okumadım onları :)

Son düzenleme:

hayır bir de isteyince nedense karşı taraf kusuyor .

bir arkadaşımda çok kitabım hatta az bulunan bir filmin cdsi falan gitti. hicbirini istemedim eskiden utangactim da. okul kütüphanesinden aldığım ir kitap da onda kaldı. benden önce mezun oldu . ve mezuniyet için herhangi bir kutuphaneden falan iade etmediğiniz kitap olmaması lazım.
bin kere istedim başka sehirdeydi. bir kargo yapmak bu kadar mı zor. insan utanır sıkılır. bu işte çıkıyordu. en son ben hocayla görüşürüm munne dedi yine de gelmedi o kitap. valla anlamak mümkün değil.

Vermek isteyen bunca zaman verirdi.
Şimdi ihtiyacınız yok, evde fazla geldi, ne yapacağınızı düşünüyorsunuz o yüzden.
Emanete ihanet eden insanlardan hiç hazetmem.
Komşu tabağını verse gözüm gibi bakar bir an evvel evden göndermeye çabalarım.
3 seneyi aklım almadı.

Yapacağınız şey yeni bir ısıtıcı ve ufak bir gönül alma hediyesi ile beraber kapısını çalmak.

kutusunun ne önemi var verin ısıtıcıyı sahibine geç bile kalmışsınız.

Kadin kutusuyla isinmiycakti her halde, benim bildiyim kutusu bir ise yaramaz.
Vermek gibi niyetiniz olsa coktan verirdiniz.

Komsularimiz esyalarimizi alir geri vermezdi. Kac esyamiz komsuda kayboldu hatirlamiyorum.
Bir keresinde kapi komsu kocaman recel legenini aldi, bir kac ay bekledik vermedi. İstedik, ruzgar balkondan ucurdu, indim pesinden koştum ama yakalayamadim demisti))) Nasil bir ruzgarsa 10-15 kilo recel yaptigimiz legeni ucurmustu)))
Baska Komsum duzlestiricimi aldi bozdu, bozuk da verdi, bir sey demedi, ben de demedim.
Diger komsularim elektrikli supurge alirdi, gazan alirdi, utu alirdi, unuttugum bir suru şey isterdi, beklerdik gelmezdi gider kendim isterdim. Annem kizardi.
Hatta bir kapi konsum var, kiyafetlerimi, ayakkabilarimi, cantalarimi filan isterdi, geri de vermezdi. İstediyimde de neyine lazim,nereye giyeceksin derdi hesap sorardu bana)))
Ne kadar saf olmusum simdi anladim)))
Evlendikten sonra degil komsu kimseyle iletisim kurmuyorum artik, kafam rahat.

Demem o ki, kadinin isiticisini verin, ayiptir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…